Kako testirati Exchange povezivanje

Kako testirati Exchange povezivanje

Koristi se paket Microsoft Server poslužitelja e-pošte pet različitih protokola kako bi se olakšala komunikacija s klijentima e-pošte. Ta je raznolikost sjajna jer nudi fleksibilnost, što znači da niste zarobljeni u korištenju Microsoftovog softvera Outlook kao klijenta e-pošte vaših korisnika. Međutim, takav raspon usluga znači istražiti probleme veze može biti vrlo kompliciran proces.

Srećom, možete koristiti automatizirani alat da biste provjerili povezanost sa svog klijenta e-pošte, a također provjerili jesu li sve usluge povezivanja ispravno izvedene na vašem poslužitelju Exchange. Korištenje usluge provjere veze izvlači sav posao na rješavanju problema s vezom i vaš poslužitelj e-pošte ispravno se pokreće u bilo kojem trenutku.

Microsoftov analizator udaljene povezanosti

Microsoft je stvorio besplatni mrežni alat koji će vam pomoći da provjerite sve aspekte vaših veza koje su potrebne za niz Microsoftovih proizvoda. Dostupni čekovi za vaš sustav e-pošte postavljeni su na prvu, zadanu karticu uslužnog programa. Alat se naziva Daljinski analizator povezivanja. Možete provjeriti sve usluge koje bi trebale omogućiti svojim Outlook klijentima da automatski otkriju poslužitelj. Alat također uključuje golo SMTP, POP, i IMAP usluge, a uključuje dva ispitivanja za Exchange servere.

Analizator povezivanja omogućuje vam da potvrdite da vaš Exchange server ispravno komunicira. Ako se korisnici još uvijek ne mogu povezati, morate provjeriti postavke svog klijenta i alat uključuje i te provjere.

Daljinski analizator povezanosti uključuje četiri načina ispitivanja na kartici Exchange:

 • Testovi povezivanja Microsoft Exchange ActiveSync
 • Testovi povezivanja mrežnih usluga Microsoft Exchange
 • Testovi povezivanja za Microsoft Office Outlook
 • Internetski testovi e-pošte

Platforma za testiranje je Oblak-based i tako im se pristupa putem preglednika.

Testovi povezivanja mrežnih usluga Microsoft Exchange

Ako se nitko ne može povezati s vašim poslužiteljem ili ako ste u posljednjoj fazi postavljanja Exchange-a, prvo ćete se morati uvjeriti da nema ništa pogrešno s osnovnim uslugama povezivanja koje bi vaše poslužitelje trebale komunicirati s vanjskim svijetom.

Kad dođete na web mjesto za analizator udaljene povezanosti, odaberite Sinkronizacija, obavijest, dostupnost, i Automatski odgovori u Testovi povezivanja mrežnih usluga Microsoft Exchange odjeljak zaslona.

Započnite Exchange test

Web usluge Exchange (EWS) testovi pokreću niz pokušaja povezivanja e-pošte pomoću upotrebe vjerodajnica testnog korisničkog računa, tako da morate pokrenuti provjeru podataka o prijavi korisnika računa tester.

Pojedinosti o testnom računu upišite u ulazni obrazac testera.

Obrazac za test razmjene

Možete unijeti adresu e-pošte testnog računa za domenu \ korisničko ime. Tester može koristiti dvije različite metode za povezivanje s poslužiteljem. Metoda automatskog otkrivanja ugrađena je u Outlookov klijentski softver. Ako vaši korisnici imaju poteškoće s povezivanjem s poslužiteljem Exchange, to bi moglo uzrokovati problem s ovom značajkom. Isprobajte test prvi put na opciji Autodiscovery. Ako test ne uspije, pokušajte s drugim pokretanjem, ali upotrijebite opciju za pisanje u URL Exchange poslužitelja.

Nakon što ispunite obrazac, morate upisati kontrolni kôd kopiranjem riječi koja se pojavljuje na zaslonu. Klikni na provjeriti Pritisnite gumb za potvrdu kontrolnog koda, a zatim kliknite na Obavi test pri dnu zaslona.

Zaslon s rezultatima govori vam je li se test uspješno povezao i ako ne, gdje su se pojavili problemi. Trebate kliknuti Proširi sve kako biste vidjeli potpuni tekst rezultata. Te informacije uključuju preporuke za postupke u slučaju pogreške.

Možete ponovo pokrenuti test s točno istim parametrima ili kliknite na Početi ispočetka da se vratite i promijenite neke postavke prije nego što započnete drugi pokrenuti. Odabrali biste ovu opciju ako biste pokrenuli test automatskog otkrivanja, a zatim se željeli vratiti i pokrenuti test s danim URL-om poslužitelja..

