Испитивање мрежног стреса – како тестирати стрес помоћу генератора мрежног промета

Тест мрежног стреса

Шта је мрежно тестирање отпорности на стрес?

Стресно тестирање мреже је пракса намерно и интензивно га тестирајући преоптерећујући га свим - или што већим бројем - протоколима (ТЦП, ИП, УДП и ИЦМП, итд.) и врстама података (аудио, видео, слика итд.).

Ова врста тестирања, која је такође позната као „тестирање мучења“Укључује гурање мрежа преко уобичајених оперативних капацитета како би се пронашле њихове прекидне тачке. Сврха је проналаска њихових граница и посматрање њиховог учинка (или погоршања) како се приближавају тим крајностима.

На основу ових запажања, дизајнери или администратори мреже могу ојачати слабе тачке, очистити уска грла, или поновити оптималне јачине.

Зашто желите да тестирате стрес на мрежи?

Савремене мреже су обично ефикасне дигиталне структуре - изграђене уз помоћ софтвера и хардвера - које сигурно повезују електронске уређаје. Ми кажемо „обично“ јер, овисно о броју уређаја који требају бити повезани и количини података који се преносе преко ње, мрежа може достићи своје границе па чак и на крају преплавити. Ако се ови подаци преоптерете, или „стрес“, наставе расти, то би могло довести до заустављања читаве мреже.

Зато нам је потребно мрежно тестирање стреса - како бисмо спречили пад, као и открили било које слабе тачке пре него што изазивају их.

Много је разлога због којих компанија или администратор желе да изврше стрес тестове на мрежи. Неки од ових разлога су:

 • Боље време рада - предузећа на данашњем конкурентном тржишту не могу себи да приуште станке. Стога могу користити тестове стреса као методу превенције.
 • Преданализа и стандардизација - предузеће које је тек имало ново постављање мреже желело би да зна да ли је инсталација доиста тако одлучна као што је и планирала. Ово је посебно важно у сценаријима где се очекује да нови ЛАН или ВАН носе велику количину података и промета. Анализа се такође може користити за провјеру да ли је мрежа у складу са индустријским стандардима прије него што се покрене.
 • Механизам за спречавање катастрофа - није чудо да бизнис, са намером да повећа продају, понуди јавности понуду (бесплатне акције, попусти, награде итд.) Које су превише добре да би их се могло пренети. Али, када њихови посетиоци стигну да их преузму о понуди, њихове мреже и / или сервери се сруше због преоптерећења.

Предузећа, дакле, пред стресом тестирају своје мреже да виде могу ли да спрече могуће катастрофе.

У ствари, постоје примери из стварног живота срушених мрежа због велике количине прометних напора који нису били планирани за:

 • Компанија за малопродају која је током празничне сезоне приметила поплаву наруџби, а потом је пропала мрежа.
 • Авио компанија која је морала да поднесе - прилично неуспешно - изненадни прилив клијената који су покушали да се пријаве јер су чули за њихове фестивалске попусте.
 • Током година су били бројни примери како мреже нападају хакере или злонамерни софтвер и преплављују се и наносе штету милионима долара..

Уз тестирање отпорности на стрес, ове компаније би барем имале представу о томе шта су њихове мреже способне и можда би биле довољно проактивне да побољшају своје капацитете или користе друге превентивне мјере.

Шта изазива стрес на мрежи у пословном окружењу?

Као што смо недавно видели, спољни саобраћај може пропасти на мрежи предузећа. Али опет, иста предузећа, посебно велика или она која се превасходно баве преносом и складиштењем података, обично виде већи део својих мрежних ресурса под стресом због својих интерних пословних процеса.

Поред ових преноса података, који се очекују, постоје и одређене врсте података које могу изазвати још већи стрес на њиховој мрежи. Ти типови података укључују медијске датотеке и интернетске трансакције осетљиве на време или време које се третирају као „ВИП“ приоритети пакета са којима се треба пажљивије поступати - по цени других „мањих“ врста података. Без квалитета услуга (КоС) имплементиране на мрежи, то је позив за катастрофу.

КоС - Квалитет услуге

Извор слике

Слика постаје потпуна када убаците безбедносне уређаје и софтверска решења попут Интрусион Превентион Системс (ИПС) и Интрусион Детецтион Системс (ИДС), рутера и заштитних зидова - свима којима је потребан приличан удео ограничених ресурса мреже. Постаје сасвим очигледно да ће мрежа ускоро постати превише гужва и резултирати стресом.

Како се ради тестирање мрежног стреса?

