Pregled preglednika SolarWinds poslužitelja i aplikacija

Solarwinds Monitor poslužitelja i aplikacija

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija (SAM) Je samostalni uslužni program za administraciju sustava, koji se može integrirati s drugim administrativnim sustavima SolarWinds. Tvrtka je stvorila platformu, nazvanu Orion, koja omogućuje mnogim zajedničkim objektima za nadzor sustava zajedno.

Monitor poslužitelja i aplikacija prati fizičko stanje vaših poslužitelja i promatra mrežni promet koji generiraju aplikacije na njima. "Aplikacije" iz naslova ovog alata odnose se na kritične mrežne aplikacije, poput DHCP, Active Directory i DNS funkcija, a ne bilo koji softver koji se izvodi na vašim poslužiteljima.

Ovo je sveobuhvatno nadzorno okruženje pogodno za poduzeća svih veličina. Međutim, široke mogućnosti WAN-ovog praćenja aktivnosti ovog sustava čine ga posebno korisnim velikim tvrtkama s kompliciranim, distribuiranim IT operacijama.

VIŠE INFORMACIJA NA SLUŽBENOM MJESTO SOLARWINDS:

www.solarwinds.com/server-application-monitor/

Server SolarWinds & Aplikacija MonitorDownload BESPLATNO probno razdoblje od 30 dana na SolarWinds.com

Koliko to kosta?

Monitor poslužitelja i aplikacija dolazi u šest razina cijena. Sve verzije paketa sastoje se od svih istih funkcija. Cijene rastu u korak s kapacitetom poslužitelja kojima upravlja sustav.

SolarWinds izračunava različite cijene bodova za monitor poslužitelja i aplikacija faktorom zvanim "monitori". Monitor ispunjava jedan od sljedeća tri kriterija:

 • Komponentni monitor - mjerenje poslužitelja, kao što su brojač performansi, postupak, URL, usluga ili skripta
 • Čvor - uređaj spojen na mrežu, kao što su poslužitelj, napajanje, virtualni stroj, ESX domaćin ili pisač
 • Svezak - logički disk

Dostupni planovi su:

PlanMax broj elemenata Podrška i održavanjeCena
SAM AL150   150 1 godina $ 2.955
SAM AL300 300 1 godina $ 5.895
SAM AL700 700 1 godina $ 10.915
SAM AL1100 1100 1 godina $ 16.845
SAM AL1500 1500 1 godina $ 22.885
SAM ALX Nema ograničenja 1 godina $ 38.620

Možete dobiti bolju predodžbu o tome na koliko se monitora trebate pretplatiti ako provjerite internetsku demonstraciju monitora. Također možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje za SolarWinds Server i Monitor Monitor, i možete izmjeriti broj monitora potrebnih za implementaciju alata u vaš sustav.

Kupovinom vam se daje pravo na korištenje SolarWinds SAM softvera zauvijek, ali dobijate samo podršku i održavanje prve godine. Nakon toga trebate plaćati potporu godišnje. Ako se odlučite da ne nastavljate plaćati podršku, stranice zajednice na web lokaciji SolarWinds nude pomoć drugih korisnika. Softverske kuće često proizvode nove verzije i zakrpe kako bi se umanjile nedavno otkrivene sigurnosne slabosti, zato je uvijek važno ažurirati sav svoj korporativni softver..

Koje su značajke poslužitelja i monitora aplikacija?

1. Kompatibilnost hardvera

Server i aplikacijski monitor možete instalirati samo na računalo sa operativnim sustavom Windows. Međutim, poslužitelji koje sustav može nadzirati proširuju se na mnogo različitih dobavljača i operativnih sustava. Hardver koji sustav može nadzirati proširuje se na usluge podrške, poput regala, napajanja i sustava regulacije temperature. Glavne podržane hardverske linije poslužitelja uključuju:

 • IBM eServer xSeries poslužitelji
 • Dell PowerEdge poslužitelji
 • Nosači Dell PowerEdge Blade
 • HP ProLiant poslužitelji
 • Kućišta HP BladeSystem
 • VMware vSphere hipervizor

Fizički aspekti vaših poslužitelja da će SolarWinds SAM voditi računa o uključenom kapacitetu i upotrebi tvrdog diska, upotrebi procesora i nizu, ventilatoru i statusu napajanja.

2. Kompatibilnost operativnog sustava

Operativni sustavi s kojima monitor može komunicirati uključuju:

 • Microsoft Windows Server
 • Linux
 • Solaris
 • Unix
 • HP-UX
 • Linux

3. Obuhvat aplikacija

Sustav za praćenje SolarWinds ima mogućnost praćenja više od 1.200 različitih aplikacija. Oni spadaju u sljedeće kategorije:

 • Poslužitelji aplikacija
 • Poslužitelji autentifikacije
 • Web poslužitelji
 • Web usluge
 • Sustavi suradnje
 • Upravljanje odnosima s kupcima
 • Sustavi baza podataka
 • DHCP poslužitelji
 • Poslužitelji imenika
 • ERP sustavi
 • Upravitelji infrastrukture
 • Sustavi za virtualizacijsko okruženje
 • Poslužitelji pošte
 • Sigurnosne aplikacije

Nadgledanje aplikacija funkcionira kroz sustav predložaka. Moguće je stvoriti prilagođene predloške za nadgledanje aplikacija koje nisu na popisu zadanih sustava koje alat može pratiti. S prilagođenim predlošcima, također možete pratiti aktivnosti aplikacija razvijenih u vlastitim tvrtkama.

