Objašnjenja pogreške “Wireshark” nije pronađena sučelja

Objašnjenja pogreške


"Ne postoje sučelja na kojima se može izvršiti snimanje."

Kada pokrenete Wireshark za snimanje mrežnih paketa, alat mora proći niz rutina inicijalizacije. Pred kraj postupaka pokretanja, Wireshark skenira matično računalo radi mrežnih veza. Ako program ne može pronaći nijednu mrežu priključenu na računalo na kojem se izvodi, prikazat će poruku „Nije pronađeno sučelje.”

Poruka o pogrešci pojavljuje se u području prozora aplikacije gdje biste trebali vidjeti popis dostupnih mreža. Za hvatanje paketa najprije morate odabrati jednu od tih mreža. Tako, ako Wireshark uopće ne može pronaći nijednu mrežu, ne možete prijeći na fazu hvatanja paketa.

Pogreška sučelja uzrokovana dozvolama pristupa

Kad Wireshark izvijesti da ne može pronaći nijednu "sučelje", to znači da nije mogao otkriti nijednu mrežu. Postoji mnogo mogućih razloga za ovaj problem.

"Nije pronađeno sučelje" u sustavu Windows 10

Iznenađujuće je da u sustavu Windows ne trebate pokrenuti Wireshark s povlasticama administratora da biste programu dali pristup mrežnim funkcijama. To je zato što se tiče mrežnih procedura vašeg računala, Wireshark djeluje samo onako kako bi se ponašao i drugi program koji se povezuje na mrežu - Wireshark sustavu treba samo pristup mreži koji je dostupan svim korisnicima, a ne samo administrator.

Za jedan element programa Wireshark potrebne su administratorske privilegije. Ovo je WinPcap, koja je osnovna usluga koja pomaže u hvatanju paketa. Postavljanje Wiresharka instalirat će WinPcap za vas. Postupak instalacije postavlja WinPcap pokrenuti pri pokretanju sustava i također ga upisati u registar da bi se mogao pokrenuti kao administrator. Upravo zbog ove faze instalacije potrebno je ponovno pokrenuti računalo.

"Linux nije pronađeno sučelje"

Korisnici Linuxa prijavljuju drugačiju situaciju kada pokreću Wireshark. Čini se da ga treba pokrenuti sa sudo naredba. Ova radnja pokreće program sa superuzer privilegije. To često rješava problem Wiresharka koji ne može pristupiti mrežnim funkcijama na Linux računalu. Opet, Wireshark se ne mora pokretati kao root na Linuxu, ali postoji jedan element programskog paketa. Ovo je dumpcap; da biste pravilno postavili ovaj modul, morate pokrenuti sljedeću naredbu.

  dumpcap setuid root

Ne ponaša se svaki okus Linuxa na potpuno isti način, pa ako samo nominiranje dumpcap-a kao korijenskog procesa ne uspije, pokušajte sa sljedećom naredbom:

  setcap 'CAP_NET_RAW + eip CAP_NET_ADMIN + eip' / usr / sbin / dumpcap

Možda se kôd Wireshark nalazi u mapi bin umjesto sbin. Ako gornja naredba vrati pogrešku, pokušajte:

  setcap 'CAP_NET_RAW + eip CAP_NET_ADMIN + eip' / usr / bin / dumpcap

Ako gornje naredbe ne djeluju na vašu verziju Linuxa, pokušajte:

  chown root / usr / sbin / dumpcap
  chmod u + s / usr / sbin / dumpcap

Ako je kod za Wireshark u kanti za smeće a ne sbin, promijenite "/ Usr / sbin /"Do"/ Usr / bin /”U gornjoj naredbi.

Pogreške vatrozida

Vaš vatrozid ne bi trebao blokirati Wireshark pristup mreži jer firewall općenito rade na sprečavanju vanjskih procesa koji dolaze na vaše računalo ne bi spriječili da procesi na vašem računalu dođu do mreže. Međutim, u slučaju da problem leži u softveru vatrozida vašeg računala, isprobajte sljedeći test.

Zatvorite Wireshark i isključite vatrozid. Opet otvorite Wireshark da biste ga pretražili. Ako sada uspije pronaći mrežu, problem je u vašem vatrozid. U pravilima vatrozida postavite Wireshark kao iznimku i ponovo ga uključite.

Pogreške mrežne kartice

Ako nijedan od gore navedenih testova na softveru koji radi na vašem računalu ne riješi problem, to ćete morati učiniti testirajte svoju mrežnu karticu.

Ako imate samo pristup wifiju i isključili ste wifi ili imate svoju mrežnu postavku zrakoplovni način, Wireshark bi i dalje trebao moći vidjeti mrežni adapter. Isključen ili blokiran wifi neće se pozvati na pogrešku "nema sučelja pronađeno". Wireshark je samo jedna od mnogih aplikacija na vašem računalu. Nema razloga zašto vaše mrežno sučelje treba blokirati Wireshark i omogućiti svim ostalim aplikacijama pristup mreži. Tako, ako se Wireshark ne uspije probiti do mreže, ništa se ne smije probiti.

Isprobajte bilo koji drugi mrežno aktivni program na računalu da biste vidjeli može li dobiti pristup mreži. Ako nešto može doći na mrežu, problem nije u fizičkoj mrežnoj kartici ili softveru mrežnog adaptera. Ako ništa ne može dospjeti na internet, identificirali ste problem i trebali biste nazvati stručnjaka za podršku kako bi riješili probleme s mrežnim pristupom.

Opći savjeti za Wireshark probleme

Ako nastavite dobivati ​​poruke o pogrešci u komunikaciji prilikom otvaranja Wiresharka, postat ćete frustrirani i pod stresom. Važno je zadržati perspektivu na problem i shvatite da grešku malo vjerojatno uzrokuje sam Wireshark. Da biste riješili ovu pogrešku, morate se usredotočiti na temeljne usluge koje imaju izravanji kontakt s mrežnim sučeljem.

Prilikom pristupa problemu imajte na umu tri važne činjenice:

  • Vaša mrežna kartica neće blokirati Wireshark i samo Wireshark
  • Možda je krivo vaše mrežno sučelje, u kojem će slučaju utjecati na sve aplikacije
  • Wireshark ne kontaktira mrežu izravno, taj posao ostaje WinPcap, npcap ili dumpcap

Prije svega, morate shvatiti da se problem s vidljivošću mreže svodi na postupak prikupljanja podataka, a ne na Wireshark. Trebate se usredotočiti na zdravlje WinPcap, npcap, ili dumpcap a ne sam Wireshark.

Kad instalirate najnoviju verziju Wiresharka, postupak instalacije provjerit će postoji li relevantni postupak zauzimanja podataka koji se zapisuje na vaš operativni sustav. Ako se od vas zatraži da dopustite instalateru da zaustavi, uklonite, zamijenite ili instalirajte te programe za hvatanje, Pusti ga. Vaš problem s Wiresharkom može biti uzrokovan time što ste propustili te poruke u čarobnjaku za instalaciju i ne dopuštate instalaciju novih verzija tih programa. Pokušajte deinstalirati programski program Wireshark, preuzmite najnoviju verziju i ponovo je instalirajte. Obratite pažnju na poruke o instaliranju pratećeg softvera.

Jeste li imali problema s Wiresharkom? Jeste li uspjeli pronaći rješenje koje nije navedeno u ovom vodiču? Obavijestite zajednicu o vašem rješenju ostavljajući poruku u komentari odjeljak ispod.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 83