SolarWinds NPM i Paessler PRTG

SolarWinds vs PRTG

Široka tranzicija poslovanja na mreži dovela je do stalne potražnje za alatima za nadzor mreže. Bilo da nadgleda zdravlje povezanih uređaja ili sprečava zlonamjerne napade, mrežna administracija tajna je gotovo svih mreža uživo. Ne iznenađuje da s obzirom na broj veza koje prosječni mrežni mrežni procesi svakodnevno administratori koriste platformama za nadgledanje mreže kako bi im pomogli.

Kada su u pitanju alati za praćenje mreže, nekolicina imena su istaknuta kao SolarWinds i Paessler PRTG. Ove dvije marke proizvele su neke od najnaprednijih dostupnih mreža za nadzor mreže. U ovom ćemo članku posebno pogledati dva proizvoda; Monitor performansi mreže SolarWinds i Paessler PRTG Mreža Monitor.

Mi ćemo pažljivo usporediti ova dva velikana za praćenje mreže kako bismo vidjeli što je najbolje.

Naša će analiza uzeti u obzir značajke poput Nadzorna ploča, prilagodbe, virtualizacije, nadzor mreže, praćenje performansi, nadzor infrastrukture, i obavijesti.

Pregled

Ispod smo uvrstili tablicu s pregledom značajki svakog proizvoda koji pokazuju kako se međusobno slažu:

Značajke
Monitor performansi mreže SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE)
Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)
AutoDiscovery Da Da
Prilagodljiva nadzorna ploča Da Da
Korisničko sučelje Windows GUI i internetski GUI Windows GUI i internetski GUI
Upozorenja i obavijesti E-pošta, SMS, prilagođeni uvjeti pokretanja E-pošta, SMS, Push Notifications, Mobile App, Stvaranje vlastitih skripti
Nadgledanje mreže i podrška protoka SNMP (NetFlow, J-Flow, IPFIX, sFlow i NetStream w / SolarWinds NetFlow analizator prometa SNMP, WMI, NetFlow, sFlow
Izvještavanje Prilagodljivi i 100 zadanih predložaka Prilagodljivo i planirano izvještavanje
cijena Dostupno od 2.955 USD (2.269 £) Dostupno besplatno za manje od 100 senzora, plaćene verzije od 1600 USD (1.218 £)

Postaviti

Postupak postavljanja jedan je od najvažnijih čimbenika koje treba uzeti u obzir prilikom uvođenja novog programa. Jednostavnost kojom možete dovršiti postupak postavljanja određuje koliko je jednostavno uvesti program po izboru. Paessler PRTG mrežni monitor djeluje s osnovnim poslužiteljem i jednom (ili više) sondi. Ovo održava postupak postavljanja relativno jednostavno dok pratite cijelu mrežu s jednim poslužiteljem.

Možete preuzeti Paessler PRTG Network Monitor za Windows za otprilike pet minuta. Kroz postupak konfiguracije vodi vas postupak Guru konfiguracije koja traži podatke od administratora, tako da imate vjerodajnice za prijavu za buduću upotrebu. Postupak postavljanja brži je od ostalih proizvoda Paessler PRTG mrežni monitor pohranjuje podatke u svoj jedinstveni sustav, a ne an SQL baza podataka.

Mrežni monitor tvrtke Paessler PRTG postavljanje također ima prednost poticanja skalabilnost za veće organizacije. Postavljanje je višeslojno i možete nadograditi svoje poslužitelje, sonde i senzore da biste bili u toku sa svojim zahtjevima bez obzira na veličinu vaše organizacije.

U usporedbi, Monitor performansi mreže SolarWinds zahtijeva malo više ulaganja. Monitor performansi mreže SolarWinds za instalaciju je potrebno oko 800 MB prostora, što je znatno više od Paessler PRTG mrežni monitor. Trebate i niz dodatnih Windows rješenja poput Microsoft SQL Server 2005 SP3 ili noviji i Windows poslužitelj 2003 ili 2008. Također trebate .NET Framework 3.5 ili noviji.

