Шта је СНМП замка?

Шта је СНМП замка

Име "Једноставно управљање мрежним протоколом," такође познат као СНМП, звучи као да је ова методологија брза, али инфериорна алтернатива бољем протоколу. У ствари, СНМП је универзални стандард за праћење мрежних уређаја и имплементира се у сву мрежну опрему коју купите. Нема бољег система.

Наилазимо на много детаља о сваком од алата који су представљени у наставку, али у случају да имате времена само за брзи поглед, ево нашег листа најбољих алата за надгледање мреже СНМП-а:

 1. Монитор перформанси СоларВиндс (БЕСПЛАТНИ ПРОБЛЕМ) Аутоматски скенира мрежу и наводи све уређаје на инсталацији помоћу СНМП-а. Када се уређаји додају и уклањају са мреже, софтвер ажурира мрежну мапу.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Аутоматски пресликава уређаје на вашој мрежи при инсталирању и нуди низ визуализација мапа.
 3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Систем надгледања мреже који се добро интегрише са Хелп Деском. Подаци се такође могу користити за праћење дневника времена и фактурирање.
 4. СисАид Мониторинг Хелп Деск и систем управљања ИТ услугама који користи СНМП за праћење промена уређаја на мрежи.
 5. Касеиа Нетворк Монитор Мапира мрежне уређаје и транспонује их на географску карту. Контролна табла такође садржи корисне графиконе, графиконе и бирање.
 6. МанагеЕнгине ОпМанагер Свеобухватни монитор перформанси мреже за Виндовс и Линук. Користи СНМП за откривање промена у мрежи.
 7. Спицеворкс Нетворк Монитор Бесплатан систем за надгледање мреже који подржава оглас за Виндовс.
 8. Пулсеваи софтвер за управљање ИТ-ом Користи СНМП за креирање инвентара уређаја у мрежи у стварном времену.
 9. ЛогицМонитор Услуге засноване на облаку које користе колекторе који могу да се изводе на Виндовс, Мац ОС и Линуку. Контролна табла је заснована у облаку и може јој се приступити на даљину.
 10. Евент Сентри Тражилица догађаја заснована на безбедности која се користи за упозоравање на неовлашћену употребу и откривање злонамерних активности.
 11. Ипсвитцх ВхатсУп Голд Дјелује као СНМП менаџер и ради у Виндовс сервер окружењима.

СНМП конфигурација

СНМП укључује три елемента: централни менаџер, агент уређаја, и база података за управљање (МИБ). Ваши мрежни уређаји ће већ имати инсталиран СНМП агент. Могућност коришћења СНМП-а може се искључити када први пут набавите уређај, тако да ћете морати бити сигурни да је агент активан ако желите да користите СНМП за своју мрежу.

Централни контролер није стандардна опрема на рачунару. Када инсталирате систем за надгледање мреже, ово највероватније користи СНМП и преузима улогу менаџера СНМП-а. Ваш нови софтвер за управљање мрежама је вероватно интерфејс који интерпретира МИБ датотеке, приказујући податке прикупљене од агената уређаја.

СНМП менаџер ће периодично слати захтеве за информације свим агентима уређаја. Сваки агент уређаја одговори на овај захтев тако што шаље датотеку назад, која је структурирана према МИБ спецификацијама у Протоколу једноставног управљања мрежом. Док агент уређаја чека захтев за информацијама, он ажурира сопствену копију МИБ-а тако да су информације које враћа у потпуности ажуриране и спремне за слање на захтев.

Такође видети: Објашњен СНМП

СНМП замке

Нормалне операције СНМП-а налажу да агент уређаја има пасивну улогу. Шаље СНМП поруке само када то затражи захтев менаџера СНМП-а. Међутим, ако агент открије хитни догађај на уређају који надгледа, послаће упозорењу менаџеру поруку не чекајући да се испитају подаци. Ова хитна порука се назива замка.

