Što je SNMP zamka?

Što je SNMP zamka

Ime "Jednostavan protokol upravljanja mrežom," također poznat kao SNMP, zvuči kao da je ova metodologija brza, ali inferiorna alternativa boljem protokolu. U stvari, SNMP je univerzalni standard nadzora mrežnih uređaja i implementira se u svu mrežnu opremu koju kupite. Nema boljeg sustava.

Dobivamo puno detalja o svakom dolje navedenom alatu, ali u slučaju da imate vremena samo za brzi pogled, evo našeg popis najboljih alata za praćenje SNMP mreže:

 1. Monitor performansi SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Automatski skenira mrežu i popisuje sve uređaje na instalaciji pomoću SNMP-a. Kako se uređaji dodaju i uklanjaju iz mreže, softver ažurira mrežnu kartu.
 2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Automatski preslikava uređaje na vašoj mreži pri instaliranju i nudi niz vizualizacija karte.
 3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sustav nadzora mreže koji se dobro integrira s Help Deskom. Podaci se također mogu koristiti za praćenje dnevnika vremena i izdavanje računa.
 4. Nadgledanje sustava SysAid Sustav za pomoć i upravljanje informacijskim servisima koji koristi SNMP za praćenje promjena na uređaju na mreži.
 5. Kaseya Network Monitor Kartiraju mrežne uređaje i prenose ih na geografsku kartu. Nadzorna ploča također sadrži korisne grafikone, grafikone i biranje.
 6. ManageEngine OpManager Sveobuhvatni mrežni monitor performansi za Windows i Linux. Koristi SNMP za otkrivanje mrežnih promjena.
 7. Mrežni monitor začina Besplatan mrežni nadzorni sustav za nadzor nad sustavom Windows.
 8. Pulseway softver za upravljanje informacijama Koristi SNMP za izradu inventara uređaja u mreži u stvarnom vremenu.
 9. LogicMonitor Usluge utemeljene u oblaku koje koriste kolektore koji se mogu izvoditi na Windows, Mac OS i Linuxu. Nadzorna ploča temelji se na oblaku i može joj se pristupiti na daljinu.
 10. Sentry događanja Mrežni alat za praćenje događaja temeljen na sigurnosti koji se koristi za upozoravanje na neovlaštenu upotrebu i otkrivanje zlonamjernih aktivnosti.
 11. Ipswitch WhatsUp Gold Djeluje kao upravitelj SNMP-a i radi u Windows okruženjima poslužitelja.

SNMP konfiguracija

SNMP uključuje tri elementa: središnji menadžer, agent uređaja, i upravljačka baza podataka (MIB). Na vašim mrežnim uređajima će već biti instaliran SNMP agent. Mogućnost korištenja SNMP-a može se isključiti kad prvi put nabavite uređaj, tako da ćete morati biti sigurni da je agent aktivan ako želite zaposliti SNMP za svoju mrežu.

Centralni regulator nije standardno učvršćenje na računalima. Kada instalirate sustav nadzora mreže, ovaj najvjerojatnije koristi SNMP i preuzima ulogu upravitelja SNMP-a. Vaš novi softver za upravljanje mrežama vjerojatno je sučelje koje interpretira MIB datoteke, prikazujući podatke prikupljene od agenata uređaja.

SNMP upravitelj periodično će slati zahtjeve za informacije svim agentima uređaja. Svaki agent uređaja odgovara na ovaj zahtjev tako što mu vraća datoteku, koji je strukturiran prema MIB specifikacijama u Protokolu jednostavnog upravljanja mrežom. Dok agent uređaja čeka zahtjev za informacijama, on ažurira vlastitu kopiju MIB-a tako da su podaci koje vraća potpuno ažurirani i spremni za slanje na zahtjev.

Vidi također: Objasnio SNMP

SNMP zamke

Normalne operacije SNMP-a nalažu da agent uređaja ima pasivnu ulogu. Šalje SNMP poruke samo kad to zatraži zahtjev upravitelja SNMP-a. Međutim, ako agent otkrije hitni događaj na uređaju koji nadgleda, poslat će upravitelju poruku upozorenja, ne čekajući da se ispitaju podaci. Ova se hitna poruka naziva zamka.