Постоје два начина за тестирање мреже:

Ручно тестирање мреже отпорности на стрес

Можете да подесите тестирање своје мреже издавањем наредби користећи командни редак. На пример, на Виндовс машини бисте је тестирали следећим корацима:

 1. Отворите своју командну конзолу и унесите је пинг –т КСКСКС.КСКСКС.КСКСКС.КСКСКС са Кс-ом који представља ИП В4 адресу циљаног домаћина у мрежи која ће се користити за тест.

Резултати за ТЦП ИП пинг за мрежни тест стреса

Слика - Снимка екрана снимљена је 19.6.2019

У горњем примеру, адреса циљног уређаја је 10.0.111.144 и наредба пинг се извршава континуирано (због опције „-т“) док се не заустави коришћењем наредбе ЦТРЛ + Ц.

Одговор нам говори: циљни домаћин је на мрежи (јер одговара), величина пакета који му је послан (32 бајта), време одзива (1мс) и време уживо или ТТЛ после кога ће бити истекло време би се догодило (128мс).

 1. Ова наредба треба поновити на свим уређајима који су на мрежи и који ће симулирати заузету мрежу. Како се број пакета и њихове величине повећавају, доћи ће до евентуалног повећања одложеног времена одзива, јер се мрежа мреже за пренос података смањује.
 2. Сматраће се да је мрежа препуна када сви (или већина) уређаја прикажу поруку „Захтевање истека“..

Захтевање истекло са мрежним стресом

Извор слике

Тестирање отпорности на дигиталне мреже

Ручни метод који смо управо видели моћи ће да вам пружи Генерал идеја о томе која су ограничења мреже и који уређаји на њој су укључени или ван мреже. Међутим, информације би биле нејасне и неразумљиве за нестручне стручњаке.

СоларВиндс ВАН Киллер Генератор саобраћаја са инжењерским сетом алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Решење би требало да буде у потпуности дигитално и користе посебне апликације које су посебно створене за давање тачнијих информација. Један такав софтвер је СоларВиндс ВАН Киллер Траффиц Генератор.

СолаВиндс ВАН Киллер за тестирање мрежног стреса

Ево неколико детаља о овом свеобухватном пакету алата за дијагностику, надгледање, откривање и администрацију који се сматра једним од најбољих на тржишту данас и доступан је за процену у 14-дневном бесплатном суђењу.

СоларВиндс ВАН Киллер Траффиц ГенераторДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

За шта се може користити?

Тхе Инжењерски сет алата је пакет десктоп апликација који се користи за задатке попут управљања конфигурацијама, ширином опсега и перформансама мреже. Такође се може користити за скенирање мрежа и откривање повезаних средстава и појаву кварова или уских грла у протоку података.

Лаунцхпад за тестирање отпорности на мрежу мрежног алата

Како то функционише?

Једном када поставите пакет (ПДФ), све што требате учинити је:

 • Подесите ИП адресу или име домаћина циља случајног промета
 • Доделите бројеве портова, величину пакета и проценат пропусне ширине који ће се користити
 • Посматрајте и анализирајте враћене податке и смислите закључке и акционе планове

То је све што постоји; мрежа (и ВАН и ЛАН) може бити хибрид каблова, рутера и фиревалл-а, као и сви гадгети који су на њега повезани - ВАН Киллер ускоро ће имати потпуну слику о томе.

Алат тестира мрежу шаљући случајни промет који може бити усмерен на одређеног циљног домаћина или више домаћина. Даљња конфигурација се може извршити за дефинисање величине пакета који се шаљу, бројева портова који ће се користити и процента опсега који ће се користити.

СоларВиндс Енгинеер'с ТоолсетДовнлоад 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

Завршне напомене и мере предострожности

Иако стрес тестирање мрежа може дати корисне повратне информације које се могу користити за побољшање њихових перформанси, постоји неколико мера предострожности које треба размотрити пре:

 • Увек користите изоловану мрежу - приликом тестирања ваше мреже, осигурајте да креирате наменско окружење за тестирање оптерећења. У најмању руку, искључите само део своје мреже на тестирању ако не можете да приуштите да вам се цела мрежа искључи током трајања теста.
 • Никада не покушавајте тестирање стреса на корпоративној мрежи - ово се посебно односи ако нисте део ИТ тима који има задатак да брине о вашој мрежи. Могли бисте добити отказ ако вас ухвате како илегално преплављују мреже вашег послодавца.

Цела сврха мрежног тестирања отпорности на стрес са генератором саобраћаја је да се види колико ће се мрежа одржати у случају непредвиђеног налета промета. Стога је важно да бар једна особа буде упозната са овим алатима и рутински их користи - то ће увек бити вредно уложити труда.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 69

Adblock
detector