СоларВиндс НетФлов преглед анализатора саобраћаја

Апстрактна мрежа

СоларВиндс НетФлов Траффиц Анализер (НТА) може се назвати мрежним анализатором промета, јер он не користи само оригинални Цисцо НетФлов, већ и многе његове варијанте других произвођача, као и примарну алтернативу НетФлов-а, сФлов. (Зато смо покривали НТА у нашем прегледу сФлов сакупљача и анализатора.)

СоларВиндс НТА није самостални алат, већ је модул који се може додати СоларВиндс “ Монитор перформанси мреже (НПМ). Комбинација ова два модула ствара комплетан софтверски пакет за надгледање мреже. НТА и НПМ се интегришу са осталим алатима платформе СоларВиндс Орион, као што је Нетворк Цонфигуратион Манагер.

НТА прикупља податке о протоку на нивоу интерфејса и Подаци о квалитету услуге (ЦБКоС) засновани на класичној класи, комбинујући их са подацима о перформансама које НПМ прикупља из СНМП, ВМИ и других извора. Обрађује податке за израду интерактивних графова и прилагодљивих извештаја, који вам пружају „једно стакло“ увид у статус ваше мреже и њено историјско понашање.

НПМ и НТА нуде вам широк спектар софистицираних погодности за управљање мрежама већих добављача: надгледање пропусне ширине, анализа саобраћаја, анализа перформанси, упозорења, прилагодљиви извештаји, оптимизација политике итд. НТА и НПМ су доступни у потпуности функционалном року од 30 дана. пробни рад и цијене овисе о броју мрежних елемената које ћете пратити.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА СЛУЖБЕНОМ МЕСТУ СОЛАРВИНДС:

ввв.соларвиндс.цом/нетфлов-траффиц-анализер/

СоларВиндс НетФлов Траффиц АнализерПреузмите БЕСПЛАТНО 30-дневно суђење на СоларВиндс.цом

Кључне карактеристике и могућности

Монитор пропусне ширине и анализатор саобраћаја првенствено вам помажу да откријете и решите мрежне проблеме, као и да идентификујете обрасце и трендове саобраћаја, тако да можете прилагодити политике и планирати промене мреже.

Које су посебне предности НТА-е?

Надгледање употребе пропусне ширине

НТА идентификује кориснике, апликације, протоколе и групе ИП адреса које троше највише пропусне ширине, као и праћење разговора међу унутрашњим и спољним крајњим тачкама.

Надгледање пропусне ширине и идентификација узрока узрока побољшава се коришћењем Цисцо НБАР2 (Мрежно препознавање апликација засноване на следећој генерацији) за помоћ у препознавању уобичајених апликација и категорија апликација; Цисцо ВЛЦ (Вирелесс ЛАН Цонтроллер) праћење промета ради праћења апликација и корисника који троше бежичну пропусност; и СоларВиндс Усер Децкер Трацкер за препознавање појасева и њихове локације.

Анализа саобраћајних образаца

НТА прикупља податке о саобраћају, повезује их и презентује у својој веб конзоли. НТА може пружити једноминутну прецизност и анализирати историјске податке током месеци, дана и минута. Подржава бушење до појединих уређаја и сучеља.

Анализа перформанси

Контролна табла анализе перформанси ПерфСтацк омогућава вам да повучете и испустите метрике перформанси на заједничку временску линију, тако да можете визуелно да повежете мрежно понашање преко снопа и брже пронађете узроке.

Оптимизација политике ЦБКоС-а

Када зависите од сервиса попут ВоИП-а и цлоуд апликација, интелигентно одређивање приоритета и управљање саобраћајем постаје критично. НТА вам омогућава да упоредите ефикасност нивоа саобраћаја пре и после политике да бисте утврдили да ли ваше КоС политике раде и да ли приоритетни саобраћај тече онако како је планирано.

Планирање капацитета пропусне ширине

Ваше планирање капацитета може бити увидније када можете видети који су ваши обрасци коришћења пропусне ширине и идентификовати кључне потрошаче. Прегледом историје можете идентификовати обрасце максималне употребе. Након тога можете прилагодити смернице, спречити прекиде и избећи куповину додатне пропусне ширине када то није потребно.

Системски захтеви

Што је горе поменуто, НетФлов Траффиц Анализер је додатни модул за СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор. НТА користи НПМ-ове базе података и уређаје за управљање чворовима.

НПМ и НТА, као и остали важни алати у пакету за управљање мрежом СоларВиндс-а, изграђени су на уобичајеном окружењу, Орион. Орион пружа обједињено корисничко сучеље, централизовану администрацију и контролу приступа и дељену функцију за навигацију, подешавања, упозорења и извештаје.