Nisu zabrinjavajuće sve zamke. Na primjer, kada pisač otkrije da mu se jedan od spremnika s tonerom slabi i želi da naručite novi, SNMP agent na tom pisaču to će shvatiti kao stanje zamke. Neki vrlo ozbiljni uvjeti ne rezultiraju porukama u zamci. Na primjer, ako uređaj dođe do kobne pogreške i prestane s radom, sprečava i SNMP agent da radi. Također, ako se mrežna kartica na uređaju pokvari, SNMP agent ne može poslati poruku zamke. U tim se slučajevima hitnost otkrije sljedeći put kada upravitelj SNMP-a izvrši brigu o mreži za SNMP odgovore.

Upozorenja SNMP-a

Ako instalirate mrežni monitor, nećete vidjeti pojam "zamka" koji se upotrebljava bilo gdje na nadzornoj ploči vašeg softvera. To je konvencija mrežnih sustava praćenja da zamke budu označene kao "upozorenja"Umjesto toga. Potpuni neuspjeh uređaja ili mrežne kartice jedini je primjer upozorenja koji nisu samo prikaz zamke.

Radnje koje se mogu poduzeti po primanju zamke ovise o sofisticiranosti softvera za nadzor mreže. Ako vaš monitor samo izvještava o statusima, morat ćete koristiti neku drugu aplikaciju da biste riješili problem ili se direktno povezali s uređajem kako biste istražili informacije o pogrešci i riješili problem putem svog operativnog sustava. Neki mrežni monitori su zapravo sustavi upravljanja mrežom i omogućuju vam postavljanje radnji koje će se obavljati u slučaju pojave stanja upozorenja.

Ako je problem na koji se lovi zamka fizički, nijedan softverski paket ne bi mogao učiniti da ga riješi. U nekim slučajevima, ne biste htjeli da se vaš sustav upravljanja mrežom isključi i riješi probleme, a da ne biste čekali odobrenje željenog postupka.. Obično vam sustavi upravljanja mrežom nude mogućnost da u svojim postavkama odredite razinu željenog automatiziranja rješavanja kvarova.

Poruke u klopci mogu se pojaviti u svako doba dana ili noći, osim ako svu mrežnu opremu ne isključite uveče kad idete kući. Ako nemate dovoljno resursa da cijeli dan sjedite pred konzolom i čekate poruke upozorenja, trebali biste potražite mrežni monitor koji će prosljeđivati ​​poruke upozorenja kao i njihovo prikazivanje na nadzornoj ploči. Neki sustavi upravljanja mogu slati obavijesti upozorenja putem e-pošte, SMS-a ili chata. Možete čak odrediti različite članove tima kojima se poruke trebaju poslati prema vrsti uređaja podrijetla zamke ili ozbiljnosti poruke.

Verzije SNMP-a

Do danas su postojale tri verzije SNMP-a. Verzija 1 nije jako implementirano Ovo izdanje je objavljeno 1988. Zamijenio ga je 1993. god inačica 2. U ovom trenutku, protokol nisu integrirali u firmware od strane proizvođača mrežnih uređaja. Mrežni menadžeri koji su željeli implementirati standard potreban za instaliranje softvera SNMP agenta na svoje uređaje. SNMPv2 ima povratnu kompatibilnost s verzijom 1. Dakle, ako imate kontroler verzije 2, on će također moći komunicirati s agentima uređaja 1 verzije. Međutim, ta kompatibilnost ugrađena je u definiciju postupaka upravljanja SNMP-om jer se format SNMP zamke promijenio u verziji 2.

SNMPv2 nije bio popularan jer je ugradio novu metodologiju provjere autentičnosti, što je bilo teško provesti. Proces provjere autentičnosti naveden za SNMP verziju 1 bio je mnogo lakši za uporabu, pa je stvoreno novo izdanje verzije 2 koje je koristilo sustav za provjeru autentičnosti verzije 1. To i ovo prilagođavanje definiciji SNMP-a učinilo je mnogo efikasnijim. Glavni proizvođači mrežnih uređaja odlučili su integrirati agentski element sustava SNMPv2c u firmware svoje opreme. Svaki novi sudionik na tržištu mrežnih uređaja morao je integrirati i SNMP, jer u protivnom njihovi proizvodi ne bi bili konkurentni. Postoji još jedna inačica verzije 2, a to je SNMPv2u. Dakle, postoje tri različite vrste SNMPv2. Zbunjujuće je SNMPv2c toliko dominantan da se često naziva SNMPv2.