Ovo je malo teže nego Paessler PRTG mrežni monitor ali ni to nije baš komplicirano. Međutim, u pogledu lagane primjene, moramo dati prednost tome Paessler PRTG mrežni monitor ovdje. Osnovna postava je jednostavna za korištenje i postavlja temelje kako bi bila spremna za buduće povišice.

Otkrivanje mreže (i automatsko otkrivanje)

Značajke automatskog otkrivanja programa SolarWinds Network Monitor Monitor

Sljedeća značajka koju ćemo pogledati je mrežno otkriće. Otkrivanje mreže dio je procesa postavljanja, ali zaslužuje vlastiti odjeljak, tako da možemo dodatno analizirati ono što svaki program može ponuditi. Na Monitor performansi mreže SolarWinds postoji postupak automatskog otkrivanja koji započinje čim završite početnu postavku. Značajka automatskog otkrivanja automatski će prepoznati uređaje u vašoj mreži kako ne biste morali ručno unositi njihove podatke.

Glavna prednost toga je ušteda vremena. Na uređajima bez značajke automatskog otkrivanja vrlo je nezgodno proći kroz svaki uređaj i dodati ga u vašu mrežu. Značajka automatskog otkrivanja čini Monitor performansi mreže SolarWinds pogodan za brzu implementaciju i štedi vam vrijeme koje možete koristiti za obavljanje važnijih stvari.

Kao Monitor performansi mreže SolarWinds, Paessler PRTG mrežni monitor također ima svoju značajku automatskog otkrivanja. S Paessler PRTG mrežni monitor možete skenirati mrežu putem IP raspona. Iako oba proizvoda imaju automatsko otkrivanje, Monitor performansi mreže SolarWinds ima prednost na temelju svog intuitivnog dizajna i izvrsnih karata topologije autodotkrivanja.

Prilagodba nadzorne ploče i nadzorne ploče

SolarWinds NPM nadzorna ploča

Bez obzira koju platformu koristite, većina vaših aktivnosti praćenja odvijat će se putem nadzorne ploče. Nadzorna ploča djeluje kao središnji koncentrator koji prikazuje vaše žive podatke i prikazuje vam sve što se događa pod haubom vaše mreže. Kao rezultat, ključno je imati nadzornu ploču koju možete brzo čitati i prilagoditi.

S Monitor performansi mreže SolarWinds (prikazano na slici iznad) možete prilagoditi nadzornu ploču onako kako vi smatrate prikladnim. Uređaje možete pregledati u pite grafikonima, grafikonima i bojama označenim bojama koji detaljno prikazuju vašu infrastrukturu. slično, Monitor performansi mreže SolarWinds također ima svoje Nadzorna ploča analize učinka PerfStack. To vam omogućuje da povučete i ispustite podatke o korištenju u vremenskoj traci da biste ih usporedili s drugim podacima.

To je korisno jer možete usporediti različite skupove podataka jedan pored drugog. Gledanje skupova podataka na takav način jedinstveno je Monitor performansi mreže SolarWinds i omogućuje vam uklanjanje grešaka za određene mrežne greške bez potrebe za pregledom kroz puno različitih prozora.

PRTG nadzorna ploča mrežnog monitora

Paessler PRTG mrežni monitor nudi i vlastite prilagodljive nadzorne ploče s izborom brojčanika, grafikona i karata. Zapravo možete koristiti prilagođeni HTML kôd za stvaranje vlastitih objekata karte. Ovo je korisno jer vam omogućuje stvaranje jedinstvene perspektive vaše mreže.

Temelji se na jednostavnosti nadzorne ploče i prolaznoj Nadzorna ploča analize performansi Perfstacka, Monitor performansi mreže SolarWinds je ovdje najbolji izbor. Prilika za usporedbu različitih skupova podataka na takav način je neprocjenjiva vrijednost pri analizi presjeka podataka.

