Kako skenirati lokalnu mrežu za IP adrese – Vodič i alati

Kako skenirati IP adrese u lokalnoj mreži

Uobičajena je praksa umrežavanja da sustav automatski dodijeli IP adrese. Problem sa ovom strategijom je što ne morate odabrati adrese. Evo nekoliko jednostavni upiti naredbenog retka za pronalaženje IP adresa mrežnog uređaja i informacije o kako pratiti sve zadatke IP adrese.

Kada naiđete na probleme s mrežom, možete poduzeti korake da istražite i riješite problem. Stoga ćete vjerojatno trebati znati adrese svoje opreme kako biste mogli prepoznati uređaj koji je uzrok problema.

Dolje unosimo puno detalja. Ako imate samo vremena za brzi pogled, evo naš popis najboljih alata za skeniranje i praćenje IP adresa:

 • Terminal ili naredbeni redak Osnovno skeniranje IP-a može se izvesti iz naredbenog retka.
 • Ljuti IP skener Besplatni skener IP adresa koji se instalira na Windows, Linux i Mac OS. Ne provodi usklađivanje DHCP-a.
 • SolarWinds Ping Sweep s inženjerskim setom alata (BESPLATNO ISPITIVANJE) Snažan alat koji dolazi u paketu s Inženjerovim setom alata za Windows s GUI-jem.
 • SolarWinds skener portova (BESPLATNI ALAT) Skener IP adresa koji korisnicima omogućuje skeniranje IP adresa u njihovoj mreži. Skeniranje se može pokrenuti putem grafičkog korisničkog sučelja (GUI) ili naredbenog retka.
 • Paessler PRTG mrežni alati za skeniranje (BESPLATNO ISPITIVANJE) IP skener kao dio cjelovitog mrežnog sustava praćenja. Radi na Windows Serveru.
 • IP Tracker za SolarWinds (BESPLATNO PREUZIMANJE) Lagan besplatni alat koji će skenirati mrežu s do 256 IP adresa. Neće se koordinirati s vašim DHCP poslužiteljem, ali uočit će duplicirane adrese.
 • MyLanViewer – Besplatni skener IP adresa za Windows. Otkrivat će prevarene uređaje i lažne DHCP poslužitelje.
 • SolarWinds skener IP adresa (BESPLATNO ISPITIVANJE) Dio je tvrtke IPAM rješenja. Instalira se na Windows Server i plaćeni je proizvod, ali možete ga dobiti 30-dnevnim besplatnim probnim vremenom. IPAM će koordinirati s vašim DNS i DHCP poslužiteljima radi dobivanja cjelovitog DDI rješenja.
 • ManageEngine OpUtils (BESPLATNO ISPITIVANJE) Paket koji kombinira upravitelj IP adresa i upravitelj preklopnika, plus paket dodatnih alata za upravljanje mrežom. Besplatna verzija uslužnog programa pruža mrežni skener.

Kako pronaći IP adrese na mreži:

U redu da biste dobili popis IP adresa svih uređaja koji su spojeni na vašu mrežu, prati ove korake:

 1. Otvorite prozor terminala da biste stigli do naredbenog retka.
 2. Izdajte naredbu ipconfig i pritisnite Povratak. Na Linuxu ifconfig umjesto.
 3. Unesite naredbu arp -a da biste dobili više informacija.

Ovo će vam dati goli popis IP adresa, ali tada ćete trebati koristiti druge alate za daljnje ispitivanje ili rješavanje problema s mrežom.

U ovom ćete vodiču saznati brzi način za pronalaženje IP adresa na vašoj mreži, a zatim ćete pročitati neke osnovne alate koji će te podatke dobiti u probavljivijem obliku i dati vam mogućnosti upravljanja adresama.

Ako samo tražite pronalaženje vlastite IP adrese, pokušajte umjesto toga ovaj vodič > Kako pronaći svoju IP adresu za manje od 30 sekundi.

Analizirajte rezultate istrage

ipconfig naredba će vratiti skup rezultata za svaki mrežni adapter koji ste postavili na svoje računalo. Oni adapteri koji nisu aktivni pokazat će rezultat, Mediji isključeni, pa ih možete ignorirati.

Trebate potražiti rezultate adaptera koji se prikazuju IPv4 adresa i Zadani prolaz unosi.

ipconfig rezultati

Sada imate adrese dva uređaja u vašoj mreži. IPv4 adresa je mrežna adresa računala koje koristite, a zadani rezultat gatewaya je IP adresa vašeg usmjerivača..

