Шта је Мицрософт Азуре?

Шта је Мицрософт Азуре

Као један од прва три пружаоца услуга облака у свету, Мицрософт Азуре је једно од водећих имена у облачном рачунању. Безброј организација користи Мицрософт Азуре за изградњу, употребу и складиштење апликација. У овом ћемо чланку погледати шта је Мицрософт Азуре, шта ради, како можете пратити његове перформансе и још много тога.

>>>Скочите директно на Мицрософт Азуре надзорне алате<<<

Шта је Мицрософт Азуре и шта то ради?

цлоуд цомпутинг-1989339_1280

Азуре је цлоуд платформа која се користи за изградњу, управљање и распоређивање апликација у облаку. Услугом управља Мицрософт и постоји велики директориј услуга Азуре који компаније могу да користе за изградњу облачне инфраструктуре. Азуре је доступан као платформа као услуга (ПааС), софтвер као услуга (СааС) или инфраструктура као услуга (ИааС).

Услуга је доступна у 54 региона широм света у преко 140 различитих земаља. У ствари, Азуре има више глобалних локација на располагању од било ког другог добављача на тржишту, од Америке до Блиског Истока и Азијског Тихог оцеана.

Азуре нуди низ услуга које можете да користите на својој платформи, укључујући АИ и машинско учење, аналитику, контејнере, базе података, алате за програмере, ДевОпс, идентитет, интеграцију, Интернет ствари, управљање и управљање, медије, Мицрософт Азуре Стацк, миграције, Мешана стварност, мобилни, умрежавање, безбедност, складиштење и веб (потпуну листу можете видети на веб локацији Мицрософт Азуре).

Кључне карактеристике Мицрософт Азуре-а

Снимак екрана Азуре

Мицрософт Азуре нуди бројне кључне карактеристике за подршку предузећима који пружају виртуелну и облак-засновану инфраструктуру. Неке од функција које нуди Азуре укључују:

 • Направите виртуелне машине - Корисници могу да креирају виртуелне машине за Мицрософт и Линук са ВМ предлошцима.
 • Стварање и распоређивање апликација - Можете да креирате апликације уз подршку Азуре ВебАппс да бисте помогли у тестирању и примени апликација.
 • Чување података на мрежи - Корисници могу да похрањују податке на мрежи у приступачном и сигурном формату.
 • Омогућавање СКЛ базе података - Можете користити управљане СКЛ базе података да бисте смањили трошкове хардвера.
 • Доступно као ИааС, СааС или ПааС - Разне врсте инсталација које компаније могу да користе.

Зашто треба да користим Мицрософт Азуре?

Иако постоји много разлога за коришћење Азуре, један од најупечатљивијих је тај што своје услуге можете дати оутсоурцингу у удаљени центар података. Уместо да управљате својим дата центром, плаћате Мицрософт да то уради за вас. Када су услуге засноване на облаку на овај начин, не морате да их достављате из сопственог дата центра.

Другим речима, не морате да плаћате за хардвер и ресурсе да бисте га подржали. Такође не морате да плаћате запосленима да управљају хардвером дата центра. Када се комбинују, то прави доста разлике у погледу трошкова.

Мицрософт Азуре пружа вам алтернативу где требате само да платите за системске ресурсе које користите. Модел „исплати се“ значи да можете искористити користи употребе услуга у облаку, а да не морате сами да платите целокупне трошкове обезбеђивања дата центра..

Скалабилност је још једна кључна предност коју нуди Азуре. Ресурси које нуди Азуре су скалабилни. Ако требате да похраните више података, једноставно можете да купите више. Исто тако, структура цена је такође скалабилна, тако да само требате да платите за ресурсе које користите. Без обзира да ли повећавате или смањујете скалирање, можете да се прилагодите потребама свог пословања.

Супротно томе, управљање дата центром у кући захтевало би вам да купите или продате хардвер кад год желите да надоградите или вратите на старију верзију. Поред тога, имали бисте све бриге да заштитите своју инфраструктуру од цибер напада и погоршања перформанси.