Postoji i an SNMPv3. Najnovija inačica protokola jednostavnog upravljanja mrežom uključuje različitu metodu šifriranja za zaštitu prijenosa MIB datoteka. Međutim, struktura MIB-a ostaje ista. Tako kontroler može komunicirati s inačicom 2 ili verzijom 3 sve dok je u mogućnosti prilagoditi način zaštite prijenosa koji koristi. Općenito, vodeći mrežni monitori su kompatibilni i s verzijom 2 (što znači SNMPv2c) i verzijom 3.

SNMP format zamke

MIB sadrži niz kodova koji predstavljaju položaj u strukturi stabala. Cjelokupni MIB ne mora biti poslan svaki put kad agent prijave središnjem upravitelju. Zamkana poruka sadrži vrijeme, identifikator i vrijednost. Identifikator je oznaka "OID”(Identifikator objekta). Ovo je kôd iz MIB strukture koji označava položaj stanja zamke u stablu. Svaki OID predstavlja atribut uređaja koji se nadgleda. Dakle, središnji kontroler može dekodirati OID i utvrditi koji bit prekidača ili usmjerivača opisuje zamkom.

Provođenje SNMP-a

MIB sustav kodiranja toliko je kompliciran i nejasan da nemoguće je pokušati uhvatiti SNMP poruke i zamke i ručno ih protumačiti. Dostupnost mrežnih monitora koji integriraju SNMP funkcije olakšava implementaciju protokola u sofisticiranom softverskom paketu. Postoji određeni broj mrežnih monitora na temelju SNMP-a koji se mogu besplatno koristiti. Drugi nude besplatne verzije za male mreže ili besplatno probno razdoblje za uvodno razdoblje. Dakle, trošak implementacije SNMP-a na vašoj mreži može biti vrlo ekonomičan.

Alati za nadzor mreže SNMP

Potpuni opis preporučenih alata za mrežni nadzor možete dobiti u članku, Objašnjeni SNMP i 11 najboljih alata za praćenje SNMP-a. Sažetke ovih alata možete pročitati ovdje:

Saznajte više o tim alatima u sljedećim odjeljcima.

1. SolarWinds Monitor performansi mreže (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Snimka zaslona mrežnog monitora za nadzor performansi SolarWinds

SolarWinds koristi SNMP za vođenje svog vodećeg u industriji Monitor performansi mreže. Alat će pretražite mrežu i dokumentujte sve svoje uređaje jednom kad je instaliran. Popis koji monitor sastavlja se sastoji od podataka koji se dobivaju putem SNMP-a. Kompiliraju se programi sučelja monitora mrežne karte iz registra uređaja koji pružaju SNMP postupci.

To podrazumijeva standardna SNMP procedura koja zahtijeva od upravitelja da održava biračke uređaje za MIB izvješća mrežni monitor performansi može stalno ažurirati registar svoje opreme i karte uzeti u obzir dodane, uklonjene ili premještene uređaje.

SolarWinds je razvio platformu Orion za sve svoje glavne uslužne programe za nadzor sustava. To znači da možete dodati na druge specijalizirane monitore kako biste pokrili poslužitelje i aplikacije te također nadgledali prometne tokove. Dodatni moduli koji se integriraju u Monitor performansi mreže uključuju a Upravitelj mrežnih konfiguracija, Praćenje korisničkih uređaja, i an Upravitelj IP adresa. Dodavanjem ovih ostalih mogućnosti pružit ćete veću kontrolu nad svojim resursima.

SNMP zamke se interpretiraju u upozorenja od strane NPM-a. Oni su prikazani na nadzornoj ploči uslužnog programa, a softver također može slati obavijesti upozorenja e-poštom ili SMS-om. Nadzorna ploča uključuje grafičke prikaze živih podataka koji uključuju grafikone i grafikone koji interpretiraju SNMP odgovore. Podaci su također dostupni u roku, kako bi se omogućila analiza uspješnosti planiranje kapaciteta.

Monitor performansi mreže SolarWinds instalira se na Windows okruženja i to možete dobiti na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

VIŠE INFORMACIJA NA SLUŽBENOM MJESTO SOLARWINDS:

SolarWinds Network Performance MonitorDownload BESPLATNO suđenje na SolarWinds.com

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Što je SNMP zamka?

