Најбољи алати и софтвер за надгледање ВоИП-а за 2020. годину

најбољи софтвер за надгледање воип-ова

ВоИП системи имају репутацију једног од најважнијих система одржавања у умрежавању. ВоИП телефонски системи имају минималну толеранцију за лоше перформансе јер само мало кашњења и губитак пакета могу имати погубни утицај на квалитет звука. Употреба алата за надзор ВоИП-а једини је начин да осигурате да ваша мрежа може да подржава ВоИП системе.

Помоћу алата за праћење ВоИП-а можете измерити квалитет везе у вашој мрежи како бисте били сигурни да ваши телефонски позиви не доживљавају звук сладак. Пресудно је ВоИП алат за праћење који ће вам омогућити да видите колико је латенција и губитка пакета присутно на вашој мрежи. У овом ћемо чланку погледати најбоље алате и софтвер за праћење ВоИП-а за 2020. годину.

Ево нас списак најбољих алата за праћење ВоИП-а за 2020 .:

  1. СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) Свеобухватан пакет услужних програма за надгледање и анализу ВоИП-а. Ради на Виндовс Серверу
  2. Тражење записа детаља о позиву СоларВиндс (БЕСПЛАТНИ АЛАТ) Алат за надгледање квалитета ВоИП-а који се инсталира на Виндовс Сервер.
  3. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА) ВоИП-монитори као део уједињене мреже, сервера и пакета за управљање апликацијама. Ради на Виндовс Серверу
  4. Тисуће Алати за надзор ВоИП-а који укључују тестирање везе и могућности симулације позива
  5. ЕктраХоп Пакет за праћење ВоИП-а који посматра статусе позива уживо и акумулира метрике о укупном учинку мрежних позива
  6. дотцом-монитор Надгледање сервера Усмерен на перформансе сервера, овај пакет такође надгледа апликације, попут ВоИП протокола
  7. Стручно корито СтеелЦентрал УЦ Екперт Систем надзора мреже који укључује прикупљање ВоИП података и проверу статуса
  8. ВоИП Спеар Специјализовани ВоИП монитор који укључује оцењивање квалитета позива и провере статуса
  9. Цоласофт Цапса Мрежни монитор са модулом за ВоИП анализу. Ово је доступно у бесплатним и плаћеним верзијама
  10. ВоИПмонитор Бесплатан, опен соурце специјализовани ВоИП монитор који укључује модуле за праћење и анализу уживо

1. СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс софтвер за надгледање ВоИП-а

Прво на овој листи коју имамо СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже. СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже омогућава вам праћење перформанси ВоИП позива и перформансе ВАН-а. ВоИП метрике које можете пратити укључују подрхтавање, латентност, Средња оцена мишљења (МОС) и губитак пакета. Ове метрике говоре о томе да ли се ВоИП позиви испоручују лошег квалитета.

У случају да требате покренути опсежно решавање проблема, можете проћи кроз евиденцију позива да бисте пронашли информације које ће вам показати шта узрокује лошу перформансу. Можете да тражите позиве до поријекло позива, одредиште позивауправник позива, време позива, статус позива, и квалитет позива. Ово помаже брзо премештати поступак решавања проблема.

СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже је доступан организацијама јер нуди једноставан кориснички интерфејс и то може се применити за мање од једног сата. Имплементација се брзо прати јер платформа аутоматски открива Цисцо ИП уређаје који подржавају СЛА. Аутоматско откривање значи да корисник не мора све да конфигурише ручно.

Све у свему СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже је избор који је погодан за организације свих величина које траже ВоИП алат за праћење. СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже стартује по цени од 1.602 УСД (1.255 £). 

СоларВиндс ВоИП и мрежни менаџер за квалитету преузимања 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. СоларВиндс Траилер детаља о евиденцији позива (БЕСПЛАТНИ АЛАТ)

Најбољи алати и софтвер за надгледање ВоИП-а за 2020. годину

Потражите детаље евиденције детаља је бесплатан ВоИП монитор доступан за СоларВиндс. Ово је добра опција ако желите компетентност и поузданост софтвера СоларВиндс, али не желите да плаћате како бисте користили врхунски део компаније ВоИП мрежа и менаџер квалитета.

Тражилица записа детаља позива испуњава функције наведене у његовом имену. Омогућава вам претраживање по ВоИП записима статуса који су прикупљени на мрежи. Те записе мора доставити Цисцо ЦаллМанагер систем. ЦаллМанагер је такође познат као Цисцо Унифиед Цоммуницатионс Манагер.