Предности Мицрософт Азуре-а

Од свих добављача услуга у облаку, Мицрософт Азуре нуди посебно јаку понуду облачних услуга. Неке од посебних предности које Мицрософт Азуре нуди корисницима су:

 • Висока доступност
 • Прилагодљивост
 • Сигурност
 • Опоравак од катастрофе
 • Смањује трошкове

Висока доступност

У поређењу са осталим конкурентима, Азуре има високу доступност и вишак података са СЛА од 99,99% за виртуелне машине. Велика доступност услуга Азуре значи да је вероватноћа да ће се услуга оборити мала. Доступност услуга може значајно утицати на вашу суштину.

Коришћењем Мицрософта Азуре можете елиминисати ризик од застоја и трошкове који настају стављањем ван радње. Имати облак услужну платформу која не остаје само промовира душевни мир, већ вам штеди новац.

Прилагодљивост

И инфраструктура Азуре и модел цена су потпуно скалабилни. Додатни ресурси за складиштење могу се додати или смањити на захтев. Платформа Азуре нуди ниво скалабилности који већина предузећа није у стању да реплицира управљајући сопственим центром података.

Сигурност

Сигурност је стављена у срце Азуреове стратегије облака. За почетак, саобраћај који путује Мицрософт управљаним мрежама шифриран је за предузећа и купце. Шифровани саобраћај помаже у одржавању поверљивости и штити садржај података од стране неовлашћених корисника.

Азуре такође има заштиту од сајбер напада. Нарочито, напади дистрибуираног ускраћивања услуге (ДДоС) су заштићени од саме Азуре инфраструктуре која ускраћује нападачима централну тачку напада. То пружа сигурност у случају нежељених застоја и омогућава предузећима душевни мир против таквих напада.

Дисастер Рецовери

Поред сигурносних заштита Азуре-а постоје и уграђене функције за опоравак од катастрофе које можете користити у кризи. Структура Азуре је географски децентрализована што значи да не постоји ниједна тачка неуспеха. Децентрализована природа инфраструктуре штити од људских грешака, цибер напада, па чак и природних катастрофа. Ако се једна област смањи, једноставно можете покренути апликације са сувишног места, све док се оригинална не покрене и поново покрене.

Трошак

Коначно, Азуре је економично решење. Употребом Азуре елиминишете потребу за управљањем физичком инфраструктуром за одржавање услуге у облаку. Једноставно можете да платите Мицрософту накнаду за коришћење њихових ресурса. Не морате одржавати или трошити новац управљајући физичким хардвером. Ако узмете у обзир брзину којом можете надоградити своју инфраструктуру, Азуре има драматичан утицај на ваше трошкове.

Ограничења Мицрософт Азуре

Није тајна да Азуре има прегршт ограничења којих корисници морају бити свесни. Ограничења употребе Азуре укључују:

 • Високи трошкови
 • Потребно је управљати
 • Сложеност

Високи трошкови

Тачно је да Азуре на неки начин смањује трошкове, али то и даље долази по скупој цени. Део тога кошта трошкове покретања дата центара, а други део марке Мицрософт. Предузећа су спремна да плате за коришћење платформе за облак сервис засновану на Виндовс-у.

Комбинација ових фактора чини Азуре скупим када се повећа ниво у поређењу са конкурентима попут Амазоновог АВС-а. За мања предузећа трошак Азуре-а је често превише. Прилагођен је оним организацијама које желе платити додатни износ за ширење Мицрософтове инфраструктуре у облак.

Потребно је управљати

Виртуализација ваше инфраструктуре значи да морате управљати додатном километром да бисте управљали услугом. Уместо да управљате дата центром, мораћете да управљате платформом за сервис у облаку. Мицрософт преузима део одговорности с ваше руке, али и даље морате да управљате својим услугама.