Елементи Орион мреже за управљање инсталирају се НТА.Орион архитектура

НТА и НПМ раде на Виндовс-у. То су пакети за предузећа, тако да чак и 30-дневно бесплатно пробно захтевање знатних ресурса у вашем систему.

За производњу у свим, осим најмањим радњама, СоларВиндс препоручује три сервера:

  • Виндовс Сервер Орион сервер сервера (такође се назива главни испитивач) домаћин је веб конзоле и врши прикупљање података.
  • СКЛ Сервер Орион сервер база података чува прикупљене податке о перформансама, евиденцији и конфигурацији.
  • СКЛ Сервер Дата Стораге Датабасе чува податке о току.

СоларВиндс прецизира системске захтеве и најбоље праксе за добре перформансе и најбоље резултате. Препоруке за верзију ОС-а, брзину процесора и број језгара, количину РАМ-а, НИЦ брзину и конфигурацију дисковног низа разликују се у зависности од броја мрежних елемената који се прате (од мање од 1.000 до више од 6.000). Међутим, сам НТА је довољно захтеван да се НТА инсталација увек третира као велика инсталација.

Ипак, за веће мреже можете додатно да побољшате додавање више сервера као додатних мотора за испитивање.

Инсталација

Инсталација анализатора саобраћаја НетФлов је једноставна - једном када стекнете предуслове. Као што је већ споменуто, за производно окружење препорука је три полу-наменска сервера са одговарајућим хардвером и одређеним системским софтвером унапред инсталираним.

Пошто је НТА модул НПМ-а, прво морате инсталирати НПМ. Једном распакиран, инсталацијски програм провјерава предувјете, инсталира систем који недостаје и затим покреће чаробњака за конфигурацију. Чаробњак ће вас упутити кроз пружање потребних информација и затим извршити аутоматско откривање уређаја у вашој мрежи.

Откривање ће бити најкорисније ако су уређаји које желите пратити већ конфигурисани за одговарање на упите за метрике и периодично извозити податке протока. Стога бисте требали омогућити СНМП и ВМИ на мрежним уређајима и домаћинима који вас занимају. И хтећете да омогућите протоколе протока које подржавају интересантни уређаји тако да они шаљу податке о протоку НТА.

На НПМ-у (и НТА-и), након што је откриће завршено, морате одабрати који од сада познатих уређаја које желите да увезете у базу података Орион и започните са надгледањем. СоларВиндс препоручује да започнете с ограниченим бројем кључних уређаја и сервера, а затим је проширите како је назначено. (Увек можете видети листу познатих уређаја путем навигације до Моја Надзорне табле > Мрежа > Преглед мреже.)

Једном када је НПМ инсталиран, инсталирате НТА на послужитељ Орион апликације слиједећи исти образац. Постоји корак за ручно премештање базе података протока на сопствени сервер.

Конфигурација

Кључни задатак конфигурације је попуњавање НПМ и НТА са списка уређаја које треба надгледати, што се дешава током инсталације, горе описано.

За најбоље перформансе и резултате праћења, СоларВиндс даје смернице за најбољу праксу о томе где на вашој мрежи треба да снимате податке протока и како да конфигуришете складиштење и задржавање.

Дневна употреба

Свакодневна употреба НПМ и НТА укључује откривање и решавање проблема са мрежом и идентификовање образаца и трендова мрежног саобраћаја. Ово се врши путем приказа веб конзоле, упозорења и извештаја. (СоларВиндс нуди активну демонстрацију НТА-е за испробавање интерфејса.)

Главна контролна табла Ориона са приказом различитих приказа.Главна контролна табла Орион-а

У веб конзоли иницијални приказ садржи листу картица. Тхе Кућа и Мрежа картицу доприноси НПМ; друге картице долазе од инсталираних модула, као што су Нето прилив од НТА. Свака картица садржи више приказа - странице које можете посетити - који користе графиконе, табеле и текст за приказ детаља и статистика о надзираним елементима ваше мреже..

У различитим приказима, мрежни елементи су обојени у боји. Црвени или делимично црвени елемент треба обратити пажњу; жуто има упозорење. Такође, разних Топ 10 листа (Мрежа Топ 10, Топ 10 Интерфејси помоћу процента употребе, Топ 10 грешака и одбацивања данас, итд.) брзо истакните елементе у вашој мрежи који имају проблеме са здрављем. Тхе Топ говорници листе су посебно корисне за уочавање проблема са ширином опсега.

НетФлов контролна табла анализатора саобраћаја.НТА контролна табла

Подразумевани приказ за НТА садржи више одељка попут Топ 5 апликација, Топ 5 крајњих тачака, Топ 5 разговора, Топ 10 извора по% употреби, итд.

