Preglednik vremena reakcije SolarWinds za Wireshark: pregled

Vrijeme odziva SolarWinds

Korištenje alata za analizu paketa

Analiza paketa ističe se kao vitalni dio mrežne administracije čak i za najiskusnije mrežne administratore. Kada dođe vrijeme za optimizaciju performansi vaše mreže i vaših aplikacija, jednostavno morate imati alat za analizu dubokog paketa.

Godine 2014, Preglednik vremena reakcije SolarWinds za Wireshark prvi je napredovao kao jedan od najsvestranijih alata za analizu dubokog paketa na tržištu.

Kroz preglednik vremena reakcije korisnici mogu čitati datoteke za hvatanje paketa Wireshark i raščlaniti njihova vremena odziva aplikacije, vrijeme odziva mreže, ID aplikacije i količinu prometa. Sve ove točke podataka omogućuju korisniku da vidi kako utječe na performanse aplikacije. Snaga platforme dovela je do toga da SolarWinds postane vodeća na tržištu u svijetu dubinske analize paketa i upravljanja mrežom.

SolarWinds je napravio valove jer IT stručnjacima pruža kohezivan alat za analizu paketa koji urezuje pravo na srce onoga što se događa na njihovoj mreži. Administratori ne moraju trošiti sate ručno na rješavanju sporog programa.

Ukratko, SolarWinds Pregled vremena odziva za Wireshark je aplikacija koja može:

 • Analizirajte datoteke za hvatanje Wiresharka
 • Raščlanite vremena reakcije aplikacija i mreže
 • Podijelite prikazne podatke i količinu transakcija

Preglednik vremena reakcije SolarWinds za Wireshark uzima podatke iz Wiresharka i automatski ih analizira. Sve što korisnik treba učiniti je izvoziti .PCAP datoteku iz Wiresharka u preglednik vremena odgovora da biste započeli analizu paketa. Tada korisnik može pregledati vrijeme odziva za svoju mrežu i aplikaciju. To pomaže procijeniti je li loša učinkovitost ukorijenjena u aplikaciji ili samoj mreži.

Što je SolarWinds?

SolarWinds je tvrtka koja pruža softver za upravljanje IT tvrtkama i pojedincima. SolarWinds Preglednik vremena odziva i Monitor performansi mreže postali su vrlo popularni među IT profesionalcima širom svijeta. Tvrtka se pojavila kao pružatelj rješenja za upravljanje mrežama koji organizacijama omogućuje praćenje njihove IT infrastrukture putem jednostavnih korisničkih sučelja.

Što je Wireshark?

snimka zaslona wireshark

Wireshark je besplatni i open-source alat za analizu mrežnog prometa i prijenosa paketa. Mnogi ga nazivaju "paketski njuškalo". Dostupna je na Windowsima, Unixu i Linuxu. Wireshark analizira paketne prijenose u transakcijama klijent-poslužitelj koji se koriste za nadziranje mrežnih protokola. U svojoj srži je Wireshark rješavanje problema s lošim korisničkim iskustvom.

Drugim riječima, Wireshark je osnovna komponenta svakog alata za profesionalne administratore. Program je stekao reputaciju kao jednog od najpopularnijih alata za provođenje ručne analize paketa. Problem sa Wiresharkom je taj što ako ne koristite dovoljno filtera, brzo možete biti preplavljeni nebitnim podacima. Tu dolaze SolarWinds.

Preglednik vremena odziva uzima podatke dobivene od Wireshark i dodaje filtre prije izvoza podataka natrag u Wireshark. Podaci dobiveni Wiresharkovim paketom hvatanja raščlanjuju se daljnjom analizom dubinskih paketa. Korisniku ovo ne samo što povećava transparentnost mreže, već puno lakše uočava neefikasnost mreže.

Što je analiza dubokih paketa?

Prije nego što dođemo do samog preglednika vremena reakcije SolarWinds, važno je objasniti dubinsku analizu paketa. Duboka analiza paketa i dubinski pregled paketa imena su koja su dana vrstu obrade podataka koja ispituje sadržaj podataka koji se razmjenjuju na vašem računalu.

