Најбољи менаџер партиција – 7 алтернатива Ранисх партицији менаџеру

7 алтернатива Ранисх партицији менаџеру

Менаџер Ранисх партиција је бесплатни пројекат отвореног кода, који можете да инсталирате на рачунар да бисте поделили хард диск.

Софтвер за Ранисх доступан је на Соурцефорге. Услужни програм је назван по Мајкл Ранушу који је развио код и одржава га.

Могућност алата шири се на прављење неколико примарних партиција. заправо, можете да креирате до 30 и на сваки инсталирате различите оперативне системе. Осим тога Виндовс, можете да инсталирате Линук, ФрееДОС, и ФрееБСД на Ранисх партицији.

Ранисх Партитион Манагер, који је такође познат као РПМ, може се користити за копирање партиције у целости за креирање резервног диска. Ово клонирање се дешава на нивоу бита. Такође можете покренути РПМ са уклоњивог диска да бисте створили диск за опоравак.

Нажалост, Ранисх партитион Манагер се не покреће у оперативном систему Виндовс 10. Међутим, Ранисх Партитион Манагер никако није ваша једина опција када тражите око себе како копирати дискове или креирати партиције.

Најбољи менаџер партиција

Ево наше листе седам најбољих менаџера партиција:

 1. Слатка менаџер партиција
 2. Парагон Менаџер партиција
 3. Помоћник партиције АОМЕИ
 4. ДривеЦлоне
 5. Чаробњак за партиције Минитоол
 6. Бесплатно опоравак РАВ партиција
 7. ЕасеУС Мастер партиције

Више о овим алтернативама можете прочитати у наредним одељцима.

1. Слатки менаџер партиција

Слатка менаџер партиција
Слатка Менаџер партиција је бесплатан алат што ће вам омогућити да подесите партиције на рачунару. Ово није апликација за рачунаре. Уместо тога програм морате копирати на диск или УСБ стицк и подигните је да бисте дошли до екрана управитеља партиција.

Ни интерфејс није ни међу ГУИ тачкама и кликом. Уместо тога, помоћу тастатуре уносите команде знакова. Екран ипак опонаша изглед обрасца употребом знакова. Алат је у формату БИОС-ових програма плавог екрана.

Иако одсуство ГУИ интерфејса може бити неугодно, овај сценарио има своје предности. Као прво, програм је без присуства екранског кодирања врло мали. Такође, то значи да можете користити Цуте Партитион Манагер за подесите партиције чак и пре него што инсталирате оперативни систем. Овај услужни програм има читав низ могућности система датотека, укључујући ФАТ16, ФАТ32, НТФС, Линук Свап, ЕКСТ2, ЕКСТ3, и Ресиер. Такође можете мијењати и брисати партиције помоћу услужног програма.

2. Парагон Партитион Манагер

Парагон Менаџер партиција

Парагон Менаџер партиција је још једна одлична бесплатна алтернатива алатки Ранисх. Овај алат се налази на врху оперативног система и доступан је за Виндовс. Интерфејс за овај услужни програм је веома софистициран и има сјајан изглед. Овај софтвер је део бесплатног пакета, који се зове Парагон Хард Диск Манагер за Виндовс.

Основне функције алата омогућују вам креирање и уклањање партиција. Можете бирати између ХФС и НТФС и чак претворити партицију из једног датотечног система у други. Карактеристике прилагођавања су заиста импресивне. Можете променити величине партиција и редистрибуирати простор за складиштење клизачем.

Алат је такође користан и као систем за управљање датотекама. Може пренесите датотеке на друге локалне дискове за вас, као и за повезане медијуме за складиштење података. Можете копирати партиције у потпуности за резервне копије, као и организовати резервне копије; алат може поново учитати податке с диска на партицију.

Све функције које нуди Парагон Партитион Манагер су вођене, што олакшава било који задатак везан за складиштење чак и за нетехничке кориснике. Иако је основни Парагон Партитион Манагер слободан за употребу, постоје и свеобухватније функције управљања складиштењем датотека доступне предузећима у плаћеној надоградњи.

3. АОМЕИ партиција за партиције

Помоћник партиције АОМЕИ

Тхе Помоћник партиције АОМЕИ доступан је у бесплатној и плаћеној верзији. Постоје издања за Виндовс и Виндовс Сервер - и 32-битна и 64-битна. Бесплатна верзија назива се АОМЕИ Партитион Ассистант Стандард Едитион, а плаћена верзија се зове Профессионал Едитион. Покреће се Виндовс хр, Виста, 7, 8, 8.1, и 10.

