Najbolji alati i softver za nadzor VoIP-a za 2020. godinu

najbolji softver za nadgledanje voip-ova

VoIP sustavi imaju reputaciju jednog od najvažnijih sustava održavanja u mreži. VoIP telefonski sustavi imaju minimalnu toleranciju za loše performanse jer samo malo kašnjenje i gubitak paketa mogu imati pogubni utjecaj na kvalitetu zvuka. Upotreba alata za nadzor VoIP-a jedini je način da osigurate da vaša mreža može podržati VoIP sustave.

Pomoću alata za praćenje VoIP-a možete izmjeriti kvalitetu veze u vašoj mreži kako biste bili sigurni da vaši telefonski pozivi ne doživljavaju zvuk sladak. Presudno, VoIP alat za praćenje omogućit će vam da vidite koliko je latencija i gubitak paketa prisutan na vašoj mreži. U ovom ćemo članku istražiti najbolje alate i softver za praćenje VoIP-a za 2020. godinu.

Evo našeg popis najboljih alata za praćenje VoIP-a za 2020. godinu:

  1. SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže (BESPLATNO ISPITIVANJE) Opsežan paket alata za nadzor i analizu VoIP-a. Radi na Windows Serveru
  2. Praćenje detalja o pozivima SolarWinds (BESPLATNI ALAT) Alat za nadzor kvalitete VoIP-a koji se instalira na Windows Server.
  3. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) VoIP-monitori kao dio ujedinjene mreže, poslužitelja i paketa za upravljanje aplikacijama. Radi na Windows Serveru
  4. ThousandEyes Alati za nadzor VoIP-a koji uključuju testiranje veze i značajke simulacije poziva
  5. ExtraHop VoIP-paket za praćenje koji promatra status poziva uživo i skuplja mjerne podatke o ukupnoj učinkovitosti mrežnih poziva
  6. dotcom-monitor Nadgledanje poslužitelja Usmjeren na performanse poslužitelja, ovaj paket nadgleda i aplikacije, poput VoIP protokola
  7. Stručno korito SteelCentral UC Expert Sustav nadzora mreže koji uključuje prikupljanje VoIP podataka i provjeru statusa
  8. VoIP koplje Specijalizirani VoIP monitor koji uključuje ocjenjivanje kvalitete poziva i provjere statusa
  9. Colasoft Capsa Mrežni monitor s modulom za VoIP analizu. To je dostupno u besplatnim i plaćenim verzijama
  10. VoIPmonitor Besplatan, open source specijalizirani VoIP monitor koji uključuje module za praćenje i analizu uživo

1. SolarWinds VoIP i menadžer za kvalitetu mreže (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Softver za nadgledanje VoIP-a SolarWinds

Prvo na ovom popisu koji imamo SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže. SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže omogućuje vam praćenje performansi VoIP poziva i performanse WAN-a. VoIP metrike koje možete pratiti uključuju biti nervozan, latentnost, Srednja ocjena mišljenja (MOS) i izgubljen paket. Ovi pokazatelji govore o tome da li se VoIP pozivi isporučuju loše kvalitete.

U slučaju da trebate pokrenuti opsežno rješavanje problema, možete proći kroz evidenciju poziva kako biste pronašli informacije koje mogu pokazati što uzrokuje slabu izvedbu. Možete potražiti pozive putem izvorni poziv, odredište pozivaupravitelj poziva, vrijeme poziva, status poziva, i kvaliteta poziva. Ovo pomaže brzo premjestiti postupak rješavanja problema.

SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže je dostupan organizacijama jer nudi jednostavno korisničko sučelje i to mogu biti raspoređeni u manje od sat vremena. Uvođenje se brzo prati jer platforma automatski otkriva Ciscove IP uređaje s omogućenom SLA. Automatsko otkrivanje znači da korisnik ne mora sve ručno konfigurirati.

Sve u svemu SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže je izbor koji je prikladan za organizacije svih veličina koje traže VoIP alat za praćenje. SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže počinje od cijene 1.602 USD (1.255 £). 

SolarWinds VoIP i mreža za upravljanje mrežom Preuzeti 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

2. SolarWinds alat za praćenje detalja o pozivima (BESPLATNI ALAT)

Najbolji alati i softver za nadzor VoIP-a za 2020. godinu

Potražite detalje evidencije detalja je besplatni VoIP monitor dostupan za SolarWinds. Ovo je dobra opcija ako želite kompetentnost i pouzdanost softvera SolarWinds, ali ne želite platiti kako biste koristili vrhunski rezultat tvrtke VoIP mreža i voditelj kvalitete.

