PRTG pregled mrežnog monitora

PRTG pregled mrežnog monitora

Bez obzira jeste li dugogodišnji zagovornik PRTG-ovog svježeg pristupa nadzoru mreže ili ne, nesporno je da Paessler PRTG mrežni monitor proizvela je jedno od najopsežnijih iskustava do danas. Malo je alata koji pružaju spoj vidljivosti, jednostavnosti uporabe i skalabilnosti koje ovaj program čini. U ovom pregledu PRTG Network Monitor, pogledat ćemo što ovaj proizvod izdvaja iz mnoštva.

PRTG mrežni monitor mješavine AutoDiscovery, nadzor mreže, NetFlow analiza, nadzor oblaka, VMware nadzor, i nadzor baze podataka u jedan paket. To nije potezanje koji bi to sugerirao PRTG mrežni monitor nudi gotovo svako okruženje za praćenje koje biste možda željeli. U ovom ćemo članku pogledati što PRTG mrežni monitor ima za ponuditi.

svojstvo
Opis
AutoDiscovery Automatsko otkrivanje prema IP rasponu
Nadgledanje mreže Koristi SNMP, WMI i NetFlow
NetFlow analiza NetFlow, sFlow, jFlow i IPFIX
Upozorenja E-pošta, SMS, Push obavijesti putem Windows, Android i IOS aplikacija i prilagođenih skripti obavijesti
Izvještaji Izvještaji koji se mogu planirati dostupni su u HTML, PDF, CSV i XML
Nadgledanje oblaka Amazon CloudWatch Monitoring, Nadgledanje poslužitelja pošte, Microsoft OneDrive Monitoring, Nadgledanje Dropbox-a, Google Analytics Monitoring i Google Drive Monitoring
VMWare Monitoring VMware osjetnik virtualnog stroja, VMWare hardver senzor, VMWare senzor statusa hardvera domaćina, senzor za pohranu podataka VMWare i VMWare senzor učinkovitosti računala
cijena Pogledajte tablicu cijena u nastavku

Ako želite slijediti upute i korake u nastavku, možete preuzeti potpuno radno 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Paessler PRTG Network MonitorUčitavanje 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

Postaviti

Snimka zaslona PRTG mreže Monitor

Postupak postavljanja bit će vam prva interakcija PRTG mrežni monitor. Srećom, postupak postavljanja ne traje predugo. PRTG mrežni monitor ima jedan osnovni poslužitelj koji se napaja pomoću sondi koja se nalazi u vašoj mreži. Jedan od najboljih elemenata postavljanja je taj da uređaje ne morate postavljati ručno jer ih ima AutoDiscovery svojstvo (to se detaljnije raspravlja u sljedećem odjeljku).

Sve što vam treba za postavljanje su vjerodajnice za prijavu za svaki uređaj i SNMP postavke. To znači da možete biti gore i trčati PRTG mreža Monitor relativno brzo i bezbolno.

AutoDiscovery

AutoDiscovery

Iako je postupak postavljanja relativno jednostavan, ono što stvarno zapečaćuje posao o brzoj implementaciji je autootkrivanje. Autodotkrivanjem, PRTG mrežni monitor može skenirati vašu mrežu putem IP raspona. Kad pronađe uređaj, automatski se dodaje u vaše okruženje za praćenje. Prednost ovog je u tome što ne morate ručno konfigurirati uređaje na mreži.

kontrolna ploča

PRTG snimka zaslona nadzorne ploče

Nadzorna ploča jedan je, ako ne i najvažniji dio proizvoda za nadzor mreže. U netaknutoj nadzornoj ploči provodit ćete 99% svojih aktivnosti praćenja. Sve u svemu PRTG mrežni monitor vrijeme provedeno na nadzornoj ploči čini ugodnim doživljajem. Nadzorna ploča prikazuje sve podatke o vašoj upotrebi u stvarnom vremenu.

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, nadzorna ploča kombinira kombinaciju prikaza za pregled vaših podataka. U gornjem desnom kutu zaslona možete vidjeti novi alarmi, unosi u zapisnik, kritični uređaji, uređaji za upozoravanje, i svi up uređaji. Svaka od njih je obojena bojama kako biste ih lakše vidjeli. Te se boje koriste i na zaslonu glavnog zaslona za označavanje zdravstvenog stanja svakog uređaja. Crvena označava da je uređaj u kritičnom stanju i treba mu odmah pristupiti.

Jedan od najpopularnijih zaslona u ponudi PRTG mrežni monitor je prikaz Karte. Kad ga prvi put upotrijebite, uređivač karte može biti malo zapetljan ako ne znate HTML. Međutim, nakon što to objesite možete stvoriti karte s više slojeva za pregled povezanih uređaja. PRTG karta možete vidjeti na slici ispod na lijevoj strani:

PRTG snimka karte

Nadzor mreže (mogućnosti gubitka paketa)

PRTG Snimka zaslona osjetnika paketa mrežnog monitora

Ako ste na tržištu za alat za praćenje mreže, jasno je da je iskustvo nadziranja mrežne platforme najvažnije za učinkovito nadziranje vaše mreže. To se svodi na to da imate alate za praćenje vaše mreže jednako kao i vidljivost samog programa.

Međutim, ovo je područje gdje PRTG mrežni monitor ističe. PRTG koristi kombinaciju SNMP, NetFlow, i WMI kako biste ispitali zdravlje svoje infrastrukture i nadzirali propusnost svoje mreže. One pružaju osnovne značajke koje su neprocjenjive pri nadzoru vaše mreže općenito i za rješavanje specifičnih problema poput gubitka paketa.

Izgubljen paket je mjesto gdje se podaci gube u prijevozu zbog prekida usluge ili greške. PRTG mrežni monitor pomaže vam u rješavanju gubitka paketa pružajući vam sve alate potrebne za rješavanje problema. Dolazi li do gubitka paketa kao rezultat ograničenja propusnosti ili hardverskih problema, moći ćete vrlo brzo reći postoji li problem.

Ključni senzori poput Senzor Packet Sniffer, Cisco IP SLA senzor, i QoS jednosmjerni senzor sve vam omogućuju prikaz uspješnosti vaše mreže. Na primjer, the Senzor Packet Sniffer dopušta vam da pregled podataka uživo i povijesnih mreža uz pomoć brojčanika i torte karte. U nekoliko sekundi možete vidjeti ima li problema pri ruci. Možete podići okrugli grafikoni prikaz podataka poput Top govornici, Gornje veze, i Glavni protokoli smanjiti potjeru i vidjeti sve što je potrebno za poboljšanja.

Vidi također:
Vrhunski vodič za gubitak paketa
Objasnio je SNMP

NetFlow analiza

NetFlow analiza je još jedna značajka gdje PRTG mrežni monitor djeluje dobro. PRTG mrežni monitor može se koristiti za praćenje mrežne širine i prometa. To vam omogućuje da vodite vitalni nadzor kvalitete usluge i da vidite da li trebate povećati svoju internetsku uslugu. Osim što je kompatibilan sa NetFlow, sFlow, jFlow, i IPFIX, PRTG mrežni monitor korisnicima također nudi niz dodatnih NetFlow senzori. Oni su navedeni u nastavku:

  • NetFlow V5 senzori
  • NetFlow V9 senzori
  • IPFIX senzori

Svaki od njih pruža vam određeno okruženje za nadgledanje kako biste mogli uzeti mikroskop na svoj NetFlow aktivnosti analize. Na primjer, the NetFlow V5 senzor prikazuje podatke s uređaja kompatibilnih sa NetFlow. Ovim senzorom možete pregledavati vrste prometa IRC, CILJ, FTP / P2P, DHCP, DNS, Ident, ICMP, SNMP, IMAP, POP3, SMTP, NetBIOS, RDP, SSH, Telnet, VNC, HTTP, HTTPS, UDP, i TCP. Kao što vidite, ovo je zdrav raspon vrsta prometa s kojima možete raditi samo putem ovog senzora.