Бесплатна верзија за Виндовс Сервер назива се АОМЕИ Партитион Ассистант Лите, а плаћена верзија се зове АОМЕИ Партитион Ассистант Сервер Едитион. Тренутно је у функцији Виндовс Сервер 2000, 2003, 2008, 2012, и 2016.

Обе бесплатне верзије алата омогућавају вам да формат партиција, и такође креирати, прилагодити и избрисати њих. Плаћене верзије имају напредније функције, попут омогућавања динамичких прилагођавања величинама партиција. Постоје две опције вишег квалитета које су АОМЕИ Партитион Ассистант Неограничено, што вам омогућава да инсталирате и покренете софтвер на неограниченом броју рачунара у вашој компанији. Други је АОМЕИ помоћник техничара партиције, који вам омогућава да инсталирате и управљате софтвером на рачунарима клијената које сервисујете, тако да је то добра опција за управљане провајдере услуга.

4. ДривеЦлоне

ДривеЦлоне

ДривеЦлоне обухвата гомилу услужних програма за управљање тврдим дисковима и заштиту података које садрже. Овај услужни програм не ствара партиције као што је Ранисх Партитион Манагер, али покрива многе резервне карактеристике производа Ранисх. Овај услужни програм ће вам омогућити да направите диск за покретање и помоћи да се опоравите од катастрофа које спречавају ваше Виндовс рачунар од покретања. Медијум за складиштење може бити било ЦД или УСБ стицк.

Постројења за клонирање овог услужног програма нуде пуно могућности. Можете поставити систем да само извршава директну копију на ЦД-у или УСБ партицији партиције. Можете такође вратите садржај партиције из резервног извора.

Остале опције клонирања омогућавају вам стварање инкременталних сигурносних копија, тако да можете наставити са додавањем нових датотека у резервну копију док их додајете на чврсти диск. Ово вам штеди да морате копирати преко целог садржаја партиције сваки пут када желите да ажурирате резервну копију. Садржај диска можете копирати и преко мреже. Овом методом централизирате складиште даље од појединачних уређаја крајњег корисника на серверу датотека. Потом можете похранити датотеке на располагање са било којег терминала на мрежи виртуализацијом ВМВаре или Хипер-В.

Алат чува свеобухватне евиденције резервних копија трансакција тако да можете пратити или блокирати неовлашћено копирање сачуваних датотека.

ДривеЦлоне ради Виндовс 7, 8 и 10. Нажалост, систем није бесплатан. Нуди се у три верзије. Основни пакет омогућава приступ једном кориснику. Следећа верзија обухвата пет корисника. Врхунско издање система дизајнирано је за компаније са великим бројем корисника.

5. Чаробњак за партицију Минитоол-а

Чаробњак за партиције Минитоолс

Функционалност Чаробњак за партиције Минитоолс је врло добра утакмица са услужним програмима Ранисх Партитион Манагер-а. Помоћу овог пакета можете креирати, прилагођавати и уклањати партиције и он је бесплатан за кућну употребу.

Могућности подешавања партиције чаробњака Минитоолс Партитион укључују уређаје за промену величине партиција, а такође претворити датотечни систем користи. Можете именовати партицију за примарну или уклонити ту ознаку.

Много је издања овог алата, са Фрее Едитион као улазни ниво. Плаћене надоградње укључују Про Едитион и тхе Боотабле ЦД верзија, која вам омогућава да приступите рачунару чак и ако нема оперативни систем или када је сектор за покретање рачунара оштећен и треба га вратити.

Две боље плаћене верзије намењене су посебно предузећима. Ово су Сервер Едитион и тхе Ентерприсе Едитион. Тхе Техничко издање створена је да помогне управљаним пружаоцима услуга у пружању подршке својим клијентима. Те веће верзије укључују динамично управљање диском које ће аутоматски промијенити величину партиција диска у складу с пословном потражњом. Чаробњак за партиције Минитоолс доступан је само за Виндовс. Међутим, он ће се покретати на свим тренутним верзијама тог оперативног система.

6. Опоравак РАВ партиција

Опоравак сирове партиције

Тхе Опоравак РАВ партиција пакет од иДата опоравак је популарно средство за све верзије оперативног система Виндовс које добијају врло високе оцене од својих корисника. Систем ради на свим верзијама оперативног система Виндовс и Виндовс Сервер и чак је бесплатан за корпоративну употребу.