У пракси ће вам требати надзор сервера за праћење перформанси и складишних ресурса вашег облака како бисте били сигурни да нема проблема. Поред тога, морат ћете редовно ажурирати закрпе да бисте провјерили да ли је ваша инфраструктура ажурирана. Коришћење алата као што је СоларВиндс Сервер & Апликација Монитор може вам помоћи у томе, али управљање облачним сервисом захтева другачији скуп вештина за управљање традиционалном мрежом.

Сложеност

Азуре системи су високо специјализовани. Као такав, требате имати тим који је упознат са начином рада Азуре услуга како бисте искористили награде. Ако не разумете како цене Азуре цене или услуга које су вам потребне, лако је изгубити хиљаде.

На пример, многи трпе грешку што прецењују количину простора у облаку која им је потребна и на крају плаћају додатну количину складишта у облаку коју не користе. Стога је на купцу тачно да идентификује колико ресурса треба да користи.

Такмичари Мицрософт Азуре

Простор у облачним услугама је посебно конкурентан, а постоји низ других доминантних провајдера који пружају алтернативе Мицрософт Азуре-у. Услуге попут Амазон Веб Сервицес (АВС) и Гоогле Цлоуд такође воде на тржишту помажући предузећима у управљању и имплементацији апликација у облаку.

Иако АВС и даље има доминантан тржишни удео у облачној индустрији услуга, Азуре је показао много напретка у развоју. Ово се посебно односи на тржиште ИааС-а где је удео компаније Азуре 10 процената у поређењу са АВС-ом од 17%.

Гоогле Цлоуд има пуно улагања у своје услуге, али нема привлачност на тржишту предузећа као АВС и Азуре. Једино подручје где Гоогле Цлоуд надмашује Азуре је подручје машинског учења и вештачке интелигенције.

Што се тиче продуженог времена, Азуре премашује перформансе и АВС-а и Гоогле Цлоуд-а са 99,9% продуженог продужетка. За поређење, и Амазон и Гоогле Цлоуд имају продужено 99,95%. Велика доступност Азуре чини очигледним избором за организације које дају приоритет поузданом решењу услуга у облаку.

Како пратити Мицрософт Азуре

Ако размишљате о коришћењу Мицрософт Азуре-а, потребно је научити како надзирати инфраструктуру у облаку. Надгледање мреже или дата центра које поседујете потпуно је другачије од праћења скупа Азуре апликација. Потребан вам је алат за праћење перформанси да бисте могли ово ефикасно да урадите.

Алати попут СоларВиндс Сервер & Монитор апликације и Динатраце омогућавају вам да пратите перформансе виртуелне инфраструктуре за простор за складиштење и грешке. Ови алати су неопходни за оптимизацију Азуре и осигуравање да се проблеми са перформансама брзо решавају.

СоларВиндс Мицрософт Азуре Мониторинг са сервером & Монитор апликације

ИЗБОР УРЕДНИКА

Робустан алат за надгледање послужитеља Азуре са преко 1.200 предложака за надгледање апликација. Такође може да надгледа АВС ИааС, ПааС и СааС ради свеобухватног праћења облака. Подесите и започните са надгледањем у року од неколико минута. Невероватно прилагодљив и опремљен је добрим визуелним помагалима.

Преузимање: Мицрософт Азуре Мониторинг

Званични сајт: Соларвиндс.цом

ОС: Виндовс и Линук апликације

СоларВиндс Мицрософт Азуре Мониторинг са сервером & Апплицатион Монитор је решење за надгледање апликација које може да надгледа ИааС и ПааС услуге на Азуре. Помоћу овог алата можете надгледати елементе попут ВМ, Кубернетес, Апп Сервице, Евент Хубс и СКЛ Датабасе. Сви подаци о перформансама приказани су кроз приказ на контролној табли који приказује доступност инфраструктуре. Постоји функција аутоматског откривања која се може користити за аутоматско проналажење виртуелних машина и контејнера.

Снимак екрана монитора сервера и апликација СоларВиндс

Метрике које можете да видите са СоларВиндс Сервер & Монитор монитора укључује перформансе током времена, региона, доступности, стања и безбедносне детаље. Подаци о перформансама прате се динамичким основним линијама које могу открити ненормално понашање и послати вам упозорење.