Upozorenja

Upozorenja PRTG mrežni monitor

Upozorenja je jedno od onih značajki koje su postale nužnom za veće mreže. Dani ručnog praćenja prolaze nam, a upozorenja postaju jedan od najčešćih načina za automatizaciju procesa praćenja. S PRTG mrežni monitor možete se odlučiti za primanje obavijesti kada se na vašoj mreži ili uređaju otkrije problematično ili neuobičajeno ponašanje.

PRTG mrežni monitor ne samo da ima osnove u obliku e-mail i SMS obavijesti ali vam omogućuje i da primate push obavijesti. Dakle, ako preuzmete PRTG aplikacija za Windows, iOS, ili Android telefonom, onda možete obavijesti slati izravno na vaš telefon. Te su aplikacije dostupne besplatno tako da ih ne biste trebali plaćati više.

To vrijedi spomenuti PRTG Network Monitor sustav upozorenja koristi i API čime možete pisati prilagođene skripte obavijesti. To vam omogućuje da odlučite koje ćete podatke vidjeti kad prvi put odgovorite na novi mrežni problem. Ovo je neprocjenjivo jer vam omogućava da odgovorite na probleme izvedbe s pravim informacijama koje vam pomažu.

Izvještaji

Mnogo je slučajeva prilikom praćenja aktivne mreže kada želite usporiti stvari da biste potražili specifične trendove. Generiranje izvještaja savršen je način za to. Pomoću izvješća možete generirati dokument koji omogućava vama (i ostalim članovima vašeg tima) da pozornije nadgledate mrežu. Na PRTG mrežni monitor možete generirati povijesna izvješća tijekom vremenskog razdoblja po vašem izboru. Možete birati između praćenja dana, mjeseca ili cijele godine (po potrebi možete pratiti i više dana).

Izvješća se generiraju u HTML, PDF, CSV, i XML. Možete i zakazati generiranje izvještaja kad želite. Bez obzira odlučite li se za dnevna ili mjesečna izvješća, ne morate ručno zahtijevati izvještaj svaki put kada vam zatreba. No, čak je i postupak ručnog prijavljivanja jednostavan jer možete otvoriti stranicu Izvještaji, otvoriti pomoćnika i dodati novo izvješće.

Nadgledanje oblaka

Kako postaju moderne postavke mreže sve složenije, nadzor oblaka je nešto što je postalo mnogo važnije za razne organizacije. PRTG mrežni monitor ima to na umu i pružio je niz značajki dizajniranih kako bi se pomoglo korisnicima koji pokušavaju nadzirati okruženja vođena u oblaku. Izvan kutije, PRTG mrežni monitor ponude Amazon Cloudwatch Monitoring, Nadgledanje poslužitelja e-pošte, Microsoft OneDrive nadzor, Nadgledanje Dropboxa, Google Analytics Monitoring, i Nadgledanje Google diska.

Kada je u pitanju određivanje vremena odziva od usluge u oblaku, možete koristiti PRTG Cloud HTTP senzor. S PRTG Cloud HTTP Senzor možete koristiti a PRTG mrežni oblak da biste vidjeli koliko brzo vaša usluga reagira. PRTG oblak se može naći u SAD-u, Europi i Aziji. Rasprostranjena zemljopisna područja PRTG Cloud HTTP senzor znači da pokriva većinu oblačnih usluga širom svijeta.

Alternativno, možete koristiti Senzor oblaka pinga do monitor  Ping vremena vašeg poslužitelja. Oni se mogu naći u Tokiju, Irskoj, Sjevernoj Virginiji i Oregonu. Iako ovo područje nema geografsku širinu kao HTTP senzor, lijepo nadopunjuje postojeću pokrivenost.