Vaše računalo šalje mreži mreži u paketima koji imaju naljepnicu koja identificira njihovo ime, odakle dolaze i kamo idu. Alat za dubinsku analizu paketa poput Preglednika vremena reakcije omogućuje vam otvaranje sadržaja tih paketa za daljnju provjeru. IT administratori mogu zatim upotrijebiti ove podatke za rješavanje svoje mrežne infrastrukture.

Analiza dubokih paketa je prvenstveno koristi se za praćenje kvalitete iskustva. Najpopularniji alat za inspekciju dubokih paketa na tržištu je Wireshark. Wireshark nudi filtriranje snimaka i prikaza uz složene podatkovne ekrane za analizu podataka. Možete mjeriti vrijeme odziva mreže i aplikacija. Mrežno vrijeme odziva je koliko treba vremena da paket prebaci s pošiljatelja na prijemnik. Latencija mreže ovisi o brojnim čimbenicima kao što su usmjeravanje mreže, kašnjenje serializacije i brzina kašnjenja širenja svjetlosti..

Preglednik vremena reakcije SolarWinds za Wireshark omogućava korisniku da mjeri te faktore i identificira kako se njihova mreža može optimizirati za poboljšanje performansi. Korištenjem alata za analizu dubokog paketa za praćenje kvalitete iskustva, administrator može poboljšati krajnji korisnik. Ukratko, ovi alati mogu optimizirati performanse mrežne infrastrukture poduzeća.

Preglednik vremena odziva SolarWinds za Wireshark (BESPLATNI ALAT)

preglednik vremena odziva na solarni vjetar

Preglednik vremena reakcije SolarWinds za Wireshark nadopunjuje Wireshark jer korisniku omogućuje dubinsku analizu paketa s mnogo boljim filtrima od onih koje Wireshark koristi prema zadanim postavkama. Dubinska analiza paketa, koja se također naziva i dubinska inspekcija ili analiza paketa, ruši prenesene pakete i procjenjuje sve probleme s performansama. Preglednik vremena reakcije djeluje kao mrežni dijagnostički alat.

Uhvatite mrežni promet na Wiresharku i izvozite ga u .PCAP datoteku u preglednik vremena odziva. Tada korisnik to može analizirati. SolarWinds softver je vrlo svestran kako može snimati pakete i analizirati paketne prijenose. Dubina platforme je također iznenađujuća; Preglednik vremena reakcije SolarWinds može otkriti oko 1200 aplikacija.

Analiza dubokih paketa omogućava vam prepoznavanje promjena ili problema koji utječu na performanse aplikacije. Kroz platformu SolarWind možete prosuditi je li aplikacija neispravna ili spora zbog neefikasnosti mreže. Ovo je nevjerojatno korisno za održavanje raznolike informatičke infrastrukture na razini poduzeća.

Bez sumnje, jedna od najvećih prodajnih mjesta SolarWinds-a je njegova cijena. Dubinska analiza paketa izuzetno je skupa na razini poduzeća, ali Preglednik vremena odgovora može se preuzeti besplatno. Opsežna funkcionalnost programa Response Time Viewer predstavlja čak i najskuplje rješenje za analizu paketa.

Poduzeća koja traže opsežnije značajke mogu također koristiti SolarWinds Network Performance Monitor za upotrebu dodatne DPI tehnologije i provođenje iscrpne analize paketa. Iako ovo nije besplatno, njegova konkurentna cijena od 3000 dolara pobijeđuje veliku konkurenciju. To ga čini idealnim izborom za mala i srednja poduzeća i poduzeća koja žele maksimizirati troškovnu učinkovitost.

SolarWinds vrijeme odgovora ViewerDownload 100% BESPLATNI alat

Korištenje preglednika vremena reakcije SolarWinds za Wireshark

Da bi se koristio Pregled vremena odziva za Wireshark, morate imati instaliran Wireshark. Wireshark se može besplatno preuzeti putem web stranice njihove zajednice. Isto tako, Preglednik vremena reakcije može se preuzeti s web-mjesta SolarWinds. Jednostavnost pristupa ova dva alata čini ih izuzetno pogodnim kako za nove tako i za napredne korisnike.