Rezultati ARP-a dat će vam popis svih dodijeljenih adresa na vašoj mreži.

arp rezultati

Ako vidite nekoliko skupina rezultata, potražite onu s IP adresom koja je prijavljena kao IP adresa vašeg računala u ipconfig rezultati. Popis IP adresa koje vidite ispod toga prikazuje sve ostale adrese dodijeljene na vašoj mreži. Dakle, kompletan je popis svih ovih adresa, uključujući adresu vašeg računala.

U gore prikazanim ARP rezultatima možete vidjeti četiri adrese koje su označene dinamičan i šest adresa koje su kategorizirane kao statički. Ako niste poduzeli nikakvu intervenciju da ručno dodijelite adrese uređajima na vašoj mreži, svi će fizički dijelovi opreme imati dinamičke adrese. Statičke adrese koriste vaš usmjerivač za administraciju. Prva adresa na popisu je adresa vašeg usmjerivača. Ovo bi se trebalo podudarati s Zadani prolaz adresu koju ste vidjeli u ipconfig rezultati.

Na ilustracijama u ovom odjeljku možete vidjeti da ipconfig i aRP naredbe otkrivaju adresu usmjerivača, adresu računala s kojeg su naredbe izdane i mrežne adrese još četiri uređaja koji su povezani na mrežu.

Dodjela adrese

Praćenje dodjele adresa na vašoj mreži vrlo je važno. Možete odabrati dva načina dodjele IP adresa. U jednoj metodi, a to je statička IP adresa, u mrežne postavke svakog uređaja unosite adresu. Dok obavljate ovaj zadatak, morate voditi središnju evidenciju tih dodjela adresa i pripaziti da ne ponovite adrese.

  6 najboljih alata za praćenje Apache Web Server

Druga metoda pomoću koje možete dodijeliti adrese je dinamična IP adresa sustav. Ovaj scenarij danas široko koriste mrežni administratori. U ovom slučaju svaki se uređaj prilikom povezivanja na mrežu mora obratiti središnjem poslužitelju i zatražiti adresu. Ovaj poslužitelj upravlja DHCP sustav. DHCP je kratica za Protokol dinamičke konfiguracije hosta. U mrežnoj terminologiji, računalo koje je povezano na mrežu naziva se “host”.

Pod DHCP-u nijedan uređaj ne dodjeljuje trajno adresu. umjesto, adrese se primjenjuju na svaki uređaj na “zakupu”. Ovaj najmovi istječu i tada će se računalu ili dati novi zakup na istoj adresi ili novi najam..

Dinamičke ili statičke adrese

Metoda dinamičkog adresiranja zahtijeva mnogo više opreme od metode dodjele statičke adrese. Međutim, to je lakše automatizirati nego metodu statičke adrese. Ako imate malu mrežu, lako biste mogli upravljati statičkom metodom. Međutim, automatizacija koja je dostupna sa DHCP sustavom čini ga privlačnijim administratorima velikih mreža.

Mreže koriste imena hosta kao i IP adrese za identifikaciju uređaja. U dinamičnom adresnom sustavu ime računala ostaje isto, ali IP adresa povezana s njim često se mijenja. Zbog promjena adresa potrebno je automatizirati preslikavanje između imena hosta i IP adrese koji se nalaze u vašim mrežama Poslužitelj imena domena. Dakle, dinamično adresiranje zahtijeva alate za automatizaciju. S druge strane, ručno dodjeljivanje adrese za svako računalo, mobilni uređaj i pisač spojen na mrežu vrlo dugotrajan za administratore velikih mreža.

Kako mala mreža raste, snimanje dodjele IP adresa mora biti strogo kontrolirano. Svaka proklizavanja u popisu dodijeljenih adresa mogu rezultirati mrežnim katastrofama. Dakle, trebat će vam alati za praćenje dodjele IP adresa čak i u malim mrežama.

DDI

Potpuno razvijenom dinamičkom adresnom sustavu potrebna su tri elementa koji su sažeti kraticom “DDI.”Dvije slike u tom akronimu predstavljaju DNS i DHCP; oznaka “ja” Upravljanje IP adresama, što se često skraćuje na IPAM. Ovaj trio potreban je jer se DNS poslužitelj mora ažurirati kad god DHCP poslužitelj dodijeli novu adresu. Upravitelj IP adresa potreban je za provjeru adresa koje trenutno žive na mreži i podudaranje s trenutnim statusom do zapisa na DHCP poslužitelju.

