Kako riješiti ECONNREFUSED – Greška na serveru odbijena

Econnrefused - veza odbijena od strane poslužitelja


Ako tražite brzi ispravak na "ECONNREFUSED - Veza je odbijena od strane poslužitelja" FileZilla poruke o pogrešci, pokušajte promijeniti svoj portni broj iz 21 (zadani FTP port) u 22 (zadani SFTP port) ili obrnuto, jer je to jedan od najčešći popravci. Ako to ne uspije ili ste zainteresirani da saznate zašto to funkcionira, nastavite čitati jer ćemo ovdje riješiti ovo rješenje i druga uobičajena rješenja..

FileZilla Econnrefused Veza je odbijena pogreškom poslužitelja

FileZilla je popularan, besplatan i s otvorenim kodom FTP, FTPS, i SFTP klijent koji se koristi za učitavanje i preuzimanje datoteka. "ECONNREFUSED - Veza odbijena od strane poslužitelja" jedna je od najčešćih pogrešaka s kojom se mogu susresti korisnici FileZilla. Znat ćete da ste dobili ovu pogrešku kad vidite nešto slično ovom prikazanom nakon pokušaja veze:

Status: Spajanje s nekim serverom: 21 ...
Status: nije uspio pokušaj veze "ECONNREFUSED - poslužitelj je odbio vezu".
Pogreška: nije se moglo povezati s poslužiteljem
Status: isključen sa poslužitelja

Ova se pogreška može pojaviti iz više razloga, tako da ispravka koja djeluje za jednu osobu možda neće raditi za drugu. U nastavku ćemo istražiti nekoliko mogućih uzroka ove poruke i načine kako ih riješiti.

Koristite pogrešan priključak

Ako koristimo StackOverflow kao referenca jedno od najjednostavnijih rješenja ovog problema je jedno od najčešćih. FTP i SFTP služe sličnim svrhama, ali imaju nekoliko ključnih razlika. Dvije glavne razlike su:

 • FTP nije standardno šifriran i prema zadanom koristi port 21, dok
 • SFTP je zadano šifrirano i standardno koristi port 22.

Ponekad, jednostavno prespajanje porta koji koristite možete riješiti poruku ECONNREFUSED. Češće je da prelazak s priključka 21 na 22 rješava problem jer je port 21 često blokiran ISP-ovi i IT timovi. Međutim, moguće je da prelazak sa priključka 22 na priključak 21 može riješiti i vaš problem.

Za promjenu broja porta u FileZilla, jednostavno unesite numeričku vrijednost u Luka: polje kao što je prikazano u nastavku.

FileZilla Change Port

Eksplicitni i implicitni FTPS

Vrijedno je napomenuti da eksplicitni FTPS često koristi port 21, ali implicitni FTPS koristi port 990. Za one koji nisu upoznati s dvije vrste FTPS, pogledajte ovo FileZilla Wiki. Ukratko, eksplicitni FTPS je modernija verzija i započinje sa standardnom FTP vezom, dok implicitni FTPS sluša na zasebnom priključku i pretpostavlja da je veza šifrirana od početka.

Također biste trebali imati na umu da je moguće da je administrator web mjesta promijenio zadani port za web mjesto te da ćete morati koristiti nestandardni broj priključka. Da biste potvrdili da je to slučaj, obratite se administratoru web mjesta (ili nastavite čitati da biste saznali o nekim skenerima portova koji bi mogli pomoći).