Графика је интерактивна. Прелазак мишем изнад елемента ствара искачући прозор с детаљима о њему. Можете брзо филтрирати неред да се усредсредите на релевантне врсте података и временски распон који вас занима. Такви прилагођени погледи могу се сачувати за поновну употребу.

Упозорења - и унапред дефинисана и прилагођена која сте додали - покрећу се када се открије проблем. Чвор који иде према доле је унапред дефинисан аларм; упозорења могу да укључују и ствари попут интерфејса који се смањује или постаје преоптерећен.

У окну се приказују активирана упозорења Активна упозорења одељка почетног приказа. Они вам такође могу бити послани путем е-поште или СМС текста или на други начин, на основу ваших конфигурација упозорења. Можете одредити да порука упозорења треба да садржи релевантне информације о статусу мреже и везе на релевантне приказе на веб конзоли.

За ширину појаса посебно је корисна могућност прилагођавања упозорења. Можете подесити прагове за примање и преношење процента коришћења тако да будете обавештени о проблемима као што су појасеви пропусне ширине.

Када истражујете елемент или упозорење, можете га детаљно прегледати у приказу да бисте добили детаљније стање и метрике. Они помажу у утврђивању да ли је то тренутни проблем или трајан проблем и помажу у идентификацији узрока.

Свршавање у упозорење или уређај пружа графички и табеларни приступ детаљима.Испитивање детаља.

Када одређено сучеље постане проблем, можете испитати његове детаље. Такође можете да користите филтере Навигатор протока да бисте креирали прилагођени приказ који је фокусиран на уређаје, апликације и временске периоде који вас занимају.

НТА олакшава идентификацију корисника, апликација и протокола који троше највише пропусне ширине. Можете да сортирате по портовима, извору, одредишту и протоколима и прегледате обрасце саобраћаја током минута, дана или месеци.

Постоји низ унапред дефинисаних извештаја и објеката за креирање прилагођених извештаја који обрађују податке тока у графиконе и табеле које приказују како се мрежа користи и како се то мења током времена. Можете заказати да се извештаји аутоматски покрећу и испоручују. Унапред дефинисани извештаји као што су „Просечне и максималне цене промета - ВАН интерфејси у последњих 7 дана“ показују које корисне информације се могу добити како би се помогло планирање капацитета пропусне ширине.

НетФлов анализатор у реалном времену (БЕСПЛАТНИ АЛАТ)

СоларВиндс Нетфлов анализатор у реалном времену

Ако имате малу мрежу и не мислите да бисте могли да оправдате трошак уласка у врх НетФлов Траффиц Анализер, треба да размислите о бесплатном НетФлов Анализатор у реалном времену. Овај алат има гладак изглед и плаћање алата СоларВиндс, али не толико функција.

Ово је сјајан монитор за коришћење пропусне ширине, али требали бисте бити свесни свих услужних програма које немате помоћу овог алата, али добили бисте их помоћу НетФлов Траффиц Анализера. Они укључују аналитичке карактеристике, као што су форензика мрежног промета и метрике перформанси ЦБКоС. Бесплатни алат такође неће дати обавештења о саобраћају и извештавање о протоку који добијате уз плаћени услужни програм СоларВиндс. Карактеристике статуса мреже НетФлов Траффиц Анализер такође нису присутне у бесплатној верзији. Они укључују интегрисани надзор грешака, перформанси и расположивости, као и могућности управљања конфигурацијом мрежних уређаја.

СоларВиндс НетФлов Анализер у стварном времену, 100% БЕСПЛАТНИ алат

Пакет алата за проток (БЕСПЛАТНИ БРОЈ АЛАТА)

СоларВиндс НетФлов пакет алатаЈош једна бесплатна опција од СоларВиндс је Пакет алата за проток. Овај пакет укључује:

  • НетФлов Реплицатор
  • НетФлов Генератор
  • НетФлов Цонфигуратор

Ова три услужна програма су радни пакети мрежног саобраћаја и не укључују сјајне графичке приказе редовних, плаћених алата СоларВиндс, као што је НетФлов Траффиц Анализер.

Тхе НетФлов Цонфигуратор пружа Цисцо усмјеривач интерфејс како би одредио који саобраћај треба узорковати користећи НетФлов в5. Можете одредити где се ти записи шаљу тако да их ваш НетФлов сакупљач може ухватити.

Тхе НетФлов Реплицатор омогућава вам да циркулирате НетФлов пакете до одређених одредишта на вашој мрежи. Ово ће вам дати слику перформанси капацитета одређених веза на вашој мрежи, што је одлична прилика за тестирање способности ваше мрежне опреме. Тхе НетФлов Генератор ствара додатни промет за вашу мрежу. Ово је корисно средство за тестирање понашања балансирања оптерећења, фиревалл-а и упозорења о надзору перформанси мреже.

