Објашњена је грешка „није пронађен интерфејс“

Појашњена је грешка „није пронађен интерфејс“

„Не постоје интерфејси на којима се може извршити снимање.“

Када покренете Виресхарк за снимање мрежних пакета, алат мора проћи низ рутина иницијализације. Пред крај поступака покретања, Виресхарк скенира матични рачунар због мрежних веза. Ако програм не може да нађе ниједну мрежу прикључену на рачунар на коме се покреће, приказаће поруку „Није пронађен интерфејс.“

Порука о грешци појављује се у области прозора апликације где бисте очекивали да видите листу доступних мрежа. Да бисте снимили пакете, прво морате да одаберете једну од ових мрежа. Тако, ако Виресхарк уопште не може да нађе ниједну мрежу, не можете прећи на фазу хватања пакета.

Грешка интерфејса изазвана дозволама приступа

Када Виресхарк извести да не може да нађе ниједан „интерфејс“, то значи да није могао да детектује ниједну мрежу. Постоји много могућих разлога за овај проблем.

„Није пронађен интерфејс“ у оперативном систему Виндовс 10

Изненађујуће је да у Виндовс-у не требате покренути Виресхарк са привилегијама администратора да бисте програму омогућили приступ мрежним функцијама. То је зато што се тиче мрежних процедура вашег рачунара, Виресхарк делује само онако како би се понашао било који други програм који се повезује на мрежу - систему Виресхарк потребан је само приступ мрежи, који је доступан свим корисницима, не само администратора.

За један елемент програма Виресхарк потребне су администраторске привилегије. Ово је ВинПцап, која је основна услуга која помаже у хватању пакета. Подешавање Виресхарка инсталираће ВинПцап за вас. Процес инсталације се поставља ВинПцап покренути при покретању система и такође га уписати у регистар да би се могао покретати као администратор. Управо ова фаза инсталације захтева да поново покренете рачунар.

„У Линуку нису пронађени интерфејси“

Корисници Линука пријављују другачију ситуацију када покрећу Виресхарк. Чини се да то треба покренути са судо команда. Ова радња покреће програм са привилегије суруруза. Ово често решава проблем да Виресхарк не може да приступи мрежним функцијама на Линук рачунару. Опет, Виресхарк се не мора покретати као роот на Линуку, али постоји један елемент програмског пакета. Ово је думпцап; да бисте правилно поставили овај модул морате покренути сљедећу наредбу.

  думпцап сетуид роот

Није сваки укус Линук-а понашан на потпуно исти начин, тако да ако само номинирање думпцап-а као роот процеса не функционише, покушајте следећу наредбу:

  сетцап 'ЦАП_НЕТ_РАВ + еип ЦАП_НЕТ_АДМИН + еип' / уср / сбин / думпцап

Можда се Виресхарк код налази у директоријуму бин уместо сбин. Ако горња наредба врати грешку, покушајте:

  сетцап 'ЦАП_НЕТ_РАВ + еип ЦАП_НЕТ_АДМИН + еип' / уср / бин / думпцап

Ако горње команде не раде на вашој верзији Линука, покушајте:

  цховн роот / уср / сбин / думпцап
  цхмод у + с / уср / сбин / думпцап

Ако је код за Виресхарк у канти за смеће а не сбин, промените „/ уср / сбин /" до "/ уср / бин /“У горњој команди.

Грешке заштитног зида

Ваш фиревалл не би требао блокирати Виресхарк приступ мрежи јер заштитни зидови углавном делују на спречавању спољних процеса на вашем рачунару да не спречите процесе на вашем рачунару да дођу до мреже. Међутим, у случају да проблем лежи у софтверу за заштитни зид вашег рачунара, покушајте са следећим тестом.

Затворите Виресхарк и искључите заштитни зид. Поново отворите Виресхарк да бисте га претражили. Ако сада успе да пронађе мрежу, проблем је у вашој ватрени зид. Поставите Виресхарк као изузетак у правилима заштитног зида и поново укључите фиревалл.

Грешке на мрежној картици

Ако ниједан од горе наведених тестова на софтверу који се покреће на вашем рачунару не реши проблем, мораћете тестирајте своју мрежну картицу.

Ако имате приступ само вифи-у и искључили сте вифи или имате подешену мрежу авионском режиму, Виресхарк би и даље могао да види мрежни адаптер. Ако је Вифи искључен или блокиран, неће се позвати на грешку „нису пронађени интерфејси“. Виресхарк је само једна од многих апликација на рачунару са мрежом. Нема разлога зашто би ваш мрежни интерфејс блокирао Виресхарк и омогућио свим осталим апликацијама приступ мрежи. Тако, ако се Виресхарк не пробије до мреже, ништа не би требало да продје.

Испробајте било коју другу мрежно активну апликацију на рачунару да видите да ли може да добије приступ мрежи. Ако било шта може доћи на мрежу, проблем није у физичкој мрежној картици или софтверу мрежног адаптера. Ако ништа не може доћи на интернет, идентификовали сте проблем и требало би да позовете стручњака за подршку да реши проблеме са приступом мрежи.

Општи савет за проблеме са Виресхарк-ом

Ако добијете поруке о грешци у комуникацији приликом отварања Виресхарка, постаћете фрустрирани и под стресом. Важно је задржати перспективу на проблем и схватите да грешку мало вероватно може да нанесе сам Виресхарк. Да бисте исправили ову грешку, морате се усредсредити на основне услуге које имају директнији контакт са мрежним интерфејсом.

Када приступате проблему, имајте на уму три важне чињенице:

  • Ваша мрежна картица неће блокирати Виресхарк и само Виресхарк
  • Можда је крив ваш мрежни интерфејс, у којем ће случају све апликације бити погођене
  • Виресхарк не контактира мрежу директно, тај посао је препуштен ВинПцап-у, нпцап-у или думпцап-у

Изнад свега, морате схватити да се проблем са видљивошћу мреже своди на поступак прикупљања података, а не на Виресхарк. Морате се фокусирати на здравље ВинПцап, нпцап, или думпцап уместо самог Виресхарка.

Када инсталирате најновију верзију Виресхарк-а, поступак инсталације ће проверити да ли се ради о снимању података који се пише на вашем оперативном систему. Ако се од вас затражи да допустите инсталатеру да заустави, уклоните, замените или инсталирајте те програме за хватање, нека га. Ваш проблем са Виресхарк-ом може бити узрокован тиме што сте пропустили ове поруке у чаробњаку за инсталацију и не допуштате да се инсталирају нове верзије тих програма. Покушајте деинсталирати програмски програм Виресхарк, преузмите најновију верзију и поново је инсталирајте. Обратите пажњу на поруке о инсталирању пратећег софтвера.

Јесте ли имали проблема са Виресхарком? Да ли сте успели да пронађете решење које овде није наведено у овом водичу? Обавестите заједницу о вашем решењу тако што ћете у поруци оставити поруку Коментари одељак испод.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector