ПРТГ преглед мрежног монитора

ПРТГ преглед мрежног монитора

Без обзира да ли сте дугогодишњи заговорник ПРТГ-овог свежег приступа надгледању мреже или не, неспорно је да Паесслер ПРТГ мрежни монитор произвела је једно од најцеловитијих искуства са мониторингом до сада. Мало је алата који пружају спој видљивости, једноставности употребе и скалабилности које овај програм чини. У овом прегледу ПРТГ Нетворк Монитор, погледаћемо шта овај производ издваја из мноштва.

ПРТГ Нетворк Монитор смеше аутодискривање, надгледање мреже, Нето прилив анализа, праћење облака, Надгледање ВМваре-а, и надгледање базе података у један пакет. То није суштина да се то сугерише ПРТГ Нетворк Монитор нуди скоро свако окружење за праћење које бисте евентуално желели. У овом ћемо чланку погледати шта ПРТГ Нетворк Монитор има да понуди.

одлика
Опис
Аутоматско откривање Аутоматско откривање према ИП опсегу
Надгледање мреже Користи СНМП, ВМИ и НетФлов
НетФлов анализа НетФлов, сФлов, јФлов и ИПФИКС
Упозорења Е-пошта, СМС, Пусх обавештења путем Виндовс, Андроид и ИОС апликација и прилагођених скрипти обавештења
Извештаји Извештаји који се могу планирати доступни су у ХТМЛ, ПДФ, ЦСВ и КСМЛ
Цлоуд Мониторинг Амазон ЦлоудВатцх Мониторинг, Надгледање поштанског сервера, Мицрософт ОнеДриве Мониторинг, Надгледање Дропбок-а, Гоогле Аналитицс Мониторинг и Гоогле Дриве Мониторинг
ВМВаре Мониторинг ВМваре сензор за виртуелну машину, ВМВаре хардвер сензор за домаћин, ВМВаре сензор статуса хардвера за домаћин, ВМВаре сензор за похрану података и сензор за перформансе ВМВаре Хост
Цене Погледајте табелу са ценама испод

Ако желите да следите подешавање и кораке у наставку, можете преузети потпуно радно 30-дневно бесплатно пробно раздобље.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

Поставити

Снимка екрана за ПРТГ мрежни монитор

Процес подешавања биће прва интеракција са којом имате ПРТГ Нетворк Монитор. Срећом, поступак подешавања не траје предуго. ПРТГ Нетворк Монитор има један основни сервер који се напаја помоћу сонди широм ваше мреже. Један од најбољих елемената подешавања је то што не морате ручно да постављате уређаје јер постоје аутодискривање одлика (о томе ће се детаљније говорити у следећем одељку).

Све што вам је потребно за подешавање су веродостојне пријаве за сваки уређај и СНМП подешавања. То значи да можете бити горе и трчати даље ПРТГ Нетворк Монитор релативно брзо и безболно.

Аутоматско откривање

Аутоматско откривање

Иако је поступак подешавања релативно једноставан, оно што заиста запечаћује договор о брзој имплементацији је аутооткривање. Са аутоматским откривањем, ПРТГ Нетворк Монитор може да скенира вашу мрежу путем ИП распона. Када пронађе уређај, аутоматски се додаје у ваше окружење за надгледање. Предност овог је у томе што не морате ручно да конфигуришете уређаје на мрежи.

Командна табла

ПРТГ Снимка заслона надзорне табле

Инструментална табла је један од, ако не и најважнији део производа за праћење мреже. Нетакнута контролна табла је где ћете спроводити 99% својих активности праћења. Све у свему ПРТГ Нетворк Монитор чини вријеме проведено на командној плочи угодним искуством. На инструментној табли се у стварном времену приказују сви ваши подаци о употреби уживо.

Као што видите на горњој слици, надзорна табла комбинује комбинацију екрана како бисте прегледали своје податке. У горњем десном углу екрана можете видети нови аларми, уноси у дневник, критични уређаји, уређаји за упозорење, и све уп уп уређаји. Свака од њих је обојена бојама тако да их можете лакше видети. Ове боје се такође користе на главном екрану за означавање здравственог стања сваког уређаја. Црвена означава да је уређај у критичном стању и да му је потребна тренутна пажња.

Један од најзначајнијих дисплеја у понуди ПРТГ Нетворк Монитор је приказ Мапе. Први пут када га користите, уређивач мапа може бити мало шкакљив за употребу ако не знате ХТМЛ. Међутим, када то вежете, можете да креирате мапе са више слојева да бисте погледали повезане уређаје. Тхе ПРТГ Мап може се видети на слици испод на левој страни:

Снимка екрана за ПРТГ

Надгледање мреже (могућности губитка пакета)

Снимка сензора за снижавање паковања ПРТГ мрежног монитора

Ако имате тржиште алата за надгледање мреже, јасно је да је искуство надгледања мреже на мрежи најважније за ефикасно надгледање ваше мреже. То се своди на то да имате алате за надгледање ваше мреже једнако као и видљивост самог програма.