СоларВиндс Мицрософт Азуре Мониторинг са сервером & Апплицатион МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА проба

Атера

Атера је пакет за надгледање система дизајниран за употребу од стране управљаних провајдера услуга (МСП). Ово је систем за даљинско надгледање и он је домаћин у облаку, тако да нема захтева да сервис може да надгледа само сервере на истој локацији на којој је софтвер инсталиран. Као такав, Атера је у стању да прати виртуелне сервере засноване на облаку Азуре.

Софтвер Атера се заправо налази на Азуре серверу. У стању је да надгледа све активности на Азуре серверу и извршава задатке администрације као и мониторинг. Задаци управљања укључују чишћење дискова, повратне тачке, израду сигурносних копија и враћање и залихе софтвера.

Шта је Мицрософт Азуре?

Услуга Атера наплаћује се претплатом по техничару са избором месечне тарифе или годишњег плана плаћања. Пакет програма укључен у пакет укључује све услужне програме који техничару требају да приступе удаљеном систему као и модуле за надгледање и аутоматизацију процеса..

Поред услужних програма за даљинско надгледање и управљање (РММ), посао укључује и функције аутоматизације професионалних услуга (ПСА) које су менаџменту МСП потребне за покретање посла. Атера је доступна на а 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

Динатраце

Динатраце је решење за праћење перформанси које омогућава корисницима да прате облак Азуре. Са арматурне плоче можете видети целокупно окружење Азуре да ли је хибридни мулти-облак. Микросервиси и контејнери аутоматски се откривају и цртају на интерактивној мапи. На интерактивној мапи можете видети како се Азуре апликације, услуге, процеси, хостови и податковни центри међусобно повезују.

Снимак слике Динатраце

Да би се борио са проблемима перформанси, Динатраце поседује основне перформансе и дијагностику узрока. Једном када је проблем откривен, Динатраце може генерирати аналитику да утврди основни узрок проблема. Могућност да то учините знатно олакшава поступак решавања проблема.

Најбољи ресурси Мицрософт Азуре

Ако сте нови у Мицрософт Азуре-у, онда вам несумњиво треба пуно информација да бисте се лакше снашли. Постоји много различитих мрежних ресурса и туторијала који вас подучавају све што требате знати о томе како Азуре функционише. У овом одељку ћемо погледати неке од најбољих ресурса на мрежи Азуре које можете да користите:

 1. Туториалс Поинт - Мицрософт Азуре
 2. Водичи за Мицрософт Азуре за почетак рада
 3. Мицрософт Азуре - водич за почетнике Удеми
 4. А-З Машинско учење користећи Азуре машинско учење
 5. АЗ-203 Развојна решења за Мицрософт Азуре Екам Преп
 6. Испит за сертификацију АЗ-300 Азуре Арцхитецтуре Тецхнологиес
 7. Едурека! Чланци о Мицрософт Азуре Туториал
 8. Минд Мајик Блог - Чланци Азуре

1. Туториалс Поинт - Мицрософт Азуре

Водичи за Мицрософт Азуре Туториали на Мицрософт Азуре дизајнирани су посебно за Азуре почетнике да науче све основе. Ови водичи покривају све, од рачунања у облаку до компоненти Азуре, складиштења, табеле, ЦДН, безбедности и апликација. Садржи снимке заслона како би вас научио како довршити задатке попут размештања Азуре веб локације из Висуал Студио. Ако желите да почнете да учите, ово је једно од најбољих места за почетак.

2. Мицрософт Азуре Уводни кораци за почетак рада

Водичи за Мицрософт Азуре за почетак рада одличан су начин да започнете свој службени почетак с Азуреом. Ови материјали дизајнирани су како би помогли ИТ професионалцима да изграде њихово самопоуздање у Азуре. Чланци укључују како „открити злонамерне активности помоћу Азуре Сецурити Центер-а и Азуре Лог Аналитицс-а“ и „Сецурити Азуре купце из рањивости ЦПУ-а“.

