Pregled alatnih tragova SolarWinds

Pregled alatnih tragova SolarWinds

SolarWinds proizvodi se u veličini i opsegu, od cijelih sustava upravljanja mrežom do malih uslužnih programa naredbenog retka. Među popisima alata tvrtke pronaći ćete i dva alata za pronalazak tragova. U ovom ćemo vodiču pogledati oba. Ovi su:

  • SolarWinds Traceroute (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  • Traceroute NG (BESPLATNO PREUZIMANJE)

Prvi od njih je sofisticirani alat s grafičkim korisničkim sučeljem (GUI). Drugi je uslužni program koji se temelji na slobodnom tekstu. Svi proizvodi SolarWinds napisani su za pokretanje Windows Server okruženje i oba ova alata su namijenjena pokretanju u tom operativnom sustavu.

SolarWinds Traceroute (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Solarwinds Traceroute

Implementacija SolarWinds Traceroute stavlja prednji GUI na uslužni program Traceroute. Provedba traga malo je sofisticiranija od naredbenog retka Traceroute na koji ste navikli provodi se s TCP-om, a ne UDP-om. Uslužni program također dodaje polja izvještavanje o statusu rutera i izrada. Ti se podaci prikupljaju putem SNMP sustava za razmjenu poruka. No, neće svi usmjerivači omogućiti stranim osobama da traže ove podatke, pa je vjerojatnije da će ti stupci biti napunjeni internom opremom, a ne usmjerivačima na Internetu..

SolarWinds Traceroute nije dostupan kao samostalna kupnja. To je dio Inženjerove grupe alata, koji je snop od više od 60 alata za mrežno upravljanje. Ovaj paket uključuje mrežni nadzor performansi i sustav upravljanja adresama. Uključivanje objekta SolarWinds Traceroute u ovaj paket daje vam alat za izradu brze provjere zdravlja veza na vašoj mreži. Uključivanje SNMP polja u izlaz ove implementacije Traceroute podrazumijeva da je ovaj alat namijenjen za upotrebu na velikim privatnim mrežama a ne kao metoda ispitivanja ruta putem interneta. Možete uključiti Inženjerov set alata 14-dnevno besplatno probno razdoblje

SolarWinds Engineer's ToolsetPreuzmite 14 dana BESPLATNO probno razdoblje

Traceroute NG (BESPLATNO PREUZIMANJE)

Solarwinds traceroute NG

Za razliku od SolarWinds Traceroute, možete preuzeti pojedinačno Traceroute NG. Ovaj besplatni alat unapređenje je standardnog naredbenog retka Traceroute koji vjerojatno trenutno koristite. Otvara okruženje, a ne izlaženje u naredbenu liniju i ima rudimentarni izbornik. Međutim, ovo je tekstualno okruženje i ono ne prepoznaje radnje miša. The "NG"U nazivu za ovaj alat znači"iduća generacija,"Što izražava da je ovaj alat korak korak od klasične Traceroute.

Još jedna prednost Traceroute NG u odnosu na standardni Traceroute je ta pruža vam mogućnost pokretanja testova TCP ili ICMP (UDP). Izvještavanje o pogrešci proizlazi iz ICMP, ali uključivanje TCP paketa učinit će da izvješćivanje o vremenu prijenosa preciznije odražava put vaših TCP veza. Traceroute NG može se postaviti tako da se stalno ažurira i istaknut će sve promjene staze, obavještavajući vas o bilo kakvim problemima na daljnjem putu koji su rezultirali preusmjeravanjem. Ovaj je alat prikladan za testiranje internetskih veza kao i statuse mrežnih veza.

SolarWinds Traceroute NGDownload 100% BESPLATNI alat

O Tracerouteu

Traceroute je poznata funkcija umrežavanja koja pokazuje najvjerovatniji put kojim će slijediti veze do navedenog odredišta. Ova tehnika šalje niz UDP paketa koji su svi upućeni na isto odredište. Objekt koristi "vrijeme za život"U zaglavlju paketa za zaustavljanje svakog paketa na usmjerivaču na putu. TTL polje određuje maksimalni broj usmjerivača kroz koji paket mora proći. Svaki usmjerivač koji prima paket smanjuje TTL broj za jedan. Ako usmjerivač primi paket s nultom TTL-om, ispušta paket i ponovno šalje pošiljatelja u ICMP formatu da prijenos nije uspio.

U testu Traceroute, računalo šalje paket s TTL od 1 i to provocira prvi usmjerivač na putu da ispusti paket i javi se. Sljedeći paket koji izlazi na isto odredište ima TTL od 2, pa će drugi usmjerivač na stazi ispustiti paket i prijaviti se nazad. Traceroute rutina će i dalje slati pakete s progresivno višim TTL vrijednostima dok od odredišta ne dobije potvrdu o vraćanju robe.