Међутим, ово је област где ПРТГ Нетворк Монитор екцелс. ПРТГ користи комбинацију СНМП, Нето прилив, и ВМИ да бисте испитали здравље своје инфраструктуре и надгледали опсег мреже. Оне пружају основне могућности које су непроцјењиве при надзору ваше мреже у цјелини и за рјешавање специфичних проблема попут губитка пакета.

Губитак пакета је место где се подаци губе у транзиту због прекида услуге или грешке. ПРТГ Нетворк Монитор помаже вам да се позабавите губитком пакета пружајући вам све алате потребне за решавање проблема. Без обзира да ли се губитак пакета догодио као резултат ограничења пропусне ширине или проблема са хардвером, моћи ћете врло брзо да кажете да ли постоји проблем.

Кључни сензори попут Сензор Пацкет Сниффер, Цисцо ИП СЛА сензор, и КоС једносмерни сензор све вам омогућавају да видите како функционише ваша мрежа. На пример, тхе Сензор Пацкет Сниффер вам дозвољава преглед података уживо и историјских мрежа уз помоћ бројчаника и питаних карата. За неколико секунди можете видети да ли има неких проблема при руци. Можете подићи Кришка приказивање података попут Топ говорници, Топ Цоннецтионс, и Топ Протоцолс исећи на јурњаву и видети све што је потребно да би се побољшала.

Такође видети:
Крајњи водич за губитак пакета
Објаснио је СНМП

НетФлов анализа

НетФлов анализа је још једна карактеристика где ПРТГ Нетворк Монитор добро ради. ПРТГ Нетворк Монитор може се користити за надгледање пропусне мреже и промета. То вам омогућава да водите витални надзор квалитета услуге и да видите да ли треба да повећате своју интернет услугу. Поред тога што је компатибилна са Нето прилив, сФлов, јФлов, и ИПФИКС, ПРТГ Нетворк Монитор такође корисницима нуди низ додатних Нето прилив сензори. Они су наведени у наставку:

  • НетФлов В5 Сензори
  • НетФлов В9 Сензори
  • ИПФИКС сензори

Свако од њих пружа вам одређено окружење за надгледање како бисте могли да узмете микроскоп Нето прилив активности анализе. На пример, тхе Нето прилив В5 сензор приказује податке са уређаја компатибилних са Нето прилив. Помоћу овог сензора можете видети врсте саобраћаја са ИРЦ, АИМ, ФТП / П2П, ДХЦП, ДНС, Идентитет, ИЦМП, СНМП, ИМАП, ПОП3, СМТП, НетБиос, РДП, ССХ, Телнет, ВНЦ, ХТТП, ХТТПС, УДП, и ТЦП. Као што видите, ово је здрав опсег саобраћаја са којим можете радити сами путем овог сензора.

Упозорења

Упозорења ПРТГ Нетворк Монитор

Упозорења су једна од оних функција која је постала неопходност за веће мреже. Дани ручног праћења су нам прошли, а упозорења постају један од најчешћих начина за аутоматизацију процеса праћења. Са ПРТГ Нетворк Монитор можете се одлучити за примање обавештења када се на вашој мрежи или уређају открију проблематично или необично понашање.

ПРТГ Нетворк Монитор не само да има основе у облику е-маил и СМС обавештења али вам омогућава и да примате пусх обавештења. Дакле, ако преузмете ПРТГ апликација за Виндовс, иОС, или Андроид телефоном, онда можете да се обавештења шаљу директно на ваш телефон. Ове апликације су доступне бесплатно, тако да не бисте морали да их плаћате више.

Вреди то споменути Систем упозорења ПРТГ Нетворк Монитор-а такође користи АПИ при чему можете да пишете прилагођене скрипте за обавештавање. Ово вам омогућава да одлучите које ћете информације видети кад први пут одговорите на нови проблем мреже. Ово је непроцењиво јер вам омогућава да одговорите на проблеме са перформансама с правим информацијама које вам помажу.

Извештаји

Много је случајева приликом праћења активне мреже када желите да успорите ствари да бисте потражили конкретније трендове. Генерисање извештаја је савршен начин за то. Помоћу извештаја можете да генеришете документ који омогућава вама (и осталим члановима вашег тима) да ближе надгледате мрежу. на ПРТГ Нетворк Монитор можете да генеришете историјске извештаје током временског периода по вашем избору. Можете да бирате између надгледања дана, месеца или целе године (по потреби можете пратити и више дана).

