СоларВиндс вс МанагеЕнгине

СоларВиндс вс МанагеЕнгине
Мало је имена исто као синоним за надгледање мреже СоларВиндс и МанагеЕнгине. Ова два производа су помогла да се револуционализује начин на који администратори управљају мрежама на нивоу предузећа. Мало је алата који пружају спој свестраности и једноставности због којих су производи постали кућна имена. Раст алата за надгледање мреже је био нагли током последње деценије.

Данас, надгледање мреже се развио до сложеног споја мреже, инфраструктуре, надгледања апликација и сервера. Постоји 101 начина да се види како ваша мрежа прати. Док ће вам неки алати показати само неке од ових перспектива. СоларВиндс и МанагеЕнгине су изградили имена за себе због свог визуалног приступа глатком надзору мреже..

У овом чланку ћемо упоредити колико је добро Монитор перформанси мреже СоларВиндс и МанагеЕнгине ОпМанагер пружити искуство надгледања мреже. Посветићемо посебну пажњу кључним карактеристикама као што су контролне табле, упозорења, извештаји и визуализација то ће одредити колико је лако администраторима да користе ове програме за надгледање њихових мрежа.

Поређење функција

ФеатуреСоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор
МанагеЕнгине ОпМанагер
Аутоматско откривање Да (са СНМП-ом) Да (са СНМП, ИЦМП, ВМИ и Телнет)
Надгледање пропусности и подршка протока Потребан је СоларВиндс НетФлов анализатор Да (за НетФлов, сФлов, јФлов и ИПФИКС)
Упозорења Е-пошта или СМС Е-пошта или СМС
ВоИП Мониторинг Потребан је СоларВиндс менаџер за квалитет ВоИП мреже да
ИПАМ Потребно је СоларВиндс управитељу ИП адреса да
Цене Погледајте таблицу цијена доље Погледајте таблицу цијена доље

Поставити

Подешавање СоларВиндс

Колико је поступак подешавања јасан, дефинише колико је лако уградити производ за надгледање мреже. Тренутно оба Монитор перформанси мреже СоларВиндс и МанагеЕнгине ОпМанагер нуде поступак подешавања који је једноставан. Са Монитор перформанси мреже СоларВиндс након што преузмете програм, кроз инсталацију ће вас водити А чаробњак за конфигурацију.

Управљање подешавањем мотора ОпМанагер
Слично томе, након што преузмете МанагеЕнгине ОпМанагер покрећете чаробњака за инсталацију. Од вас ће се затражити да прихватите лиценчни уговор и верзију ОпМанагер који желите да инсталирате. Након неколико мањих корака, од вас ће се затражити да одаберете режим и базу података свог сервера. То је скоро све што вам је потребно пре него што почнете да користите програм.

Иако је приступ МанагеЕнгине ОпМанагер-а нешто меандернији од Монитор перформанси мреже СоларВиндс, и даље је релативно витка. Ова два производа је све у свему једноставна за подешавање и погодна су за нове кориснике као и за искусне администраторе. Међутим, на основу практичности поступка подешавања Монитор перформанси мреже СоларВиндс је лакше имплементирати.

Аутоматско откривање

Функције аутоматског откривања програма СоларВиндс Нетворк Перформанце Монитор
Постоји неколико већих препрека за имплементацију од конфигурације мрежних уређаја. Једном када повежете алат за надгледање мреже, обично морате да повежете све уређаје на вашој мрежи са платформом пре него што почнете да пратите. Ово захтева пуно времена и захтева да администратор остане прикован за рачунар током конфигурисања нових уређаја.

срећом, Монитор перформанси мреже СоларВиндс дозвољава кориснику да пређе из тог мучног поступка употребом функције аутоматског откривања. Са аутоматским откривањем, Монитор перформанси мреже СоларВиндс аутоматски препознаје уређаје повезане у вашој мрежи и конфигурише их. То ради АНМП анкета сваки уређај и евидентирање примљених информација. Резултат је поступак конфигурације који је готово у потпуности аутоматизован.

МанагеЕнгине Аутодисцовери
МанагеЕнгине ОпМанагер такође има своју моћну значајку аутоматског откривања која има могућност откријте више од 5000 интерфејса сваке минуте.

МанагеЕнгине ОпМанагер користи СНМП, ИЦМП, ВМИ, и Телнет да бисте открили широк спектар уређаја. Процес аутоматског откривања води а Чаробњак за откривање што кориснику омогућава диктирање уређаја који желе да буду откривени.

