Како тестирати Екцханге повезивање

Како тестирати Екцханге повезивање

Користи пакет Мицрософт Екцханге сервера е-поште пет различитих протокола за помоћ у комуникацији са клијентима е-поште. Та разноликост је сјајна јер нуди флексибилност, што значи да нисте заробљени у томе што само користите Мицрософт Оутлоок софтвер као клијент е-поште ваших корисника. Међутим, тај спектар услуга значи истраживање проблема са везама може бити веома компликован процес.

Срећом, можете користити аутоматизовани алат да бисте проверили повезаност са свог клијента е-поште и проверили да ли су сви сервиси веза исправно изведени на вашем Екцханге серверу. Коришћење услуге провере везе извлачи сав посао на решавању проблема са везом и ваш е-маил сервер исправно ради у било којем тренутку.

Мицрософтов анализатор удаљене повезаности

Мицрософт је створио бесплатни мрежни алат који ће вам помоћи да проверите све аспекте ваших веза које су потребне за низ Мицрософтових производа. Доступне провере вашег система е-поште изложене су на првој, заданој картици услужног програма. Алат се зове Ремоте Цоннецтор Анализер. Можете проверити све услуге које би требало да омогуће клијентима Оутлоок-а да аутоматски открију сервер. Алат такође укључује голе СМТП, ПОП, и ИМАП услуге и укључује два теста за Екцханге сервере.

Тхе Цоннецтор Анализер омогућава вам да потврдите да ваш Екцханге сервер исправно комуницира. Ако се корисници и даље не могу повезати, морате проверити подешавања њиховог клијента и алатка укључује и ове провере.

Ремоте Цоннецтор Анализер укључује четири модуса испитивања на картици Екцханге:

 • Тестови за повезивање Мицрософт Екцханге АцтивеСинц
 • Тестови за повезивање веб услуга Мицрософт Екцханге
 • Тестови за повезивање Мицрософт Оффице Оутлоок-а
 • Интернет Тестови е-поште

Платформа за тестирање је У облаку и тако им се приступа преко прегледача.

Тестови за повезивање веб услуга Мицрософт Екцханге

Ако се нико не може повезати с вашим сервером или ако сте у завршној фази постављања Екцханге-а, прво ћете морати да се уверите да нема ништа погрешно са основним сервисима повезивања који би требало да ваши сервери комуницирају са спољним светом.

Када дођете до локације за анализатор удаљене повезаности, изаберите Синхронизација, обавештавање, доступност, и Аутоматски одговори у Тестови за повезивање веб услуга Мицрософт Екцханге одељак екрана.

Започните Екцханге тест

Тхе Веб веб сервиси (ЕВС) тестови покрећу низ покушаја повезивања клијента поште користећи вјеродајнице тестног корисничког налога, тако да морате покренути провјере података о пријави корисничког налога да бисте покренули чек.

Унесите детаље о тестном рачуну у улазни облик тестера.

Размените тестни образац

Можете да унесете адресу е-поште тестног налога за Домен \ Корисничко име. Тестер може да користи две различите методе за повезивање са сервером. Метода аутоматског откривања уграђена је у клијентски софтвер Оутлоок. Ако ваши корисници имају потешкоћа са повезивањем са Екцханге сервером, то може проузроковати проблем са овом функцијом. Испробајте тест први пут на опцији Аутодисцовери. Ако тест не успе, покушајте са другим покретањем, али користите опцију за писање у УРЛ адресу Екцханге сервера.

Након што испуните образац, морате да унесете верификациони код, копирањем речи која се појављује на екрану. Кликните на Проверити дугме за потврду верификационог кода и кликните на Извршите тест у дну екрана.

Екран с резултатима говори о томе да ли се тест успешно повезао и ако не, где су се појавили проблеми. Морате да кликнете на Прошири све да бисте видели цео текст резултата. Ове информације ће укључивати препоруке за предузимање радњи ако је дошло до грешака.

Можете поново покренути тест са потпуно истим параметрима или кликните на Почети изнова да се вратите уназад и промените нека подешавања пре него што започнете други покренути. Изабрали бисте ову опцију ако бисте покренули тест аутоматског откривања, а затим се желели вратити и покренути тест са задатом УРЛ-ом сервера..