Paessler PRTG nadgleda mreže, poslužitelje i aplikacije. Softverski paket dolazi iz kutije s velikim brojem senzori koja ispunjava funkcije koje druge tvrtke prodaju kao zasebne aplikacije. Senzor nadgleda jedan hardverski element ili stanje usluge. Paessler uključuje SNMP senzor u srcu PRTG sustava.

SNMP funkcije PRTG vršit će popis svih vaših uređaja čim počne s radom. Iz tih podataka, alat će automatski generirati karte. PRTG nudi niz tipova karata, uključujući i vlastiti vlasnički izgled zvijezda. Ovo je kružni graf, koji prikazuje aplikacije krajnjeg korisnika u unutarnjem obruču i sve usluge koje podržavaju one aplikacije koje zrače, tvoreći oblik zvijezde. Karta je obojena u boji kako bi se prikazao status svakog elementa u nizu. Ova je vizualizacija sjajan način za to točno odredite koji sloj usluge ometa isporuku kada imate problema s mrežom.

SNMP sustav nastavlja s istraživanjem mreže, pa to primjećuje kada se oprema doda ili ukloni. U tim slučajevima, on ažurira svoj inventar opreme i automatski crta sve svoje dostupne karte. Također možete stvoriti vlastite prilagođene mrežne karte putem alata za mapiranje u uslužnom programu.

Paessler PRTG se instalira na Windows okruženja ili mu možete izabrati kao usluga u oblaku. Alat je besplatno za upotrebu do 100 senzora. Možete isprobati Paessler PRTG.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Atera

Mreže Atera je sustav praćenja koji je integriran u okruženje podrške za MSP. Dakle, dobivate funkcije nadzora koje mogu razmijeniti podatke i okidače s potpunim sustavom Help Deska kad odaberete Atera. Još jedna velika značajka ove opcije je sustav praćenja vremena i fakturiranja osoblja. Stoga biste mogli prekinuti velik dio svog administrativnog rada s Aterom ako vaš IT odjel vodi kao troškovno mjesto.

Sustav nadzora mreže Atera koristi SNMP za praćenje stanja mrežnih uređaja a konzola upravlja SNMP zamke. Zamke ćete dobiti u konzoli kao upozorenja, a moguće je ubacivati ​​radnje u sustav za pomoć nakon primitka upozorenja o stanju pogreške..

Atera uključuje modul za podršku scenarija koji vam omogućuje stvaranje vlastitih skripti za automatizaciju za rješavanje pogrešaka. Na nadzornu ploču možete pristupiti s mobilnih uređaja i možete dobiti obavijesti postavljene kao ulaznice za podršku koje će aktivirati poruke obavijesti vama i nominiranim članovima tima. Atera je usluga utemeljena na oblaku, tako da ne morate brinuti o instaliranju ili upravljanju aplikacijom. Ostale značajke cijelog sustava uključuju daljinsko upravljanje, kontrolu konfiguracije i upravitelja zakrpa. Atera je dostupna na 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

4. SysAid Monitoring

Nadgledanje sustava SysAid

SysAid je a Sustav za pomoć i sustav upravljanja IT uslugama. Možete dobiti dodatak za nadgledanje poslužitelja i mreže da biste poboljšali funkcije Help Desk-a. Ovo nije loša ideja, jer je vjerojatno da će vam trebati aplikacija Help Desk za vaš IT odjel, kao i mrežni monitor.

Značajka mrežnog praćenja SysAida koristi SNMP za mapiranje i praćenje performansi vaših mrežnih uređaja. Kao i kod bilo koje druge implementacije SNMP-a, monitor stalno održava mrežne uređaje za anketu i tako primjećuje kada je oprema premještena, uklonjena ili dodana i automatski ažurira inventar. Za razliku od ostalih alata na ovom popisu, SysAid nema modul za mapiranje.

Snažno odijelo SysAida način je na koji postupa sa SNMP zamkama. Za primljenu zamku prikazuje upozorenje na nadzornoj ploči i možete dobiti upozorenja koja su vam poslana kao obavijesti putem e-pošte ili SMS-a. Međutim, i ova aplikacija može pošaljite ta upozorenja sustavu Help Desk. Kad se upozorenje prijavi na sučelje za upravljanje podrškom, tehničari Službe za pomoć mogu uočiti da je postavljen problem u vezi s nekim dijelom mreže i tako mogu obavijestiti korisnike koji su pod utjecajem problema da je rješenje u tijeku.. Automatska generacija karata znači da se tehničar može automatski dodijeliti adresiranju upozorenja. Ovo je sjajan način da integrirate podatke koje dobijete iz SNMP-a sa softverom za planiranje zadataka.