Извештаји се генеришу у ХТМЛ, ПДФ, ЦСВ, и КСМЛ. Можете и заказати генерисање извештаја кад желите. Без обзира да ли се одлучите за дневне или месечне извештаје, не морате ручно да захтевате извештај сваки пут када вам је потребан. Међутим, чак је и поступак ручног пријављивања једноставан, јер можете отворити страницу Извештаји, отворити помоћника и додати нови извештај.

Цлоуд Мониторинг

Како модерне поставке мреже постају сложеније, надгледање облака је нешто што је постало много важније за разне организације. ПРТГ Нетворк Монитор ово је имао на уму и пружио је низ функција дизајнираних да помогну корисницима који покушавају да прате окружења која управљају облаком. Изван кутије, ПРТГ Нетворк Монитор понуде Амазон Цлоудватцх Мониторинг, Надгледање поштанског сервера, Мицрософт ОнеДриве Мониторинг, Дропбок Мониторинг, Гоогле Аналитицс Мониторинг, и Гоогле Дриве Мониторинг.

Када је у питању одређивање времена одзива услуге у облаку, можете да користите ПРТГ Цлоуд ХТТП сензор. Са ПРТГ Цлоуд ХТТП Сензор можете да користите ПРТГ мрежни облак да бисте видели колико брзо реагује ваша услуга. Тхе ПРТГ облак се може наћи у САД-у, Европи и Азији. Широко распрострањена географија ПРТГ Цлоуд ХТТП сензор значи да покрива већину облачних сервиса широм света.

Алтернативно, можете да користите Цлоуд Пинг сензор до монитор тхе тхе Пинг времена вашег сервера. Они се могу наћи у Токију, Ирској, Северној Вирџинији и Орегону. Иако ово нема географско ширење као ХТТП сензор, он лепо употпуњава постојећу покривеност.

Амазон ЦлоудВатцх Мониторинг

Амазон ЦлоудВатцх ЕБС сензор ПРТГ НЕтворк монитор

Такође је вредно погледати дубље Амазон ЦлоудВатцх Мониторинг као ПРТГ Нетворк Монитор нуди бројне ЦлоудВатцх сензоре који су невероватно корисни. На слици изнад можете видети Амазон ЦлоудВатцх ЕБС сензор приказ. Навели смо ПРТГ мрежни мониторЦлоудВатцх сензори испод:

Амазон Цлоудватцх Сенсор
Сврха
Амазон ЦлоудВатцх ЕБС Надгледа рад Амазон Еластиц Боок Сторе-а
Амазон ЦлоудВатцх ЕЦ2 Прати перформансе Амазон Еластиц Цомпуте Цлоуд-а
Амазон ЦлоудВатцх ЕластиЦацхе Прати перформансе Амазон ЕластиЦацхе услуге облака
Амазон ЦлоудВатцх ЕЛБ Надгледа перформансе Амазон Еластиц Сервицес за уравнотежење оптерећења
Амазон ЦлоудВатцх РДС Надгледа перформансе услуге Амазон Релатионал Датабасе
Амазон ЦлоудВатцх СНС Надгледа рад Амазон Симпле Нотифицатион Сервице
Амазон ЦлоудВатцх СКС Надгледа перформансе услуге Амазон Симпле Куеуе

ВМВаре Мониторинг

Ништа мање важан од цлоуд услуга није онај од ВМваре Мониторинг. Раст виртуалних машина кроз пословне мреже је изражен и то је тренд за који је ПРТГ сматрао прикладним да пружа подршку. Ако користите виртуелно окружење које можете да користите ПРТГ Нетворк Монитор да надгледате кључне метрике попут употреба меморије, Процесори, и брзина диска. Другим речима, можете видети како делује виртуелна услуга без потребе за претрагом кроз многе опције.

У наставку смо дали табелу специфичних ВМВаре сензора за надгледање:

Сензор
Сврха
ВМВаре сензор за виртуелну машину За праћење виртуалне машине користи једноставни протокол приступа објекту (СОАП)
ВМВаре сензор хардвера домаћина Прати перформансе ЕСКС / ЕСКСи сервера.
ВМВаре сензор статуса хардвера домаћина Надгледа рад вашег хост система.
ВМВаре сензор за похрану података Надгледа употребу чврстог диска и стања складишта података
ВМВаре сензор перформанси домаћина Надгледа хост сервер помоћу СОАП-а

Мониторинг базе података

ПРТГ Нетворк Монитор такође има своје функције праћења базе података које вам омогућавају да пратите популарне базе података попут Мицрософт СКЛ, Орацле СКЛ, МиСКЛ, и Постгре СКЛ. Искуство надгледања базе података испоручено од ПРТГ Нетворк Монитор дизајниран је да минимизира време упита и повратка. То значи да имате стално ажурни преглед своје базе података.