Као што име сугерира, овај услужни програм се фокусира сирове информације. Може да ствара резервне копије партиција и враћа податке у систем датотека датотека вашег рачунара у случају губитка података. Концепт манипулације сировим подацима своди се на приступ садржају диска на нивоу бита, уместо да се баве услужним програмима за управљање датотекама које пружа оперативни систем. Ова стратегија заобилази било какве грешке које могу настати из различитих врста оперативних система или верзије и представљају грешке у тумачењу.

Бесплатна верзија услужног програма има ограничење перформанси од 100 МБ по опоравку. Не постоји ограничење на плаћену верзију. Овај услужни програм може управљати широким спектром хардвера и конфигурација складиштења. Ови укључују:

 • СЦСИ
 • ИДЕ
 • САТА
 • ССД
 • РАИД системи
 • ФиреВире хард дискове
 • Погони повезани УСБ-ом
 • УСБ флеш уређаји
 • ЦФ картице
 • СД картице
 • СДХЦ
 • МицроСД

Овај услужни програм може да реши низ грешака у датотечном систему који се могу појавити на Виндовс. Укључују називе датотека који у себи садрже посебне знакове, оштећење таблице датотека, оштећење сектора диска, проблеми обликовања и необична проширења и врсте датотека. Ако је у вашем датотечном систему тешко интерпретирати имена и садржаје датотека, тада ће алат РАВ Партитион Фрее Рецовери ријешити те проблеме.

7. ЕасеУС Мастер партиције

ЕасеУС

Тхе ЕасеУС Мастер партиције доступан је у бесплатним и плаћеним верзијама. Тхе бесплатно издање је одличан алат за употребу у кући. Софтвер ће се покретати на свим верзијама Виндовс Оперативни систем. Плаћене верзије долазе у а Про Едитион за Виндовс и а Сервер Едитион који ради на Виндовс Серверу.

Бесплатна верзија има све кључне карактеристике које бисте добили од Ранисх Партитион Манагер-а. Они укључују могућност креирања, подешавања и уклањања партиција и копирање партиција у сигурносне копије. Очекује се да пословни корисници плаћају софтвер, али добијају много више функционалности за свој новац него кућни корисници бесплатног издања.

Са плаћеном верзијом система можете: копирати преко оперативног система с једне партиције на другу, постављати величине партиција да се аутоматски прилагођавају за стварање динамичких волумена, управљати виртуалним дисковима, претворити између МБР и ГПТ, претворити између ДЕБЕО и НТФС, и створите боотабле УСБ стицкове.

Софтвер може направити сигурносну копију ваших датотека датотека УСБ, ХДД, ССД, СД картица, меморијска картица и други спољни медијуми за чување података. Такође ће управљати обнављањем података у случају случајног оштећења ваших чврстих дискова.

Ово је сјајан систем који управља низ услужних програма за складиштење. Може промијенити етикете партиција, обрисати и спојити партиције, а такођер провјерити интегритет дискова. Ако имате нови диск или желите да обришете сав заузети простор на диску, можете да форматирате те дискове и уређаје за складиштење преко ЕасеУС интерфејса.

Мало је неугодно да пословни корисници не могу приступити услужном програму бесплатно. Међутим, ЕасеУС нуди бесплатну пробну верзију Про верзије Партитион Мастер-а. Постоји и бесплатна пробна верзија за издање сервера.

Управљање партицијама

Дељење дискова на партиције има много предности. То вам омогућава покрените неколико различитих оперативних система на истом рачунару а техника вам такође може помоћи доделите простор за складиштење различитим групама корисника или врстама апликација. Међутим, крута подјела партиција понекад може створити проблеме. Ако ваша политика додељивања значи да систему за евидентирање преко ноћи недостаје простора за складиштење, изгубит ћете драгоцене информације о систему и изложити свој систем опасности. Дакле, такође морате истражити динамичке партиције.

Многе предности које можете добити коришћењем партиција могу се претворити у уска грла и додатно радно оптерећење ако не организујете стратегију партиција. Потребан вам је менаџер партиција тако да можете добити све предности употребе партиција без сусрета са главобољом.

Да ли користите менаџер партиција? Да ли и даље можете да користите Ранисх Партитион Манагер или сте је морали престати користити када сте надоградили на Виндовс 10? Јесте ли испробали неки од препоручених софтвера на нашој листи? Оставите поруку у Коментари секције и поделите своје искуство са заједницом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 49 =

Adblock
detector