Sučelje SysAid uključuje skriptni jezik što vam omogućuje automatizaciju razlučivanja upozorenja i postavljanje radnih tijekova za evidentiranje i praćenje napretka na održavanju i protupožarnim zadacima. To će vam pomoći da pooštrite kontrolu nad svojim IT proračunom tako što ćete pokazati gdje troši većina stručnjaka.

Ostale značajke sustava nadzora uključuju konfiguraciju i upravljanje zakrpama.

5. Kaseya mrežni monitor

Kaseya VSA

Pozvan je paket za nadzor sustava Kaseya VSA uključuje modul za nadzor mreže koji koristi SNMP. Ovaj je alat u stanju crtati mrežnu kartu i crtati u stvarnoj karti svijeta nakon što je u početku pretraživao uređaje i registrirao njihove detalje. Ostali grafički podaci u nadzorna ploča Kaseya uključuje grafikone, grafikone i brojčanike. SNMP zamke se interpretiraju kao upozorenja od strane mrežnog monitora.

Alat uključuje razvojno okruženje koje vam omogućuje jednostavno sastavljanje skripti radnji na jeziku skripte skripti Kaseya, koji se zove Lua. Kad je postavljena Lua skripta, možete postaviti pokrećuće događaje, poput određenih vrsta poruka o zamkama. Zahvaljujući ovoj značajki, moguće je automatizirati mnogo zadataka istrage i rješavanja kada se pojave dobro poznati uvjeti uzbune.

Ostale značajke Kaseya VSA uključuju upravljanje zakrpama i specijalizirano nadgledanje poslužitelja. Instalira se Kaseya VSA Windows i možete ga uključiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

6. ManageEngine OpManager

Mrežna karta OpManager-a

Upravljajte OpManager-om vrlo je cijenjen mrežni monitor i vjerojatno je u prva tri na tržištu. Poput Monitor performansi mreže SolarWinds, i Što zlato, OpManager je osnovni proizvod za nadzor zaliha a postoji i puno drugih modula koji mu možete dodati da biste proširili mogućnosti praćenja sustava. Međutim, to je OpManager koji koristi SNMP za prikupljanje njegovih podataka. Ovaj će se softver instalirati na Windows ili Linux. Kad se prvi put pokrene, počet će slati SNMP zahtjeve i sastavljati popis uređaja od MIB odgovora koje je primio. OpManager također ima lijepo mrežni modul za mapiranje to će vam pružiti različite poglede na vašu mrežnu opremu i način na koji je zajedno povezano.

SNMP zamke koje primi OpManager procesor prikazuju se na nadzornoj ploči. Ako ste izvan ureda, možete se prijaviti s mrežom tako što ćete daljinski pregledavati nadzornu ploču na svom mobilnom uređaju. Nadzorna ploča je prilagodljiva, kao i radnje koje bi trebalo izvesti kad se pojave upozorenja. Dotične članove tima možete primati obavijesti e ili SMS poruke.

OpManager je sposoban za obradu 300 zamki u sekundi - da, po sekundi. Ta mogućnost volumena obrade pokazuje da je OpManager sposoban pružiti brzine i performanse koje su potrebne vrlo velike mreže. Međutim, ovaj sustav jest pogodno i za srednje velike mreže. Operatori malih mreža možda smatraju svu funkcionalnost OpManager-a malo previše da bi se mogli nositi s njima. Međutim, tvrtka nudi alat besplatno onima koji imaju do 10 uređaja za nadzor. Vlasnici većih mreža mogu uključiti OpManager 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

7. Monitor mreže začina

Snimka zaslona začina

Spiceworks je besplatni uslužni program koji se podržava da možete instalirati na prostorima ili se odlučite za pristup kao usluga oblaka. Lokalna verzija alata instalira se na Windows.

Mrežni monitor oslanja se na SNMP kako bi osigurao svoje izvore podataka i s tim počinje svoj životni vijek skeniranje mreže za sastavljanje inventara uređaja. SNMP zamke prikazuju se na nadzornoj ploči na naslovnoj traci kao upozorenja, a možete dobiti i obavijesti o upozorenjima koje su vam poslane e-poštom. Značajke nadzorne ploče grafovi koji se mogu slagati koji prikazuju stanja vašeg uređaja zajedno s okruženjem, protokom podataka i podacima o performansama aplikacije.