Нису све замке забрињавајуће. На пример, када штампач открије да му се један од кертриџа са тонером смањује и жели да наручите нови, СНМП агент на том штампачу ће то третирати као стање замке. Неки веома озбиљни услови не резултирају порукама. На пример, ако уређај дође до фаталне грешке и престане да ради, спречава и СНМП агент да ради. Такође, ако се мрежна картица на уређају поквари, СНМП агент није у могућности да пошаље замку. У тим случајевима, хитност ће се открити следећи пут када СНМП менаџер прочисти мрежу због СНМП одговора.

СНМП упозорења

Ако инсталирате мрежни монитор, нећете видети термин "замка" који се користи било где на надзорној табли вашег софтвера. То је конвенција мрежних система за праћење, да замке су означене као „упозорења" уместо тога. Потпуни неуспех уређаја или мрежне картице је једини пример упозорења који нису само приказ замке.

Радње које се могу предузети по пријему замке зависе од софистицираности софтвера за надгледање мреже. Ако ваш монитор само извештава о статусима, мораћете да користите неку другу апликацију да решите проблем или да се директно повежете на уређај да бисте пронашли информације о грешци и исправили проблем преко свог оперативног система. Неки мрежни монитори су заправо системи управљања мрежом и омогућавају вам да подесите акције које треба извести у случају појаве стања упозорења.

Ако је проблем о којем замка нотира физички, ниједан софтверски пакет не би могао да га разреши. У неким случајевима не бисте желели да се ваш систем управљања мрежом угаси и реши проблеме, а да не бисте дочекали да одобрите планирану радњу. Обично вам системи управљања мрежом нуде могућност да у својим подешавањима наведете који ниво аутоматизације решавања грешака желите.

Поруке у клопци могу се појавити у свако доба дана или ноћи, осим ако сву мрежну опрему не искључите увече кад идете кући. Ако немате довољно ресурса да некога дана седите испред конзоле и чекате поруке упозорења потражите мрежни монитор који ће проследити поруке упозорења као и приказивање на контролној табли. Неки системи управљања могу да шаљу обавештења о упозорењу путем е-поште, СМС-а или система за ћаскање. Можете чак да одредите различите чланове тима којима се поруке требају послати према врсти уређаја порекла замке или озбиљности поруке.

Верзије СНМП-а

До данас су постојале три верзије СНМП-а. Верзија 1 није била широко примењена Ово издање је објављено 1988. Заменио га је 1993. године верзија 2. У овом тренутку, произвођачи мрежних уређаја протокол нису интегрисали у фирмваре. Мрежни менаџери који су желели да примене стандард потребан за инсталирање софтвера СНМП агента на своје уређаје. СНМПв2 има повратну компатибилност са верзијом 1. Дакле, ако имате контролер верзије 2, он ће такође моћи да комуницира са агентима уређаја 1 верзије. Међутим, та компатибилност је уграђена у дефиницију поступака управљања СНМП-ом јер се формат СНМП замке променио у верзији 2.

СНМПв2 није био популаран јер је уградио нову методологију аутентификације, што је било тешко извести. Процес аутентификације наведен за СНМП верзију 1 био је много лакши за употребу, па је тако створено ново издање верзије 2 које је користило систем за потврду идентитета верзије 1. Ово и ово прилагођавање дефиницији СНМП-а учинило је много ефикаснијим. Главни произвођачи мрежних уређаја одлучили су да интегришу агентски елемент СНМПв2ц у фирмваре своје опреме. Сваки нови учесник на тржишту мрежних уређаја морао је такође да интегрише СНМП, јер у супротном њихови производи не би били конкурентни. Постоји још једна варијанта верзије 2, а то је СНМПв2у. Дакле, постоје три различите врсте СНМПв2. Збуњујуће је СНМПв2ц толико доминантан да се често назива СНМПв2.

