СоларВиндс НПМ вс Паесслер ПРТГ

СоларВиндс вс ПРТГ

Широка транзиција за пословање путем интернета довела је до сталне потражње за алатима за надгледање мреже. Без обзира да ли надгледа здравље повезаних уређаја или спречава злонамерне нападе, мрежна администрација тајна је готово свих мрежа уживо. Не чуди што с обзиром на број веза које просечне мрежне мреже обрадјују свакодневни администратори помоћу мрежних платформи за праћење како би им помогли.

Када су у питању алати за праћење мреже, неколицина имена су истакнута као СоларВиндс и Паесслер ПРТГ. Ова два бренда произвела су неке од најнапреднијих доступних мрежа за надгледање мрежа. У овом ћемо чланку посебно погледати два производа; Монитор перформанси мреже СоларВиндс и Паесслер ПРТГ Мрежа Монитор.

Ми ћемо пажљиво упоређивати ова два великана за праћење мреже да бисмо видели шта је најбоље.

Наша анализа ће узети у обзир карактеристике као што су контролне табле, Подешавање, виртуализација, надгледање мреже, Надгледање перформанце, надзор инфраструктуре, и обавештења.

Преглед

Испод смо уврстили табелу са прегледом функција сваког производа који показују како се међусобно слажу:

Карактеристике
Монитор перформанси мреже СоларВиндс (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)
Аутоматско откривање да да
Прилагодљива контролна табла да да
Кориснички интерфејс Виндовс ГУИ и Веб-ГУИ Виндовс ГУИ и Веб-ГУИ
Упозорења и Обавештења Е-пошта, СМС, прилагођени услови покретања Е-пошта, СМС, Пусх Нотифицатионс, Мобиле Апп, Креирајте сопствене скрипте
Надгледање мреже и подршка протока СНМП (НетФлов, Ј-Флов, ИПФИКС, сФлов и НетСтреам в / СоларВиндс НетФлов Траффиц Анализер СНМП, ВМИ, НетФлов, сФлов
Извештавање Прилагодљиви и 100 подразумеваних предложака Прилагодљиво и заказано извештавање
Цене Доступно од 2995 УСД (2,269) Доступно бесплатно за мање од 100 сензора, плаћене верзије које почињу од 1600 УСД (1,228 £)

Поставити

Процес постављања један је од најважнијих фактора који треба узети у обзир приликом увођења новог програма. Једноставност помоћу које можете довршити поступак подешавања одређује колико је лако имплементирати програм по избору. Паесслер ПРТГ мрежни монитор ради са основним сервером и једном (или више) сонди. Ово одржава поступак подешавања релативно једноставно док пратите целу мрежу са једним сервером.

Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор за Виндовс можете да преузмете за око пет минута. Кроз поступак конфигурације вас ће преузети Гуру конфигурације која захтева информације од администратора, тако да имате акредитиве за пријаву за будућу употребу. Процес подешавања је бржи од осталих производа Паесслер ПРТГ мрежни монитор чува податке у сопственом јединственом систему а не ан СКЛ база података.

Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор подешавање такође има предност подстицања прилагодљивост за веће организације. Подешавање је вишеслојно и можете надоградити своје сервере, сонде и сензоре да бисте били у току са вашим захтевима без обзира на величину ваше организације.

У поређењу, Монитор перформанси мреже СоларВиндс захтева мало више улагања. Монитор перформанси мреже СоларВиндс да бисте инсталирали око 800 МБ простора, што је знатно више од Паесслер ПРТГ мрежни монитор. Такође вам је потребан одређени број додатних Виндовс решења као што су Мицрософт СКЛ Сервер 2005 СП3 или новији и Виндовс сервер 2003 или 2008. Такође вам треба .НЕТ Фрамеворк 3.5 или новији.

Ово је мало теже него Паесслер ПРТГ мрежни монитор али ни то није баш компликовано. Међутим, у погледу лаганог размештања, морамо дати предност томе Паесслер ПРТГ мрежни монитор овде. Основно подешавање је једноставно за коришћење и поставља темеље како би били спремни за будуће увећавање.

Откривање мреже (и аутоматско откривање)

Функције аутоматског откривања програма СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор

Следећа функција коју ћемо погледати је откриће мреже. Откривање мреже је део процеса подешавања, али заслужује сопствени одељак, тако да можемо даље анализирати шта сваки програм може да понуди. на Монитор перформанси мреже СоларВиндс постоји поступак аутоматског откривања који започиње чим завршите почетно подешавање. Функција аутоматског откривања аутоматски ће препознати уређаје у вашој мрежи тако да не морате ручно да уносите њихове податке.