Sve poruke o kvaru koje Traceroute prima natrag sastavljaju se u popis usmjerivača na putu do odredišta. Još jedan podatak koji može dobiti sonda Traceroute je vrijeme koje mu je trebalo da paket dosegne svaki usmjerivač na putu i taj usmjerivač odgovori na poruku o pogrešci. Ovom jednostavnom metodom mrežni administrator može otkriti gdje veze usporavaju vezu. Zapravo trag šalje više paketa za svaki skok i na taj način rezultati prijavljeni pokazuju prosječne brzine i također će zabilježiti bilo koji gubitak paketa na testu.

Ograničenja pronalaska

Traceroute ne može analizirati ono što se dogodilo na prethodnoj vezi i ne može postaviti rute koje će trajati buduće veze. Svaki usmjerivač na putu izrađuje svoje izračune na koji bi od susjednih uređaja trebao proslijediti paket. Ta se odluka temelji na bazi podataka najbržih ruta za postizanje određenog odredišta. Oštećeni ili preopterećeni usmjerivači nizvodno će izmijeniti te proračune. Međutim, obavijesti o problemima s usmjerivačem trebaju vremena da se prošire na internetu, pa će najučinkovitiji put na kraju preračunati usmjerivač nakon što dobiju informacije o problemima nizvodno. Usmjerivači bliže mjestu neuspjeha dobit će te podatke prije i tako će proslijediti pakete na drugi usmjerivač, koji možda nije u najkraćem putu.

Činjenica da se proračuni ruta stalno mijenjaju to znači Izvješće iz Traceroute-a možda ne odražava točnu rutu kojom je prethodno krenula. Posebno je korisno ako se može koristiti paralelno s trajnom problematičnom vezom. U takvom slučaju mrežni administrator će dobiti izvješće na istoj ruti kojom slijedi usporena veza. Traceroute NG može se postaviti tako da se stalno pokreće, što će vam pružiti status uživo na putu bitne veze i moći ćete vidjeti kada se ta ruta promijeni zbog kvara uređaja na prvobitno željenoj ruti.

Traceroute vrste sučelja

Iskusni mrežni administratori navikli su na korištenje alata naredbenog retka prilikom ispitivanja problema s izvedbom. Izlazni format standardnog Traceroutea vrlo je lako pratiti kao što su polja za svaki zapis unutar jednog ili dva znaka uvijek iste širine, tako se nakupina zapisa prikazuje na zaslonu u formatu sličnom tablici.

Traceroute NG otvara okruženje, dakle djeluje pomalo kao Windows GUI objekt. Međutim, on ne reagira na miš i ograničena struktura izbornika se provodi pomoću pritiska tipki. Traceroute NG jastučiće svako polje u izlazu što rezultira izgledom savršene tablice.  Ovaj format je vrlo lako pratiti, a besplatni alat može vam dati sve potrebne informacije za brzi test performansi veze.

Korištenje grafičkog korisničkog sučelja za SolarWinds Traceroute usmjerava polja u svakom zapisu u savršenu tablicu. Dodaje boju i naredbe su implementirane tipkama, a ne tipkanim tekstom. Neki mrežni administratori otkrivaju da im ova vrsta sučelja omogućuje da izvršavaju trag brže od uslužnog programa naredbenog retka gdje pogreške prilikom tipkanja mogu odgoditi uspješno izvršavanje Traceroute-a. U SolarWinds Traceroute i Traceroute NG, izlaz se može spremiti u datoteku. Sa SolarWinds Traceroute, spremanje izlaza u datoteku postiže se pokazivačem miša i opcijama izbornika, a u Traceroute NG funkcija spremanja dostupna je na izborniku vođenom tipkovnicom.

Opcije praćenja

Koja je implementacija Traceroute bolja, SolarWinds Traceroute ili Traceroute NG? Obojica pružaju napredak na standardnoj naredbi Traceroute. Konačno, vaš izbor alata svodi se na vaše osobne preferencije, navike i stil rada. Činjenica da je Traceroute NG besplatan, znači da preuzimanjem i instaliranjem nemate šta izgubiti. Ako nemate budžet za alate mrežne administracije, ovaj program će vam biti jedina opcija.

SolarWinds Traceroute dio je velikog paketa s više od 60 alata za umrežavanje, pa ako ste na tržištu čitav niz mrežnih alata za administraciju, tada set alata za inženjere predstavlja vrlo dobru vrijednost za novac, a SolarWinds Traceroute je u tom paketu, tako da ćete ga posjedovati bez obzira želite li ga koristiti ili ne. SolarWinds nudi 14-dnevnu besplatnu probnu inačicu Inženjerove alate.

SolarWinds Engineer's ToolsetPreuzmite 14 dana BESPLATNO probno razdoblje

Slika: Europska mreža iz PXHere-a. Javna domena

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 77

Adblock
detector