ТФТПД32 Преглед ТФТП сервера (тривијални протокол преноса датотека)

ТФТПД32 Преглед ТФТП сервера

ТФТПД32 је згодан алат за прикупљање и дистрибуцију системских датотека на малој мрежи. Алат је развио Француз, Пхилиппе Јоунин и доступан је за бесплатно преузимање на његовој веб локацији.

ТФТПД32 је доступан и у 64-битној верзији. То се зове ТФТПД64. Алат ради на Виндовс оперативном систему од Виндовс 95 до Виндовс 10.

Алат не делује само као ТФТП сервер, већ ће и функционисати ТФТП клијент. Остале карактеристике у апликацији су програм ДНС сервера, услужни програм ДХЦП, Сислог манагемент, и СНТП клијент. Овај услужни програм има предњи крај ГУИ-а, а код је отвореног кода, тако да можете прочитати програм да бисте видели како функционише.

воркинг_тфтпд32

О ТФТП-у

Тхе Тривиални протокол за пренос датотека је лаган систем за померање малих датотека по мрежи. Протокол не укључује услуге шифровања, тако да није погодан за пренос датотека путем интернета. Главна употреба овог система је била за дистрибуција конфигурацијских датотека умрежавати уређаје док се покрећу. ТФТП се користи као део БООТП-а и окружења за извршење пре покретања. Протокол је дефинисан у РФЦ 1350.

Како се БООТП више не користи, корисност ТФТП-а се смањује. Процес ДХЦП постаје све популарнији. Међутим, ТФТП је још увек користан за пренос снимака конфигурације у централну трговину и за враћање ових података у случајевима када конфигурација уређаја треба да се врати. ТФТП ради преко УДП-а, а контакт је такође покренут у луци 69.

ТФТПД32 за ТФТП

Корисност ТФТПД32 уређаја за ТФТП је у томе што има неколико додатака који побољшавају голи ТФТП стандард. Услови преноса могу да се оптимизују подешавањем ТФТП опција (које су део стандарда), као што су тсизе, блок, и пауза у утакмици.

ТФТП не укључује ниједну функцију директорија и не можете чак ни да листате датотеке на удаљеном рачунару. Међутим, ТФТПД32 додаје ове могућности. Екран укључује трака напретка, што је згодан додатак, посебно ако га икада користите за пренос великих датотека.

ТФТПД32 за ДХЦП

Ако имплементирате ДХЦП у своју мрежу, не морате ићи и инвестирати у фантастични алат ДХЦП сервера јер је тај уграђен у ТФТПД32. Модул ДХЦП сервера може да дистрибуира неограничен број ИП адреса и може да додели статичке адресе као и пружање ан аутоматска додељивање ИП адресе систем.

Када подесите ДХЦП услугу само је потребно да унесете почетну ИП адресу и величину базена. Такође можете да унесете подразумевано име домена, маску и подразумевани рутер за ДХЦП процедуре.

ТФТПД32 за ДНС

Не морате да покрећете своју ДНС услугу на истом рачунару као и ДХЦП сервер, али ако имате малу мрежу, вероватно ћете. Интерфејс за ТФТПД32 оба ова сервиса ставља у исти прозор, али на различите картице. Пребацивање с једне картице на другу не искључује услуге на скривеним картицама, сви ће се наставити приказивати без обзира да ли их гледате или не.

Ако одлучите да ставите своју ДНС услугу на други рачунар, тада морате само да инсталирате другу копију ТФТПД32 на тај рачунар и да само користите картицу ДНС у њеном интерфејсу..

ТФТПД32 за управљање Сислог-ом

Картица Сислог у ТФТП32 омогућава вам погледајте Сислог поруке док круже мрежом. Можете такође одредите назив датотеке за Сислог стораге. Интерфејс не пружа никакве могућности Сислог анализе, али ви сте у могућности да управљате датотекама Сислог и можете учитајте поруке у прегледач интерфејса из датотеке.

Погледајте такође: 15 најбољих бесплатних Сислог сервера за Линук и Виндовс

ТФТПД32 користи

Комбинација функција у ТФТПД32 штеди вам пуно новца јер уклања трошкове куповине ДХЦП система, ДНС сервера, Сислог сервера и менаџера конфигурације. У сваком модулу, ТФТПД32 пружа само основне услуге које су вам потребне да бисте управљали сваком од својих мрежних задатака. На пример, не постоје функције усклађивања ДХЦП / ДНС и тамо нема алата за управљање ИП адресама који би проверио напуштене адресе.

ТФТПД32 је идеалан алат за покретање мреже стартера за мале мреже. Како мрежа расте, установит ћете да вам требају више аналитичких могућности и више аутоматизације задатака. Тако, на крају ћете прерасти ТФТПД32. На малој мрежи је пружање основних функција и недостатак функција предност јер ако сами управљате мрежом, вероватно нећете имати времена да користите те додатне функције. На већим системима одговорности за управљање конфигурацијом и управљањем адресама брзо постају неизводљиви без веће аутоматизације процеса и предиктивних упозорења.

Да ли користите ТФТПД32 за своју мрежу? Да ли сматрате да пружа све функције које су вам потребне за управљање мрежом? Додајете ли додатне алате како бисте осигурали да имате све потребне могућности за успешно управљање мрежом? Оставите поруку у одељку Коментари испод и јавите нам своје искуство са ТФТПД32.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 83

Adblock
detector