Мицрософтов алат за анализатор повезаности

Ако тестове покреће Ремоте Цоннецтор Анализер сви раде без проблема, али ваши корисници и даље не могу да се повежу са Екцханге сервером, морате да тестирате приступ клијенту е-поште из мреже. Мицрософтов анализатор повезаности је услужни програм за преузимање који можете покренути са једног од рачунара ваше канцеларије да бисте проверили мрежно повезивање с тог чвора преко вашег Екцханге сервера.

Алат можете добити преко веб локације Ремоте Цоннецтивити Анализер. Кликните на Клијент картицу у главном телу веб локације. Ово је четврта картица. Помичите се по екрану до Више алата и кликните на Инсталирај одмах.

Преузмите Екцханге тест

Допустите да се датотека преузме кликом на дугме Инсталирај у дијалошком оквиру који се појави. Овај алат је у облику чаробњака и водиће вас кроз тест ваше мреже. Почетни екран вам представља листу изјава о проблемима.

Ове опције су:

 • Не могу да се пријавим помоћу Оффице Оутлоока
 • Не могу да шаљем или примам е-пошту на свом мобилном уређају
 • Не могу да се пријавим на Линц на свом мобилном уређају или у апликацији Линц Виндовс Сторе
 • Не могу да шаљем или примам е-пошту од Оутлоока (само за Оффице 365)
 • Не могу да видим бесплатно / заузето информације другог корисника
 • Имам проблема са Оутлооком (само на енглеском)
 • Не могу да поставим Федерацију са Оффице 365, Азуре или другим сервисима који користе Азуре Ацтиве Дирецтори

Чаробњак ће прилагодити своју стратегију тестирања у складу са опцијом која најбоље описује проблем са повезивањем који имате.

У свакој опцији мораћете да наведете корисничко име и лозинку за пробни поштански сандучић. Е-адресу тестног корисника можете дати као корисничко име. Следећи екрани зависе од проблема за који сте се одлучили. Екран с резултатима треба истакнути гдје постоји проблем у вашој мрежи. Ово може бити проблем изван вашег Екцханге сервера, као што је неисправан ДНС запис.

Тестирајте систем е-поште

Ако имате проблема са повезивањем са сервером Екцханге, постоји много тачака неуспеха које треба потражити. Почетни тест може открити да је ваш Екцханге сервер правилно подешен тако да ћете морати да истражите клијенте е-поште који приступају серверу и мрежама преко којих се повезују.

Као и свака категорија комуникацијског софтвера, и ваш Екцханге сервер ради на стандардним протоколима који би требали бити компатибилни са било којом другом компатибилном имплементацијом. Међутим, као системски администратор, вероватно сте већ добро свесни да се понекад један елемент у ланцу сарадничких програма не успе учитати. Или понекад није везан за аутоматизоване процесе и прекинута карика у ланцу престаје да ради.

Започните потврђивањем подешавања вашег Екцханге сервера, а затим истражите остале елементе у вези. Аутоматизирани алати описани у овом водичу требали би вам помоћи да дођете до коријена проблема и вратите кориснике на е-пошту.

Монитор Екцханге Сервер

Паника коју осећаш када Размена једноставно неће радити или вам изненада успорава говори да је ова апликација превише важна да бисте је препустили случајности. Морате стално да пратите перформансе Мицрософт Екцханге-а, а то значи да пратите сервисе и хардвер који га подржавају.

СоларВиндс Мицрософтови алати за управљање (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс монитор сервера и апликација

СоларВиндс Мицрософт Алати за управљање укључују модул који прати перформансе Екцханге Сервер-а. Ово је Монитор сервера и апликација, која се инсталира на Виндовс Сервер.

САМ ће надгледати капацитет складиштења и упозоравати вас када вам недостаје простора. Такође ће надгледати ненормалне активности е-поште и помоћи вам да затворите редове напада који су нападнути или доделити више ресурса како би се омогућили прави порасти саобраћаја изазвани консултацијама или продајним нагонима. Мицрософт Алатке за управљање можете испробати на бесплатној пробној верзији од 30 дана.

Пратите количину поште компаније и будите испред захтева.

СоларВиндс Мицрософтови алати за управљањеПреузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 64

Adblock
detector