Ako želite preuzeti preglednik vremena reakcije, jedna od glavnih upotreba ovog softvera je utvrđivanje uzroka sporog vremena reakcije aplikacije. SolarWinds olakšava uvoz podataka o Wireshark-u u preglednik vremena odziva putem .PCAP datoteke.

Nakon što se podaci uključe u Preglednik vremena odziva, možete ih raščlaniti na različite metrike: vrijeme odziva aplikacije, vrijeme odziva mreže, volumen podataka i obujam transakcija za praćenje fluktuacija u performansama. Ovi su mjerni podaci izvrsni za pokretanje dijagnostike na vašoj lokalnoj mreži i virtualnim aplikacijama utemeljenim u oblaku.

Novim korisnicima upotreba preglednika vremena reakcije SolarWinds ne može biti jednostavnija. Jednostavno možete započeti sa snimanjem mrežnih paketa i izvoziti ih u SolarWinds. Zatim jednostavno pronađite snimljenu datoteku i kliknite Analizirati dugme. To zadržava cjelokupno vrijeme analize niskim tako da vam ne bi trebalo provesti godine probijajući izbornike prije nego što dođete do problema.

Nakon što se izvezena datoteka učita, možete započeti analizu paketa putem nadzorne ploče vremena odziva. Ako pomaknete pokazivač preko aplikacije, podići ćete mali narančasti okvir koji će vam omogućiti raspad mreže i vremena reakcije aplikacije. To će vam reći sve što trebate znati o tome što usporava rad aplikacije.

SolarWinds je prihvatio i izvoz datoteka kao dvosmjernu ulicu. Primijetit ćete da datoteke možete lako izvesti natrag u Wireshark pomoću filtra. Jednostavno označite aplikaciju koju želite filtrirati i kliknite Izvoz. To smanjuje količinu vremena potrebnog za pretraživanje paketnih podataka. Na mnogim drugim alatima za analizu paketa, ovaj postupak može biti dugotrajan.

Na mnogo načina, Preglednik vremena reakcije djeluje kao filter. Jedan od najčešćih problema s alatima za analizu paketa je taj što vam oni pružaju previše informacija. To je problematično jer je analiza mrežnih paketa nemoguća ako ne možete isključiti buku. Preglednik vremena reakcije SolarWinds obavlja sjajan posao omogućava korisniku da lako prepozna probleme mrežnih paketa pomoću svojih jednostavnih mjernih podataka i funkcije pretraživanja.

Bavljenje sporo vrijeme odgovora aplikacije

Kao što je gore navedeno, osnovna svrha SolarWinds-a je pokretanje dijagnostike na aplikacijama sa sporim vremenima odziva. Na poslužiteljima temeljenim na oblaku, Response Time Viewer je spasitelj u smislu rješavanja problema jer vam ne treba kontrola nad aplikacijom ili poslužiteljem da biste pokrenuli analizu paketa.

Nakon što povučete Wireshark-ov trag i izvozite ga u SolarWinds, možete započeti slomiti razliku između kašnjenja mreže i kašnjenja aplikacije. Prozor vremena reakcije mreže i vremena odziva aplikacije prikazan je na slici ispod:

solarni vjetrovi žice preglednika vremena odziva

Kao što vidite, SolarWinds preglednik vremena odziva omogućuje vam da usporedite razliku između kašnjenja mreže i odgode aplikacije u vašem IT okruženju. To možete izvesti odabirom skupa podataka i klikom na Izvezi odabrane gumb u donjem desnom kutu stranice.