Amazon CloudWatch Monitoring

Amazon CloudWatch EBS senzor PRTG Mrežni monitor

Također je vrijedno pogledati dublje Amazon CloudWatch Monitoring kao PRTG mrežni monitor nudi niz CloudWatch senzora koji su nevjerojatno korisni. Na slici iznad možete vidjeti polje Amazon CloudWatch EBS senzor prikaz. Nabrojali smo PRTG Network MonitorSenzori CloudWatch u nastavku:

Amazon Cloudwatch senzor
Svrha
Amazon CloudWatch EBS Nadgleda rad Amazon Elastic Book Store-a
Amazon CloudWatch EC2 Nadgleda izvedbu Amazon Elastic Compute Cloud-a
Amazon CloudWatch ElastiCache Prati performanse Amazon ElastiCache usluge oblaka
Amazon CloudWatch ELB Prati performanse Amazon usluge uravnoteženja opterećenja
Amazon CloudWatch RDS Nadgleda rad Amazonove usluge relacijske baze podataka
Amazon CloudWatch SNS Nadgleda rad Amazonove jednostavne usluge obavijesti
Amazon CloudWatch SQS Nadgleda rad Amazonove usluge jednostavnog čekanja

VMWare Monitoring

Ništa manje važno od usluga u oblaku nije ono Nadgledanje VMware-a. Rast virtualnih strojeva u poslovnim mrežama je izražen i to je trend za koji je PRTG smatrao prikladnim pružiti podršku. Ako koristite virtualno okruženje koje možete koristiti PRTG mrežni monitor za praćenje ključnih mjernih podataka kao što su korištenje memorije, CPU, i brzina diska. Drugim riječima, možete vidjeti kako djeluje virtualna usluga bez potrebe za pretraživanjem mnogih opcija.

U nastavku smo dali tablicu specifičnih senzora za praćenje VMWare:

Senzor
Svrha
VMWare senzor za virtualni stroj Za praćenje virtualnog stroja koristi jednostavni protokol pristupa objektu (SOAP)
VMWare hardverski senzor Nadgleda rad ESX / ESXi poslužitelja.
VMWare senzor statusa hardvera domaćina Nadgleda rad vašeg domaćeg sustava.
VMWare senzor za pohranu podataka Nadgleda potrošnju tvrdog diska i spremišta podataka
VMWare osjetnik performanse domaćina Nadgleda host poslužitelj s SOAP-om

Nadgledanje baza podataka

PRTG mrežni monitor također ima svoje značajke za praćenje baza podataka koje vam omogućuju nadzor nad popularnim bazama podataka Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL, i Postgre SQL. Iskustvo nadziranja baze podataka isporučeno od PRTG mrežni monitor je dizajniran da minimizira vrijeme upita i povrata. To znači da imate kontinuirano ažurni pregled baze podataka.

Alarmni sustav je također vrlo koristan jer vas obavještava u slučaju da dođe do pogreške ili baza podataka ima ograničen prostor na disku ili memoriju. To vam omogućava odmah poduzeti akciju za određeni problem, a ne poduzimati daljnju dijagnostiku.

Međutim, ono što stvarno čini PRTG Network Monitor praćenje baze podataka super, jesu njegovi unaprijed definirani senzori. Tamo su nad 200 senzora za praćenje baze podataka za najpoznatije pružatelje usluga na tržištu. Imena kao što su Microsoft, Oracle i IBM pokrivena su vlastitim senzorima na PRTG mrežni monitor. To znači da ste spremni započeti nadzor raznih baza podataka izravno iz okvira bez potrebe za pokretanjem složenih konfiguracija.

sigurnosti

Iako nije posebno dizajniran za sigurnost, to valja napomenuti PRTG mrežni monitor ima svoje rješenje za smanjenje klastera. To znači da ako središnji čvor klastera propadne, uslugu preuzima drugi čvor. Zamišljena fraza za to je praćenje otpornosti na fazu. Ako ste kupili lokalnu licencu PRTG mreže, jedan je program za napuštanje klastera uključen prema zadanim postavkama.