Главна предност овога је уштеда времена. На уређајима без функције аутоматског откривања веома је незгодно проћи кроз сваки уређај и додати га у вашу мрежу. Функција аутоматског откривања чини Монитор перформанси мреже СоларВиндс погодно за брзо постављање и штеди вам време које можете да искористите за обављање важнијих ствари.

Као Монитор перформанси мреже СоларВиндс, Паесслер ПРТГ мрежни монитор такође има своју значајку аутоматског откривања. Са Паесслер ПРТГ мрежни монитор можете да скенирате мрежу путем ИП распона. Иако оба производа имају аутоматско откривање, Монитор перформанси мреже СоларВиндс има предност засновану на свом интуитивном дизајну и одличним мапама топологије откривања аутомобила.

Прилагођавање командне табле и надзорне табле

СоларВиндс НПМ контролна табла

Без обзира коју платформу користите, већина ваших активности праћења ће се одвијати путем надзорне табле. Инструментална табла делује као централни концентратор који приказује ваше живе податке и приказује вам све што се догађа под хаубом ваше мреже. Као резултат, кључно је имати контролну таблу коју можете брзо да прочитате и прилагодите.

Са Монитор перформанси мреже СоларВиндс (приказано на слици изнад) можете да прилагодите контролну таблу онако како сматрате прикладним. Уређаје можете прегледати у пите графиконима, графиконима и дугмади у боји означеним детаљима како ради ваша инфраструктура. Слично томе, Монитор перформанси мреже СоларВиндс такође има своје Контролна табла анализе перформанси ПерфСтацк-а. Ово вам омогућава да повучете и испустите податке о кориштењу у временској траци да бисте их упоредили са другим подацима.

Ово је корисно јер можете упоређивати различите скупове података један поред другог. Гледање скупова података на такав начин јединствено је Монитор перформанси мреже СоларВиндс и омогућава вам решавање проблема одређених мрежних грешака без потребе да прегледавате кроз пуно различитих прозора.

ПРТГ Мрежни надзорни панел

Паесслер ПРТГ мрежни монитор такође нуди сопствене прилагодљиве надзорне табле са избором бројева, графикона и карата. Заправо можете користити прилагођени ХТМЛ код да бисте креирали своје објекте на мапи. Ово је корисно јер вам омогућава стварање јединствене перспективе ваше мреже.

Засновано на једноставности командне табле и пробирљивој Контролна табла анализе перформанси Перфстацка, Монитор перформанси мреже СоларВиндс је најбољи избор овде. Шанса за упоређивање различитих скупова података на такав начин је непроцењива када се анализира попречни пресјек података.

Кориснички интерфејс

Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор и Монитор перформанси мреже СоларВиндс обоје нуде корисницима ГУИ за Виндовс и интернетски ГУИ. То значи да можете приступити свакој платформи на мрежи и на свом уређају. Већина корисника на сваком производу гравитираће веб-ГУИ-ју на основу њихове приступачности. То је једна област где Монитор перформанси мреже СоларВиндс и Паесслер ПРТГ мрежни монитор подједнако се подударају.

Упозорења и Обавештења

СоларВиндс НПМ Алертс

Упозорења и Обавештења су једна од најважнијих функција на коју ћете наићи из алата за праћење мреже. Обавијести су дизајниране тако да вас редовно ажурирају када се кључни догађаји догоде на вашој мрежи. Изузетно су вриједни на већим мрежама гдје је готово немогуће остати на врху свега што се догађа. Обавештења овде и тамо могу вас стално ажурирати када нисте сигурни шта се догађа. Ово је од виталног значаја за одржавање ваше услуге у потпуности и на мрежи.

Упозорења о ПРТГ мрежном монитору

И једно и друго Паесслер ПРТГ мрежни монитор (на слици горе) и Монитор перформанси мреже СоларВиндс проследите то летећим бојама. ПРТГ дизајниран је да вам шаље упозорења како би вас обавестио када су одређене активности или параметри препознати. Не само да вам нуди е-маил и СМС обавештења али вам такође омогућава да примате пусх нотификације директно на ваш телефон преко ПРТГ апликације. Тхе ПРТГ апликација је доступна за Виндовс, иОС, и Андроид чинећи га доступним већини мобилних корисника.

Међутим, у чему се заиста истиче Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор систем упозорења је да можете осмислите сопствене скрипте за обавештавање. Ово вам омогућава контролу над врстом мрежне активности за коју желите да прегледате. Ово вам исплаћује дивиденде омогућавајући вам прилагођавање активности праћења мреже и прилагођавање најновијим претњама.

