Преглед алатки Трацероуте СоларВиндс

Преглед алатки Трацероуте СоларВиндс

СоларВиндс производи се у величини и обиму, од целих система управљања мрежом до малих услужних програма командне линије. Међу списком алата компаније наћи ћете две услужне програме Трацероуте. У овом водичу ћемо погледати оба. Су:

  • СоларВиндс Трацероуте (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
  • Трацероуте НГ (БЕСПЛАТНО СКИДАЊЕ)

Први од њих је софистицирани алат са графичким корисничким интерфејсом (ГУИ). Други је услужни програм који се темељи на слободном тексту. Сви производи СоларВиндс написани су за покретање Виндовс Сервер окружење и оба ова алата су намијењена покретању на том оперативном систему.

СоларВиндс Трацероуте (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Соларвиндс Трацероуте

Имплементација СоларВиндс Трацероуте ставља предњи крај ГУИ на услужни програм Трацероуте. Имплементација трага је мало софистициранија од наредбене линије Трацероуте на коју сте навикли проводи се помоћу ТЦП-а, а не УДП-а. Услужни програм такође додаје поља извештавање о статусу рутера и израда. Ове информације се прикупљају путем СНМП система за размену порука. Међутим, неће сви усмјеривачи омогућити страним особама да претражују ове информације, па је вјероватно да ће те ступце бити напуњене интерном опремом, а не усмјеривачима на Интернету..

СоларВиндс Трацероуте није доступан као самостална куповина. То је део скупа алата за инжењере, која је сноп од више од 60 алата за администрацију мреже. Овај пакет укључује мрежни монитор перформанси и систем управљања адресама. Укључивање објекта СоларВиндс Трацероуте у овај пакет даје вам алат за прављење брзе провере здравља веза на вашој мрежи. Укључивање СНМП поља у излаз ове имплементације Трацероуте подразумева да је овај алат предвиђен за употребу на великим приватним мрежама а не као метод испитивања рута путем интернета. Можете укључити Инжењерски сет алата 14-дневно бесплатно пробно време

СоларВиндс Инжењер-ов сет алата за преузимање 14 дана бесплатна пробна верзија

Трацероуте НГ (БЕСПЛАТНО ПРЕУЗИМАЊЕ)

Соларвиндс Трацероуте НГ

За разлику од СоларВиндс Трацероуте, можете да преузмете Трацероуте НГ појединачно. Овај бесплатни алат представља унапређење у стандардној наредбеној линији Трацероуте коју вероватно сада користите. Отвара окружење, а не поставља у командну линију и има рудиментарни мени. Међутим, ово је текстуално окружење и оно не препознаје радње миша. Тхе “НГ"У називу за ову алатку значи"Следећа генерација,“Што изражава да је овај алат корак корак од класичне Трацероуте.

Још једна предност Трацероуте НГ у односу на стандардни Трацероуте је та пружа вам могућност покретања тестова ТЦП или ИЦМП (УДП). Извештавање о грешци потиче из ИЦМП, али укључивање ТЦП пакета учиниће да извештавање о времену преноса тачније одражава пут ваших ТЦП веза. Трацероуте НГ може се подесити да се непрестано ажурира и истицат ће све промјене стазе, обавјештавајући вас о било каквим проблемима на даљњем току који су резултирали преусмјеравањем. Овај алат је погодан за тестирање интернетских веза као и статуси мрежних веза.

СоларВиндс Трацероуте НГДовнлоад 100% БЕСПЛАТНИ Алат

О Трацероуте-у

Трацероуте је позната функција умрежавања која показује вјероватни пут којим ће се повезати до наведеног одредишта. Техника шаље низ УДП пакета који су сви упућени на исто одредиште. Објекат користи „Време је да живим"У заглављу пакета за заустављање сваког пакета на усмјеривачу на путу. ТТЛ поље одређује максимални број рутера кроз који пакет треба да прође. Сваки усмјеривач који прима пакет смањује ТТЛ број за један. Ако усмјеривач прими пакет са нултом ТТЛ-ом, испуштава пакет и извјештава га пошиљаоцу у ИЦМП формату да није успео пренос.

У Трацероуте тесту, рачунар шаље пакет са ТТЛ од 1 и ово изазива први усмјеривач на путу да испусти пакет и јави се назад. Сљедећи пакет који излази на исто одредиште има ТТЛ од 2, па ће други усмјеривач у путањи испустити пакет и пријавити се назад. Трацероуте рутина ће и даље слати пакете са прогресивно вишим ТТЛ вредностима све док не добије потврду о враћању робе са одредишта.

