Прегледник времена одзива СоларВиндс за Виресхарк: Преглед

Време одзива СоларВиндс

Коришћење алата за анализу пакета

Анализа пакета истиче се као витални део мрежне администрације чак и за најискусније мрежне администраторе. Када дође време за оптимизацију перформанси ваше мреже и ваших апликација, једноставно морате имати алат за анализу дубоког пакета.

У 2014. години, Прегледник времена одзива СоларВиндс за Виресхарк први пут напредовао као један од најсвестранијих алата за дубинску анализу пакета на тржишту.

Кроз прегледник времена реакције корисници могу читати датотеке за хватање пакета Виресхарк и разбијати њихова времена одзива апликације, времена одзива мреже, ИД апликације и обим промета. Све ове тачке података омогућавају кориснику да види како утиче на перформансе апликације. Снага платформе довела је до тога да је СоларВиндс постао водећи на тржишту у свету дубинске анализе пакета и управљања мрежом.

СоларВиндс је направио таласе јер ИТ професионалцима пружа кохезивни алат за анализу пакета који урезује право у срце онога што се дешава на њиховој мрежи. Администратори не морају да троше сате ручно на решавању споре апликације.

Укратко, СоларВиндс Респонсе Виевер за Виресхарк је апликација која може:

 • Анализирајте датотеке за хватање Виресхарк-а
 • Подесите време реакције апликација и мреже
 • Поделите приказ података и количину трансакција

Прегледник времена одзива СоларВиндс за Виресхарк узима податке из Виресхарка и аутоматски их анализира. Све што корисник треба да уради је да извезите .ПЦАП датотеку из Виресхарк-а у Виев Виев Тиме Виевер да бисте започели анализу пакета. Тада корисник може прегледати времена одзива за своју мрежу и апликацију. Ово помаже да се процени да ли су слабе перформансе укоријењене у апликацији или самој мрежи.

Шта је СоларВиндс?

СоларВиндс је компанија која пружа софтвер за управљање ИТ предузећима и појединим корисницима. СоларВиндс Преглед времена одговора и Монитор перформанси мреже постали су веома популарни међу ИТ професионалцима широм света. Компанија се појавила као провајдер решења за управљање мрежама која омогућава организацијама да прате своју ИТ инфраструктуру кроз једноставне корисничке интерфејсе.

Шта је Виресхарк?

сцреенсхот виресхарк

Виресхарк је бесплатан и опен-соурце алат за анализу мрежног саобраћаја и пакетских преноса. Многи га називају "пакетним њушкалом". Доступна је на Виндовс-у, Уник-у и Линуку. Виресхарк анализира пакетне преносе у трансакцијама клијент-сервер који се користе за надгледање мрежних протокола. У основи је Виресхарк решавање проблема с лошим корисничким искуством.

Другим речима, Виресхарк је основна компонента сваког алата за професионалне администраторе. Програм је стекао репутацију као једног од најпопуларнијих алата за спровођење ручне анализе пакета. Проблем са Виресхарк-ом је тај што ако не користите довољно филтера, брзо можете бити преплављени небитним подацима. Овде долазе СоларВиндс.

Прегледник времена одговора узима податке добијене од Виресхарк-а и додаје филтре прије извоза података назад у Виресхарк. Подаци добијени Виресхарк пакетом хватања се још више рашчлањују дубинском анализом пакета. За корисника то не само да повећава прозирност мреже, већ и много лакше уочава неефикасност мреже.

Шта је дубинска анализа пакета?

Пре него што дођемо до самог прегледача времена реакције СоларВиндс, важно је објаснити дубинску анализу пакета. Дубока анализа пакета и дубински преглед пакета су имена која су дана врсту обраде података која испитује садржај података који се размењују путем рачунара.

Ваш рачунар мрежи шаље информације у пакетима који имају налепницу која идентификује њихово име, одакле долазе и где иду. Алат за дубинску анализу пакета попут приказивача времена одзива омогућава вам да отворите садржај тих пакета ради даљег прегледа. ИТ администратори могу затим да користе ове информације за решавање своје мрежне инфраструктуре.

Анализа дубоких пакета је првенствено користи се за надгледање квалитета искуства. Најпопуларнији алат за инспекцију дубоких пакета на тржишту је Виресхарк. Виресхарк нуди филтрирање снимака и приказа заједно са сложеним екранима података за анализу података. Можете да мерите време одзива мреже и апликација. Мрежно време одзива је колико дуго треба да пакет пребаци са пошиљаоца на пријемник. Латенција мреже зависи од низа фактора као што су усмјеравање мреже, кашњење сериализације и брзина кашњења ширења свјетлости.