Tražilica zapisa detalja poziva ispunjava funkcije napisane u njegovom nazivu. Omogućuje vam pretraživanje po VoIP zapisima statusa koji su prikupljeni na mreži. Te zapise mora dostaviti Cisco CallManager sustav. CallManager je također poznat kao Cisco Unified Communications Manager.

Tragač za podacima može pohraniti i objediniti zapise o detaljima poziva (CDR-ova) do 48 sati, tako da možete izvršiti neke funkcije analize unutar alata ili izvoziti podatke u neki drugi uslužni program za analizu mreže..

Pomoću ovog alata možete dobiti statističke podatke o podrhtavanju, kašnjenju, gubitku paketa i MOS-u (prosječni rezultat mišljenja).

Sjajna stvar Tragača o detaljima poziva je da je besplatan. Međutim, njegova funkcionalnost nije ni blizu objektima SolarWinds mreže i upravitelja kvalitete.

Ovaj će alat dobro poslužiti kao cjelovit program za opsežniji softver za praćenje performansi mreže. U tim slučajevima može pomoći mrežnom administratoru da zumira VoIP promet ako dođe do nekih problema s elementima vaše mrežne infrastrukture. Program za praćenje detalja poziva SolarWinds instalira se na Windows Server i dostupan je za preuzmite kao besplatni alat.

SolarWinds Detail Call Record TrackerDownload 100% BESPLATNI alat

3. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Snimka zaslona PRTG Network Monitor

PRTG mrežni monitor je mrežni alat za praćenje koji nudi VoIP nadzorno iskustvo s besplatni QOS IP SLA nadzor. Nadzor QoS-a pomoću PRTG Network Monitor-a odvija se s PRTG povratni senzor koji mjere latentnost, biti nervozan, izgubljen paketduplikatni paketi, i Srednja ocjena mišljenja. Isto tako, postoji Cisco IP SLA senzor za nadzor podataka Ciscovih uređaja.

Šire iskustvo praćenja u potpunosti je prilagodljivo vašim potrebama. nadzorna ploča može se personalizirati uključiti widgete i metrike po vašem izboru. Imate potpunu kontrolu nad podacima koje vidite na nadzornoj ploči. Za praćenje VoIP-a, preporučujemo vam da koristite PRTG senzor za kružno putovanje da biste dobili snimak performansi VoIP poziva prilikom prijave..

Izvođenje vaših VoIP poziva ne treba stalno pratiti ručno. Umjesto toga, možete upotrijebiti sustav obavijesti da biste stalno ažurirali kada VoIP pozivi imaju lošu kvalitetu. PRTG mreža Monitor šalje obavijesti putem e-maila, SMS, i push obavijesti. Ovo je sjajno jer osiguravaju da znate trenutak kada VoIP pozivi opadaju u kvaliteti.

PRTG mrežni monitor dostupan je kao besplatni i plaćeni alat. PRTG povratni senzor i Cisco IP SLA senzor možete koristiti potpuno besplatno. Međutim, ako želite nadzirati mrežu s više senzora, tada možete kupiti bilo gdje od 500 senzora za 1.384 USD (1.057 £) i 13.226 USD (10.104 £) za neograničene senzore. Možete preuzeti besplatno probno razdoblje za PRTG mrežni monitor.

PRTG Network MonitorPreuzmite 30-dnevno besplatno probno razdoblje

4. Tisuće Oči

Snimka zaslona ThousandEyes

ThousandEyes je platforma za mrežni nadzor koja se ubraja među najbolje alate za nadzor VoIP-a na tržištu. ThousandEyes povezuje VoIP izvedbu s osnovnim mjernim podacima poput latentnost, izgubljen paket, i biti nervozan. Ovo su osnovni pokazatelji za uvid u funkcioniranje VoIP usluga.

Jedna od stvari koja čini ThousandEyes posebno je što možete simulirati VoIP pozive između agenata i ureda. To vam omogućuje da testirate svoju VoIP uslugu. Tu je i značajka glasovnog testiranja, što vam omogućuje test za SIP povezanost prije pokretanja TRP poziva.

ThousandEyes platforma je dizajnirana s obzirom na rješavanje problema. Na primjer, možete pratiti greške u infrastrukturi za povezivanje i sučelje s mrežnim putovima SIP i RTP.

ThousandEyes upravlja modelom cijena na temelju godišnje pretplate. Struktura cijena je prilagodljiva na temelju niza faktora ispitne jedinice, krajnje točke, i uređaji. Da biste dobili kompletnu ponudu, morate se obratiti prodajnom timu. Ako želite kontaktirati ThousandEyes prodajni tim onda to možete učiniti ovdje.

