Najbolji menadžer particija – 7 alternativa upravitelju particija Ranish

7 mogućnosti za Ranish Partition Manager

Upravitelj particija Ranish besplatni je projekt s otvorenim kodom koji možete instalirati na PC za particiju tvrdog diska.

Softver za Ranish dostupan je na Sourceforge. Program je nazvan po Michaelu Ranishu koji je razvio kod i održava ga.

Mogućnost alata širi se na izradu nekoliko primarnih particija. Zapravo, možete stvoriti do 30 i instalirati različite operativne sustave na svaki. osim Windows, možete instalirati Linux, FreeDOS, i FreeBSD na ranskoj particiji.

Ranish partition Manager, koji je također poznat kao RPM, može se koristiti za kopiranje particije u cijelosti za stvaranje sigurnosnog kopiranja. To se kloniranje događa na razini bita. RPM također možete pokrenuti s izmjenjivog diska kako biste stvorili disk za oporavak.

Nažalost, Ranish Partition Manager nije pokrenut u sustavu Windows 10. Međutim, Ranish Partition Manager ni u kom slučaju nije vaša jedina opcija kada tražite način kopiranja diskova ili stvaranja particija.

Najbolji upravitelj particija

Evo našeg popisa sedam najboljih upravitelja particija:

 1. Slatka upravitelj particija
 2. Paragon upravitelj particija
 3. Pomoćnik particije AOMEI
 4. DriveClone
 5. Čarobnjak za particije Minitool
 6. Besplatno oporavak RAW particija
 7. EaseUS Master particije

Više o tim alternativama možete pročitati u sljedećim odjeljcima.

1. Slatka upravitelj particija

Slatka upravitelj particija
Slatka upravitelj particija je besplatan alat koji će vam omogućiti postavljanje particija na računalu. Ovo nije aplikacija za računala. umjesto program morate kopirati na disk ili USB stick i podignite je da biste došli do zaslona upravitelja particija.

Sučelje nije ni GUI raznolikost "point and click". Umjesto toga, tipkovnicu unosite naredbe znakova. Ipak, zaslon oponaša izgled oblika pomoću upotrebe znakova. Alat je u formatu uslužnih programa za BIOS plavog ekrana.

Iako nepostojanje GUI sučelja može biti neugodno, ovaj scenarij ima svoje prednosti. Kao prvo, program je bez prisutnosti kodiranja zaslona vrlo mali. Također, to znači da možete koristiti slatki particioni menadžer za postavi particije i prije instaliranja operativnog sustava. Ovaj uslužni program ima širok raspon mogućnosti, uključujući datotečni sustav FAT16, FAT32, NTFS, Zamjena Linuxa, EXT2, EXT3, i Resier. Pomoću uslužnog programa možete i mijenjati i brisati particije.

2. Paragon upravitelj particija

Paragon upravitelj particija

Paragon upravitelj particija je još jedna velika besplatna alternativa alatu Ranish. Ovaj alat nalazi se na vrhu operativnog sustava i dostupan je za Windows. Sučelje za uslužni program vrlo je sofisticirano i ima sjajan izgled. Ovaj je softver dio besplatnog snopa, nazvanog Paragon Hard Disk Manager za Windows.

Osnovne funkcije alata omogućuju vam stvaranje i uklanjanje particija. Možete birati između HFS i NTFS i čak pretvoriti particiju iz jednog datotečnog sustava u drugi. Značajke prilagodbe su zaista impresivne. Možete promijeniti veličine particija i redistribuirati prostor za pohranu klizačem.

Alat je koristan i kao sustav upravljanja datotekama. Može prijenos datoteka na druge lokalne pogone za vas i također na povezane medije za pohranu. Možete kopirati particije u cijelosti radi sigurnosne kopije, kao i organizirati sigurnosne kopije; alat može ponovno učitati podatke s diska na particiju.

Vođene su sve funkcije koje nudi Paragon Partition Manager, što olakšava bilo koji zadatak vezan za pohranu čak i za netehničke korisnike. Iako je osnovni Paragon Partition Manager slobodan za upotrebu, postoje i opsežnije značajke upravljanja pohranom datoteka dostupne tvrtkama s plaćenom nadogradnjom.

3. Pomoćnik particije AOMEI

Pomoćnik particije AOMEI

Pomoćnik particije AOMEI dostupan je u besplatnoj i plaćenoj verziji. Postoje izdanja za Windows i Windows Server - i 32-bitna i 64-bitna. Besplatna verzija naziva se AOMEI Partition Assistant Standard Edition, a plaćena inačica naziva Professional Edition. To će se pokrenuti Windows XP, Vidik, 7, 8, 8.1, i 10.