Poboljšani rezultati skeniranja IP-a

Skener za IP adrese upravo će vam dati više ili manje iste podatke koje ste dobili iz arp naredbe. Postoji nekoliko alata za skeniranje IP adresa koji mogu dodati malo dodatnih informacija i predstaviti ih u atraktivnijem formatu. dobar alat za skeniranje također bi vam trebao omogućiti spremanje rezultata u datoteku tako da možete usporediti upotrebu IP adrese tijekom vremena ili uskladiti upotrebu adrese sa svojim DNS poslužiteljem i DHCP poslužiteljem ako dođete do točke gdje se tim funkcijama upravlja izvan rutera..

Većina skenera IP adresa samo dodaje prednji kraj toj arp naredbi koju ste sami isprobali. Alternativna metoda koristi uslužni program nazvan Ping i opetovano izvršava naredbu da vidi na koje se adrese odgovaraju. Ova se kategorija softvera naziva a Alat za brisanje.

Skeneri za IP adrese

Ako alat samo pomiče mrežu i navodi trenutne adrese, strogo govoreći, to je skener adresa. Ako imate malu mrežu sa statičkim IP adresama, tada može popis svih IP adresa trenutno biti u mreži za praćenje svih adresa koje vam trebaju.

Osnovni zadatak skeniranja adresa koje se trenutno koriste je potrebna odgovornost upravljanja mrežom jer vam omogućuje provjeru neovlaštenih veza. Nadamo se da je vaš mrežni sigurnosni sustav dovoljno sveobuhvatan da se stranci ne mogu samo povezati s njim i dodijeliti neiskorištenu adresu. Međutim, samo da budem siguran, treba vršiti periodične pretrage mreže. Ako koristite sustav koji omogućava bilo kome da se poveže, primjerice BYOD wifi usmjerivač za privatnu upotrebu zaposlenika, tada preporučljivo je provjeriti adrese uređaja koji su spojeni na mrežu i voditi ih.

Da biste dobili predstavu o vrsti informacija koje možete dobiti iz skenera IP adresa ili alata Ping sweep, pogledajte ova dva alata:

Ljuti IP skener

Ljuti IP skener

Ovaj besplatni IP skener može se instalirati na Windows, Linux, i Mac OS. Skener očekuje niz IP adresa kao parametar pretraživanja, ali ako samo unesete vrlo širok raspon, ne morate se brinuti hoće li vidjeti popis neiskorištenih adresa jer će alat pokazati samo adrese koje se koriste.

Izlaz skeniranja prikazuje IP adresu svakog uređaja u mreži, zajedno s hostname i kontakt vrijeme odziva. Također imate mogućnost pogledati svaki uređaj Mac adresa i njegov popis otvorene luke. Izlaz se može spremiti u tekst, CSV, ili XML formati.

SolarWinds Ping Sweep (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Ping Sweep

Da biste vidjeli kako Alat za brisanje operira, mogli biste isprobati SolarWinds Ping Sweep funkcija. Alat radi na Windows i ima grafičko sučelje. Prije pokretanja pretraživanja morate unijeti raspon adresa. Rezultati analize svakog pokazuju IP adresa u upotrebi ime domaćina tog uređaja i vrijeme odziva za taj čvor. Možete spremiti rezultate u tekst, CSV, ili HTML format.

  12 najboljih alata i softvera za brisanje Ping-a

Nažalost, ovaj alat nije besplatan. To je dio vrlo velikog snopa od više od 60 alata, nazvanih Setovi alata za inženjere. Alat je malo skuplji, ali je prepun svih alata za mrežno upravljanje koji će vam trebati. Paket možete isprobati u a 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds Engineer’s ToolsetPreuzmite BESPLATNO probno razdoblje na SolarWinds.com

DALJNJE ČITANJE: 10 najboljih alata i softvera za uklanjanje Ping-a

SolarWinds skener portova (BESPLATNI ALAT)

Snimka zaslona SolarWinds PortScanner
SolarWinds Port skener je Skener za IP adrese koji korisnicima omogućuje skeniranje IP adresa u njihovoj mreži. Skeniranje se može provesti kroz grafičko korisničko sučelje (GUI) ili naredbenog retka.

