Сопхос Интерцепт Кс Преглед заштите крајњих тачака

Сопхос Интерцепт Кс Преглед заштите крајњих тачака

Антивирусни системи су постепено постали деда кибернетичке сигурности. Како се свет кретао, АВ-овци су се држали своје испробане и поуздане формуле. Млађи концепти су се подигли у први план и привукли медијску пажњу током протекле деценије - сви спремни да укажу на недостатке АВ формуле.

'Откривање провале' постао је већи наслов од 'откривање злонамјерног софтвера'. АИ је преузео следећу велику ствар у цибер-безбедности. Сви ће вам рећи да је у данашње време блокирање злонамјерног софтвера погрешан начин да се обезбеди крајња тачка, то је надзор догађаја који се заиста рачунају.

АВ не може да заштити мрежу од напредних упорних претњи. То не спречава варање датотека дневника и не обраћа пажњу на злонамјерну употребу важећег софтвера. Међутим, антивирусни системи нису у потпуности бескорисни и данас играју улогу у заштити крајњих тачака.

Када прочитате до краја потиснуте презентације сјајних нових скенера рањивости и ловаца на претње, приметићете да ови прекидачи у индустрији могу открити проблеме, али у ствари не могу ништа да ураде. И даље вам је потребан АВ и то је премиса стратегије заштите заштите Сопхосове крајње тачке.

Све о Сопхос Интерцепт Кс Ендпоинт заштити

Тхе Сопхос пресретање Кс крајње заштите систем узима најбоље из прошлости и додаје најбоље од садашњих стратегија кибернетичке сигурности. АВ је и даље ту и усредсређен је на базу података о претњама, која се редовно ажурира новим потписима злонамерног софтвера из централне Сопхос лабораторије. Ово је традиционална метода АВ и Сопхос се држи тога.

Да би се обратио свим критичарима који истичу оно што АВ не може учинити, Сопхос је свом пакету заштите крајњих тачака додао откривање провале. Ово је приступ који су прихватили многи Сопхојеви стари ривали на традиционалном АВ тржишту, као што је МцАфее и Симантец.

Сопхос Интерцепт Кс Преглед заштите крајњих тачака

Сопхос описује овај ИДС елемент као ХИПС - систем за спречавање упада који је заснован на домаћинима. Међутим, активности пакета укључују надзор промета. Детекција саобраћаја у нормалним околностима биће дјеломично мрежни систем за откривање провале. Као систем одбране који је фокусиран на рачунару, не бисте очекивали да софтвер гледа на активности на мрежи. Дакле, то је можда разлог зашто се Сопхос не жели назвати систем СИЕМ-ом. Ограничава надзор саобраћаја на активности на мрежној картици и не анкетира друге чворове да би координирао потрагу за злонамерним обрасцима промета.

За систем заштите крајњих тачака, софтвер компаније Сопхос има изненађујућу тенденцију да и даље гледа према споља. Овај пакет такође треба да замени ватрозид вашег клијента, тако да постоји много надзора над долазним саобраћајем, као и системски догађај и надгледање процеса..

У овом систему крајњих тачака постоји и велико праћења веб саобраћаја, што је заиста одговорност мрежних заштитних зидова. Очигледно, Сопхос не предлаже да неко одбаци граничну одбрану своје мреже. У ствари, једна од предности система је та што може да координира са вашим ватрозидом ради размене обавештаја о претњама и примене тактике блокирања. Ово је неуспешна одбрана друге линије од злонамерног софтвера и сумњивих активиста који су успели да претекну одбрану мреже.

Сопхос хистори

Успех Сопхоса лежи у његовој успешној маркетиншкој ниши. Компанија је покренута 1985. године у бази непосредно изван Окфорда у Великој Британији, у малом граду Абингдон. Компанија је годинама једног од покретача софтвера за заштиту система. Међутим, његова локација била је посебан недостатак. Док су амерички ривали искористили велико домаће тржиште, високобуџетно спонзорство америчке владе за истраживање и приступ инвеститорима који имају гладну технологију, европски произвођачи ИТ безбедности морали су да повећају продају кроз много мања домаћа тржишта.

Сопхос се осврнуо на претњу да ће бити истиснут са тржишта наглим растом америчких операција на два начина. Преузео је мањег играча на америчком антивирусном тржишту и успоставио двоструку базу, маскирајући свој страни идентитет на уносном америчком тржишту. Друга добитна стратегија била је у њеном циљном тржишту. Док су се амерички дивови обраћали купцу кућа и корпоративном тржишту, Сопхос је одлучио да се представи малим и средњим предузећима. То је компанији дало јасан идентитет који је спречавао да је мајстори повикају.

Оснивачи Сопхоса довели су инвеститоре на брод продајом дела свог власништва. Компанија је наставила да се шири купопродајним уговорима и лиценцирањем. Иако је Сопхос направио добар АВ производ, недостајало му је ватрозида који би га похвалио. Уместо да уложи милионе у развој и потроши године на стварању сопственог фиревалл-а, купила је лиценцу за поновну обраду Оутпост Фиревалл од руског Агнитума.

Преузимања су помогла Сопхосу да порасте до те мере да је он вредан 3,9 милијарди долара када је продат инвестицијској кући Тхома Браво у октобру 2019..

Издања за заштиту крајњих тачака Сопхос

Сопхос производи низ обрамбених система крајњих тачака од којих је само један од Сопхос Ендпоинт Протецтион. Компанија је пуштена Интерцепт Кс почетком 2018. Интерцепт Кс је систем заштите заштићен АИ. Заштита крајње тачке Сопхос снопови Интернет Кс Адванцед са ЕДР-ом, Сервер, и Сопхос Мобиле.

