Преглед СоларВиндс ТФТП сервера

Преглед СоларВиндс ТФТП сервера

Коме треба ТФТП сервер?

Тривиални протокол за пренос датотека (ТФТП) Је лагана метода комуникације савршена за транспорт датотека на приватним мрежама. СоларВиндс је креирао систем датотека на основу ТФТП званог СоларВиндс ТФТП Сервер што ће вам омогућити да учитавате и преузимате мале датотеке.

Тхе ТФТП протокол ради преко УДП-а, што значи да нема успостављање сесије, а примена шифрирања била би тешка. Овај систем датотека датотека не би био погодан за комуникацију преко Интернета, тако да би требало да ограничите дељење датотека за пренос и преузимање датотека на чворове на вашем ЛАН-у.

Највероватнија употреба за овај бесплатни ТФТП сервер је за складиштење датотека конфигурације мрежне опреме и просљеђивање закрпа и ажурирања фирмвера рутерима и склопкама.  У овим случајевима алат могу да преносе датотеке брзо и са мало режијских трошкова. Једном када прикупите тренутне конфигурације свих својих мрежних уређаја на једну централну локацију, можете покренути задатке мрежне администрације, проверавати верзије фирмвера и тражити најновија издања.

Мрежна опрема обично има ТФТП имплементацију унапред инсталирану за потребе примања ажурирања фирмвера. Сјајна ствар у имплементацији протокола је та да је компатибилност загарантована. Не морате да истражујете ТФТП програм који ваша опрема користи јер ће свака апликација која следи ТФТП стандард бити у могућности да комуницира и преноси датотеке у било који ТФТП програм који је написао било ко.

Колико то кошта?

СоларВиндс ТФТП Сервер је у потпуности бесплатно.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА СЛУЖБЕНОМ МЕСТУ СОЛАРВИНДС:

ввв.соларвиндс.цом/фрее-тоолс/фрее-тфтп-сервер/

СоларВиндс Фрее ТФТП СерверДовнлоад ФРЕЕ Едитион на СоларВиндс.цом

Које су карактеристике ТФТП сервера?

Бесплатни ТФТП сервер СоларВиндс је добар алат за управљање датотекама конфигурације уређаја и дистрибуцију програма за надоградњу уређаја и закрпа. Као административна услуга вам није потребно посебно корисничко сучеље. Апликација за услужни програм функционална је и више одговара администраторима система него крајњим корисницима.

Корисне карактеристике ТФТП сервера СоларВиндс укључују следеће:

1. Мали отисак

Једноставност ТФТП-а чини га врло лаганом комуникацијском методом. Многе наредбе стандардног протокола за пренос датотека нису доступне са ТФТП-ом. Ова смањена функционалност значи да сваки програм који имплементира протокол може бити много мањи. Систем заузима врло мало простора на диску, захтева мало функција у свом корисничком интерфејсу и врло је ефикасан у својој употреби меморије. Датотеке које се могу пренијети са СоларВиндс ТФТП сервером не могу бити веће од 4 ГБ. Ово је још једно ограничење које помаже смањењу промета на мрежи.

ТФТП Сервер

2. Откривање адресе

ТФТП сервер приликом повезивања скенира повезано мрежу помоћу контактних уређаја. Ова функција откривања мреже је леп услужни програм који обично не бисте очекивали од лагане апликације за системску администрацију.

3. Сигурносна ограничења

Важно је запамтити да ТФТП систем уопште не интегрише ниједну шифрирање. Међутим, неке опције ограничења услуга могу помоћи да систем постане мало безбеднији. Можете да ограничите сервер само да прихвата датотеке или само шаље датотеке, или га можете подесити да допушта и преношење и преузимање. Ако услугу користите за прављење резервних копија конфигурационих датотека и подешавања слика, тада ћете морати да подесите сервер да допушта и отпремања и преузимања. Ако само желите да га употребљавате за дистрибуцију нових верзија фирмвера, можете ограничити услугу само на слање датотека, а не на њихово примање.

Безбедносна подешавања сервера ТФТП сервера

Друго ограничење које можете поставити на ТФТП сервер је да ограничи његове услуге на листу ИП адреса. Као алтернативну оперативну методологију, можете одабрати адресе црних листа, у којем случају ће се свим адресама на мрежи, осим оних наведених у подешавањима сервера, дозволити да користе сервер датотека.

4. Интеграција апликација

Објекат ТФТП сервера може се интегрисати са осталим производима из СоларВиндс. Овај услужни програм долази у пакету с инжењерским пакетом инжењера компаније, а такође може комуницирати и са мрежним монитором перформанси.

Који су системски захтеви?

СоларВиндс ТФТП Сервер може се инсталирати само на Виндовс оперативни систем.

Сценариј употребе

Недостатак функција ТФТП-а велика је предност у погледу прекомерних трошкова, али друге опције које вам пружају више функционалности доступне су уз мало додатне обраде или стварања саобраћаја. Тхе СоларВиндс СФТП / СЦП Сервер је боља опција, посебно ако централишете администрацију ВАН-а и требате да преносите датотеке путем интернета. СФПТ / СЦП систем користи ССХ безбедност која уграђује у аутентификацију корисника и додаје шифровање трансферима. Ове две карактеристике учиниле би ваше сигурносне копије и повратне копије много сигурнијим и користиле врло мало додатних ресурса у поређењу са ТФТП сервером.

ТФТП шаље датотеке у обичном тексту, али СФТП и СЦП шифрирају све податке у транзиту. Ниједан систем не укључује функције управљања конфигурацијом или контролу верзија изван основног евидентирања активности. Ако је ваша мрежа веома мала, могли бисте ручно да пратите верзије управљачког софтвера и подешавања уређаја. Међутим, када мрежа почне да расте, требат ће вам искусан конфигурацијски контролер како бисте били сигурни да нећете изгубити своје конфигурацијске одговорности. За алат који нуди потпуну видљивост конфигурација мрежних уређаја, требало би да погледате СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер.

Резиме

ТФТП Сервер може заменити управитеља конфигурација. Ако имате малу мрежу са врло мало мрежних уређаја за праћење овог алата, послужиће вам веома добро. Ако желите већу аутоматизацију, умјесто тога би требало да се одлучите за СоларВиндс Нетворк Цонфигуратион Манагер.

Са друге стране, овај згодан бесплатни алат подржава задатке преноса административних датотека потребних за организовање стартерске мреже.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 90

Adblock
detector