Korisničko sučelje

Paessler PRTG mreža Monitor i Monitor performansi mreže SolarWinds oba nude korisnicima Windows GUI i internetski GUI. To znači da možete pristupiti svakoj platformi na mreži i na svom uređaju. Većina korisnika na svakom proizvodu gravitirat će web-GUI-ju na temelju njihove pristupačnosti. To je jedno područje gdje Monitor performansi mreže SolarWinds i Paessler PRTG mrežni monitor jednoliko se podudaraju.

Upozorenja i obavijesti

Upozorenja NPM-a za SolarWinds

Upozorenja i obavijesti jedna su od najvažnijih značajki na koje ćete naići pomoću alata za praćenje mreže. Obavijesti su dizajnirane tako da vas ažuriraju kada se ključni događaji događaju na vašoj mreži. Izuzetno su vrijedni na većim mrežama u kojima je gotovo nemoguće ostati na vrhu svega što se događa. Obavijesti ovdje i tamo mogu vas stalno ažurirati kada niste sigurni što se događa. Ovo je od ključne važnosti za održavanje vaše usluge u potpunosti i na mreži.

Upozorenja mrežnog monitora PRTG

Oba Paessler PRTG mrežni monitor (na slici gore) i Monitor performansi mreže SolarWinds prođi ovo letećim bojama. PRTG osmišljeno je da vam šalje upozorenja kako bi vas obavijestilo nakon što su određene aktivnosti ili parametri prepoznati. Ne nudi vam samo e-poruke i SMS obavijesti ali također vam omogućuje primanje push obavijesti izravno na vaš telefon putem aplikacije PRTG. PRTG aplikacija je dostupna za Windows, iOS, i Android čineći ga dostupnim većini mobilnih korisnika.

Međutim, u čemu se stvarno ističe Mrežni monitor tvrtke Paessler PRTG sustav upozorenja je da možete osmislite vlastite skripte obavijesti. To vam daje kontrolu nad mrežnom aktivnošću za koju želite pregledavati. To vam isplaćuje dividende što vam omogućava prilagođavanje aktivnosti praćenja mreže i prilagođavanje najnovijim prijetnjama.

Monitor performansi mreže SolarWinds također vam daje veliku količinu kontrole nad vašim uvjetima upozorenja. Možete stvoriti vlastite uvjete okidača za aktiviranje upozorenja. Uz ovaj program, fokus je stavljen na smanjivanje upozorenja, tako da se morate baviti samo najneophodnijim problemima. Također možete odrediti koje doba dana su upozorenja aktivna i kome se šalju.

Ovo je također inteligentni sustav upozorenja koji vam omogućava propisati određene radnje koje treba poduzeti nakon što se ispune unaprijed definirani kriteriji. Na primjer, možete poslati tekst e-pošte ili izvršiti program nakon označavanja aktivnosti. To vam omogućuje da u odgovor na događaj ugradite dodir automatizacije.

Općenito, sustav upozorenja nudi Monitor performansi mreže SolarWinds iako se osjeća potpunijim Mrežni monitor tvrtke Paessler PRTG prilagođene skripte i aplikacije olakšavaju administratorima da ostanu na vrhu. SolarWinds Network Monitor Monitor inteligentna upozorenja i jednostavan sustav uvjeta pokretanja omogućuju vam da izgradite svoje nadzorno okruženje prema vlastitim potrebama.

Nadgledanje mreže i podrška protoka

Naravno, kad preuzmete alat za nadziranje mreže želite točno znati kako želite nadzirati mrežu. Oba Paessler PRTG mrežni monitor i Monitor performansi mreže SolarWinds u ovom slučaju dolaze potpuno opremljeni. Na primjer, Paessler PRTG mrežni monitor namjene ANMP anketa, WMI, NetFlow i sFlow za prikupljanje informacija s vaše mreže. Širenje ovih značajki praćenja daje vam mrežni monitor koji se također može pokrenuti paketna analiza.