Drugi način da PRTG mrežni monitor podržava mrežnu sigurnost putem svojih mogućnosti praćenja vatrozida. PRTG Network Monitor analizira vaš mrežni promet i šalje vam obavijesti ako se status vašeg vatrozida promijeni. To znači da ako se vatrozid isključi bez upozorenja, bit ćete odmah obaviješteni, tako da možete brzo poduzeti mjere.

U praksi vam to pomaže da ostanete online jer pruža priliku brzog reagiranja ako je vaš sustav ugrožen. Bez toga, vaš sustav ostat će bez obrane od vanjskih prijetnji bez vatrozida. Možete vidjeti i druge korisne podatke, poput najčešće korištenih veza, najaktivnijih pošiljatelja i najčešće korištenih protokola NetFlow da li se događa neka neobična aktivnost.

cijena

Fleksibilna struktura cijena za PRTG jedan je od razloga zašto je postao istaknuti proizvod. Struktura cijena varira od senzora i pogodna je za male i velike organizacije. Struktura cijena prikazana je u nastavku:

SensorsPrice
100 Besplatno
500 1.600 (1.253 USD)
1000 2.850 američkih dolara
2500 5.950 USD (4.661)
5000 10.500 USD (8.226)
Neograničen 14.500 USD (11.360 £)

Kao što vidite, postoji besplatna verzija koja djeluje kao prikladan odskočni proizvod za manje tvrtke. Ona nudi priliku isprobati program bez financijske obveze za veću kupovinu. Prva plaćena verzija nudi i konkurentnu cijenu od 1600 USD (1.253 funti) što je znatno niže od mnogih drugih vrhunskih proizvoda za praćenje mreže.

Na drugom kraju ljestvice, čak i najveće organizacije podržavaju XL1 izdanje PRTG mrežni monitor koji nudi neograničene senzore za 14500 dolara (11.360 funti). Iako većini organizacija neće trebati ovoliko, dobro je da nema mogućnosti nadgledanja.

PRTG Network Monitor revizija presuda: Vjerujte hipi

PRTG mrežni monitor proizvod je koji ima puno prepoznavanja imena i u potpunosti živi do hypea koji ga okružuje. Nudi jedan od najisplativijih, skalabilnih i svestranih mrežnih sustava praćenja koji su dostupni na tržištu. Od jednostavnog postupka postavljanja i automatskog otkrivanja do zakazivanja izvješća, PRTG mrežni monitor nudi iskustvo praćenja od kojeg čak i novorođenčad može dobiti najviše.

Pregled podataka o upotrebi vaše mreže putem nadzorne ploče vrlo je jednostavan za napraviti korisničko sučelje je PRTG Network Monitor je najizrazitija značajka. Bez obzira nadzirate li mrežnu propusnost, usluge u oblaku ili VMware tehnologiju postupak je približno isti. Rezultat je mrežno nadzorno iskustvo koje pruža jednako jako iskustvo u distribuiranom računalnom okruženju kao i tradicionalna mrežna okruženja..

Bez obzira jeste li mala i srednja poduzeća koja traže svoj prvi alat za praćenje mreže ili multinacionalna mreža koja traži alat koji uključuje skalabilnost, PRTG mreža Monitor je proizvod za vas. Bit će vam teško pronaći rješenje koje će pružiti raznoliku funkcionalnost ovog proizvoda za bolju cijenu. Ako želite isprobati Paesslerov PRTG mrežni monitor preporučujemo vam da preuzmete besplatno probno razdoblje prije kupnje.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7

Adblock
detector