Постоји и ан СНМПв3. Најновија верзија Протокола једноставног управљања мрежом укључује другачији начин шифрирања за заштиту преноса МИБ датотека. Међутим, структура МИБ остаје иста. Тако контролер је у могућности да комуницира или са верзијом 2 или са верзијом 3 све док је у могућности да прилагоди начин заштите преноса који користи. Генерално, водећи мрежни монитори су компатибилни и са верзијом 2 (што значи СНМПв2ц) и са верзијом 3.

СНМП формат замке

МИБ садржи низ кодова који представљају позицију у дрвеној структури. Цео МИБ не мора бити послан сваки пут кад агент пријави централном менаџеру. Трап порука садржи време, идентификатор и вредност. Идентификатор је „ОИД”(Идентификатор објекта). Ово је код из МИБ структуре који означава позицију замки у стаблу. Сваки ОИД представља атрибут уређаја који се надгледа. Дакле, централни контролер може декодирати ОИД и одредити који бит прекидача или рутера описује замка.

Имплементација СНМП-а

МИБ систем кодирања је толико компликован и нејасан да немогуће је покушати ухватити СНМП поруке и замке и ручно их интерпретирати. Доступност мрежних монитора који интегришу СНМП функције олакшава имплементацију протокола у софистицираном софтверском пакету. Постоји низ мрежних монитора заснованих на СНМП-у који су слободни за употребу. Други нуде бесплатне верзије за мале мреже или бесплатну пробну верзију за уводни период. Дакле, трошкови имплементације СНМП-а на вашој мрежи могу бити веома економични.

Алат за праћење СНМП мрежа

Потпуни опис препоручених алата за мрежни надзор можете добити у чланку, Објашњени СНМП и 11 најбољих СНМП алата за надгледање. Међутим, сажетке ових алата можете прочитати овде:

Сазнајте више о овим алатима у следећим одељцима.

1. СоларВиндс Монитор перформанси мреже (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Снимак заслона мреже монитора перформансе мреже СоларВиндс

СоларВиндс користи СНМП да би покренуо водећу индустрију Монитор перформанси мреже. Алат ће претражите мрежу и документујте све своје уређаје Једном када је инсталиран. Попис који монитор саставља се састоји од података који се добивају путем СНМП-а. Комплетни програми монитора се компилирају мрежне мапе из регистра уређаја који пружају СНМП процедуре.

Стандардне СНМП процедуре које захтевају од руководиоца да одржава уређаје за бирање за МИБ извештаје значи то Мрежни монитор перформанси може стално да ажурира регистар своје опреме и мапе да бисте узели у обзир додате, уклоњене или премештене уређаје.

СоларВиндс је развио платформу Орион за све његове главне системе за надгледање система. То значи да можете додати на друге специјализоване мониторе како бисте покрили сервере и апликације, а такође пратили протоке промета. Додатни модули који се интегришу у Монитор перформанси мреже укључују а Нетворк Цонфигуратион Манагер, а Кориснички уређај за праћење, и један ИП Аддресс Манагер. Додавање ових других могућности пружиће вам већу контролу над вашим ресурсима.

СНМП замке се интерпретирају у упозорења од стране НПМ-а. Они су приказани на контролној табли услужног програма, а софтвер такође може да се пошаље обавештења о упозорењу путем е-поште или СМС-а. Контролна табла укључује графичке приказе живих података који укључују графиконе и графиконе који интерпретирају СНМП одговоре. Подаци су такође доступни у року, како би се омогућила анализа перформанси планирање капацитета.

Монитор перформанси СоларВиндс инсталира се на Виндовс окружења и то можете добити на а 30-дневно бесплатно пробно време.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА СЛУЖБЕНОМ МЕСТУ СОЛАРВИНДС:

СоларВиндс Нетворк Перформанце МониторДовнлоад БЕСПЛАТНО суђење на СоларВиндс.цом

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Шта је СНМП замка?

Паесслер ПРТГ надгледа мреже, сервере и апликације. Софтверски пакет долази из кутије са великим бројем сензори која испуњава функције које друге компаније продају као посебне апликације. Сензор надгледа један хардверски елемент или стање услуге. Паесслер укључује СНМП сензор у срцу ПРТГ система.