Прегледник времена реакције СоларВиндс за Виресхарк омогућава кориснику да измери ове факторе и идентификује како њихова мрежа може бити оптимизована да побољша перформансе. Користећи алат за анализу дубоког пакета за праћење квалитета искуства, администратор може побољшати крајње корисничко искуство. Укратко, ови алати могу оптимизирати перформансе мрежне инфраструктуре за предузеће.

Прегледник времена одзива СоларВиндс за Виресхарк (БЕСПЛАТНИ АЛАТ)

соларни ветрови приказивач времена одзива

Прегледник времена одзива СоларВиндс за Виресхарк допуњује Виресхарк јер омогућава кориснику да спроведе дубинску анализу пакета са много бољим филтрима од оних које Виресхарк користи по дефаулту. Дубока анализа пакета, која се такође назива и дубинска инспекција пакета или анализа пакета, руши пренесене пакете и процењује све проблеме са перформансама. Преглед времена реакције делује као алат за дијагностику мреже.

Ухватили сте мрежни промет на Виресхарк-у и извезли га у .ПЦАП датотеку у Респонсе Виевер. Тада корисник то може анализирати. СоларВиндс софтвер је врло свестран у томе како може да снима пакете и анализира пакет преносе. Дубина платформе је такође изненађујућа; Прегледник времена реакције СоларВиндс може открити око 1.200 апликација.

Анализа дубоких пакета омогућава вам да идентификујете промене или проблеме који утичу на перформансе апликације. Кроз платформу СоларВинд можете проценити да ли је апликација неисправна или спора због неефикасности мреже. Ово је невероватно корисно за одржавање разноврсне ИТ инфраструктуре на нивоу предузећа.

Без сумње, једна од највећих продајних места СоларВиндс-а је његова цена. Анализа дубоких пакета изузетно је скупа на нивоу предузећа, али Прегледник времена одговора може се преузети бесплатно. Опсежна функционалност програма Респонсе Тиме Виевер представља чак и најскупље решење за анализу пакета.

Предузећа која траже опсежније функције такође могу да користе СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор да користе додатну ДПИ технологију и спроведу исцрпну анализу пакета. Иако ово није бесплатно, његова конкурентна цена од 3.000 долара побеђује велику конкуренцију. То га чини идеалним избором за мала и средња предузећа и предузећа која желе да максимизирају трошковну ефикасност.

СоларВиндс Респонсе Тиме ВиеверДовнлоад 100% БЕСПЛАТНИ Алат

Коришћење прегледника времена одзива СоларВиндс за Виресхарк

Да би се користио Преглед времена одзива за Виресхарк, треба да имате инсталиран Виресхарк. Виресхарк се може бесплатно преузети преко веб локације заједнице. Исто тако, прегледач времена реакције може се преузети са веб локације СоларВиндс. Једноставност приступа ова два алата чини их изузетно погодним како за нове тако и за напредне кориснике.

Ако желите да преузмете Прегледник времена одговора, једна од главних употреба овог софтвера је утврђивање узрока спорог времена реакције апликације. СоларВиндс олакшава увоз података Виресхарк-а у прегледник времена одзива путем .ПЦАП датотеке.

Након што се подаци укључе у Прегледник времена одзива, можете их разврстати на различите метрике: време одзива апликације, време одзива мреже, количину података и количину трансакције да бисте пратили флуктуације у перформансама. Ове метрике су одличне за покретање дијагностике на вашој локалној мрежи и виртуелним апликацијама заснованим на облаку.

За нове кориснике, коришћење прегледача времена одговора СоларВиндс не би могло бити једноставније. Можете једноставно започети снимање мрежних пакета и извозити их у СоларВиндс. Затим пронађите снимљену датотеку и кликните на Анализирајте дугме. Ово задржава целокупно време анализе ниским, тако да не морате да трошите године пролазећи кроз меније пре него што дођете до проблема..

Након што се експортирана датотека учита, можете започети анализу пакета путем надзорне плоче времена одзива. Ако померате курсор преко апликације, подићи ћете малу наранџасту кутију која пружа прекид мреже и времена реакције апликације. Ово ће вам рећи све што требате знати о томе шта успорава перформансе апликације.

СоларВиндс је прихватио и извоз датотека као двосмерну улицу. Примјетићете да датотеке можете лако извозити у Виресхарк користећи филтар. Једноставно означите апликацију коју желите да филтрирате и затим кликнете Извези. Ово смањује количину времена потребног за претраживање пакетских података. На многим другим алатима за анализу пакета, овај процес може бити дуготрајан.

На много начина, Преглед времена одговора дјелује као филтер. Један од најчешћих проблема са алатима за анализу пакета је тај што вам они пружају превише информација. Ово је проблематично јер је анализа мрежних пакета немогућа ако не можете издвојити буку. Прегледник времена реакције СоларВиндс ради сјајан посао омогућава кориснику да лако препозна проблеме мрежних пакета помоћу својих једноставних метрика и функције претраживања.