Monitor performansi mreže SolarWinds također koristi ANMP anketa i integrira se s drugim proizvodom zvanim SolarWinds NetFlow analizator prometa. SolarWinds NetFlow analizator prometa korisniku omogućuje hvatanje paketa i NetFlow, J-Flow, IPFIX, sFlow, i NetStream podaci.

Na temelju svoje raznolikosti Monitor performansi mreže SolarWinds s SolarWinds NetFlow analizator prometa ima više uvjerljiv paket mogućnosti praćenja protoka od Paessler PRTG mrežni monitor. Međutim, na osnovu činjenice da Paessler PRTG mrežni monitor uključuje praćenje protoka prema zadanim postavkama, ovom odjeljku moramo dati PRTG ovdje.

Mrežne karte

PRTG Mrežne karte

Mrežne karte su značajka koju u proizvodima za praćenje mreže ne vidimo dovoljno. Ponekad zemljopisni pogled na vašu mrežu može biti jednako ilustrativan kao i gledanje neobrađenih podataka. Srećom, oboje Monitor performansi mreže SolarWinds i Paessler PRTG mrežni monitor (na slici gore) imaju svojstvo karata. Na Monitor performansi mreže SolarWinds možete pogledati kartu vaših auto uređaja koji se automatski prilagođavaju topološkim promjenama.

To znači da nakon što dodate novi uređaj u mrežu Monitor performansi mreže SolarWinds automatski će ga dodati na kartu. Imati kartu koja se automatski ažurira vrlo je korisno za pružanje ažurne mrežne karte. Ovo je također označeno bojom pa ako postoji uređaj koji ima problema, označava se crvenom bojom tako da ga možete lako vidjeti.

Paessler PRTG mrežni monitor ima drugi pristup u tome što vam omogućuje izradu web stranica s vlastitim kartama. Te se karte mogu javno dijeliti ako trebate pokazati ostalim članovima vašeg tima bilo kakve mrežne aktivnosti koje trenutno doživljavate. Kao Monitor performansi mreže SolarWinds, ova je karta obojena bojama, ali se zasloni ne mogu lako pročitati.

Ako vam treba a mrežna topološka karta što vam jasno pokazuje kako se mrežni uređaji međusobno povezuju Monitor performansi mreže SolarWinds je bolji izbor ovdje. Karte se lako čitaju i nećete morati dugo zuriti prije nego shvatite što se događa.

Izvještaji

Biti u stanju retrospektivno analizirati podatke i gledati na prošle performanse na vašoj mreži često je jednako važno kao i gledanje podataka o vašoj upotrebi uživo. Mnogo je stvari koje biste mogli propustiti u stvarnom vremenu koje ćete primijetiti pregledom povijesnih podataka. Generiranje izvještaja savršen je način za procjenu podataka koje obrađujete i pruža vam priliku da uzmete mikroskop na svoju mrežu.

Izvješća su područje gdje Monitor performansi mreže SolarWinds stvarno ga izbacuje iz parka. Tamo su nad 100 zadanih predložaka koji možete koristiti za planiranje izvješća o izvedbi mreže. Možete ih prilagoditi tako da generirate samo potrebne podatke.

Paessler PRTG mrežni monitor postoji i vlastita prilagodljiva izvješća. Postoji kartica Izvješća koja je posvećena proizvodnji i upravljanju izvješćima. Možete zakazati buduća izvješća i prilagoditi način prikazivanja informacija. To vam daje ogromnu kontrolu nad načinom na koji se vaša mreža pregledava. Nakon što stvorite izvješće, možete ga izvesti u PDF datoteku i poslati ga drugim članovima vašeg tima.

Na temelju jednostavnosti sustava izvještavanja, Paessler PRTG mrežni monitor malo nadmašuje Monitor performansi mreže SolarWinds ovdje. Dizajn izvještaja i jednostavnost s kojom možete zakazati buduća izvješća uklanjaju gnjavažu pokušaja retrospektivnog praćenja podataka.

cijena

Konkurencija između njih dvojice postaje malo složenija kada je u pitanju cijena.