СНМП функције ПРТГ преузеће попис свих ваших уређаја чим почне са радом. Из ове информације, алат ће аутоматски генерисати мапе. ПРТГ нуди низ типова мапа, укључујући и сопствену власничку Изглед звезде. Ово је кружни граф, који приказује апликације крајњег корисника у унутрашњем обручу и све услуге које подржавају оне апликације које зраче, творећи облик звезде. Мапа је обојена бојама како би приказала статус сваког елемента у снопу. Ова визуализација је сјајан начин за то тачно утврдите који слој услуге омета испоруку када наиђете на проблеме са мрежом.

СНМП систем непрекидно надгледа мрежу примећује када се опрема дода или уклони. У тим случајевима, он ажурира свој инвентар опреме и аутоматски црта све своје доступне мапе. Такође можете да креирате сопствене прилагођене мрежне мапе путем алата за мапирање у услужном програму.

Паесслер ПРТГ се инсталира на Виндовс окружења или можете изабрати да му приступате као услуга у облаку. Алат је бесплатно за употребу до 100 сензора. Можете испробати Паесслер ПРТГ.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

Атера

Атера Нетворкс је систем праћења који је интегрисан у окружење подршке за МСП. Дакле, добијате функције праћења које могу размењивати податке и окидаче са потпуним системом Хелп Деск-а када одаберете Атера. Још једна одлика ове опције је систем праћења времена и фактурисања особља. Због тога бисте могли да прекинете велики део свог административног рада са Атером ако ваш ИТ одељен ради као место трошкова.

Систем за надзор мреже Атера користи СНМП за праћење статуса мрежних уређаја а конзола управља СНМП замке. Замке ћете добити у конзоли као упозорења, а могуће је да се акције достављају систему Хелп Деск-а по пријему упозорења о стању грешке..

Атера укључује модул за подршку сценарија што вам омогућава да креирате сопствене скрипте за аутоматизацију за решавање грешака. На инструмент тачку се може доћи са мобилних уређаја и можете добити обавештења постављена као улазнице за подршку које ће активирати поруке обавештења вама и номинованим члановима тима. Атера је услуга заснована на облаку, тако да не морате да бринете о инсталирању или управљању апликацијом. Остале карактеристике целог система укључују даљинско управљање, контролу конфигурације и управитеља закрпа. Атера је доступна на а 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

4. СисАид Мониторинг

СисАид Мониторинг

СисАид је Хелп Деск и систем управљања ИТ услугама. Можете да добијете додатак за надгледање сервера и мреже да бисте побољшали функције Хелп Деск-а. Ово није лоша идеја, јер ће вам вероватно требати апликација Хелп Деск за ваше ИТ одељење, као и мрежни монитор.

Значајка мрежног праћења СисАида користи СНМП за мапирање и праћење перформанси ваших мрежних уређаја. Као и код било које друге имплементације СНМП-а, монитор наставља да бира мрежне уређаје и тако примећује приликом премештања, уклањања или додавања опреме и аутоматски ажурира инвентар. За разлику од осталих алата на овој листи, СисАид нема модул за мапирање.

Снажно одијело СисАида начин је на који поступа са СНМП замкама. За примљену замку приказује упозорење на контролној табли и можете добити обавештења која су вам послата као обавештења путем е-поште или СМС-а. Међутим, и ова апликација може пошаљите та упозорења систему Хелп Деск. Када се пријава пријави у интерфејс за управљање подршком, техничари Хелп Деск-а могу уочити да је постављен проблем о делу мреже и на тај начин су у стању да обавесте кориснике који су под утицајем проблема да је решење у току.. Аутоматска генерација карата значи да техничар може аутоматски бити додељен за решавање аларма. Ово је сјајан начин да интегрирате податке које добијете из СНМП-а са софтвером за планирање задатака.