Nešto blokira vezu

Kao što smo naveli u gore navedenom rješenju, ponekad blokirani ulaz može biti osnovni uzrok vašeg problema. To možete učiniti na sljedeći način provjerite blokira li vaša veza:

 • Provjerite svoje vatrozidi omogućuju odlazni promet s računala koji pokreće FileZilla klijent do TCP porta 21 ili 22 (ili bilo kojeg porta koji koristite) na datotečnom poslužitelju.
 • Na strani poslužitelja, osigurajte ulazne veze do TCP priključka 21 ili 22 (ili bilo kojeg porta koji koristite) je dopušteno.
 • Na strani poslužitelja, provjerite sluša li vaš poslužitelj datoteka na željenom priključku. Naredba "netstat" pokrivena je u našoj članak o alatima za rješavanje problema s mrežom može biti korisno ovdje.
 • Obavezno lokalno firewall (npr. Windows vatrozid) ili antivirusni programi ne ometaju vašu vezu ili blokiranje aplikacije "filezilla.exe".

Ako trebate detaljnije pregledati i provjeriti koji su portovi otvoreni na datotečnom poslužitelju preko mreže, razmislite o upotrebi alata kao što je nmap za rješavanje problema. Ako je nmap previše napredan za upotrebu, pregledajte naš definitivni vodič za nmap ili razmislite o upotrebi Besplatni skener za port SolarWinds. SolarWinds Port Scanner nije tako napredan kao nmap, ali ima dobru značajku postavljenu samu sebe i lako je započeti s.

Napomena: Dok Naljepnice na bumperima i majicama reći će vam da skeniranje luka nije ilegalno, ako želite pogriješiti sa opreza, pokrenite skeniranje portova samo na poslužiteljima koji su ovlašteni za skeniranje.

Ako ste administrator poslužitelja s problemima i sumnjate da je konfiguracija dio problema, možda biste trebali isprobati druge SFTP / FTPS poslužitelje. Ako je to slučaj, provjerite naš članak o najboljim SFTP / FTPS poslužiteljima.

FQDN-u morate dodati "ftp."

Ako ste administrator web stranice i koristite usluge poput SiteLock ili Sucuri vatrozid web stranice za svoju web lokaciju, možda ćete trebati dodati "ftp." na početak svog Potpuno kvalificirano ime domene (FQDN) za uspješno povezivanje pomoću FileZilla i ostalih klijenata za prijenos datoteka.

FileZilla Dodajte FTP

Kudos na HostPapa za ovaj savjet. Ako tražite druge načine da riješite ovaj problem ili probleme poput "Odgovor: 421 Previše veza (#) iz ovog IP-a", posebno one koje se odnose na web stranice trećih strana, provjerite članak o njihovoj bazi znanja na temu.

Morate koristiti pasivni način prijenosa / aktivni način prijenosa

Radi sažetka, neću zaroniti u razlike između Pasivni način prijenosa i Aktivni način prijenosa. Međutim, ako nijedan od gore navedenih savjeta nije pomogao riješite problem i upotrebljavate FTP ili FTPS, prebacujući svoj način prijenosa mogao bi pomoći.

Za promjenu zadane postavke aktivnog / pasivnog načina prijenosa za FTP prijenose slijedite ovaj postupak:

 1. Pokrenite FileZilla.
 2. Klik Uredi > postavke.
  Postavke uređivanja FileZilla
 3. Pod, ispod Veza, klik FTP.
  FileZilla Connection FTP
 4. Odaberite radio gumb za željeni način prijenosa. Općenito, također preporučujemo da provjerite "Dopustite povratak na drugi način prijenosa na neuspjeh'Okvir (treba označiti prema zadanim postavkama). U primjeru u nastavku odabiremo način pasivnog prijenosa s tipkom 'Pasivno (preporučeno)'Radio gumb.
  Odabran je pasivni način FileZilla

Nakon što izvršite ove promjene, pokušajte ponovo da se povežete s web mjesto.

Javite nam jesu li ti savjeti pomogli

To je naš popis najčešćih uzroka i rješenja FileZilla pogreške "ECONNREFUSED - Veza je odbijena od strane poslužitelja"

Jesu li to radili za vas? Imate li drugih savjeta ili pitanja vezanih za ovaj problem? Javite nam u odjeljku komentar u nastavku.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 93