Све поруке о грешци које Трацероуте прима назад састављају се у листу рутера на путу до одредишта. Још један податак који може добити сонда Трацероуте је вријеме које је било потребно да пакет досегне сваки усмјеривач на путу и ​​тај усмјеривач одговори на поруку о грешци. Овим једноставним методом мрежни администратор може открити где везе успоравају везу. Заправо трацање шаље више пакета за сваки скок и на тај начин резултати пријављени показују просечне брзине и такође ће регистровати било који губитак пакета на тесту.

Ограничења трацероуте-а

Трацероуте не може да анализира шта се догодило на претходној вези и не може да поставља руте којим ће се будуће везе кретати. Сваки усмјеривач на путањи прави своје прорачуне на који од својих сусједних уређаја би требао прослиједити пакет. Та се одлука заснива на бази података најбржих рута за постизање одређеног одредишта. Оштећени или преоптерећени рутери низводно ће изменити те калкулације. Међутим, нотификацијама о проблемима усмјеривача треба времена да се прошире по интернету, па ће најефикаснији пут на крају прерачунати рутер након што добију информације о проблемима низводно. Рутери ближи мјесту грешке добиће те информације прије и тако ће прослиједити пакете на други усмјеривач, који можда није у најкраћем путу.

Чињеница да се прорачуни рута стално мењају то значи Извештај из Трацероуте-а можда не одражава тачну руту којом је претходна веза кренула. Посебно је корисно ако се може користити паралелно са трајном проблематичном везом. У таквом случају, мрежни администратор ће добити извештај о истој рути којом следи спора веза. Трацероуте НГ може се подесити да ради стално, што ће вам дати статус уживо на путу суштинске везе и моћи ћете да видите када се та рута промени услед квара уређаја на првобитно жељеној рути.

Трацероуте типови интерфејса

Искусни мрежни администратори су навикли да користе алате командне линије приликом испитивања проблема са перформансама. Излазни формат стандардне Трацероуте је врло лако пратити као што су поља за сваки запис унутар једног или два знака увек исте ширине, тако да се накупина записа приказује на екрану у формату сличном таблици.

Трацероуте НГ отвара окружење, па делује мало попут Виндовс ГУИ објекта. Међутим, он не реагује на миш и ограничена структура менија се реализује притиском на тастере. Трацероуте НГ подметаче свако поље у излазу што резултира изгледом савршене табеле.  Овај формат је врло лако пратити, а бесплатни алат може вам дати све потребне информације за брзи тест перформанси везе.

Употреба графичког корисничког интерфејса за СоларВиндс Трацероуте црта поља у сваком запису у савршену табелу. Додаје боју и команде су имплементиране помоћу дугмади а не откуцавања текста. Неки мрежни администратори сматрају да им ова врста интерфејса омогућава да извршавају траг брже од услужног програма наредбеног ретка где грешке приликом куцања могу одложити успешно извршење Трацероуте-а. И у СоларВиндс Трацероуте и Трацероуте НГ, излаз се може сачувати у датотеку. Са СоларВиндс Трацероуте, спремање резултата у датотеку постиже се показивачем миша и опцијама менија, а у Трацероуте НГ функција спремања је доступна у менију на тастатури.

Опције трацероуте-а

Која је имплементација Трацероуте-а боља, СоларВиндс Трацероуте или Трацероуте НГ? Обе омогућавају напредовање у стандардној наредби Трацероуте. Коначно, ваш избор алата сводиће се на ваше личне преференције, навике и стил рада. Чињеница да је Трацероуте НГ бесплатан значи да немате шта изгубити преузимањем и инсталирањем. Ако немате буџет за алате мрежне администрације, овај услужни програм ће вам бити једина опција.

СоларВиндс Трацероуте је део веома великог пакета од више од 60 алата за умрежавање, па ако сте на тржишту за низ алата за мрежно администрирање, тада сет алата за инжењере представља врло добру вредност за новац, а СоларВиндс Трацероуте је у том пакету, тако да ћете га имати без обзира да ли га желите користити или не. СоларВиндс нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију инжењерског скупа алата.

СоларВиндс Инжењер-ов сет алата за преузимање 14 дана бесплатна пробна верзија

Слика: Европска мрежа из ПКСХере-а. Јавни домен

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 70

Adblock
detector