Skeniranja su navojem kako bi se osiguralo brzo pronalaženje IP adresa. Prilikom pretraživanja možete ući imena računala, Raspon IP adresa, i rasponi luka kako biste odredili koje će se informacije prikazati na zaslonu. Nakon što aktivirate skeniranje, na ekranu će vam se prikazati popis IP adresa.

Pored IP adresa možete vidjeti i TCP i UDP bodova (otvoren, zatvoreno i filtriran) povezana s IP adresama. U praksi to vam omogućuje provjeru statusa tih portova kako biste provjerili je li mreža sigurna.
Mogućnost zajedničkog provjeravanja IP adresa i statusa porta omogućuje vam upravljanje IP-ovima uz istovremeno praćenje sigurnosnih ranjivosti. Također možete vidjeti imena domaćina, MAC adrese, i operativni sustavi spojenih uređaja.
Da biste olakšali pokretanje naknadnih pretraživanja, možete spremiti konfiguracije skeniranja. Isto tako, kad završite skeniranje, možete izvesti rezultate kao XML, CSV, ili nadmašiti datoteka. Mogućnost spremanja konfiguracija i rezultata poput ovog olakšava pokretanje skeniranja i vraćanje njihovih rezultata.

Kao rješenje za skeniranje portova, SolarWinds Port skener odgovara onima koje trebaju rješenje za skeniranje IP-a za brzo i slabo održavanje. Mogućnost korištenja GUI ili sučelja naredbenog retka ovaj program čini korisnicima dostupnim bez obzira na to što žele. Najbolje od svega, SolarWinds Port skener je dostupan u obliku a besplatni alat.

SolarWinds Port ScannerDownload 100% BESPLATNI Alat

Alati za praćenje IP adresa

Jedna razina iznad skeniranja je praćenje. IP tracker uočit će se kada dodijeljena IP adresa padne ili postane neodgovarajuća. Ova je situacija vrlo rijetka na maloj mreži, ali nakon što instalirate zasebno DHCP poslužitelj, odbačene ili promijenjene IP adrese počinju postati veliki problem. Ako pokušate sami dodijeliti IP adrese bez poslužitelja, na kraju ćete duplikatne adrese i DNS pogreške, tako da stvari stvarno mogu vrlo brzo pobjeći iz ruke bez tragača.

Kada razmišljate o svim svojim zadacima za administraciju vaše mreže, dodjela IP adresa je prilično blizu vrha popisa. Međutim, malo administratora razmišlja da nastavi provjeravati IP adrese. Nedostatak mogućnosti praćenja na većini mreža može dovesti do katastrofe. Završit ćete vatrogastvo i pokušati doznati kako su dva uređaja završila s istom IP adresom i zapitaćete se zašto je tako da jedan dio mreže neprestano blokira.

Ovi su rješavanja problema s praćenjem koje trebate riješiti. Pogrešno raspoređivanje adresa uzrokuje niz problema i možda na početku ne primijetite glavni uzrok trauma vaše mreže. Izbjegavanje problema s mrežnom adresom prva je faza pametnijeg načina rada. Učinite prevenciju prepora i podređivanje veličine mreže podmreže mreži i mnogi od vaših redovnih problema će nestati.

Ovdje su dvije mogućnosti za praćenje IP adresa.

Paessler PRTG mrežni alati za skeniranje (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Kako skenirati lokalnu mrežu za IP adrese - Vodič i alati

PRTG iz Paessler je kombinirani sustav za nadzor mreže, poslužitelja i aplikacija koji se sastoji od snopa senzora. Svaki je senzor individualni monitor. Kad je sustav prvi put instaliran, on će skenirajte mrežu za sve priključene uređaje i uvrstiti ih u popis.

Monitor će popisati trenutnu IP adresu svakog uređaja. Kako je postupak otkrivanja mreže kontinuirani proces, primjećuje kada se bilo koji uređaj doda u mrežu ili ukloni iz njega i odražava te promjene u popisu opreme. Ažurira i inventar i sve svoje zaslone za praćenje kad god se promijenila IP adresa uređaja na visini.

PRTG je čisto sustav nadzora, tako da nema DDI značajki, poput DHCP ili DNS intervencija i ne uključuje sukobe adresa. Zbog toga je PRTG ovdje klasificiran kao skener IP adresa a ne alat za praćenje IP adresa.