Иако се ради о блиској поређењу, заснованој на једноставности процеса аутоматског откривања, Монитор перформанси мреже СоларВиндс нуди више лагано искуство овде. Аутоматско откривање покреће се аутоматски након завршетка поступка подешавања. Међутим, то се мора рећи МанагеЕнгине ОпМанагер заиста нуди одличан поступак аутоматског откривања.

Надгледање мреже

Снимак заслона мреже монитора перформансе мреже СоларВиндс
У овом одељку упоредимо како Монитор перформанси мреже СоларВиндс и МанагеЕнгине ОпМанагер приступити пракси мониторинга мреже. Потоњи омогућава кориснику да надгледа уређаје на основу њихових детаља перформансе, доступност, Процесори, меморија, и саобраћај. Свака од ових показатеља говори вам о важним информацијама о здрављу ваше инфраструктуре.

На пример, коришћење ЦПУ-а говори о томе да ли је неки део хардвера у најбољем успеху или је близу скупог квара. Имајући висок ниво употребе ЦПУ-а указује на то да уређај има проблема са перформансама. Имајући могућност да се ово рано препозна, администратор може да ступи у акцију како би опрему вратио у радно стање пре него што се потпуно смањи..

Монитор перформанси мреже СоларВиндс такође прати ове метрике поред фактора попут температура, брзина вентилатора, и напајање. Опште здравствено стање уређаја је окарактерисано као Критичан, Упозорење, Горе, и Недефинисан. Све су то у бојама тако да се погледом може видјети ако неки уређај има проблема.

Мониторинг пропусне ширине

МанагеЕнгине ОпМанагер надзор пропусне ширине
Мониторинг пропусне ширине и НетФлов анализа су неки од најважнијих алата за скрининг ваше мреже против будућих проблема. Бити у стању да кажете колико сте ширине појаса на располагању и које апликације поједу ваш пропусни опсег говори о томе колико добро ваша мрежа функционише. МанагеЕнгине ОпМанагер пружа одлично искуство у том погледу, јер нуди анализу протока за Нето прилив, сФлов, јФлов, и ИПФИКС.

То вам пружа основе потребне да се критички посматра ваше коришћење мреже. Монитор перформанси мреже СоларВиндс је више ограничен у смислу који вам је потребан СоларВиндс НетФлов Анализер да би се извршила анализа протока. Помоћу овог додатног програма можете пратити протоке као што су Нето прилив, Ј-Ток, ИПФИКС, и сФлов.

У овој области предност иде МанагеЕнгине ОпМанагер. Разлог је тај што морате да преузмете СоларВиндс НетФлов Анализер да би се извршио исти број анализа протока као МанагеЕнгине ОпМанагер. Због једноставности, има смисла постављање МанагеЕнгине ОпМанагер јер не морате да преузмете додатни производ да бисте користили ову функцију.

Визуализација

Снимак екрана СоларВиндс НетПатх
Колико је добар мрежни монитор виртуализација одређује колико ефикасно можете надгледати мрежу у реалном времену. Ако је виртуализација лоша, а прикази су претрпани, збуњујући или ограничени, нећете моћи да препознате трендове у настајању. срећом, Монитор перформанси мреже СоларВиндс и МанагеЕнгине ОпМанагер су два производа која не слабе у овој области.

Монитор перформанси мреже СоларВиндс има широк спектар функција визуелизације укључујући графови, графикони, и бројчаници. Међутим, што се тиче овог програма, то је само врх леденог бријега. Зове се једна посебно занимљива визуелна функција праћења НетПатх критична визуализација путање. Ово вам помаже да видите динамичке мрежне стазе промета од скока до скока.

Прикупља податке о перформансама при сваком скоку (који је обојен у боји на основу перформанси) тако да можете видети да ли у ланцу постоји слаба веза. Затим можете да користите показивач да бисте погледали детаљније информације о томе шта је проблем. НетПатх је спасилачки уређај јер вам омогућава праћење различитих подешавања мреже уз одржавање видљивости.

МанагеЕнгине ОпМанагер слика
МанагеЕнгине ОпМанагер комбинира једноставне дизајне плоче с бираним бојама и графиконима сличним бојама Монитор перформанси мреже СоларВиндс. Сви ови дизајни лако се читају под притиском, али оно што се заиста истиче је МанагеЕнгине ОпМанагер'с мрежна карта. Можете прегледати тополошке и географске мапе своје мреже да бисте видели који уређаји се покрећу и раде.

Из ове перспективе можете одмах видети да ли постоји проблем. Одлична ствар у томе је да је МанагеЕнгине ОпМанагер значајка аутоматског откривања осигурава да то буде ажурирано. Вреди то споменути Монитор перформанси мреже СоларВиндс такође има своју мапу топологије. Свеукупно засновано на минималистичком приступу визуализацији, Монитор перформанси мреже СоларВиндс овде се истиче. Тхе НетПатх перспектива је добродошао додатак.