Sustav upravljanja mrežom Spiceworks uključuje konfiguracijski menadžment i praćenje korisničkih uređaja, koji će poboljšati vaš nadzor sigurnosti. Podrška za Spiceworks pruža se putem foruma zajednice.

8. Pulseway softver za upravljanje informacijama

Pulseway

Pulseway RMM uključuje module praćenja sustava i na koji se oslanja odjeljak za nadzor performansi mreže SNMP postupci. Redovne SNMP komunikacije između menadžera i agenata pružaju sustav popis uređaja na vašoj mreži koja se stalno ažurira. SNMP zamke se tumače kao alarmi u konzoli, koju mogu poslati kao obavijesti telefon, e, ili SMS poruka. Nadzornoj ploči možete pristupiti i s mobilnog uređaja putem interneta.

Softver za nadgledanje mreže djeluje kao SNMP upravitelj i daje vam nadzornu ploču za pregled podataka i upravljanje funkcijama monitora. Ovaj se softver može instalirati na Windows, Linux, ili Mac OS. Možete odrediti kako će se rješavati upozorenja. To uključuje sposobnost se• prioriteti za zamke koje stižu s određenih uređaja ili da odbaci upozorenja od manje važnosti. Konzola uključuje skriptni jezik u kojem možete postaviti postupke i tijekove rada koji će se automatski pokrenuti kada se pojave definirani potaknuti događaji.

Ostali sadržaji u paketu Pulseway IT Management uključuju upravljanje konfiguracijom i zakrpama. Ključni element alata je daljinski pristup, tako da možete riješiti probleme na uređajima koji se nalaze na drugim web mjestima. Ostatak monitora proširio se na poslužitelj i aplikacije, uključujući usluge koje se pružaju iz oblaka.

Softveru Pulseway IT Management možete pristupiti kao usluga u oblaku. U ovom slučaju, monitor je stalno besplatan za nadziranje dviju krajnjih točaka. Usluga koja se plaća uz naplatu može se instalirati ili koristiti kao usluga oblaka. Započinje s jedinicom koja može nadzirati 25 krajnjih točaka. Pulseway nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje plaćene verzije.

9. LogicMonitor

LogicMonitor

Logic Monitor je usluga utemeljena na oblaku, ali morate instalirati kolektori na stranici. Ti će se sakupljači pokrenuti Windows, Mac OS, i Linux. LogicMonitor će nadzirati i sve cloud poslužitelje koje koristite sve dok instalirate kolektor na svaki od njih.

Ova usluga nadgleda mreže, poslužitelje i aplikacije, a također je moguće pratite korisničko iskustvo, što uključuje prikaze snopa svih uslužnih programa na vašem sustavu koji se pokreću pojedinačnim posjetima korisnika. Odjeljak mrežnog nadzora ove usluge oslanja se na SNMP radi prikupljanja podataka o mrežnim uređajima.

Kolektor djeluje kao menadžer SNMP-a i anketira uređaje za njihove statuse. Podaci koje kolekcionar prikuplja tada se prosljeđuju na cloud poslužitelj LogicMonitor. Nadzorna ploča usluge nalazi se na cloud poslužitelju, pa mu se s preglednika može pristupiti s bilo kojeg uređaja, a tvrtka nudi i aplikacije za mobilne uređaje.

Komunikacija putem interneta zaštićena je enkripcijom. Kako LogicMonitor djeluje izvan web mjesta, on može integrirati sve web stranice WAN-a sve dok instalirate kolektor na svaku lokaciju.

SNMP zamke pojavljuju se na nadzornoj ploči kao upozorenja. Možete prilagoditi nadzornu ploču tako da je moguće stvoriti prikaz koji prikazuje samo upozorenja. Mogućnost stvaranja pojedinih ekrana to znači moguće je prilagoditi pristup različitim članovima tima, a također je moguće stvoriti izvještajni račun kojem će poslovni menadžeri moći pristupiti.

Podaci uživo s SNMP MIB-ova interpretiraju se u grafičkom sadržaju, poput histograma, grafikona i crteža. Vizualizacija vaše mreže proširuje se na kartu, koja se nameće na karti stvarnog svijeta. Podaci o uređaju i mrežne veze automatski se ažuriraju, za prilagodbu mrežne karte. Sustav će također zadržati podatke za analizu trendova.