Besplatna verzija za Windows Server naziva se AOMEI Partition Assistant Lite, a plaćena inačica naziva AOMEI Partition Assistant Server Edition. Trenutno je operativno za Windows Server 2000, 2003, 2008, 2012, i 2016.

Obje besplatne verzije alata omogućuju vam format particija, I također stvarati, prilagođavati i brisati ih. Plaćene verzije imaju naprednije značajke poput omogućavanja dinamičkog prilagođavanja veličina particija. Postoje dvije mogućnosti višeg stupnja AOMEI Partition Assistant Neograničeno, što vam omogućava instalaciju i pokretanje softvera na neograničenom broju računala u vašoj tvrtki. Drugi je AOMEI particija pomoćni tehničar za particije, koji vam omogućuje instalaciju i rad softvera na računalima klijenata koje servisirate, tako da je to dobra opcija za upravljane davatelje usluga.

4. DriveClone

DriveClone

DriveClone uključuje gomilu uslužnih programa za upravljanje tvrdim diskovima i zaštitu podataka koje sadrže. Ovaj uslužni program ne stvara particije kao što je Ranish Partition Manager, ali obuhvaća mnoge sigurnosne kopije značajke Ranish proizvoda. Ovaj program će vam omogućiti da napravite disk za pokretanje i pomoći vam da se oporavite od katastrofa koje sprečavaju vaše Windows računalo od pokretanja. Medij za pohranu može biti bilo CD-a ili USB stick-a.

Postrojenja za kloniranje ovog uslužnog programa nude puno mogućnosti. Sustav možete postaviti da izravno izvodi izravnu kopiju na CD-u ili USB particiji particije. Također možete vratiti sadržaj particije iz rezervnog izvora.

Ostale mogućnosti kloniranja omogućuju vam stvaranje inkrementalnih sigurnosnih kopija, tako da možete nastaviti dodavati nove datoteke u sigurnosnu kopiju dok ih dodajete na tvrdi disk. To vam štedi da morate kopirati cijeli sadržaj particije svaki put kad želite ažurirati sigurnosnu kopiju. Sadržaj diska možete kopirati i preko mreže. Ovom metodom centralizirate pohranu dalje od pojedinih uređaja krajnjeg korisnika na poslužitelju datoteka. Potom pohranjene datoteke možete učiniti dostupnim s bilo kojeg terminala na mreži virtualizacijom VMWare ili Hiper-V.

Alat čuva sveobuhvatne zapise sigurnosnih kopija transakcija tako da možete pratiti ili blokirati neovlašteno kopiranje pohranjenih datoteka.

DriveClone pokreće Windows 7, 8 i 10. Nažalost, sustav nije besplatan. Nudi se u tri verzije. Osnovni paket omogućuje pristup jednom korisniku. Sljedeća verzija obuhvaća pet korisnika. Vrhunsko izdanje sustava dizajnirano je za tvrtke s velikim brojem korisnika.

5. Čarobnjak za particiju Minitool-a

Čarobnjak za particije Minitools

Funkcionalnost sustava Čarobnjak za particije Minitools se vrlo dobro podudara s uslužnim programima Ranish Partition Manager-a. Pomoću ovog paketa možete stvoriti, prilagoditi i ukloniti particije i on je besplatan za kućnu upotrebu.

Mogućnosti prilagodbe particije Minitools Partition Wizard uključuju sadržaje za promjenu veličine particija pretvoriti datotečni sustav koristi. Možete nominirati particiju kao primarnu ili ukloniti tu oznaku.

Postoji mnogo izdanja ovog alata, s Besplatno izdanje koja predstavlja ulaznu razinu. Plaćene nadogradnje uključuju Pro izdanje i the Bootable CD verzija, koja vam omogućuje pristup računalu čak i ako nema operativni sustav ili kada je sektor za pokretanje računala oštećen i treba ga vratiti.

Dvije plaćene verzije usmjerene su posebno na poduzeća. Ovo su Izdanje poslužitelja i the Enterprise Edition. Tehničko izdanje je stvorena da pomogne upravljanim pružateljima usluga u pružanju podrške svojim klijentima. Te više verzije uključuju dinamično upravljanje diskom koje će automatski promijeniti veličinu particija diska u skladu s poslovnom potražnjom. Čarobnjak za particije Minitools dostupan je samo za Windows. No pokrenut će se u svim trenutnim verzijama tog operativnog sustava.

6. Obnova RAW particije

Oporavak sirove particije

Oporavak RAW particija paket od iData oporavak popularan je alat za sve verzije sustava Windows koji dobivaju vrlo visoke ocjene svojih korisnika. Sustav radi na svim verzijama sustava Windows i Windows Server te je čak i besplatan za korporativnu upotrebu.