5. ExtraHop

Snimka zaslona Extrahop

Ako tražite alate za nadzor VoIP-a dizajnirani za rješavanje problema, onda ExtraHop nalazi se u vrhu industrije. S ExtraHopom možete pregledati izvedbu VoIP poziva na vašoj cijeloj mreži putem mreže ExtraHop VoIP-SIP poziva nadzornu ploču. Kroz nadzornu ploču možete vidjeti koliko je poziva uspješno ili neuspješno.

Postoji niz mjernih podataka koje možete pratiti ExtraHop. Instaliranjem nadzorne ploče SIP VoIP poziva možete nadziranje statusa sesije poziva, glasnoća poziva, uravnoteženje opterećenjakvaliteta usmjeravanja poziva, i Ne-VoIP protokoli. Što se tiče mjernih podataka koje možete pratiti, možete prikaz aktivnih poziva, pokušaji poziva, neuspjesi poziva, 5xx kodovi grešaka, kratki pozivi, duljina poziva, i neuspjesi poziva.

ExtraHop je također jedan od najpovoljnijih alata za praćenje VoIP-a jer korisniku omogućuje automatsko otkrivanje uređaja unutar mreže. Prednost ovog je u tome što možete iskočiti neugodnosti konfiguriranja cijele vaše mreže ispočetka.

Da biste maksimalno iskoristili nadzor nad VoIP-om ExtraHop trebat ćete je preuzeti Nadzorna ploča SIP VoIP poziva ovdje. Možete isprobati i besplatno probno razdoblje ExtraHop.

6. Nadgledanje poslužitelja dotcom-monitor

dotcom monitor

Dotcom-monitor Nadgledanje poslužitelja nudi premium VoIP Monitoring i nadzor SIP protokola. Temeljni fokus ovog proizvoda je dostupnost VoIP infrastrukture. U ServerView prikaz, možete pogledati uspjeh odlaznog poziva, usmjeravanje ulaznih poziva, interna proširenja, i dostupnost glasovne pošte.

Slično svim najboljim alatima za praćenje VoIP-a, dotcom-monitor Nadgledanje poslužitelja je dovršen sustav upozorenja. Upozorenja vas obavještavaju kada VoIP pozivi ne izvode kada bi trebali. Korisnici primaju obavijesti o primanju poruka o pogrešci s poslužitelja, a očekivani rezultat poziva nije primljen.

Jednom kada uspostavite VoIP pozive, ona djeluje loše dotcom-monitor Nadgledanje poslužitelja pomaže vam ukazati na osnovni uzrok. Otkrivanje pogreške SIP praćenja bilježi svojstva pogreške tako da možete otkriti glavni uzrok. Možete generirati i izvješća o nadzoru SIP-a za procjenu performansi iz daljine.

Dostupno je mnogo različitih cijena za nadgledanje poslužitelja dotcom-monitor, ovisno o broju postavljenih ciljeva i učestalosti provjere. Cijene kreću od 79,00 USD (60 €) za 10 ciljeva i 15 minuta provjere učestalosti. Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje od dotcom-monitor Nadgledanje poslužitelja.

7. Stručni korito SteelCentral UC stručnjak

Rečno korito SteelCentral

Stručno korito SteelCentral UC Expert je objedinjena platforma za nadzor komunikacija dizajnirana za nadzor Cisco, Microsoft i Avaya okruženja, ali nudi solidno VoIP praćenje iskustva. Pomoću ovog alata možete pretraživati ​​pozive i telefone na različite načine. Na primjer, možete potražite prethodne pozive koji nisu uspjeli ili su izvršeni loše. To vam omogućuje referentnu točku kroz koju možete pokrenuti daljnje rješavanje problema.

Sve aktivnosti na vašoj mreži prate se putem nadzorne ploče. Na nadzornoj ploči možete vidjeti pregled vaših poziva koji prikazuju ukupni broj poziva, kratki broj poziva, postotak kvalitetnih tokova, broj neuspjeha poziva, i sav postotak završetka. Ako vam se na ovaj način omogući uspješnost poziva, možete odmah reći ima li problema.

Jedno od najjačih obilježja Stručno korito SteelCentral UC Expert je medijski put hop-by-hop. Put hop-by-hop prikazuje vam medijski promet tako da možete vizualizirati mrežni put glasovnog prometa. Ovo je korisno za pronalaženje uzroka problema s mrežnom izvedbom.

Da biste vidjeli cijenu od Stručno korito SteelCentral UC Expert morat ćete izravno kontaktirati prodajni tim. Postoji i besplatna proba ovog proizvoda koju ovdje možete preuzeti s ove poveznice.

8. VoIP koplje

VoIP koplje

VoIP koplje je VoIP alat za praćenje koji se koristi za praćenje kvalitete i performansi govorne komunikacije. VoIP koplje ima testiranje poslužitelja smještenih širom svijeta preko Sjeverna Amerika, Europa, Azija, i Južna Amerika. Ovo osigurava da bez obzira gdje se nalazite, imate najtačniji profil kvalitete VoIP poziva.