Решавање споро време одговора апликације

Као што је горе речено, основна сврха СоларВиндс-а је покретање дијагностике на апликацијама са спорим временима одзива. На серверима заснованим на облаку, Респонсе Тиме Виевер је спасилачки пут у смислу решавања проблема јер вам не треба контрола над апликацијом или сервером да бисте покренули анализу пакета.

Једном када повучете Виресхарк траг и извезите га у СоларВиндс, можете почети да рушите разлику између кашњења мреже и кашњења апликације. Време одзива мреже и време одзива апликације приказано је на слици испод:

соларни ветрови жице прегледача времена одзива

Као што видите, СоларВиндс Респонсе Виевер вам омогућава да упоредите разлику између мрежне одгоде и одлагања апликације присутне у вашем ИТ окружењу. То можете извести одабиром скупа података и кликом на Извези изабрано дугме у доњем десном углу странице.

Прос

 • Гради се на функцијама које припадају Виресхарку и побољшава процес филтрирања.
 • Анализирано увезене снимке пакета из Виресхарка је једноставно. Све што требате је да притиснете дугме „Анализирај“ да бисте започели преглед апликације.
 • Методе прегледника времена одзива времена СоларВиндс олакшавају преглед података о времену одговора. Након клика на анализу приказује се време реакције мреже, време одзива апликације, количина података и количина трансакције присутна на вашој мрежи.
 • Кориснички интерфејс је невероватно једноставан за коришћење. Можете се кретати између бројних алата преко картица, који покривају све, од МиСКЛ-а до ХТТП-а и Скипе-а. Такође можете да унесете у траку за претрагу да бисте пронашли одређени део података.
 • Подржава више формата датотека као што су ПЦАП, ПЦАПНГ, ЦАП, 5ВВ БФТ, ТР1 и СНООП. Ово омогућава свестрану покривеност датотека која одговара потребама ИТ стручњака.
 • СоларВиндс такође ужива одличну заједницу подршке. Њихов форум за подршку на Тхвацк-у је дом за више од 150 000 корисника који могу помоћи у било којим техничким проблемима. Ово је одлично за нове кориснике који уче и рјешавају проблеме на платформи.

Цонс

 • Прегледник времена реакције СоларВиндс ради само са Виресхарк пакетима за снимање. Већина корисника ће ионако користити Виресхарк, али вриједи напоменути да није компатибилан са сваком платформом на тржишту.
 • Ако тражите експанзивно решење за управљање мрежом, СоларВиндс Преглед времена одговора није оно што тражите. То је сјајан алат за анализу дубоког пакета, али ако тражите додатне функције управљања мрежом, боље је да плаћате програм попут СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор.

Добар избор за надгледање мреже?

Иако је СоларВиндс Респонсе Виевер изврстан алат за анализу пакета, недостаје целокупно решење за надгледање мреже. Ако тражите платформу са потенцијалом за управљање целокупном мрежном инфраструктуром, тада СоларВиндс Монитор перформанси мреже (НПМ) вероватно је прикладнији.

СоларВиндс Нетворк Перформанце МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

Иако можете да проведете детаљну анализу времена одговора са прегледником времена одзива, алати попут НПМ-а омогућавају вам анализу података из све активне опреме на вашој мрежи. Ако желите да користите прегледник времена одговора СоларВиндс као станд-уп за комплетан алат за надгледање мреже, можда бисте уместо тога требали да испробате неки други програм као што је НПМ. Међутим, ако само желите алат за анализу пакета, тада би прегледач времена одзива требао бити ваш избор број један.

Анализа дубоког пакета са једноставношћу

Многи нови корисници очекују да ће Прегледник времена реакције бити сложен, али кориснику је потребно само неколико минута да уђе у свој интуитивни дизајн. Један од разлога зашто је Виресхарк одвратио новије кориснике је тај што их преплављује подацима. Користећи приступ баребонесима у погледу корисничког сучеља и метрика, Преглед времена одговора чини анализу пакета једноставном.

Не морате да трошите сате ручно на решавању проблема; једноставно кликните Анализирајте и започните са оптимизацијом мреже. Глазура на торти је да не морате губити сате радећи да ли су мрежа или апликација криви за лоше перформансе. За поједине кориснике то чини велику разлику, али за организацију на нивоу предузећа то ће направити огромну разлику.

У свету управљања мрежама време је новац. Преглед времена реаговања одлицан је посао смањења времена утрошеног на анализу. Иако прегледач времена одговора није без својих проблема - углавном недостатка подршке за анализу пакета који није Виресхарк - то је сјајно средство. Ако тражите програм за подршку коришћења Виресхарк-а, свакако бисте требали размотрити преузимање овог програма као алтернативу. За дубинску анализу пакета нема бољег избора.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =

Adblock
detector