Претраживач података може да складишти и обједињује записе о детаљима позива (ЦДР-ова) до 48 сати, тако да можете извршавати неке функције анализе унутар алата или извозити податке у неки други услужни програм за анализу мреже..

Помоћу овог алата можете добити статистичке податке о подрхтавању, кашњењу, губитку пакета и МОС-у (средња оцена мишљења).

Одлична ствар у вези са детаљем за евиденцију позива детаља је да је бесплатан. Међутим, његова функционалност није ни близу погодности мреже СоларВиндс и менаџера квалитета.

Овај алат би могао добро послужити као свеобухватнији софтвер за надгледање мрежних перформанси. У тим случајевима може помоћи мрежном администратору да зумира ВоИП саобраћај уколико дође до неких проблема са елементима ваше мрежне инфраструктуре. Програм за праћење детаља позива СоларВиндс инсталира се на Виндовс Сервер и доступан је за преузимање као бесплатан алат.

СоларВиндс Детаил Цалл Рецорд ТрацкерДовнлоад 100% БЕСПЛАТНИ Алат

3. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Снимка заслона ПРТГ Нетворк Монитор

ПРТГ Нетворк Монитор је мрежни алат за надгледање који нуди искуство воИП праћења са бесплатно КОС и ИП надзор СЛА. Надзор КоС-а помоћу ПРТГ Нетворк Монитор-а одвија се са ПРТГ повратни сензор које мере латентност, подрхтавање, губитак пакетадупликат пакета, и Средња оцена мишљења. Исто тако, постоји Цисцо ИП СЛА сензор за надгледање података Цисцо уређаја.

Шире искуство праћења је у потпуности персонализовано у складу са вашим захтевима. Тхе контролна табла се може персонализовати да укључите видгете и метрике по вашем избору. Имате потпуну контролу над подацима које видите на контролној табли. За праћење ВоИП-а препоручујемо да користите ПРТГ Роунд Трип Сензор да бисте добили снимак перформанси ВоИП позива приликом пријаве..

Извођење ваших ВоИП позива не мора стално да се прати ручно. Уместо тога, можете користити систем обавештења да бисте били у току када ВоИП позиви имају лошу квалитету. ПРТГ Нетворк Монитор шаље обавештења путем е-поште, СМС, и пусх нотификације. Ово је сјајно јер осигуравају да знате тренутак када ВоИП позиви опадају у квалитети.

ПРТГ Нетворк Монитор доступан је као бесплатан и плаћени алат. Можете користити ПРТГ повратни сензор и Цисцо ИП СЛА сензор потпуно бесплатно. Међутим, ако желите да надгледате мрежу са више сензора, можете купити било где од 500 сензора за 1.384 долара (1.057 фунти) и 13.226 долара (10.104) за неограничене сензоре. Можете преузети бесплатну пробну верзију за ПРТГ Нетворк Монитор.

ПРТГ Нетворк МониторПреузмите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

4. Хиљаде хиљада

Снимка слике ТхоусандЕиес

Тисуће је платформа за мрежни надзор која се убраја у једно од најбољих ВоИП праћења на тржишту. Тисуће корелира ВоИП перформансе са основним метрицама перформанси попут латентност, губитак пакета, и подрхтавање. Ово су основни показатељи за увид у то како добро функционишу ВоИП услуге.

Једна од ствари која чини Тисуће посебно је то што можете да симулирате ВоИП позиве између агената и канцеларија. Ово вам омогућава да тестирате своју ВоИП услугу. Постоји и функција гласовног тестирања, што вам омогућава тест за СИП повезаност пре него што покренете ТРП позив.

Тхе Тисуће платформа је дизајнирана имајући у виду решавање проблема. На примјер, можете пратити грешке у инфраструктури за повезивање и интерфејс са СИП и РТП мрежним стазама.

Тисуће користи модел одређивања цена на основу годишње претплате. Структура цена је прилагодљива на основу низа фактора јединице за тестирање, крајње тачке, и уређаји. Морате се обратити продајном тиму да бисте добили комплетну цену. Ако желите да се обратите Тисуће продајни тим онда то можете учинити овде.