3. Мицрософт Азуре - Курс за почетнике Удеми

Удеми-ов Мицрософт Азуре - Курс за водич за почетнике је комплетан курс за оне који желе научити како да започну рад са Азуре-ом у пословном окружењу. Курс кошта 99,99 долара (75,48 фунти) и долази са седам сати видеа на захтјев, пет јединствених чланака и девет ресурса за преузимање. Теме обухваћене курсевом су виртуелне машине Азуре, умрежавање, складиштење Азуре и когнитивне услуге Азуре..

4. А-З машинско учење помоћу Азуре машинског учења

А-З Машинско учење користећи Азуре машинско учење је Удеми курс посвећен учењу о могућностима машинског учења Азуре услуга. Курс се бави науком о подацима и моделима машинског учења критичним за коришћење Азуре МЛ-а.

Курс долази са једанаест сати видео записа на захтјев, два чланка и 39 различитих извора за преузимање за 99,99 УСД (75,48 фунти). Теме које обухватају обухватају обраду података, класификацију, употребу веб услуга, анализу регресије и кластерирање.

5. АЗ-203 развојна решења за Мицрософт Азуре Екам Преп

АЗ-203 Развојна решења за Мицрософт Азуре Испит Преп је курс намењен оним администраторима који желе да добију сертификат за АЗ-203 Развој Мицрософт Азуре Солутионс теста. Курс кошта 149,99 УСД (113,23 фунте) и укључује осам и по сати видеа на захтев, четири чланака и један извор за преузимање. Теме које обухватају укључују виртуелне машине, Азуре пакетне услуге, контејнерска решења, Азуре апликацију и мобилне апликације.

6. Испит за сертификацију АЗ-300 Азуре Арцхитецтуре Тецхнологиес

Испит за сертификацију АЗ-300 Азуре Арцхитецтуре Тецхнологиес је још један важан курс за оне који желе да положе тест Мицрософт АЗ-300 Азуре Арцхитецт Тецхнологиес. Курс има 26 сати видео записа на захтјев, 42 чланака и два извора за преузимање за 149,99 УСД (113,23 фунте). Описане теме укључују стварање и конфигурирање виртуалних машина, анализирање кориштења и потрошње ресурса, управљање виртуалном мрежом и повезивање између мрежа..

7. Едурека! Чланци о Мицрософт Азуре Туториал

Тхе Едурека! серија чланака о Мицрософт Азуреу одлична је за оне који желе да сазнају више о пружаоцу услуга у облаку из бесплатног ресурса. Ови чланци вас воде кроз основе шта је Мицрософт Азуре и објашњавају кључне појмове са којима морате бити упознати. Постоји водич за Азуре Портал и Водич за складиштење Азуре који детаљно описује Табеле, Блобс, Редове и Складиште датотека.

8. Минд Мајик Блог - Чланци Азуре

Блог Минд Мајик садржи низ корисних материјала о Мицрософт Азуре-у, од питања Азуре Интервиев Питања до водича за Азуре Ацтиве директориј. Ови су чланци бесплатни и пружају поглед на случајеве употребе за Азуре на приступачан начин. Иако су ови чланци технички савети лакши, они темељно објашњавају кључне концепте на које ћете наићи на било којем другом курсу.

Шта је Мицрософт Азуре: водећи провајдер услуга у облаку

Широки случајеви употребе и предности Мицрософт Азуре-а чине га једним од најбољих пружатеља услуга облака у свету. Доступност и скалабилност инфраструктуре Азуре само су два разлога зашто савремена предузећа прихватају услуге Азуре. Иако даваоци попут АВС-а можда имају предност у погледу тржишног удела и цена, Азуре и даље чврсто стоји као један од кључних играча у облачној игри.

Ако сте у могућности да направите Мицрософтове апликације које су лако доступне, Мицрософт Азуре је добар избор. Иако има својих проблема у вези са трошковима и јединственим приступом рачунару у облаку, он и даље има више него довољно предности за подршку модерним предузећима.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =

Adblock
detector