Упозорења

СоларВиндс НПМ Алертс

Један од изазова који се поставља ефикасним надгледањем мрежа је и даље на врху развоја уживо. Ово је посебно проблематично на већим мрежама које имају стотине различитих уређаја које могу пратити. Заправо, у многим мрежама није могуће пратити чисту количину веза и промене уживо без помоћи система упозорења. Систем упозорења аутоматски пази на проблематичне активности и подиже обавештење када администратор треба да интервенише.

Монитор перформанси мреже СоларВиндс дизајниран је у складу с филозофијом да превише упозорења узрокује „парализу анализом“. Као резултат, његов циљ је да ограничи упозорења на кључне догађаје. Можете да дефинишете сопствене услове активирања како бисте одредили за које догађаје добијате обавештења и када. Ограничавање обавештења спречава вас да будете нежељени са обавештењем изван радног времена.

У случају да систем препозна проблематично понашање, тада можете одабрати који ће члан вашег тима бити обавештен путем е-поште или СМС-а. Ово је веома корисно јер вам омогућава да циљано одговорите на претње јер се појављују, а не да ручно прослеђујете е-пошту другом особљу након догађаја.

АлМанагеЕнгине ОпМанагер

МанагеЕнгине ОпМанагер такође има свој разноврсни систем упозорења. Помоћу система упозорења, корисници могу одабрати да примају упозорења путем е-поште или СМС-а. Можете имати упозорења која укључују напомену која детаљно описује проблем који помаже примаоцу да предузме мере за његово решавање.

Један од најважнијих аспеката овог система упозорења је његов ланац ескалације. У случају да први прималац не реагује правовремено, тада МанагеЕнгине ОпМанагер ескалираће ситуацију и послати упозорење другом релевантном члану особља. На тај начин ваша мрежа се неће зауставити ако кључни члан особља није доступан из било којег разлога.

Ланац ескалације који нуди МанагеЕнгине ОпМанагер је оно што се продаје као решење за корпоративне кориснике. У већим организацијама је изузетно корисно да се спреми ланац ескалације у случају да члан особља није доступан. То вам осигурава да нећете доживети непредвиђене застоје само зато што ваш тим није реаговао на време.

ВоИП Мониторинг

воип-перформанс-надзор МанагеЕнгине ОпМанагер

У сложенијим мрежама са ВОИП решењима, МанагеЕнгине ОпМанагер исплаћује дивиденде. МанагеЕнгине ОпМанагер омогућава вам праћење ВоИП решења за проблеме попут губитак пакета и латентност. Постоји чак и наменска страница за надгледање ВоИП-а која вам омогућава да укажете на локацију позива.

нажалост, Монитор перформанси мреже СоларВиндс нема исту функцију. Да бисте покренули ефикасно ВоИП праћење са а СоларВиндс производа, морате га преузети СоларВиндс ВоИП и менаџер за квалитет мреже. Као резултат, ако ваше подешавање мреже укључује ВоИП уређаје, то ћете пронаћи МанагеЕнгине ОпМанагер има много више на броду да вас подржи ван оквира.

Управљање ИП адресама

ИПАМ МанагеЕнгине

Управљање ИП адресама је још једна карактеристика где МанагеЕнгине ОпМанагер је глава и рамена горе Монитор перформанси мреже СоларВиндс.

на МанагеЕнгине ОпМанагер можете да скенирате подмреже да видите које су ИП адресе доступне. Ово је огромно јер сваки уређај у вашој мрежи треба своју ИП адресу. Могућност расподјеле ИП адреса ублажава потешкоће покушаја додјеле ограничених ресурса за мрежне уређаје.

Монитор перформанси мреже СоларВиндс не нуди такву функцију. Међутим, вреди приметити да помоћу ИП адресе можете вршити управљање ИП адресама СоларВиндс Менаџер ИП адреса. То можете купити по цени од 1,995 УСД (1,535 фунти). МанагеЕнгине ОпМанагер овде нуди бољу понуду јер укључује ИПАМ бесплатно.