СисАид интерфејс укључује скриптни језик што вам омогућава аутоматизацију резолуције упозорења и постављање радних токова да бисте евидентирали и пратили напредак на задацима одржавања и гашења пожара. Ово ће вам помоћи да задржите чвршћу контролу над ИТ буџетом тако што ћете показати где троши већина стручњака.

Остале карактеристике система за праћење укључују конфигурацију и управљање закрпама.

5. Касеиа Нетворк Монитор

Касеиа ВСА

Позван је пакет за надгледање система Касеиа ВСА укључује модул за надгледање мреже који користи СНМП. Овај алат је у стању да црта мрежну мапу и црта на стварној мапи света након што је првобитно претражио уређаје и регистровао њихове детаље. Остали графички подаци у контролна табла Касеиа садржи графиконе, графиконе и бројчанике. СНМП замке се интерпретирају као упозорења од стране мрежног монитора.

Алат укључује развојно окружење које вам омогућава да лако саставите скрипте за радње на језику скрипта скрипти Касеиа, који се зове Луа. Ако је постављена Луа скрипта, можете поставити активирајуће догађаје, као што су посебне врсте трап порука. Захваљујући овој функцији, могуће је аутоматизовати много задатака истраге и рјешавања када се појаве добро познати услови упозорења.

Остале карактеристике Касеиа ВСА укључују управљање закрпама и специјализовани надзор сервера. Касеиа ВСА се инсталира на Виндовс и можете да га наставите 14-дневно бесплатно пробно време.

6. МанагеЕнгине ОпМанагер

ОпМанагер Нетворк Мап

МанагеЕнгине'с ОпМанагер је веома цењени монитор перформанси мреже и вероватно је у прва три на тржишту. Као Монитор перформанси мреже СоларВиндс, и ВхатсУп Голд, ОпМанагер је основни производ за праћење свог инвентара а постоји и пуно других модула које можете да додате на њега да бисте проширили могућности за надгледање система. Међутим, то је ОпМанагер који користи СНМП да прикупи његове податке. Овај софтвер ће се инсталирати на Виндовс или Линук. Када се први пут покрене, почет ће да шаље СНМП захтеве и компајлира инвентар уређаја од МИБ одговора које добија. ОпМанагер такође има лепо модул за мапирање мреже који ће вам пружити различите погледе на вашу мрежну опрему и начин на који је она заједно повезана.

СНМП замке које прими ОпМанагер процесор приказују се на контролној табли. Ако немате канцеларију, можете да се пријавите помоћу мреже тако што ћете даљински прегледати контролну таблу на свом мобилном уређају. Инструментална табла је прилагодљива, као и радње које би требало обавити када се појаве упозорења. Дотичне чланове тима можете примати нотификације емаил или СМС поруке.

ОпМанагер је способан да обради 300 замкивих порука у секунди - да, у секунди. Та могућност обима обраде показује да је ОпМанагер способан да постигне брзине и перформансе које су потребне веома велике мреже. Међутим, овај систем јесте такође погодно за мреже средње величине. Оператори малих мрежа могу наћи сву функционалност ОпМанагер-а мало превише да би се могли носити са њима. Међутим, компанија нуди алат бесплатно онима који имају до 10 уређаја за праћење. Власници већих мрежа могу да укључе ОпМанагер 30-дневно бесплатно пробно време.

7. Спицеворкс Нетворк Монитор

Скриншот зачина

Спицеворкс је бесплатан услужни програм са подршком за огласе да можете инсталирати у просторијама или изабрати приступ као цлоуд услуга. Локална верзија алата се инсталира на Виндовс.

Мрежни монитор се ослања на СНМП да обезбеди своје изворе информација и са тим почиње свој век трајања скенирање мреже ради састављања инвентара уређаја. СНМП замке се приказују на инструментној табли на траци наслова као упозорења, а такође можете добити обавештења о упозорењима која су вам послата путем е-поште. Функције командне табле графови који се могу слагати који приказују статусе вашег уређаја заједно са окружењем, протоком података и информацијама о перформансама апликације.