Ова три алата се не преклапају са функционалношћу уређаја НетФлов Траффиц Анализер или НетФлов Анализатор у реалном времену, тако да инсталирање Флов Тоол Бундле надопуњује могућности оних осталих СоларВиндс пакета. Пакет алата Флов доступан је за бесплатно преузимање.

СоларВиндс Флов Тоол БундлеДовнлоад 100% БЕСПЛАТНО Пакет алата

Мрежни пакет са анализатор пропусности (БЕСПЛАТНИ ПРОТИВ)

Снимка екрана пакета СоларВиндс Нетворк Бандвидтх Анализер

Заједничка платформа анализатора мрежног промета и монитора перформанси СоларВиндс чини ова два модула одличном комбинацијом, јер у стању су да раде заједно да дају пуне функције надзора мреже. СоларВиндс нуди оба ова алата у комбинираном споразуму, званом тхе Пакет мрежног пропусног опсега. Помоћу ова два алата моћи ћете да проверите проток саобраћаја и здравље мрежних уређаја, омогућавајући вам то шеф проблема са мрежним перформансама.

СоларВиндс Нетворк Бандвидтх Анализер ПацкДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

Софтвер за надзор мреже Ривал

Главни конкуренти СоларВиндс НетФлов анализатору промета су додатак ВхатсУп Голд Нетворк Аналисис саобраћаја и Паесслер ПРТГ мрежни монитор. Ево кратког прегледа који упоређује атрибуте ова три пакета.

Конфигурација софтвера за надгледање мреже ВхатсУп Голд-а много је ближа оној у споразуму СоларВиндс. У оба случаја прво купујете мрежни монитор перформанси који прати ваше мрежне уређаје. Поред тога, купујете модул за анализу саобраћаја. У оба случаја два модула су написана на заједничкој платформи и тако се неприметно интегришу. У случају ПРТГ-а, добијате комбиновани монитор мреже, сервера и апликација, што укључује анализу пропусности директно из оквира. Паесслер систем може бити прилагођен јер се наплаћује на броју сензора који активирате. Ако вас не занима надгледање сервера и апликација, једноставно не укључите те сензоре и тако завршите са комбинованим монитором перформанси мреже са анализом пропусности.

Погледајте доњу табелу да бисте видели мрежне системе за размену порука са којима сваки од ових ривалских алата може да комуницира:

ПротоцолСоларВиндс (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) ВхатсУп Голд (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Паесслер (ФРЕЕ ТРИАЛ)
Нето прилив да да да
НетФлов-Лите Не да Не
ИП-ФИКС да да да
Ј-Флов да да да
сФлов да да да
НетСтреам да Не Не
НСЕЛ Не да Не

Паесслер такође има прилагођени сензор њушкања за пакет, који ће вам помоћи у задацима надгледања пропусне ширине.

Сва три ова софтверска пакета за праћење мреже укључују мере испитивања саобраћаја као што су Пинг и Трацероуте. Три пакета такође укључују квалитет услуге и методологије обликовања саобраћаја, који су приказани у табели испод:

МетодологијаСоларВиндс (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) ВхатсУп Голд (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Паесслер (ФРЕЕ ТРИАЛ)
Квалитет услуге (КоС) да да да
КоС базиран на класи (ЦБКоС) да да да
НБАР Не да Не
НБАР2 да Не Не
Бежични ЛАН контролер (ВЛЦ) да да да
ИП СЛА да да да

Сви ови пакети могу надзирати ВЛАН саобраћај и алгоритме приоритета приоритета реда. Сви су такође способни да прошире надзор и праћење пропусности путем интернета, тако да укључују преглед Цлоуд услуга и удаљених локација у приказу монитора.

Сва три ова софтверска пакета за надгледање мреже укључују функцију анализе и визуализације снопа испоруке како би вам помогли да изолирате извор проблема са перформансама.

НетФлов Траффиц Анализер је моћан, али не и самостални

СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја је врло способан алат.

Кључни фактор који треба узети у обзир је тај да НТА није самодржаван, већ је модул ширег система који претпоставља и користи. Ако већ имате успостављену инфраструктуру за управљање мрежом која није СоларВиндс, у њу не можете једноставно додати НТА; одабир НПМ-а и НТА-а обавеза је СоларВиндс Ориона.

НТА се добро интегрише у тај већи систем. Богат пакет алата нуди много могућности додавања других алата по потреби, као и скалабилност раста с вашом мрежом. Ако имате - или очекујете да прерасте - велико и софистицирано мрежно окружење, НПМ и НТА имају много смисла.

Умрежавање Земље од Гералта, лиценцирано под Цреативе Цоммонс ЦЦ0.

Орионски дијаграм архитектуре из НетФлов Траффиц Анализер-а.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5

Adblock
detector