4. Mogućnosti skripte

Sustav SolarWinds omogućuje vam pisanje vlastitih skripti. Oni se mogu upotrebljavati za postavljanje kombiniranih uvjeta upozorenja i određivanje radnji koje treba izvesti ako se ti uvjeti upozorenja nađu. Ako ste prethodno koristili sustav praćenja mreže temeljen na Nagios, možete uvesti Nagios skripte i prilagoditi ih okruženju SolarWinds. Monitor poslužitelja i aplikacija isporučuje se s više od 1.000 akcijskih skripti, nazvanih „predlošci“.

5. Kompatibilnost s oblakom

Mogućnosti praćenja ovog alata šire se i na usluge utemeljene u oblaku. Možete pratiti aktivnost na Amazon AWS računima i dodati svoje oblačne usluge Microsoft Azure u okruženje za praćenje.

Nadgledanje može pokazati interakcije između resursa, uključujući usluge oblaka, podatkovne centre, aktivnosti na udaljenim lokacijama, kao i mrežne mreže i virtualne usluge.

6. Vizualizacija na više razina

Monitor poslužitelja i aplikacija uključuje objekt koji se zove Appstack koji vam omogućuju da vidite osnovne usluge i infrastrukturu koja podržava aplikaciju. Ovo stajalište omogućuje vam brzo otkrivanje razloga problema s performansama aplikacije. Međuovisnost između softvera koji pokrećete i resursa koji im omogućuju pokretanje vrlo je važna značajka za rješavanje problema i izbjegavanje krize..

Zasloni Appstack prikazuju svaku aplikaciju kao simbol s razinom usluga ispod. Svaki element prikazan na hrpi obojan je bojama, tako da su problemi odmah istaknuti.

Solarwinds Appstack

7. Praćenje virtualnog okoliša

Ako u svoju mrežu uključite konfiguraciju virtualnog okruženja, ova se implementacija može nadgledati s monitora poslužitelja i aplikacija. SolarWinds SAM može ispitati performanse:

 • Hiper-V
 • VMware ESX

Funkcije nadgledanja virtualnog okruženja integrirane u poslužitelj i monitor aplikacija nude pregled vaših VM sustava.

Sažetak vjetrovitalizacije Solarwinds

Ova značajka monitora ne omogućava dubinski uvid u aktivnosti virtualnog okruženja. Ako imate opsežnu implementaciju VM-a, možda ćete trebati dodati na SolarWinds Virtualization Manager koji se izravno integrira sa monitorom poslužitelja i aplikacija.

8. Automatsko otkrivanje

Kada prvi put instalirate sustav, on se kontaktira s vašim poslužiteljima putem mreže i gradi popis programa koji se pokreću na njima. Ovaj je objekt tekuća usluga i ključni element usluge praćenja.

Postupak otkrivanja ne prikazuje samo poslužitelje i aplikacije, već ispituje ovisnosti kako bi sastavio sliku uzroka slabih performansi ili neuspjeha na nadzornoj ploči..

Sažetak aplikacije Solarwinds

9. Fokus prijave

AppInsight funkcija poslužitelja i monitora aplikacija pruža vam mogućnost dubljeg uvida u određene aplikacije. Ovaj objekt može nadzirati samo Microsoft Exchange poslužitelje, Microsoftove internetske informacijske usluge i Microsoft SQL poslužitelje.

Solarwinds AppInsight

Značajka PerfStack paketa za praćenje sastavlja stranicu mjernih podataka povlačenjem i ispuštanjem faktora s drugih stranica nadzorne ploče. Ovaj je program odlična opcija za prepoznavanje ključnih problema s izvedbom koji utječu na vaše najvažnije aplikacije.

Koji su zahtjevi sustava?

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija dostupan je samo za Windows operativni sustav. Trebate trčati Windows Server 2012 ili Windows Server 2016 postavite na englesku, japansku, njemačku ili pojednostavljenu verziju kineskog jezika. Također trebate Microsoftove internetske informacijske usluge 8.0 ili kasnije i .NET 4.6.2 trčanje na vašem poslužitelju.

Softver za monitor poslužitelja i aplikacija sastoji se od dva dijela: sistemski softver i prateća baza podataka. Ta dva dijela moraju biti instalirana na dva odvojena poslužitelja, dakle potrebna su vam najmanje dva Windows poslužitelja da biste instalirali SolarWinds SAM. No ako imate WAN, dva elementa nemojte stavljati na poslužitelje na različitim web mjestima - oba moraju biti na istoj fizičkoj lokaciji. Imajte na umu da se niti jedan dio sustava SolarWinds ne može instalirati na poslužitelj koji pokreće Microsoft SharePoint, Microsoft Exchange ili Research in Motion. Dakle, ako imate neku od tih aplikacija, trebat će vam zaseban poslužitelj.