Rezultati IP adrese koje proizvodi sustav otkrivanja mreže pojavljuju se na mnogim PRTG ekranima. Ostali senzori poboljšavaju razumijevanje performansi uređaja koje svaka Ip adresa predstavlja. Na primjer, postoji Ping senzor uključeno u paket koji će testirati vrijeme povratnog puta paketa koji je putem mreže poslan na taj uređaj.

PRTG je lokalni softver i instalira se na Windows Server. Paessler naplaćuje sustav u pojasevima aktiviranih senzora. Svakom kupcu se isporučuje isti paket, koji uključuje sve senzore. Kupac tada odlučuje koje senzore uključiti, sve do naknade koja je plaćena. Softver je besplatno za upotrebu do 100 senzora. Kupci koji plaćaju također dobivaju prvih 100 senzora besplatno. Paessler nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje PRTG-a s neograničenim senzorima.

Paessler PRTG mrežni alati za skeniranjePreuzmite 30 dana besplatnu probnu inačicu

IP Tracker za SolarWinds (BESPLATNO PREUZIMANJE)

IP Tracker za SolarWinds

SolarWinds se puno bolje nosi s tim IP Tracker nego što to čini sa svojim Ping Sweep alat, jer ovaj samostalni uslužni program je potpuno besplatan. Softver se instalira na Windows.

  Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanje

Ovaj alat može uočiti pogrešno raspoređivanje IP adrese što rezultira duplikacijama. Nedostatak usluge je što ne može izravno koordinirati s DHCP poslužiteljem ili DNS poslužiteljem. Međutim, ta se funkcionalnost obično očekuje samo od upravitelja IP adresa i od SolarWinds Upravitelj IP adresa obuhvaća sve te dužnosti ako je to vrsta pokrića koja vas zanima.

SolarWinds IP Address ManagerPreuzmite BESPLATNO suđenje na SolarWinds.com

MyLANViewer

MyLanViewer

MyLANViewer je besplatno korištenje i trči dalje Windows. Alat pregledava mrežu, a zatim prikazuje sve uređaje koje je otkrio u GUI sučelje. Popis je malo organiziran kao struktura direktorija Windows Explorera. Svaki čvor na popisu rezultata može se proširiti tako da prikazuje uređaje IP adresa, Mac adresa, operacijski sustav, radna grupa, i Vrijeme pinga.

Ovaj alat pazi na sustav i volju obavijestiti ako se novi uređaj spoji na mrežu. Također može otkriti skrivene uređaje i skitne DHCP poslužitelje. Dakle, ovaj neprekidni nadzor IP adresa djeluje kao sigurnosni alat.

Upravljanje IP adresama (IPAM)

Potrebne su velike mreže Upravljanje IP adresama sustavi za pomirenje DHCP i DNS zapise sa stvarnošću IP adresa koje se zapravo koriste u mreži. Mrežno skeniranje IP-a osnovni je element upravljanja IP-om. Ako tek pokrećete novu, malu mrežu, Skeniranje IP adresa trebalo bi biti sve što trebate. Kako mreža raste, ipak ćete trebati prijeći na praćenje IP adresa i na korištenje upravitelja IP adresa.

Upravitelj IP adresa (IPAM) zadaci su neophodni jer će mnogi uređaji kojima je dodijeljena adresa biti isključeni ili isključeni iz mreže prije nego što isteknu njihovi najmovi. U tim scenarijima, postupci napuštanja adrese nisu uvijek dovršeni. Dakle, DHCP poslužitelj vjeruje da se adresa koristi kada zapravo nije. Kad se uređaj koji je napustio adresu ponovno poveže, automatski prolazi postupak zahtjeva za adresu, a ne samo nastavlja s adresom koju je već imao. Alat IPAM trebao bi komunicirati s DHCP poslužiteljem radi uklanjanja napuštenih adresa iz registra raspodjele i stavljanja ga u bazen. Upravitelj IP adresa također mora komunicirati s DNS poslužiteljem radi ažuriranja zapisa kada se promijene IP adrese.

SolarWinds skener IP adresa (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds skener IP adresa

SolarWinds proizvodi Upravitelj IP adresa (IPAM), koji integrira skener IP adresa. Ovim paketom dobijate bolji alat za praćenje IP adresa jer će automatizirati mnoge ručne procese u koje ćete obično trebati ići kako biste potpuno riješili sve probleme adresiranja..