Kao što ime sugerira, ovaj se program usredotočuje na neobrađeni podatci. Može izraditi sigurnosnu kopiju particija i vratiti podatke u datotečni sustav vašeg računala u slučaju gubitka podataka. Koncept manipulacije sirovim podacima svodi se na pristup sadržaju diska na bitnoj razini, radije nego da se bave uslužnim programima za upravljanje datotekama koje pruža operativni sustav. Ovom se strategijom izbjegavaju pogreške koje mogu nastati iz različitih vrsta operativnih sustava ili verzije s tumačenjem grešaka u tumačenju.

Besplatna verzija uslužnog programa ima ograničenje performansi od 100 MB po oporavku. Ne postoji ograničenje na plaćenu verziju. Ovaj uslužni program može upravljati širokim rasponom hardvera i konfiguracija prostora za pohranu. To uključuje:

 • SCSI
 • IRO
 • SATA
 • SSD
 • RAID sustavi
 • Tvrdi diskovi FireWire
 • USB spojeni pogoni
 • USB flash diskovi
 • CF kartice
 • SD kartice
 • SDHC
 • MicroSD

Ovaj je alat u stanju riješiti čitav niz pogrešaka datotečnog sustava koji se mogu pojaviti na Windows. Uključuju datoteke s posebnim znakovima u njima, oštećenje tablice datoteka, oštećenje diskovnog sektora, probleme oblikovanja i neobična proširenja i vrste datoteka. Ako je u vašem datotečnom sustavu teško protumačiti imena i sadržaje datoteka, tada će alat RAW Partition Free Recovery riješiti te probleme.

7. EaseUS Master particije

UDOBNOST

EaseUS Master particije dostupan je u besplatnoj i plaćenoj verziji. besplatno izdanje odličan je alat za upotrebu u kući. Softver će se izvoditi na svim verzijama softvera Windows operacijski sustav. Plaćene verzije dolaze u a Pro izdanje za Windows i a Izdanje poslužitelja koji radi na Windows Serveru.

Besplatna verzija sadrži sve ključne značajke koje biste dobili od Ranish Partition Manager-a. Oni uključuju mogućnost stvaranja, podešavanja i uklanjanja particija i kopiranja particija u sigurnosne kopije. Očekuje se da poslovni korisnici plaćaju softver, ali dobivaju mnogo više funkcionalnosti za svoj novac od kućnih korisnika besplatnog izdanja.

Pomoću plaćene verzije sustava možete: kopirati preko operativnog sustava s jedne particije na drugu, postavljati veličine particija da se automatski prilagođavaju za stvaranje dinamičkih volumena, upravljati virtualnim diskovima, pretvoriti između MBR i GPT, pretvoriti između MAST i NTFS, i stvorite bootable USB stick.

Softver može napraviti sigurnosnu kopiju vaših datoteka datoteka USB, HDD, SSD, SD kartica, memorijska kartica i ostali vanjski mediji za pohranu. Također će upravljati obnavljanjem podataka u slučaju slučajnog oštećenja vaših tvrdih diskova.

Ovo je sjajan sustav koji upravlja niz uslužnih programa za pohranu. Može promijeniti naljepnice particija, obrisati i spojiti particije, a također provjeriti integritet diskova. Ako imate novi disk ili želite izbrisati sav zauzeti prostor na disku, možete odlučiti formatirati te diskove i uređaje za pohranu preko EaseUS sučelja.

Malo je neugodno da poslovni korisnici ne mogu besplatno pristupiti uslužnom programu. Međutim, EaseUS nudi besplatnu probnu verziju Pro verzije Partition Master-a. Postoji i besplatna probna inačica za Server Edition.

Upravljanje particijama

Dijeljenje diskova na particije ima puno prednosti. To vam omogućuje pokrenite nekoliko različitih operativnih sustava na istom računalu a tehnika vam također može pomoći dodijeliti prostor za pohranu različitim korisničkim grupama ili vrstama aplikacija. Međutim, kruta podjela particija ponekad može stvoriti probleme. Ako pravila o raspodjeli znači da sustavu zapisivanja preko noći nema prostora za pohranu, izgubit ćete vrijedne informacije o sustavu i izložiti sustav opasnosti. Dakle, također morate istražiti dinamičke particije.

Mnoge prednosti koje možete dobiti korištenjem particija mogu se pretvoriti u uska grla i dodatno radno opterećenje ako ne organizirate strategiju particija.. Trebate upravitelja particija tako da možete dobiti sve prednosti upotrebe particija bez susreta s glavoboljom.

Koristite li upravitelj particija? Jeste li još uvijek u mogućnosti koristiti Ranish Partition Manager ili ste je morali prestati koristiti prilikom nadogradnje na Windows 10? Jeste li isprobali neki od preporučenih softvera s našeg popisa? Ostavite poruku u komentari odjeljka i podijelite svoje iskustvo sa zajednicom.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 61

Adblock
detector