Ovo rješenje za VoIP nadzor testira kvalitetu vašeg VoIP poziva i ocjenjuje performanse poziva koristeći srednju ocjenu mišljenja (MOS). Sve se to može pratiti putem interneta tako da ne morate instalirati nijedan softver na svoj uređaj. To ga čini dostupnim svima koji imaju internetsku vezu.

VoIP koplje jedan je od najpovoljnijih alata za praćenje VoIP-a na tržištu. Postoji šest verzija za kupnju; Lite, Plus, Premija, Nosač, Carrier Plus, i Carrier Grande. Lite verzija je najjeftinija koja košta 10 USD (7,64 £) mjesečno za jednu krajnju točku. Najskuplja verzija je Carrier Grande paket koji košta 100 USD (190 £) mjesečno za 100 krajnjih točaka. Postoji i besplatni osobni plan; možete kontaktirati tvrtku u vezi s cijenama.

9. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Colasoft Capsa je mrežni alat za praćenje koji ima vlastiti modul za analizu VoIP-a koji se može koristiti za praćenje kvalitete VoIP telefonskih sustava. S Colasoft Capsa možete analizirati VoIP pozive i pregledavati rezultate kroz GUI u grafičkom obliku. U VoIP prikaz, možete vidjeti metrike poput podrhtavanja, gubitak, srednja ocjena mišljenja (MOS), kontrolni tokovi i medijski tokovi.

Većina VoIP analiza provodi se kroz VoIP sažetak prikaza. VoIP sažetak prikaza podijeljen je na gornje i donje okno. U gornjem oknu možete vidjeti MOS_A distribucijaMOS-V distribucija, poziva kodek tipa, raspodjela statusa poziva, i distribucija poziva poziva. U donjem oknu možete pregledati statistiku prometa, SUP statistiku i statistiku poziva.

Postoje tri različite verzije sustava Capsa; Bez Capsa, Capsa Standard, i Capsa Enterprise. Capsa Free dostupan je besplatno i može nadzirati do 10 IP adresa. Capsa Standard može se kupiti za 295 USD (225 €) i može pratiti do 50 IP adresa. Capsa Enterprise može se kupiti za 995 USD (759 £) i pokriva neograničene IP adrese. Colasoft Capsa možete preuzeti ovdje.

10. VoIPmonitor

Snimka zaslona VOIPmonitor

Napokon imamo VoIPmonitor. VoIPmonitor je otvoreni izvorni paket sniffer dizajniran za analizu VoIP poziva. Ovaj je alat prikladan za organizacije svih veličina i podržava do 20 000 poziva na jednom poslužitelju. Možeš koristiti VoIPmonitor kao Web-GUI i pratite metrike kao što su odgoditi i izgubljen paket.

VoIPmonitor također ima sustav upozorenja koji vam omogućuje automatsko praćenje mjernih podataka. Na primjer, ako Srednja operativna ocjena, biti nervozan ili Izgubljen paket označite problem, tada će se generirati upozorenje da budete u tijeku.

Kao alat za praćenje VoIP-a s otvorenim kodom, VoIPmonitor je dostupan besplatno. Možete ugostiti VoIPMonitor na poslužitelju ili u oblaku, ovisno o vašim potrebama. Također možete preuzeti VoIPmonitor kao izvorni kod. Možete preuzeti besplatno probno razdoblje za VoIPmonitor ovdje.

Zaokruživanje: Najbolji alati za nadzor VoIP-a

Postoji dosta konkurencije u prostoru za nadzor VoIP-a, ali samo na temelju upotrebljivosti SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže mora biti najbolji na tržištu. Postupak postavljanja dovoljno je jednostavan da uređaje za automatsko otkrivanje možete pokrenuti za manje od sat vremena. Od tada se korisničko sučelje održava dovoljno jednostavno da možete pronaći sve što vam treba.

Mjerni podaci o VoIP pozivima poput latencije i gubitka paketa lako su dostupni i mogu se pratiti putem sustava obavijesti. Bez obzira radite li u malim i srednjim poduzećima ili u većoj organizaciji SolarWinds VoIP i Upravitelj kvalitete mreže ima temeljne mogućnosti praćenja koje će vam pomoći.

Ipak, ako vam je cijena najvažnija PRTG mrežni monitor odlična je opcija jer se može besplatno preuzeti ovisno o tome koliko senzora želite koristiti. PRTG povratni senzor pruža sve metrike koje su vam potrebne za praćenje performansi glasovnih poziva. To osigurava da se potaknete osnovnom uzroku izvedbe u trenutku kada se pojave.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 86 =

Adblock
detector