Potpuni IP sustav upravljanja treba integrirati sa DHCP poslužitelj i a DNS poslužitelj. DHCP poslužitelj treba provjeriti u IPAM bazi podataka dostupne adrese prije dodjele. Unosi DNS poslužitelja koji se preslikavaju između IP adresa i imena hostera postat će zastarjeli nakon isteka najma adrese i zamijeniti ih novim adresama. Ta se koordinacija između DHCP-a, DNS-a i IPAM-a naziva „DDI.“SolarWinds IPAM je cjelovito rješenje DDI koordinacije. Iako alat ne uključuje DHCP poslužitelj ili DNS poslužitelj, on će se koordinirati s ta dva sustava kako bi osigurao kompatibilnost adresa..

SolarWinds skener IP adresa kombinira ICMP Ping i SNMP funkcije za prikupljanje svih podataka povezanih s adresom, uključujući MAC adresu i naziv domaćina svakog čvora na mreži kao i njegovu IP adresu. Usluga će se povremeno pokretati u pozadini i ne zahtijeva ručnu intervenciju. Skener će također ažurirati sve skup adresa kako bi pokazao novo dostupne adrese i označio sve otkrivene adrese kao dodijeljene. SolarWinds IPAM može raditi s IPv4 i IPv6 adresiranjem

Live izvješća o pretraživanju IP adresa pojavljuju se na nadzornoj ploči za IPAM. SolarWinds gradi svoje alate za praćenje sustava na zajedničkoj platformi, zvanoj Orion. IPAM je dio tog sustava pa se može lako integrirati s ostalim uslužnim programima za praćenje i upravljanje SolarWinds-om. Kao i kod svih prostorija SolarWinds softvera, IPAM se instalira na Windows Server. Alat možete dobiti na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds Scanner za IP adresePreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probu

ManageEngine OpUtils (BESPLATNO ISPITIVANJE)

IPAM ManageEngine

ManageEngine ima dvije verzije sustava OpUtils, Besplatno izdanje i profesionalac izdanje. U mnogim je slučajevima besplatna verzija alata ista kao i plaćeni proizvod, ali s ograničenjima performansi; u slučaju OpUtilsa, dva izdanja sadrže različite uslužne programe.

Besplatno OpUtils uključuje Mrežni skener, koji provjerava status veze i upotrebe svake IP adrese. To je osnovni zahtjev za bilo koju vježbu praćenja IP adresa. Alat nudi nekoliko opcija skeniranja. To su Ping skeniranje, SNMP skeniranje, skeniranje MAC adresa i DNS skeniranje. Trebate unijeti raspon ili popis IP adresa za skeniranje kako biste pokrenuli uslužni program, ali ako ne znate koje adrese koristi vaš DHCP poslužitelj, jednostavno možete unijeti najširi mogući raspon.

Profesionalno izdanje paketa OpUtils zajedno IPAM rješenje s sklopni preslikač priključaka. Upravitelj IP adresa mnogo je sveobuhvatniji alat koji mrežni skener nudi u besplatnom izdanju OpUtilsa.

IPAM je koristan alat za provjeru trenutnog korištenja IP adresa na vašoj mreži. Pronaći će adrese koje su označene kao korištene na vašem DHCP poslužitelju, ali više nisu aktivne. To omogućava vraćanje napuštenih adresa u DHCP skup dostupnih adresa.

Ako implementirate adresiranje podmreže na vašoj mreži OpUtils IPAM upozorit će vas na iscrpljenost baze podataka. Također vas može voditi kroz postupak mijenjanja veličine vaše podmreže radi proširenja baze mrežnih adresa za one mrežne odjeljke koji imaju veće zahtjeve. Alat može komunicirati s i ažurirati ga Microsoft DHCP poslužitelji i Aktivni direktorij.

OpUtils se pokreće Windows Server i Linux. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje stručnog izdanja uslužnog programa.

ManageEngine OpUtilsPreuzmite 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

DALJNJE ČITANJE: Definitivni vodič za DHCP

About the author

Comments

 1. đaja koja su povezana na vašu mrežu – vašeg računala i zadani prolaz. Međutim, ako želite pronaći sve uređaje na mreži, trebat ćete koristiti neke od alata za skeniranje IP adresa koje smo naveli u ovom članku. Također, važno je napomenuti da je važno pratiti i upravljati IP adresama na vašoj mreži kako biste izbjegli probleme s mrežom i osigurali njezinu sigurnost.

Comments are closed.