5. ЕктраХоп

Снимка екрана Ектрахоп

Ако тражите алате за надзор ВоИП-а дизајнирани за решавање проблема, онда ЕктраХоп је у врху индустрије. Помоћу ЕктраХоп-а можете прегледати перформансе ВоИП позива широм ваше мреже ЕктраХоп ВоИП-СИП позива контролну таблу. Кроз контролну таблу можете видети колико је позива успешно или неуспешно.

Постоји низ метрика које можете пратити ЕктраХоп. Инсталирањем надзорне плоче СИП ВоИП позива можете надгледа статус сесије позива, јачина позива, балансирање оптерећењаквалитет усмеравања позива, и Нон-ВоИП протоколи. Што се тиче метрика које можете пратити, можете прегледајте активне позиве, покушаји позива, кварови позива, 5кк кодови грешака, кратки позиви, дужина позива, и кварови позива.

ЕктраХоп је такође један од најпогоднијих алата за праћење ВоИП-а јер омогућава кориснику да аутоматски открије уређаје унутар мреже. Предност овог је у томе што можете избећи непријатности конфигурирања целе мреже од нуле.

Да бисте максимално искористили надзор над ВоИП-ом ЕктраХоп мораћете да преузмете Контролна табла СИП ВоИП позива овде. Такође можете испробати бесплатно пробно коришћење ЕктраХоп.

6. Надгледање сервера дотцом-монитора

дотцом монитор

Дотцом-монитор Надгледање сервера нуди премиум ВоИП Мониторинг и надгледање СИП протокола. Основни фокус овог производа је надгледање доступности ВоИП инфраструктуре. У СерверВиев екран, можете погледајте успех одлазног позива, усмеравање улазних позива, интерно проширење, и доступност гласовне поште.

Слично свим најбољим алаткама за надгледање ВоИП-а, дотцом-монитор Надгледање сервера је комплетно систем упозорења. Упозорења вас обавештавају када ВоИП позиви не раде када би требали. Корисници примају обавештења када од сервера стигну поруке о грешци и очекивани резултат позива се не прими.

Једном када успоставите ВоИП позиве, лоше ради дотцом-монитор Надгледање сервера помаже вам да укажете на основни узрок. Откривање грешака у праћењу СИП-а биљежи својства грешке тако да можете ријешити основни узрок. Можете и да генеришете извештаје о надгледању СИП-а за процену учинка из даљине.

На располагању је много различитих опција цена за надгледање послужитеља дотцом-монитор, овисно о броју постављених циљева и фреквенцији провјере. Цене крећу од 79,00 УСД (60 €) за 10 циљева и 15 минута проверавања учесталости. Можете преузети 30-дневно бесплатно пробно време од дотцом-монитор Надгледање сервера.

7. Стручни стручњак СтеелЦентрал УЦ-а за речно корито

Ривербед СтеелЦентрал

Стручно корито СтеелЦентрал УЦ Екперт је обједињена платформа за надгледање комуникација дизајнирана за надгледање Цисцо, Мицрософт и Аваиа окружења, али нуди солидно искуство воИП праћења. Помоћу овог алата можете да тражите позиве и телефоне на различите начине. На пример, можете потражите претходне позиве који нису успели или су извршени лоше. То вам омогућава референтну тачку преко које можете покренути даље решавање проблема.

Све активности на вашој мрежи прате се путем надзорне табле. Инструментална табла омогућава вам да видите преглед ваших позива који показују укупан број позива, кратки број позива, проценат квалитетних токова, број неуспјеха позива, и сав проценат завршетка. Ако на овај начин видите своју перформансу позива, можете одмах да кажете да ли има проблема.

Једна од најјачих карактеристика Стручно корито СтеелЦентрал УЦ Екперт је медијски пут скок-скок-скок. Стаза хоп-то-хоп приказује вам пут медијског промета како бисте могли да визуализујете мрежни пут гласовног саобраћаја. Ово је корисно за проналажење узрока проблема са радом ваше мреже.

Да бисте видели цену Стручно корито СтеелЦентрал УЦ Екперт мораћете да се директно обратите продајном тиму. Такође постоји бесплатна пробна верзија овог производа коју можете преузети са овог линка овде.

8. ВоИП копље

ВоИП Спеар

ВоИП Спеар је ВоИП алат за праћење који се користи за праћење квалитета и перформанси говорне комуникације. ВоИП Спеар је тестирање сервера лоцираних широм света широм Северна Америка, Европа, Азија, и Јужна Америка. Ово осигурава да без обзира гдје се налазите, имате најтачнији профил квалитета ВоИП позива.

