Како решити ЕЦОННРЕФУСЕД – Веза је одбијена грешком сервера

Ецоннрефусед - Веза је одбијена од стране сервера


Ако тражите брзо исправљање „ЕЦОННРЕФУСЕД - Веза је одбијена од стране сервера“ ФилеЗилла поруке о грешци, покушајте да промените свој порт са 21 (подразумевани ФТП порт) на 22 (подразумевани СФТП порт) или обрнуто, јер је то један од најчешћи поправци. Ако то не успе или ако сте заинтересовани да сазнате зашто то функционише, наставите да читате пошто ћемо овде решити то решење и друга уобичајена решења за ово питање..

ФилеЗилла Ецоннрефусед Веза је одбијена грешком сервера

ФилеЗилла је популаран, бесплатан и опен соурце ФТП, ФТПС, и СФТП клијент који се користи за учитавање и преузимање датотека. „ЕЦОННРЕФУСЕД - Веза је одбијена од стране сервера“ једна је од најчешћих грешака са којом се корисници ФилеЗилла могу сусрести. Знат ћете да сте добили ову грешку када видите нешто слично овом приказаном након покушаја везе:

Статус: Повезивање са неким сервером: 21 ...
Статус: Није успео покушај везе "ЕЦОННРЕФУСЕД - Веза је одбила сервер".
Грешка: Није могуће повезивање са сервером
Статус: Прекинута са сервером

Ова грешка може се појавити из више разлога, тако да исправка која делује за једну особу можда неће радити за другу. У наставку ћемо истражити неколико могућих узрока ове поруке и начине како их решити.

Користите погрешан порт

Ако користимо СтацкОверфлов као референца једно од најједноставнијих решења овог проблема је једно од најчешћих. ФТП и СФТП служе сличним сврхама, али имају неколико кључних разлика. Две главне разлике су:

 • ФТП није подразумевано шифрован и подразумевано користи порт 21, док
 • СФТП је подразумевано шифрован и подразумевано користи порт 22.

Понекад, једноставно пребацивање порта који користите може решити поруку ЕЦОННРЕФУСЕД. Чешће је да прелазак са порта 21 на 22 решава проблем јер је порт 21 често блокиран ИСП-ови и ИТ тимови. Међутим, могуће је да прелазак са порта 22 на порт 21 може такође решити ваш проблем.

Да бисте променили број порта у ФилеЗилла, једноставно унесите нумеричку вредност у Лука: поље као што је приказано испод.

ФилеЗилла Цханге Порт

Експлицитни и имплицитни ФТПС

Вреди напоменути да експлицитни ФТПС често користи порт 21, али имплицитни ФТПС користи порт 990. За оне који нису упознати са ова два типа ФТПС, погледајте ово ФилеЗилла Вики. Укратко, експлицитни ФТПС је модернија верзија и почиње са стандардном ФТП везом, док имплицитни ФТПС слуша на засебном порту и претпоставља да је веза шифрована од почетка.

Такође морате имати на уму да је могуће да је администратор веб локације променио подразумевани порт за веб локацију и да ћете морати да користите нестандардни број порта. Да бисте потврдили да ли је то случај, обратите се администратору сајта (или наставите да читате да бисте сазнали о неким скенерима портова који би могли да помогну).

Нешто блокира везу

Као што смо навели у горе поменутом решењу, понекад блокирани порт може бити главни узрок вашег проблема. Можете да урадите следеће за проверите да ли је веза блокирана:

 • Побрините се за свој заштитни зидови омогућавају одлазни саобраћај са рачунара на коме је покренут ФилеЗилла клијент до ТЦП порта 21 или 22 (или било којег порта који користите) на датотечном серверу.
 • На страни сервера, осигурајте улазне везе до ТЦП порта 21 или 22 (или било којег порта који користите) су дозвољени.
 • На страни сервера, уверите се да ваш сервер датотека преслушава жељени порт. Команда „нетстат“ коју смо покрили у нашој чланак о алатима за решавање проблема са мрежом може бити корисно овде.
 • Обавезно локално фиревалл (нпр. Виндовс заштитни зид) или антивирусни програми не ометају вашу везу или блокирање апликације „филезилла.еке“.

Ако требате детаљније прегледати и проверити који су портови отворени на датотечном серверу преко мреже, размислите о употреби алата попут нмап за решавање проблема. Ако је нмап превише напредан да бисте га користили, прегледајте наш дефинитивни водич за нмап или размислите о употреби СоларВиндс Фрее Порт Сцаннер. СоларВиндс Порт Сцаннер није тако напредан као нмап, али има добру функцију која је сама постављена и лако је започети са.

Напомена: Док Налепнице на браницима и мајице рећи ће вам да скенирање портова није противзаконито, ако желите да направите грешку на страни опреза, покрените скенере портова само на серверима за које сте овлашћени да скенирају.

Ако сте администратор сервера који има проблеме и сумњате да је конфигурација део проблема, можда бисте желели да тестирате друге СФТП / ФТПС сервере. Ако је то случај, погледајте наш чланак о најбољим СФТП / ФТПС серверима.

Морате додати "фтп." У ФКДН

Ако сте администратор веб локације и користите сервисе попут СитеЛоцк или Суцури Фиревалл за веб страницу за своју веб локацију можда ћете морати да додате „фтп.“ на почетак свог Потпуно квалификовано име домена (ФКДН) да успоставите успешну везу помоћу ФилеЗилла и других клијената за пренос датотека.

ФилеЗилла Додајте ФТП

Кудос на ХостПапа за овај савет. Ако тражите друге начине да решите овај проблем или проблеме попут „Одговор: 421 Превише веза (#) из овог ИП-а“, посебно оне које се односе на веб локације других произвођача, погледајте чланак њихове базе знања на тему.

Морате да користите пасивни режим преноса / активни режим преноса

Ради сажетке, нећу заронити у разлике између Пасивни начин преноса и Активни режим преноса. Међутим, ако ниједан од горе наведених савета није помогао решите проблем и користите ФТП или ФТПС, пребацујући свој режим преноса могао би вам помоћи.

Да бисте променили подразумевану поставку режима активног / пасивног преноса за ваше ФТП преносе, следите овај поступак:

 1. Покрените ФилеЗилла.
 2. Кликните на Уредити > Подешавања.
  ФилеЗилла Едит Сеттингс
 3. Под Веза, кликни ФТП.
  ФилеЗилла Цоннецтион ФТП
 4. Изаберите радио дугме за жељени режим преноса. Генерално, такође препоручујемо да проверите „Допустите да се пребаци у други начин преноса након неуспеха'Бок (требало би да буде означено подразумевано). У доњем примеру бирамо режим пасивног преноса са 'Пасивно (препоручено)'Радио дугме.
  ФилеЗилла Пасиве Моде је изабран

Након што извршите ове промене, покушајте поново да се повежете на веб локацију.

Јавите нам да ли су ти савети помогли

То је наша листа најчешћих узрока и ФилеЗилла грешка „ЕЦОННРЕФУСЕД - Веза је одбијена од стране сервера“

Да ли су ово радиле за вас? Имате ли друге савете или питања везана за овај проблем? Јавите нам у одељку Коментар испод.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 70