Систем управљања мрежом Спицеворкс укључује управљање конфигурацијом и праћење корисничког уређаја, што ће побољшати ваш надзор над сигурношћу. Подршка за Спицеворкс пружа се путем форума заједнице.

8. Пулсеваи софтвер за управљање ИТ-ом

Пулсеваи

Пулсеваи РММ укључује модуле за надгледање система и на који се ослања одјељак за надзор перформанси мреже СНМП процедуре. Редовне СНМП комуникације између менаџера и агената пружају систем попис уређаја на вашој мрежи која се стално ажурира. СНМП замке се тумаче као аларми у конзоли, коју може да пошаље као обавештења телефон, емаил, или СМС порука. Инструменталној табли можете приступити и са мобилног уређаја путем интернета.

Софтвер за надгледање мреже делује као СНМП менаџер и даје вам контролну таблу за преглед података и управљање функцијама монитора. Овај софтвер се може инсталирати на Виндовс, Линук, или Мац ОС. Можете да одредите како ће се поступати са упозорењима. Ово укључује способност да се види• приоритети за замке које стижу са одређених уређаја или да одбаци упозорења од мање важности. Конзола укључује скриптни језик у којем можете поставити процедуре и токове рада који ће се аутоматски покренути када се појаве дефинисани догађаји покретања.

Остали садржаји у пакету Пулсеваи ИТ Манагемент укључују конфигурација и управљање закрпама. Кључни елемент алата је даљински приступ, тако да можете да поправите проблеме на уређајима који се налазе на другим веб локацијама. Остатак монитора проширио се на сервер и апликације, укључујући услуге које се пружају из облака.

Софтверу Пулсеваи ИТ Манагемент можете приступити као услуга у облаку. У овом случају, монитор је стално доступан за надгледање две крајње тачке. Услуга која се плаћа уз помоћ рачунара може се инсталирати или користити као услуга у облаку. Започиње с јединицом која може надгледати 25 крајњих тачака. Пулсеваи понуде 14-дневно бесплатно пробно време плаћене верзије.

9. ЛогицМонитор

ЛогицМонитор

Логиц Монитор је услуга заснована на облаку, али морате инсталирати сакупљачи на сајту. Ови колекционари ће радити Виндовс, Мац ОС, и Линук. ЛогицМонитор ће такође надгледати све цлоуд сервере које користите све док инсталирате колектор на сваки од њих.

Ова услуга надгледа мреже, сервере и апликације, а такође је могуће пратите корисничко искуство, који укључује приказе скупа свих услужних програма на вашем систему који се покрећу појединачним посетама корисника. Одељак за мрежни надзор ове услуге ослања се на СНМП ради прикупљања података о мрежним уређајима.

Колектор функционише као менаџер СНМП-а и бира уређаје за њихов статус. Информације које сакупљач се затим прослеђују на цлоуд сервер ЛогицМонитор-а. Инструментална табла за услугу налази се на цлоуд серверу, па му се може приступити са било којег уређаја помоћу прегледача, а компанија такође пружа апликације за мобилне уређаје.

Комуникација путем интернета заштићена је шифрирањем. Како ЛогицМонитор ради ван места, може да интегрише све веб локације ВАН-а све док инсталирате колектор на сваку локацију.

СНМП замке се појављују на контролној табли као упозорења. Можете да прилагодите командну таблу тако да је могуће створити приказ који приказује само упозорења. Могућност креирања појединих екрана то значи могуће је прилагодити приступ различитим члановима тима, а такође је могуће и креирати извештај на који ће се пословним менаџерима омогућити приступ.

Подаци уживо са СНМП МИБ-а интерпретирају се у графички садржај, попут хистограма, графикона и линијских графова. Визуализација ваше мреже проширује се на карту, која се намеће на мапи стварног света. Подаци о уређају и мрежне везе аутоматски се ажурирају, да бисте прилагодили мрежну мапу. Систем ће такође задржати податке за анализу трендова.