Алармни систем је такође веома користан јер вас обавештава у случају да дође до грешке или база података има ограничен простор на диску или меморију. То вам омогућава да одмах предузмете мере за одређени проблем, а не да морате додатно дијагностиковати.

Међутим, оно што стварно чини Праћење базе података ПРТГ Нетворк Монитор-а одличан, јесу његови унапред дефинисани сензори. Постоје преко 200 сензора за надгледање базе података за најпознатије провајдере на тржишту. Имена као што су Мицрософт, Орацле и ИБМ покривена су властитим сензорима на ПРТГ Нетворк Монитор. То значи да сте спремни да започнете праћење различитих база података директно из оквира, без потребе за покретањем сложених конфигурација.

Сигурност

Иако није посебно дизајниран за сигурност, то вриједи напоменути ПРТГ Нетворк Монитор има сопствени решавање кластерских грешака. То значи да ако се средишњи чвор кластера спусти, услугу преузима други чвор. Изврсна фраза за ово је праћење толеранције у случају квара. Ако сте купили локалну лиценцу ПРТГ мреже, један прелазак на кластер је подразумевано укључен.

Још један начин ПРТГ Нетворк Монитор подржава мрежну сигурност путем својих могућности праћења фиревалл-а. ПРТГ Нетворк Монитор анализира ваш мрежни саобраћај и шаље вам обавештења ако се статус вашег заштитног зида промени. То значи да ако се ваш фиревалл угаси без упозорења, бићете обавештени одмах, тако да можете брзо предузети акцију.

У пракси вам ово помаже да останете онлине јер вам пружа прилику да брзо одговорите ако је ваш систем угрожен. Без тога, ваш систем би остао без заштите од спољних претњи без заштитног зида. Такође можете да видите и друге корисне податке, попут најчешће коришћених веза, најактивнијих пошиљалаца и најчешће коришћених протокола Нето прилив да видите да ли се дешава нека необична активност.

Цене

Флексибилна структура цена ПРТГ један је од разлога зашто је постао истакнути производ. Структура цена варира од сензора и погодна је за мале и велике организације. Структура цена је приказана испод:

СензориЦена
100 бесплатно
500 1.600 УСД (1.253 £)
1000 2850 УСД
2500 5.950 УСД (4.661)
5000 $ 10,500 (£ 8,226)
Неограничено 14.500 УСД (11.360)

Као што видите, постоји бесплатна верзија која дјелује као прикладан одскочни производ за мање компаније. Нуди шансу да испробате програм без финансијске обавезе према већој куповини. Прва плаћена верзија такође нуди конкурентну цену од 1600 УСД (1.253 фунти) која је знатно нижа од многих других врхунских производа за надгледање мреже.

На другом крају скале, чак и највеће организације подржавају КСЛ1 издање ПРТГ Нетворк Монитор који нуди неограничене сензоре за 14500 УСД (11,360 £). Иако већини организација неће требати оволико, добро је да нема могућности надгледања.

Пресуда за преглед мрежног монитора ПРТГ: Веруј у хипере

ПРТГ Нетворк Монитор је производ који носи много препознавања имена и у потпуности се сналази до хипета који га окружује. Нуди један од најисплативијих, скалабилних и свестраних мрежних система за праћење који су доступни на тржишту. Од једноставног поступка подешавања и аутоматског откривања до извештаја о заказивању, ПРТГ Нетворк Монитор нуди искуство праћења од којег чак и новорођенчад може добити највише.

Преглед података о употреби ваше мреже кроз контролну таблу је веома лако учинити кориснички интерфејс је ПРТГ Нетворк Монитор је најизгледнија функција. Без обзира да ли пратите пропусни опсег своје мреже, услуге у облаку или ВМваре технологију процес је приближно исти. Резултат је мрежно искуство праћења које пружа једнако снажно искуство у дистрибуираном рачунарском окружењу као у традиционалним мрежним окружењима.

Без обзира да ли сте мала и средња предузећа која траже свој први алат за надгледање мреже или мултинационална мрежа која тражи алат који укључује скалабилност, ПРТГ Нетворк Монитор је производ за вас. Биће вам тешко притиснути да пронађете решење које пружа бољу функционалност овог производа за бољу цену. Ако желите да испробате Паесслеров ПРТГ мрежни монитор препоручујемо вам да преузмете бесплатну пробну верзију пре куповине.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 4 =

Adblock
detector