Microsoftov alat za analizator povezanosti

Ako testove pokreće Daljinski analizator povezivanja svi funkcioniraju bez problema, ali vaši se korisnici i dalje ne mogu povezati s Exchange serverom, morate testirati pristup klijentu e-pošte iz mreže. Microsoftov analizator povezanosti dostupan je uslužni program koji možete pokrenuti s jednog računala vašeg ureda za provjeru mrežne povezanosti s tog čvora na svoj Exchange Server.

Alat možete dobiti putem web stranice Analyzer Remote Connectivity Analyzer. Klikni na Klijent karticu u glavnom tijelu web lokacije. Ovo je četvrta kartica. Pomičite se po zaslonu prema zaslonu Više alata odjeljak i kliknite na Sada instalirati.

Preuzmite Exchange test

Dopustite da se datoteka preuzme klikom na gumb Instaliraj u dijaloškom okviru koji se pojavi. Ovaj je alat u obliku čarobnjaka i vodit će vas kroz test mreže. Na početnom zaslonu nalazi se popis izjava o problemima.

Ove su opcije:

 • Ne mogu se prijaviti u Office Outlook
 • Na svom mobilnom uređaju ne mogu slati ili primati e-poštu
 • Ne mogu se prijaviti u Lync na svom mobilnom uređaju ili u aplikaciji Lync Windows Store
 • Ne mogu slati ili primati e-poštu od Outlooka (samo Office 365)
 • Ne mogu vidjeti / zauzeti informacije drugog korisnika
 • Imam drugih problema sa Outlookom (samo na engleskom)
 • Ne mogu postaviti Federaciju s Office 365, Azure ili drugim uslugama koje koriste Azure Active Directory

Čarobnjak će prilagoditi svoju strategiju testiranja u skladu s opcijom koja najbolje opisuje problem povezivanja koji imate.

U svakoj opciji morat ćete unijeti korisničko ime i lozinku za testni poštanski pretinac. E-adresu testnog korisnika možete dati kao korisničko ime. Sljedeći će se zasloni ovisiti o problemu za koji ste se odlučili. Zaslon s rezultatima trebao bi istaknuti gdje postoji problem u vašoj mreži. To može biti problem izvan vašeg Exchange poslužitelja, poput neispravnog DNS zapisa.

Testirajte svoj sustav e-pošte

Ako imate problema s povezivanjem poslužitelja Exchange, mnoge su točke neuspjeha tražiti. Početni test može otkriti da je vaš Exchange server ispravno postavljen tako da ćete morati istražiti klijente e-pošte koji pristupaju poslužitelju i mrežama preko kojih se povezuju.

Kao i svaka kategorija komunikacijskog softvera, vaš Exchange poslužitelj radi na standardnim protokolima koji bi trebali biti kompatibilni s bilo kojom drugom sukladnom implementacijom. Međutim, kao administrator sustava, vjerojatno već dobro znate da se ponekad jedan element u lancu suradničkih programa ne uspije učitati. Ili ponekad nije povezan s automatiziranim procesima i neispravna veza u lancu zaustavlja sve.

Započnite potvrdom da je postavljen Exchange poslužitelj, a zatim prijeđite na ostale elemente u vezi. Automatizirani alati opisani u ovom vodiču trebali bi vam pomoći da dođete do korijena problema i vratite korisnike na e-poštu.

Nadgledajte Exchange Server

Panika koju osjećate kada Exchange jednostavno neće raditi ili vam iznenada usporava govori da je ova aplikacija previše važna da biste je prepuštili slučajnosti. Trebate stalno nadzirati performanse Microsoft Exchangea, a to znači pratiti usluge i hardver koji ga podržavaju.

SolarWinds Microsoftovi alati za upravljanje (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija

SolarWinds Microsoftovi alati za upravljanje uključuju modul koji prati performanse Exchange Server-a. Ovo je Monitor poslužitelja i aplikacija, koji se instalira na Windows Server.

SAM će nadzirati kapacitet pohrane i upozoravati vas kada vam nedostaje prostora. Također će nadzirati nenormalne aktivnosti e-pošte i pomoći vam da zatvorite redove napada koji su napadnuti ili dodijeliti više resursa kako bi se omogućili pravi porasti prometa uzrokovani savjetovanjima ili prodajnim pogonima. Microsoft Alate za upravljanje možete isprobati na 30-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

Pratite količinu pošte tvrtke i budite ispred zahtjeva.

SolarWinds Microsoftovi alati za upravljanjePreuzmite 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 43 =

Adblock
detector