Софтвер Сопхос Ендпоинт Протецтион продаје се у два издања: Стандардно и Напредно. Стандардно издање садржи подскуп функција које су у пакету Адванцед.

Сопхос Интерцепт Кс Преглед заштите крајњих тачака

Стандард заштите крајњих тачака

Традиционални елементи стандардног издања су ватрозид клијента и скенирање датотека против злонамјерног софтвера који прегледавају програме пре него што им је дозвољено да се покрећу на уређају. Поред тачке уласка у мрежу, Ендпоинт Протецтион скенира и друге тачке инфилтрације, укључујући прикључене уређаје, попут УСБ меморијских штапића и веб страница.

Систем скенира нове програме, као и све датотеке које корисник жели преузети на уређај. Систем не само да проверава датотеке које стижу, већ процењује веродостојност својих извора. Преузимања, апликације и веб странице блокирају се ако се њихови извори појаве на црној листи Сопхос УРЛ адреса. Ово је део дистрибуиране базе обавештајних података о претњама која се преузима са Сопхос ХК-а на исти начин као што то ради база података са потписом злонамерног софтвера.

Систем надгледа понашање покретаних процеса и провјерава активности забиљежене у датотекама дневника. У стању је да убије сумњиве процесе, уклони познати злонамјерни софтвер и ажурира правила фиревалл-а да спречи даље нападе из идентификованог злонамерног извора.

Заштита крајње тачке Напредна

Адванцед едитион има све функције које су доступне у стандардној верзији. Поред тога, Ендпоинт Протецтион Адванцед укључује откривање злонамјерног саобраћаја, поступке за спречавање губитка података и процену закрпа.

Захтеви система Сопхос Ендпоинт Протецтион

Заштита крајње тачке Сопхос ради на Виндовс и Виндовс Серверу, мада такође може да управља уређајима који имају Линук и Мац ОС оперативне системе.

Такмичари за Сопхос Ендпоинт Протецтион & алтернативе

Сопхос је чврст, поуздан производ који има користи од дуге историје успеха произвођача на тржишту кибернетичке сигурности. Међутим, систем није једини производ на тржишту. Заштита од крајње тачке је темељ кибернетичке сигурности и сваки произвођач софтвера за безбедност сматра да треба да се позабави овим сектором како би се схватио озбиљно. Дакле, постоји много конкурената Сопхоса који треба прегледавати.

Ево наше листе најбоље алтернативе Сопхос Ендпоинт Протецтион:

  1. Цровдстрике Фалцон Иновативни систем заштите крајњих тачака са потпуним потписима претњи.
  2. МцАфее Ендпоинт Сецурити Блиски конкурент Сопхосу који користи исту комбинацију поузданог АВ-а са иновативним ИДС-ом.
  3. Тренд Мицро Апек Оне Заједнички највећи продавач у заштити крајњих тачака.
  4. Заштита крајњих тачака Симантец-а Други највећи систем заштите крајњих тачака.
  5. Заштита од крајње тачке од малваребитеса Још једно водеће решење које користи „АВ плус“ приступ.

МцАфее Ендпоинт Сецурити и Заштита крајњих тачака Симантец-а су вероватно најближи производи на тржишту Сопхос Ендпоинт Сецурити-у. Заштита крајњих тачака Симантец-а је најуспешнија од ове три, а друга два је у потрази за Симантецовом тржишном доминацијом.

Тренд Мицро Апек Оне је заједнички лидер у погледу продаје на тржишту безбедности крајњих тачака заједно Заштита крајњих тачака Симантец-а. Двојица се крећу за утором број један, а Тренд Мицро је делић испред другог месеца, а Симантец напредује још месец дана. Заједно, обоје су испред конкуренције, са око 20% тржишта. МцАфее Ендпоинт Сецурити налази се на трећој позицији са нешто већим од 13% тржишног удела.

Погледајте такође: Преглед заштите Симантец Ендпоинт

Тренд Мицро и МцАфее нуде своје производе из облака као модел софтвера као услуге. Сопхос има еквивалент, који се назива централна заштита крајњих тачака.

Од мањих конкурената на тржишту, Цровдстрике Фалцон вероватно има предност на старијим играчима на тржишту. Његов систем пребацује сву обраду у облак, што је веома добродошао потез за клијенте који желе да заштите и меморијске мобилне уређаје заштићене меморијом.

Заштита од крајње тачке од малваребитеса такође је свој систем заштите крајњих тачака пребацио у облак, показујући пут напред за системе кибернетичке сигурности попут Сопхоса, који спаја пакет безбедносних софтверских решења у пакет услужних програма.

Рад са Сопхос Интерцепт Кс Ендпоинт Протецтионом

Избор новог сигурносног система за било који дио ваше ИТ инфраструктуре дуготрајан је и стресан задатак. Који год производ одаберете, поскочићете у мраку. Фактор страха је вероватно један од главних разлога што је новим учесницима на терену тешко пробити се. Предност препознавања бренда имена попут Симантец, Тренд Мицро, МцАфее и Сопхос даје тим старијим провајдерима маркетиншку предност.

Иако велики произвођачи имају предност над годинама, они немају монопол на иновацију. Дакле, сваки од дугорочних победника, попут Сопхоса, мора наставити са иновацијама како би остао на челу тржишта. Приметно је да на веб локацији Сопхос доминира презентација Интерцепт Кс, који спречава продавност свог система заштите крајњих тачака, чак и ако га не укључује у мени веб локације.

Један од најбољих начина да се упознате са новим производом пре него што се одлучите за куповину је прво испитивање софтвера кандидата. Срећом, можете добити 30-дневно бесплатно пробно коришћење Сопхос Ендпоинт Протецтион па је можете проћи кроз кораке пре него што јој дате новац..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 72 =

Adblock
detector