Можете добити 14-дневно бесплатно пробно време оф ЛогицМонитор.

10. Сентри евент

ЕвентСентри

ЕвентСентри је посебно сигурносни услужни програм, али такође прати ваше мрежне перформансе док чува ваше пословање од хакера и уљеза. Један проблем модерне сигурности ИТ услуга је тај што истински корисници могу бити завејани у обављању злонамерних радњи пхисхингом и маскирањем. Дакле, како би се спречило откривање података и оштећење система, морате да пратите понашање овлашћених корисника као и пазити на неовлашћени приступ. То ради ЕвентСентри.

Одјељци за мрежни надзор ове услуге користе СНМП за прикупљање података о уређају Ово покрива редовне СНМП услуге које укључују састављање инвентара уређаја и то ажурирање. ЕвентСентри генерише аларме из низа извора, укључујући СНМП замке и дневник порука.

Додатне услужне функције ЕвентСентри укључују конфигурација и управљање закрпама. Монитор покрива мрежни промет, перформансе сервера и окружења, испоруку апликација као и статусе мрежних уређаја. Сигурносне провјере испитују догађаје у е-пошти, базама података, датотекама дневника и преносу података.

Можете користите ЕвентСентри бесплатно тако што ћете приступити програму ЕвентСентри Лигхт. Ова верзија је ограничена на надгледање до пет уређаја, па би био погодан само за веома мале мреже. Потпуно опремљени ЕвентСентри можете искусити на 30-дневно бесплатно пробно време. Софтвер се инсталира на Виндовс и Виндовс Сервер.

11. ВхатсУп Голд

Шта је СНМП замка?

ВхатсУп Голд је систем за праћење мреже који производи Ипсвитцх. Функције монитора су заснована на СНМП процесима. Софтвер који инсталирате делује као СНМП менаџер. Инсталира се услужни програм ВхатсУп Голд Виндовс Сервер окружења и извршит ће почетно чишћење система након што покренете алат.

Ово скенирање ваше мреже омогућава програму да састави регистар свих ваших уређаја и онда правите мрежне мапе из тих информација. И регистар и мапе се аутоматски ажурирају кад год се мрежни хардвер промени. То је зато што монитор и даље анкетира мрежу СНМП порукама примећујући када се уређаји додају или уклањају. Регистру уређаја може се приступити на контролној табли где вам прегледач података омогућава сортирање и филтрирање записа вашег хардверског инвентара.

СНМП замке стижу на командну таблу као упозорења и можете их послати као е-поруке или СМС поруке. Такође можете добити обавештења о апликацијама за ћаскање, укључујући Слацк. Инструментална табла је прилагодљива тако да можете креирати корисничке налоге и корисничке улоге како бисте омогућили различитим члановима тима приступ подацима и функцијама управљања без давања млађем особљу приступ свим контролама.

ВхатсУп Голд може се проширити додатним модулима који ће укључивати више могућности праћења и управљања мрежом. Овај услужни програм погодан је за мале и средње величине и можете добити 30-дневно суђење ВхатсУп Голд-а и било којег његовог додатка.

Коришћење СНМП замки

Предност СНМП замки је у томе што они врло брзо пријавите квар уређаја. Међутим, они не дају потпуну слику ваше мреже. Примијетићете да се већина алата на овој листи препоручених алата СНМП такођер мијеша у друге изворе информација, као што су Нето прилив за податке о саобраћају и Сислог за системске догађаје.

Као што сви ови алати нуде бесплатна суђења или бесплатне верзије, моћи ћете да испробате кандидата без ризика. Можда бисте испробали и пар оних СНМП алата који вас највише искушавају.

Да ли тренутно користите СНМП алат? Да ли сматрате да се више фокусирате на упозорења која постављају СНМП замке или су Сислог поруке релевантније за одговорности вашег мрежног администратора? Оставите поруку у Коментари одељак испод да поделите своје искуство.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector