Преглед СоларВиндс сервера и монитора апликација

Соларвиндс Монитор сервера и апликација

Тхе СоларВиндс монитор сервера и апликација (САМ) Је самостални услужни програм за администрирање система, који се може интегрисати са осталим системима СоларВиндс. Компанија је створила платформу, названу Орион, која омогућава многим системима за надгледање система да раде заједно.

Монитор сервера и апликација прати физичко стање ваших сервера и посматра мрежни саобраћај који генеришу апликације које се покрећу на њима. "Апликације" на које се односи назив овог алата односи се на критичне мрежне апликације, као што су ДХЦП, Ацтиве Дирецтори и ДНС функције, а не било који софтвер који се покреће на вашим серверима.

Ово је свеобухватно окружење за надгледање погодно за предузећа свих величина. Међутим, широке могућности ВАН-овог праћења активности овог система чине га посебно корисним за велика предузећа са компликованим, дистрибуираним ИТ операцијама.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА СЛУЖБЕНОМ МЕСТУ СОЛАРВИНДС:

ввв.соларвиндс.цом/сервер-апплицатион-монитор/

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад БЕСПЛАТНО 30-дневно суђење на СоларВиндс.цом

Колико то кошта?

Монитор сервера и апликација долази у шест нивоа цена. Све верзије пакета садрже све исте функције. Цене расту у корак са капацитетом сервера којима управља систем.

СоларВиндс израчунава различите тачке цена за Монитор сервера и апликација помоћу фактора који се зове „монитор“. Монитор испуњава један од следећа три критеријума:

 • Компонентни монитор - мерење сервера, као што је бројач перформанси, поступак, УРЛ, услуга или скрипта
 • Чвор - уређај повезан на мрежу, као што су сервер, напајање, виртуелна машина, ЕСКС домаћин или штампач
 • Запремина - логички диск

Доступни планови су:

ПланМак број елемената Подршка и одржавањеЦена
САМ АЛ150   150 1 година $ 2,955
САМ АЛ300 300 1 година $ 5,895
САМ АЛ700 700 1 година $ 10,915
САМ АЛ1100 1,100 1 година $ 16,845
САМ АЛ1500 1.500 1 година 22,885 $
САМ АЛКС Без лимита 1 година $ 38,620

Можете добити бољу предоџбу о томе колико монитора требате да се претплатите ако погледате демонстрацију на мрежи. Такође можете добити 30-дневну бесплатну пробну верзију СоларВиндс сервера и монитора апликација, и можете да измерите број монитора потребних за имплементацију алата у ваш систем.

Куповина вам даје право на коришћење СоларВиндс САМ софтвера заувек, али добијате подршку и одржавање само прве године. Након тога, морате плаћати подршку годишње. Ако се одлучите да не наставите да плаћате подршку, странице заједнице на веб локацији СоларВиндс нуде помоћ других корисника. Често нове верзије и закрпе производе софтверске куће како би умањиле недавно откривене сигурносне слабости, зато је увек важно да сав свој корпоративни софтвер буде у току.

Које су функције сервера и монитора апликација?

1. Компатибилност хардвера

Сервер и апликацијски монитор можете инсталирати само на рачунар који ради под оперативним системом Виндовс. Међутим, сервери које систем може надгледати проширују се на више различитих добављача и оперативних система. Хардвер који систем може надгледати проширује се на услуге подршке, попут регала, напајања и система за контролу температуре. Главне подржане хардверске линије сервера укључују:

 • ИБМ еСервер кСериес сервери
 • Делл ПоверЕдге сервери
 • Делл ПоверЕдге Бладе носачи
 • ХП ПроЛиант сервери
 • Кућишта ХП БладеСистем
 • ВМваре вСпхере хипервизор

Физички аспекти ваших сервера којима ће СоларВиндс САМ водити рачуна о укљученом капацитету и употреби чврстог диска, употреби ЦПУ-а и низу, вентилатору и статусу напајања.

2. Компатибилност оперативног система

Оперативни системи с којима монитор може да комуницира укључују:

 • Мицрософт Виндовс Сервер
 • Линук
 • Соларис
 • Уник
 • ХП-УКС
 • Линук

3. Обухват апликације

Систем за надгледање СоларВиндс има могућност праћења више од 1.200 различитих апликација. Они спадају у следеће категорије:

 • Послужитељи апликација
 • Сервери за аутентификацију
 • Веб сервери
 • веб сервиси
 • Системи за колаборацију
 • Управљање односима са клијентима
 • Системи база података
 • ДХЦП сервери
 • Сервери директорија
 • ЕРП системи
 • Менаџери инфраструктуре
 • Системи окружења за виртуализацију
 • Послужитељи поште
 • Сигурносне апликације

Надгледање апликација функционише кроз систем шаблона. Могуће је креирати прилагођене предлошке за надгледање апликација које нису на листи задатих система које алат може пратити. Са прилагођеним предлошцима, можете такође пратити активности апликација развијених у сопственим предузећима.

4. Могућности скрипта

Систем СоларВиндс омогућава вам да пишете сопствене скрипте. Они се могу користити за постављање комбинацијских услова упозорења и одређивање радњи које треба извести ако се ти услови упозорења нађу. Ако сте претходно користили систем за надгледање мреже заснован на Нагиос, можете увести Нагиос скрипте и прилагодити их окружењу СоларВиндс. Монитор послужитеља и апликација испоручује се са више од 1.000 акцијских скрипти, названих „предлошци“.

5. Компатибилност са облаком

Могућности праћења овог алата проширују се и на услуге засноване на облаку. Можете да пратите активност на Амазон АВС налогима и додате своје Мицрософт Азуре цлоуд услуге у окружење за надгледање.

Мониторинг може показати интеракцију између ресурса, укључујући услуге облака, дата центре, активности на удаљеним локацијама, као и мрежне мреже и виртуелне услуге.

6. Визуализација на више нивоа

Монитор сервера и апликација укључује објекат који се зове Аппстацк који вам омогућава да видите основне услуге и инфраструктуру која подржава апликацију. Ово гледиште вам омогућава да брзо уочите разлоге проблема са перформансама апликације. Међуовисност између софтвера који покрећете и ресурса који им омогућавају покретање је веома важна карактеристика за решавање проблема и избегавање кризе..

Екрани Аппстацк-а приказују сваку апликацију као симбол са нивоима услуга испод. Сваки елемент приказан на хрпи је обојен бојама, тако да су проблеми одмах истакнути.

Соларвиндс Аппстацк

7. Праћење виртуалног окружења

Ако у своју мрежу укључите конфигурацију виртуалног окружења, ова имплементација може се надгледати из монитора сервера и апликација. СоларВиндс САМ може испитати перформансе:

 • Хипер-В
 • ВМваре ЕСКС

Функције надгледања виртуелног окружења интегрисане у монитор сервера и апликација нуде преглед ваших ВМ система.

Соларвиндс Сажетак виртуелизације

Ова карактеристика монитора не омогућава дубински увид у активности виртуелног окружења. Ако имате широку ВМ имплементацију, можда ћете морати да додате СоларВиндс Виртуализатион Манагер који се директно интегрише са сервером и Монитором апликација.

8. Аутоматско откривање

Када први пут инсталирате систем, он контактира ваше сервере преко мреже и гради попис апликација које се покрећу на њима. Овај објекат је услуга која је у току и кључни елемент услуге надзора.

Процес откривања не садржи само сервере и апликације, већ испитује зависности како би саставио слику узрока слабих перформанси или неуспеха на контролној табли.

Резиме апликације Соларвиндс

9. Фокус на апликацији

АппИнсигхт функција монитора за сервере и апликације пружа вам могућност дубљег увида у одређене апликације. Овај објекат може надгледати само Мицрософт Екцханге сервере, Мицрософт Интернет Информатион Сервицес и Мицрософт СКЛ сервере.

Соларвиндс АппИнсигхт

Значајка ПерфСтацк пакета за праћење саставља страницу мјерних података повлачењем и испуштањем фактора с других страница надзорне плоче. Овај услужни програм је одлична опција за препознавање кључних проблема са перформансама који утичу на ваше најважније апликације.

Који су системски захтеви?

СоларВиндс Сервер и Монитор монитора доступан је само за Виндовс оперативни систем. Морате да трчите Виндовс Сервер 2012 или Виндовс Сервер 2016 подесите на енглеску, јапанску, немачку или поједностављену верзију кинеског језика. Такође вам треба Мицрософт Интернет Информатион Сервицес 8.0 или касније и .НЕТ 4.6.2 ради на вашем серверу.

Софтвер за монитор сервера и апликација састоји се од два дела: системски софтвер и пратећа база података. Ова два дела морају бити инсталирана на два одвојена сервера, тако да потребна су вам најмање два Виндовс сервера да бисте инсталирали СоларВиндс САМ. Међутим, ако имате ВАН, не постављајте два елемента на сервере на различитим локацијама - оба морају бити на истој физичкој локацији. Имајте на уму да се ни један део система СоларВиндс не може инсталирати на сервер који покреће Мицрософт СхареПоинт, Мицрософт Екцханге или Ресеарцх ин Мотион. Дакле, ако имате неку од тих апликација, требат ће вам засебан сервер за њих.

Софтвер потребан за базу података је СКЛ Сервер 2012, СКЛ Сервер 2014, СКЛ Сервер 2016 или СКЛ Сервер 2017.

За све верзије монитора сервера и апликација морате да имате рачунаре који имају четворојезгрене процесоре или још боље. Потребна су вам и два хард диска капацитета 15 ГБ 15К.

Захтеви за физички капацитет вашег система повећавају се већим плановима које нуди СоларВиндс. Компанија дијели својих шест сервисних точака у три категорије: малим мрежама о којима брине мрежа АЛ150 и АЛ300 планова. Тхе АЛ700 и АЛ1100 планови су погодни за мреже средње величине. Велике мреже требају АЛ1500 или АЛКС планова.

Ево захтева за сервер који је домаћин главног софтвера за надгледање:

 • Мале мреже треба вам сервер који има 6 ГБ до 8 ГБ резервне РАМ-а, а апликација треба да заузима 10 до 20 ГБ на диску.
 • Средње мреже добиће монитор који захтева 8 ГБ до 16 ГБ РАМ-а и 15 ГБ до 40 ГБ простора на диску.
 • Велике мреже послужиће га монитор који користи 16 ГБ до 32 ГБ меморије и заузима 30 ГБ до 100 ГБ простора на диску.

Сервер који домаћин је елемент базе података система за праћење мора да испуњава следеће физичке захтеве:

 • Мале мреже треба вам сервер базе података који има 4 ГБ до 8 ГБ меморије доступне за АЛ150 систем и 8ГБ до 16 ГБ за АЛ300. Требат ће вам 20 ГБ до 40 ГБ простора на диску.
 • Средње мреже треба вам простора од 16 ГБ до 64 ГБ РАМ-а и 50 ГБ до 100 ГБ дисковног простора на серверу базе података.
 • Велике мреже имати базу података монитора којој треба 64 ГБ до 128 ГБ меморије и заузима 100 ГБ до 400 ГБ простора на диску.

Орион платформа

Као што је раније споменуто у овом прегледу, САМ је изграђен на апликацијској платформи СоларВиндс Орион. То значи да се софтверски софтвер сервера лако интегрише са другим системима управљања инфраструктуром СоларВиндс. Ови алати за праћење перформанси посебно се фокусирају на статусе мрежних уређаја. Остали СоларВиндс алати базирани на Ориону су:

 • Монитор перформанси мреже СоларВиндс (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 • СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 • СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 • СоларВиндс Виртуализатион Манагер (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
 • Монитор ресурса за складиштење СоларВиндс (ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА)

Монитор сервера и апликација је посебно ефикасан у комбинацији са другим алаткама СоларВиндс, укључујући и Монитор перформанси мреже. Иако добро функционише као самостални пакет, велики број СоларВиндс пакета укључује Сервер и Монитор монитора и нуде свеобухватније могућности праћења.

Тхе Пакет за управљање системом од Соларвиндс укључује Сервер и Монитор апликација заједно са компанијама Виртуализатион Манагер, који ће вам дати детаљнију контролу над вашим виртуелним окружењима. Пакет укључује и Стораге Ресоурце Монитор и тхе Веб Перформанце Монитор. Ова последња два алата у Пакет за управљање системом нуде дубље приказе складишта и веб сервера од еквивалентних одељка монитора сервера и апликација.

Тхе Пац оптимизација перформанси апликације Пацк укључује Сервер и Монитор монитора заједно са СоларВиндс Анализа перформанси базе података. Као што име сугерира, Нетворк Перформанце Анализер вам даје већу моћ праћења база података у вашем систему.

Монитор сервера и апликација може се додати као СоларВиндс као додатни додатак Нетворк Оператионс Манагер, још један пакет алата. Овај пакет укључује СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор, НетФлов Траффиц Анализер, и тхе Кориснички уређај за праћење алате.

СоларВиндс САМ преглед

СоларВиндс Сервер и Монитор Монитор је алат за администрацију система посебно погодан за веће компаније, али мање мреже могу покренути и софтвер. Монитор сервера и апликација и сви пакети у које је укључен могу се бесплатно преузети и користити током 30 дана. То вам пружа одличну прилику да испробате пакет без ризика.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 25

Adblock
detector