prozodija

 • Gradi se na funkcijama izvornih za Wireshark i poboljšava postupak filtriranja.
 • Analiziranje uvezenih paketskih snimaka iz Wiresharka je jednostavno. Sve što trebate učiniti je pritisnuti gumb "Analiziraj" za početak pregledavanja aplikacije.
 • Metode preglednika vremena reakcije SolarWinds olakšavaju vidjeti podatke o vremenu odgovora. Nakon klika na analizu prikazat će se vrijeme odziva mreže, vrijeme odziva aplikacije, obujam podataka i količina transakcija prisutna na vašoj mreži.
 • Korisničko sučelje je nevjerojatno jednostavno za korištenje. Preko kartica možete kretati između brojnih alata koji pokrivaju sve, od MySQL-a do HTTP-a i Skype-a. Možete i unijeti u traku za pretraživanje da biste pronašli određeni podatak.
 • Podržava više formata datoteka poput PCAP, PCAPNG, CAP, 5VW BFT, TR1 i SNOOP. To omogućava svestranu pokrivenost datotekama koja odgovara potrebama IT stručnjaka.
 • SolarWinds također uživa izvrsnu zajednicu podrške. Njihov forum za podršku na Thwack-u je dom za više od 150 000 korisnika koji mogu pomoći u bilo kojim tehničkim problemima. Ovo je sjajno za nove korisnike koji uče i rješavaju probleme na platformi.

kontra

 • Preglednik vremena reakcije SolarWinds djeluje samo sa Wireshark paketima snima. Većina će korisnika ipak upotrebljavati Wireshark, no vrijedno je napomenuti da nije kompatibilan sa svim platformama na tržištu.
 • Ako tražite široko rješenje za upravljanje mrežom, SolarWinds preglednik vremena odgovora nije ono što tražite. To je sjajan alat za analizu dubokog paketa, ali ako tražite dodatne funkcije upravljanja mrežom, onda je bolje da plaćate program poput SolarWinds Network Performance Monitor.

Dobar izbor za nadzor mreže?

Iako je SolarWinds Response Viewer izvrstan alat za analizu paketa, nedostaje cjelovito rješenje za nadzor mreže. Ako tražite platformu s potencijalom za upravljanje cjelokupnom mrežnom infrastrukturom, tada SolarWinds Monitor performansi mreže (NPM) vjerojatno je prikladniji.

SolarWinds Network Performance MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

Iako možete provesti detaljnu analizu vremena odziva s preglednikom vremena odziva, alati poput NPM-a omogućuju vam analizu podataka iz sve aktivne opreme na vašoj mreži. Ako želite koristiti SolarWinds Viewer Time Response kao stand-up za cjeloviti alat za praćenje mreže, možda biste trebali isprobati neki drugi program poput NPM-a. Međutim, ako samo želite alat za analizu paketa, tada bi preglednik vremena odziva trebao biti vaš broj jedan izbor.

Analiza dubokog paketa sa jednostavnošću

Mnogi novi korisnici očekuju da će preglednik vremena reakcije biti složen, ali korisniku je potrebno samo nekoliko minuta da uđe u svoj intuitivni dizajn. Jedan od razloga zašto je Wireshark odvratio novije korisnike jest taj što ih preplavljuje podacima. Korištenjem pristupa barebonesima u pogledu korisničkog sučelja i mjernih podataka, Pregled vremena odgovora čini analizu paketa jednostavnom.

Ne morate trošiti sate ručno na rješavanju problema; jednostavno kliknite Analizirati i započnite s optimizacijom vaše mreže. Za glazuru na torti ne morate gubiti sate radeći sati ili mreža ili aplikacija za loše performanse. Za pojedine korisnike to čini veliku razliku, ali za organizaciju na razini poduzeća to će napraviti ogromnu razliku.

U svijetu upravljanja mrežom vrijeme je novac. Preglednik vremena reakcija odlican je posao smanjenja vremena provedenog na analiziranju. Iako preglednik vremena odgovora nije bez svojih problema - uglavnom nedostatka podrške za analizu paketa koji nije Wireshark - to je sjajan alat. Ako tražite program koji bi podržao vašu Wireshark upotrebu, svakako biste trebali razmotriti preuzimanje ovog programa kao alternativu. Za dubinsku analizu paketa nema boljeg izbora.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 30

Adblock
detector