Монитор перформанси мреже СоларВиндс такође вам омогућава велику количину контроле над вашим условима узбуњивања. Можете да креирате сопствене услове активирања да активирате упозорења. Уз овај програм, фокус је стављен на смањење ваших упозорења, тако да ћете морати да се бавите само најнеопходнијим проблемима. Такође можете диктирати у које доба дана су упозорења активна и коме се шаљу.

Ово је такође интелигентни систем упозорења који вам омогућава да прописујете одређене радње које треба предузети након што су испуњени унапред дефинисани критеријуми. На пример, можете послати текст е-поште или извршити програм након што је активност означена. То вам омогућава да у свој одговор на догађај уградите додир аутоматизације.

Свеукупно систем упозорења који нуди Монитор перформанси мреже СоларВиндс ипак се осећа потпунијим Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор прилагођене скрипте и апликације олакшавају администраторима да остану на врху. СоларВиндс Монитор перформанси мреже интелигентна упозорења и једноставан систем услова покретања омогућавају вам да изградите своје окружење за праћење око својих потреба.

Надгледање мреже и подршка протока

Наравно, када преузмете алат за надгледање мреже, желите тачно да знате како желите да надгледа вашу мрежу. И једно и друго Паесслер ПРТГ мрежни монитор и Монитор перформанси мреже СоларВиндс доћи потпуно опремљени у овом случају. На пример, Паесслер ПРТГ мрежни монитор користи АНМП анкета, ВМИ, Нето прилив и сФлов да бисте прикупили информације са своје мреже. Ширење ових функција праћења омогућава вам мрежни монитор који се такође може покренути Пакет анализа.

Монитор перформанси мреже СоларВиндс такође користи АНМП анкета и интегрише се са другим производом званим СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја. СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја омогућава кориснику да снима пакете и Нето прилив, Ј-Флов, ИПФИКС, сФлов, и НетСтреам података.

На основу његове разноликости Монитор перформанси мреже СоларВиндс са СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја одликује се упечатљивијим пакетом способности праћења протока од Паесслер ПРТГ мрежни монитор. Међутим, на основу чињенице да Паесслер ПРТГ мрежни монитор подразумевано укључује надгледање протока, овом одељку морамо дати ПРТГ овде.

Мрежне мапе

ПРТГ мрежне мапе

Мрежне мапе су функција коју не видимо довољно у производима за надгледање мреже. Понекад географски поглед на вашу мрежу може бити једнако илустративан колико и посматрање необрађених података. Срећом, обоје Монитор перформанси мреже СоларВиндс и Паесслер ПРТГ мрежни монитор (на слици горе) имају својство мапа. на Монитор перформанси мреже СоларВиндс можете да видите мапу ваших ауто уређаја која се аутоматски прилагођава променама топологије.

То значи да након што додате нови уређај у мрежу Монитор перформанси мреже СоларВиндс ће га аутоматски додати на мапу. Имати карту која се аутоматски ажурира врло је корисно за пружање ажурне мрежне мапе. Ово је такође обојено бојом, па ако постоји уређај који има проблема, означен је црвеном бојом тако да га можете лако видети.

Паесслер ПРТГ мрежни монитор користи други приступ у томе што вам омогућава да креирате веб странице са сопственим мапама. Ове мапе се могу јавно делити ако требате да покажете осталим члановима свог тима било какве мрежне активности које тренутно доживљавате. Као Монитор перформанси мреже СоларВиндс, ова мапа је обојена у боји, али екрани се не могу лако читати.

Ако вам треба мапа топологије мреже што вам јасно показује како се мрежни уређаји међусобно повезују Монитор перформанси мреже СоларВиндс овде је бољи избор. Мапе су једноставне за читање и нећете морати дуго да зурите пре него што схватите шта се догађа.

Извештаји

Способност ретроспективне анализе података и прегледавање прошлих перформанси на вашој мрежи често је једнако важна као и гледање података о вашој употреби у живо. Много је ствари које бисте могли пропустити у стварном времену, а које ћете уочити историјским подацима. Генерисање извештаја је савршен начин да се прегледају подаци које сте обрадили и пружа вам прилику да узмете микроскоп на своју мрежу.

Извештаји су област где Монитор перформанси мреже СоларВиндс стварно га избацује из парка. Постоје преко 100 подразумеваних предложака које можете да користите за заказивање извештаја о перформансама мреже. Можете их прилагодити тако да генерирате само потребне информације.