Ово ВоИП решење за надгледање тестира квалитет вашег ВоИП позива и процењује успешност позива користећи просечну оцену мишљења (МОС). Све ово се може надгледати на мрежи, тако да не морате инсталирати ниједан софтвер на свој уређај. То га чини доступним свима који имају интернетску везу.

ВоИП Спеар је један од најповољнијих алата за праћење ВоИП-а на тржишту. Постоји шест верзија за куповину; Лите, Плус, Премиум, Превозник, Царриер Плус, и Царриер Гранде. Лите верзија је најјефтинија која кошта 10 УСД (7,64 £) месечно за једну крајњу тачку. Најскупља верзија је Царриер Гранде пакет који кошта 100 УСД (190 £) месечно за 100 крајњих тачака. Постоји и бесплатан лични план; можете контактирати компанију у вези са ценама.

9. Цоласофт Цапса

Цоласофт Цапса

Цоласофт Цапса је мрежни алат за праћење који има свој модул за анализу ВоИП-а који се може користити за праћење квалитета ВоИП телефонских система. Са Цоласофт Цапса можете да анализирате ВоИП позиве и прегледате резултате кроз ГУИ у графичком формату. У ВоИП приказом, можете да видите метрике попут подрхтавања, губитак, средња оцена мишљења (МОС), контролни токови и токови медија.

Већина ВоИП анализа врши се путем Преглед са ВоИП-ом. Преглед сажетака ВоИП-а подељен је на горње и доње окно. У горњем окну можете да видите МОС_А дистрибуцијаМОС-В дистрибуција, позив кодек типа, дистрибуција статуса позива, и дистрибуција позива позива. У доњем окну можете видети статистику саобраћаја, СУП статистику и статистику позива.

Постоје три различите верзије система Цапса; Цапса Фрее, Цапса Стандард, и Цапса Ентерприсе. Цапса Фрее је доступан бесплатно и може да прати до 10 ИП адреса. Цапса Стандард се може купити за 295 долара (£ 225) и може да прати до 50 ИП адреса. Цапса Ентерприсе се може купити за 995 УСД (759 £) и покрива неограничене ИП адресе. Цоласофт Цапса можете преузети овде.

10. ВоИПмонитор

Снимка слике ВОИПмонитор

Коначно јесмо ВоИПмонитор. ВоИПмонитор је отворени извор сниффер пакета дизајниран за анализу ВоИП позива. Овај алат је погодан за организације свих величина и подржава до 20 000 позива на једном серверу. Можете користити ВоИПмонитор као Веб-ГУИ и пратите метрике као што су кашњење и губитак пакета.

ВоИПмонитор такође има систем упозорења који вам омогућава да аутоматски пратите метрике. На пример, ако Средња оперативна оцена, Јиттер или Губитак пакета назначите проблем, тада ће се генерирати упозорење да бисте били у току.

Као алат за праћење ВоИП-а са отвореним кодом, ВоИПмонитор је доступан бесплатно. Можете угостити ВоИПМонитор на серверу или у облаку у зависности од ваших потреба. Такође можете да преузмете ВоИПмонитор као изворни код. Можете преузети бесплатну пробну верзију за ВоИПмонитор овде.

Заокруживање: Најбољи алати за праћење ВоИП-а

Постоји доста конкуренције у простору за надзор ВоИП-а, али засновано само на употребљивости СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже мора бити најбољи на тржишту. Поступак подешавања је довољно једноставан да се уређаји за аутоматско откривање могу покренути за мање од једног сата. Од тада се кориснички интерфејс чува довољно једноставно да можете пронаћи све што вам треба.

Мјерне карактеристике ВоИП позива као што су латенција и губитак пакета су лако доступне и могу се пратити кроз систем нотификација. Без обзира да ли радите у оквиру МСП или веће организације СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже има основне могућности надгледања да вам помогну.

Међутим, ако вам је цена најважнија ПРТГ Нетворк Монитор је одлична опција, јер се може бесплатно преузети у зависности од тога колико сензора желите да користите. Тхе ПРТГ повратни сензор пружа вам све метрике које су вам потребне за надгледање перформанси гласовних позива. То осигурава да се посетите основни узрок изведбе који се односи на тренутак када се појаве.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Adblock
detector