Možeš dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje od LogicMonitor.

10. Sentry događanja

EventSentry

EventSentry je posebno sigurnosni alat, ali ona također prati vaše mrežne performanse dok čuva vaše poslovanje od hakera i uljeza. Jedan od problema moderne sigurnosti IT usluga je taj što istinski korisnici mogu biti zavereni u obavljanje zlonamjernih radnji phishingom i maskiranjem. Dakle, kako bi se spriječilo otkrivanje podataka i oštećenja sustava, morate pratiti ponašanje ovlaštenih korisnika kao i pazite na neovlašteni pristup. To je ono što čini EventSentry.

Koriste odjeljci za nadgledanje mreže ove usluge SNMP za prikupljanje podataka o uređaju. To obuhvaća redovne SNMP usluge koje uključuju sastavljanje inventara uređaja i stalno ga ažurirati. EventSentry generira alarme iz niza izvora, uključujući SNMP zamke i zapisnik poruka.

Dodatne alate EventSentry uključuju upravljanje konfiguracijom i zakrpama. Monitor pokriva mrežni promet, performanse poslužitelja i okoline, isporuku aplikacija kao i stanja mrežnih uređaja. Sigurnosne provjere ispituju događaje u e-pošti, bazama podataka, datotekama dnevnika i prijenosima podataka.

Možeš koristite EventSentry besplatno pristupom svjetlu EventSentry. Ova je verzija ograničena na nadgledanje do pet uređaja, pa bi bio prikladan samo za vrlo male mreže. Potpuno opremljeni EventSentry možete iskusiti na 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Softver se instalira na Windows i Windows Server.

11. Što je zlato

Što je SNMP zamka?

WhatsUp Gold je sustav nadzora mreže koji proizvodi Ipswitch. Funkcije monitora su na temelju SNMP procesa. Softver koji instalirate djeluje kao upravitelj SNMP-a. Instalira se uslužni program WhatsUp Gold Windows Server okruženja i ono će obaviti početno brisanje sustava nakon pokretanja alata.

Ovo skeniranje vaše mreže omogućuje programu da sastavi registar svih svojih uređaja i onda izrađuje mrežne karte iz tih podataka. I registar i karte automatski se ažuriraju kad god se promijeni mrežni hardver. To je zato što monitor i dalje animira mrežu SNMP porukama primjećujući kada se uređaji dodaju ili uklanjaju. Registru uređaja može se pristupiti na nadzornoj ploči gdje vam preglednik podataka omogućuje sortiranje i filtriranje zapisa vašeg hardverskog inventara.

SNMP zamke stižu na nadzornu ploču kao upozorenja i možete ih poslati kao e-poruke ili SMS poruke. Možete dobiti i obavijesti o aplikacijama za chat, uključujući i Slack. Nadzorna ploča je prilagodljiva tako da možete kreirati korisničke račune i korisničke uloge kako biste omogućili različitim članovima tima pristup podacima i upravljačkim funkcijama, a ne dajući mlađem osoblju pristup svim kontrolama.

WhatsUp Gold može se proširiti dodatnim modulima koji će uključivati ​​više mogućnosti praćenja i upravljanja mrežom. Ovaj je program prikladan za male i srednje veličine koje možete dobiti 30-dnevno suđenje WhatsUp Gold i bilo kojeg njegovog dodatka.

Korištenje zamki SNMP-a

Prednost SNMP zamki je u tome što oni prijavite kvar uređaja vrlo brzo. Međutim, oni ne daju cjelovitu sliku vaše mreže. Primijetit ćete da se većina alata na ovom popisu preporučenih alata SNMP također miješa u druge izvore informacija, kao što su NetFlow za podatke o prometu i Syslog za sistemske događaje.

Kao što svi ovi alati nude besplatna suđenja ili besplatne verzije, moći ćete isprobati kandidata bez rizika. Možete čak isprobati nekoliko onih SNMP alata koji vas najviše iskušavaju.

Koristite li SNMP alat upravo sada? Otkrivate li da ste se više fokusirali na upozorenja koja su postavili SNMP zamke ili su Syslog poruke relevantnije za odgovornosti vašeg mrežnog administratora? Ostavite poruku u komentari odjeljak dolje za dijeljenje svog iskustva.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6

Adblock
detector