Softver potreban za bazu podataka je SQL Server 2012, SQL Server 2014, SQL Server 2016 ili SQL Server 2017.

Za sve verzije monitora poslužitelja i aplikacija morate imati računala s četverojezgrenim procesorima ili još boljim. Trebate i dva tvrda pogona od 15 GB 15K.

Zahtjevi za fizičkim kapacitetom vašeg sustava povećavaju se s većim planovima koje nudi SolarWinds. Tvrtka dijeli svojih šest servisnih točaka u tri kategorije: male mreže opskrbljuju tvrtke AL150 i AL300 planovi. AL700 i AL1100 planovi su pogodni za srednje velike mreže. Velike mreže trebaju AL1500 ili ALX planovi.

Evo zahtjeva za poslužitelj koji je domaćin glavnog softvera za nadgledanje:

 • Male mreže treba poslužitelj koji ima 6 GB do 8 GB rezervnog RAM-a, a aplikacija bi na disku trebala imati 10 GB do 20 GB.
 • Srednje mreže dobit će monitor koji zahtijeva 8 GB do 16 GB RAM-a i 15 GB do 40 GB prostora na disku.
 • Velike mreže poslužit će ga monitor koji koristi 16 GB do 32 GB memorije i zauzima 30 GB do 100 GB prostora na disku.

Poslužitelj koji ugošćuje element baze podataka sustava za praćenje mora ispunjavati sljedeće fizičke zahtjeve:

 • Male mreže trebate poslužitelj baze podataka koji ima 4 GB do 8 GB memorije dostupne za AL150 sustav i 8 GB do 16 GB za AL300. Trebat će vam 20 GB do 40 GB prostora na disku.
 • Srednje mreže trebate 16 GB do 64 GB RAM-a i 50 GB do 100 GB diskovnog prostora na poslužitelju baze podataka.
 • Velike mreže imati bazu podataka monitora koja treba 64 GB do 128 GB memorije i zauzima 100 GB do 400 GB prostora na disku.

Platforma Orion

Kao što je spomenuto ranije u ovom pregledu, SAM je izrađen na aplikacijskoj platformi SolarWinds Orion. To znači da se aplikacijski softver za poslužitelj lako integrira s ostalim sustavima upravljanja infrastrukturom SolarWinds. Ovi alati za praćenje performansi posebno se usredotočuju na statuse mrežnih uređaja. Ostali SolarWinds alati koji se temelje na Orionu su:

 • Monitor performansi mreže SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE)
 • SolarWinds NetFlow analizator prometa (BESPLATNO ISPITIVANJE)
 • Upravitelj konfiguracije mreže SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE)
 • SolarWinds upravitelj virtualizacije (BESPLATNO ISPITIVANJE)
 • Monitor resursa skladištenja SolarWinds (VIŠE INFORMACIJA)

Monitor poslužitelja i aplikacija posebno je učinkovit u kombinaciji s drugim SolarWinds alatima, uključujući Monitor performansi mreže. Iako dobro funkcionira kao samostalni paket, brojni paketi SolarWinds uključuju Server i Monitor monitora i nude sveobuhvatnije mogućnosti praćenja.

Paket upravljanja sustavom iz programa Solarwinds uključuje Monitor poslužitelja i aplikacija zajedno s tvrtkama Upravitelj virtualizacije, što će vam omogućiti detaljniju kontrolu nad vašim virtualnim okruženjima. Paket uključuje i Storage Monitor Resource i the Web Performance Monitor. Ova posljednja dva alata u Paket upravljanja sustavom nude dublje prikaze prostora za pohranu i web poslužitelja od ekvivalentnih odjeljaka poslužitelja i monitora aplikacija.

Pac optimizacija performansi aplikacije Pack uključuje Monitor poslužitelja i aplikacija zajedno sa SolarWinds Analiza performansi baze podataka. Kao što ime sugerira, Network Performance Analyzer pruža vam veću moć praćenja baza podataka u vašem sustavu.

Monitor poslužitelja i aplikacija može se dodati kao SolarWinds kao dodatni dodatak Upravitelj mrežnih operacija, još jedan paket alata. Ovaj paket uključuje SolarWinds Network Performance Monitor, NetFlow analizator prometa, i the Praćenje korisničkih uređaja alat.

SolarWinds SAM pregled

SolarWinds poslužitelj i monitor aplikacija je alat za administraciju sustava posebno prikladan za veće tvrtke, ali manje mreže mogu pokrenuti i softver. Monitor poslužitelja i aplikacija te svi snopovi u koje je uključen mogu se besplatno preuzeti i koristiti 30 dana. To vam daje izvrsnu priliku isprobati paket bez rizika.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 54

Adblock
detector