Паесслер ПРТГ мрежни монитор такође има своје прилагодљиве извештаје. Постоји картица Извештаји која је намењена производњи и управљању извештајима. Можете заказати будуће извештаје и прилагодити начин приказивања информација. То вам омогућава огромну контролу над прегледом ваше мреже. Након што створите извештај, можете га извести у ПДФ датотеку и послати га другим члановима вашег тима.

На основу једноставности система извештавања, Паесслер ПРТГ мрежни монитор мало надмашује Монитор перформанси мреже СоларВиндс овде. Дизајн извештаја и лакоћа помоћу које можете заказати будуће извештаје уклањају гњаважу покушаја ретроспективног праћења података.

Цене

Конкуренција између ове две постаје мало сложенија када је у питању цена.

Монитор перформанси СоларВиндс (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Монитор перформанси мреже СоларВиндс доступан је по цени од 2.955 долара (2.269 фунти). Доље је приказана листа опција за цијене:

Верзија производа СоларВиндс
Подржани елементи
Цена
НПМ СЛ100 100 2.955 УС $
НПМ СЛ250 250 6.720 УСД (5.161)
НПМ СЛ500 500 $ 10,500 (£ 8,066)
НПМ СЛ2000 2000 $ 19,345 (£ 14,865)
НПМ СЛКС Неограничено $ 32,525 (£ 24,986)

Као што видите горе, доступне су различите опције цена. Међутим, приметићете да је улазна цена од 2,955 долара (2,269 фунти) прилично висока. Можете проценити НПМ а 30-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс Нетворк Перформанце МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

Паесслер ПРТГ мрежни монитор

С друге стране, Паесслер ПРТГ мрежни монитор нуди следеће опције цена:

Верзија производа Паесслер
Подржани елементи
Цена
ПРТГ Бесплатно 100 бесплатно
ПРТГ 500 500 1.600 УСД (1.252 £)
ПРТГ 1000 1000 2850 УСД
ПРТГ 2500 2500 5.950 УСД (4.658)
ПРТГ 5000 5000 10,500 УСД
ПРТГ мрежни монитор КСЛ1 КСЛ1 14.500 УСД

Сваки од ових производа је по конкурентним ценама, али заснован на флексибилној структури цена Паесслер ПРТГ мрежни монитор и његова доња тачка улаза, овде морамо дати овом производу предност. Цијене нису само конкурентне, већ вам омогућавају и праћење одређеног броја сензора у складу с потребама ваше организације.

Овај формат цена подржава велике и мање организације на одређени начин СоларВиндс Монитор перформанси мреже висока почетна цена не.

Са Паесслер ПРТГ мрежни монитор мања предузећа могу умочити прсте у свет надгледања мреже без потребе да потроше било шта до првих 100 сензора. Слично томе, почетна цена плаћених верзија је далеко од оне која је плаћена Монитор перформанси мреже СоларВиндс (чак и ако Монитор перформанси мреже не ограничава сензоре).

Паесслер ПРТГ такође је доступан у 30-дневном бесплатном пробном року за процену.

Монитор перформанси мреже СоларВиндс доноси победу

Монитор перформанси мреже СоларВиндс и Паесслер ПРТГ мрежни монитор тренутно су два производа са највишим перформансама на тржишту. Мало је вероватно да ћете наћи многе друге платформе које спајају једноставност и дубину једнако ефикасно као што то чине ова два производа. Међутим, и поред снаге Паесслер ПРТГ мрежни монитор, Монитор перформанси мреже СоларВиндс нуди бољи пакет у целини.

Од брзог аутоматског откривања до сјаја Контролна табла анализе перформанси ПерфСтацк-а и прилагодљива упозорења, Монитор перформанси мреже СоларВиндс омогућава вам да створите сопствено искуство надгледања уз минимални напор.

Док Паесслер ПРТГ мрежни монитор има подешавање скалабилности, визуелну квалитету и извештаје сличног квалитета Монитор перформанси мреже СоларВиндс то једноставно не спаја на потпуно исти начин. Док је поступак аутоматског откривања Паесслер ПРТГ мрежни монитор добро је што није тако добро СоларВиндс Монитор перформанси мреже јер није тако глатко.

Уопште препоручујемо Монитор перформанси мреже СоларВиндс организацијама које траже решење за надгледање мреже које ће вас покренути и покренути што пре. Мањим организацијама и онима који траже скалабилну структуру цена саветује се да се одлуче Паесслер ПРТГ мрежни монитор као што сте покривени опсегом цена од фрееваре верзије до КСЛ1 верзије с неограниченим сензорима.

Такође видети: СоларВиндс вс Зеносс 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 50 =

Adblock
detector