Цене

Цијене су област гдје МанагеЕнгине ОпМанагер има изразиту предност. Не само да има флексибилне цене одређивања цена, већ је доступан и као бесплатна верзија. Прва верзија је Бесплатно издање ОпМанагер-а које омогућава корисницима да прате до 10 уређаја. Иако ово није довољно за веће организације, добар је одскочни корак за мање организације које нису упознате са мрежним надзором. Потпуна листа опција за цене за МанагеЕнгине ОпМанагер приказани су у овој табели испод:

Верзија производа
Ограничење уређаја
Цена
бесплатно 10 бесплатно
Битно 25 715 УСД (550 €)
Ентерприсе 500 $ 19,795 (£ 15,237)

С друге стране, Монитор перформанси мреже СоларВиндс нема бесплатне верзије. Списак опција за цене за Монитор перформанси мреже СоларВиндс можете видети испод:

Верзија производа
Подржани елементи
Цена
НПМ СЛ100 100 2.955 УС $
НПМ СЛ250 250 6.720 УСД (5.161)
НПМ СЛ500 500 $ 10,500 (£ 8,066)
НПМ СЛ2000 2000 $ 19,345 (£ 14,865)
НПМ СЛКС Неограничено $ 32,525 (£ 24,986)

У смислу флексибилне структуре цена, МанагеЕнгине ОпМанагер нуди бољу структуру цена од два производа за мање организације. Нуди низ цена које омогућавају мањим организацијама да пређу у надзор мреже без пребрзог улагања новца. Покретањем по вишој цени, Монитор перформанси мреже СоларВиндс може бити ван домашаја мањих организација.

ОС

Најочитија разлика између ова два у односу на ОС је та МанагеЕнгине ОпМанагер је доступан на више оперативних система него Монитор перформанси мреже СоларВиндс. Испод је листа оперативних система који МанагеЕнгине ОпМанагер може се покренути са:

Виндовс ОС Виндовс Сервер 2000 / Профессионал, Виндовс Сервер 2003, Виндовс КСП Профессионал, Виндовс Виста, Виндовс Сервер 2008, Виндовс Сервер 2008 Р1 & Р2, Виндовс Сервер 2012, Виндовс Сервер 2012 Р1 & Р2, Виндовс 7, Виндовс 8, Виндовс 10
Линук ОС Редхат Линук 6.0 и новији, Редхат Линук Адванцед Сервер 2.1 & 3.0, РедХат Ентерприсе Сервер 2.1 & 3, Дебиан верзија 6.0, Дебиан ГНУ / Линук 3.0 (Вооди), Мандраке Линук 10.0, СУСЕ 10 и новије верзије
Цент ОС 6.0 и новије верзије, Федора 18 и новије верзије
Убунту 12 и новији

У супротности, Монитор перформанси мреже СоларВиндс је компатибилан са следећим:

ОС Виндовс Сервер® 2012, 2012 Р2 и 2016
База података СКЛ Сервер® 2012, 2012 СП1, 2012 СП2, 2012 СП3
СКЛ Сервер 2014, СП1, 2014 СП2
СКЛ Сервер 2016, СП1

СКЛ Сервер 2017 РЦ1

Монитор перформанси мреже СоларВиндс: Кинг оф Нетворк Мониторинг

монитор за перформансе мреже
Иако обоје Монитор перформанси мреже СоларВиндс и МанагеЕнгине ОпМанагер су високи играчи широм света, први остаје овде као јасни победник. Иако то можда нема ИПАМ или ВОИП способности праћења МанагеЕнгине ОпМанагер, нуди искуство праћења које је лако поставити и одржавати дугорочно.

Кориснику се пружа једноставан поступак подешавања који је повезан са поступком аутоматског откривања. Глатка транзиција од подешавања до аутоматског откривања и праћења је СоларВиндс Монитор перформанси мреже највеће богатство. Када је имплементација завршена, тада имате комбинацију НетПатх визуализације и СоларВиндс Монитор перформанси мреже екран на инструментној табли преко којег можете свакодневно пратити.

Једна област где МанагеЕнгине ОпМанагер има велику предност у односу на цену. Иако се то не односи на сваку организацију, виша почетна цена од Монитор перформанси мреже СоларВиндс негативан је за мање организације. Нижа почетна цена од МанагеЕнгине ОпМанагер пружа мањим компанијама шансу да уђу у игру надгледања мреже без пухања читавог буџета на једној платформи.

Препоручујемо Монитор перформанси мреже СоларВиндс за компаније које траже решење за надгледање мреже које нуди брзу имплементацију и одличан дизајн командне табле. МанагеЕнгине ОпМанагер је погодније за мање организације и оне организације које траже додатне функције као што су ИПАМ и ВоИП. Можете преузмите 30-дневни бесплатна реклама од Монитор перформанси мреже СоларВиндс.   

СоларВиндс Монитор Перформанце МониторДонесите 30-дневни БЕСПЛАТНИ ПРОМЕНИ на Соларвиндс.цом

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 38 =

Adblock
detector