Monitor performansi SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Monitor performansi mreže SolarWinds dostupan je od cijene 2.955 dolara (2.269 funti). Dolje je prikazan popis opcija za cijene:

Verzija proizvoda SolarWinds
Podržani elementi
Cijena
NPM SL100 100 2.955 USD (2.269 £)
NPM SL250 250 6.720 USD (5.161)
NPM SL500 500 10.500 USD (8.066 £)
NPM SL2000 2000 19.345 USD (14.865 £)
NPM SLX Neograničen 32.525 USD (24.986 £)

Kao što vidite gore, dostupne su različite mogućnosti određivanja cijena. No primijetit ćete da je ulazna cijena od 2.955 dolara (2.269 funti) prilično visoka. Možete procijeniti NPM na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds Network Performance MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA probna verzija

Paessler PRTG mrežni monitor

S druge strane, Paessler PRTG mrežni monitor nudi sljedeće mogućnosti određivanja cijena:

Verzija proizvoda Paessler
Podržani elementi
Cijena
PRTG Besplatno 100 Besplatno
PRTG 500 500 1.600 (1.252 USD)
PRTG 1000 1000 2.850 američkih dolara
PRTG 2500 2500 5.950 USD (4.658 £)
PRTG 5000 5000 10 500 USD (8 211 £)
PRTG mrežni monitor XL1 XL-1 14.500 USD (11.353 £)

Svaki od ovih proizvoda ima konkurentne cijene, ali temelje se na fleksibilnoj strukturi cijena Paessler PRTG mrežni monitor i njegovu donju ulaznu točku, ovom proizvodu moramo dati prednost. Cijene nisu samo konkurentne, već vam omogućuju nadzor broja senzora u skladu s potrebama vaše organizacije.

Ovaj format cijena podržava velike i manje organizacije na način koji SolarWinds Network Monitor Monitor visoka početna cijena ne.

S Paessler PRTG mrežni monitor manje tvrtke mogu uroniti svoje nožne prste u svijet mrežnog praćenja bez potrebe za trošenjem do prvih 100 senzora. Slično tome, početna cijena plaćene verzije daleko je od one u inačici Monitor performansi mreže SolarWinds (čak i ako Monitor performansi mreže ne ograničava senzore).

Paessler PRTG dostupan je i u 30-dnevnom besplatnom probnom roku za procjenu.

Monitor performansi mreže SolarWinds donosi pobjedu

Monitor performansi mreže SolarWinds i Paessler PRTG mrežni monitor trenutno su dva proizvoda s najviše performanse na tržištu. Malo je vjerojatno da ćete naći mnoge druge platforme koje jednostavno kombiniraju jednostavnost i dubinu kao što to čine ova dva proizvoda. Međutim, unatoč jačini od Paessler PRTG mrežni monitor, Monitor performansi mreže SolarWinds nudi bolji paket u cjelini.

Od brzog automatskog otkrivanja do sjaja Nadzorna ploča analize učinka PerfStack i prilagodljiva upozorenja, Monitor performansi mreže SolarWinds omogućuje vam stvaranje stvaranja vlastitog iskustva praćenja uz minimalan napor.

Dok Paessler PRTG mrežni monitor poslužuje podešavanje skala, kvalitetu vizualizacije i izvješća slične kvalitete Monitor performansi mreže SolarWinds to jednostavno ne čini zajedno na sasvim isti način. Dok je postupak automatskog otkrivanja sustava Paessler PRTG mrežni monitor dobro je što nije tako dobro kao SolarWinds Network Monitor Monitor jer nije tako glatko.

Sveukupno preporučujemo Monitor performansi mreže SolarWinds organizacijama koje traže rješenje mrežnog praćenja koje vas vodi i pokrenete što prije. Savjetuju se manje organizacije i oni koji traže skalabilnu strukturu cijena Paessler PRTG mrežni monitor kao što ste pokriveni rasponom cjenovnih cijena od besplatne verzije do verzije XL1 s neograničenim senzorima.

Vidi također: SolarWinds vs Zenoss 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 62

Adblock
detector