Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

Postavljanje poslužitelja nije tako kompliciran zadatak ovih dana. Praćenje upotrebe, performansi i potencijalnih problema održavanja puno je teže. Veće komplikacije nastaju kada proširite svoju infrastrukturu na broj poslužitelja. Ne želite biti zarobljeni u kupovini od jednog dobavljača i možda bi bilo korisno korištenje kombinacije operativnih sustava u vašoj mreži.

Proučimo puno detalja o svakom od alata koji se nalaze u nastavku, ali u slučaju da vam nedostaje vremena, evo sažetka popisa 14 najboljih alata za upravljanje i praćenje poslužitelja:

 1. SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija (SAM) (BESPLATNO SUĐENJE) Monitor poslužitelja koji pokriva Dell PowerEdge poslužitelje, HP ProLiant poslužitelje, IBM eServer xSeries poslužitelje, Dell PowerEdge Blade stalke, HP BladeSystem kućišta, Microsoft Windows Server i VMware vSphere hipervisore.
 2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovo je objedinjena mreža, poslužitelj i aplikacijski alat koji prati kapacitet CPU-a, potrošnju memorije, status i performanse diska, stanje ventilatora i zdravlje napajanja vaših poslužitelja..
 3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Platforma utemeljena na oblaku za upravljane davatelje usluga koja uključuje značajke upravljanja mrežom, poslužiteljem i aplikacijama.
 4. Site24x7 Nadgledanje poslužitelja (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sustav utemeljen u oblaku koji može nadzirati širok raspon poslužitelja uključujući Windows i Linux poslužitelje i više, VMware i Docker i više okruženja, kao i desetine dodataka.
 5. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovaj monitor aplikacija također pokriva zdravlje poslužitelja i daje statuse uživo o korištenju procesora, performansama i kapacitetu diska, upotrebi memorije i I / O performansama.
 6. Gustoća poslužitelja Ovaj alat nadzire poslužitelje koji rade na licu mjesta i u oblaku; on obuhvaća Linux i Windows onsite poslužitelje i AWS ili cloud servere temeljene na Azure.
 7. Nagios XI Sustav nadzora mreže koji također pokriva aplikacije i poslužitelje. Možete se odlučiti za besplatnu verziju, nazvanu Nagios Core.
 8. Icinga Ovaj je alat adaptacija Nagios Core-a i besplatan je za upotrebu.
 9. instrumental Ovo je monitor programa koji također pokriva statuse poslužitelja, posebno: korištenje CPU-a, status diska, informacije o učitavanju, memorijska aktivnost, mrežna interakcija i događaji razmjene stranica.
 10. Zabbix Besplatni monitor sustava koji prati rad CPU-a, iskorištavanje memorije, stope pogreške I / O, prostor na disku, status ventilatora, temperaturu i performanse napajanja na vašim poslužiteljima.
 11. OP5 Monitor poslužitelja koji omogućava planiranje kapaciteta i analizu trendova.
 12. Monitis Usluga utemeljena na oblaku koja nadzire aplikacije i statuse poslužitelja.
 13. Anturis Monitor poslužitelja temeljen na oblaku koji prati CPU, memoriju, upotrebu diska, zamjene stranica, status napajanja, status ventilatora i temperaturu.
 14. Motadata Mrežni, poslužiteljski i aplikacijski alat za praćenje koji prati volumen diska i rezervni kapacitet, korištenje CPU-a i iskorištenje memorije.

Prijavljivanje na svaki poslužitelj zauzvrat i ručno provjeravanje performansi zahtjevaju mnogo vremena. Zbog toga su alati za upravljanje i nadzor poslužitelja postali toliko važni. Daljinski alati za administraciju poslužitelja omogućiti će vam upravljanje poslužiteljima na nekoliko web mjesta i poboljšati vašu učinkovitost.

Vrste poslužitelja

Izraz "poslužitelj" je dejan izraz koji pokriva širok raspon operacija. U vašoj mreži mogli biste imati mrežni poslužitelj datoteka / datoteka, web poslužitelj, aplikacijski poslužitelj i poslužitelj e-pošte. Ključne metrike učinka nad kojima morate zadržati kontrolu u svakom od ovih slučajeva su različite.

Ako uzmete u obzir usluge oblaka, svi vaši serveri za web, poštu, aplikacije i pohranu možda su izvan web-lokacije i u vlasništvu su druge tvrtke. Dakle, praćenje svih poslužitelja na kojima ćete završiti kada se nalaze na nekoliko različitih lokacija može biti noćna mora.

Nadgledanje poslužitelja

Dobivanje objedinjenog sučelja za nadgledanje svih vaših poslužitelja s jedne lokacije trebao bi biti prioritet. Na poslužitelju morate gledati dva glavna elementa: hardver i softver. Trebate alat za nadzor poslužitelja koji vam može dati žive podatke o performansama hardvera, kao što su prostor na disku, korištenje CPU-a i memorije, ali također trebate vidjeti koji procesi rade na poslužitelju i koliko resursa svaka instanca procesa troši.

Iako će barem jedan član tima stalno biti otvoren monitor poslužitelja, ne možete zaista očekivati ​​da ćete se posvetiti ljudskim resursima tako da jedna osoba sjedi satno na nadzornoj ploči monitora poslužitelja.. Da biste dobili upozorenja, potreban vam je alat za nadzor poslužitelja koji kombinira rutinsko prikupljanje podataka uživo, uz procjenu stanja. Automatizirana upozorenja uklonit će potrebu da nekoga prizovete za stol. Sustav koji uključuje slanje obavijesti putem SMS-a ili e-pošte olakšat će vam posao.

Držite na vrhu korištenja hardvera kako biste spriječili probleme u vezi s performansama. Dakle, uvid u količinu procesa u stvarnom vremenu pružit će vam mogućnost predviđanja i prilagođavanja zahtjeva za vašim kapacitetima.

Upravljanje poslužiteljem

Planiranje kapaciteta vodi vas u probleme upravljanja poslužiteljem. Da biste bolje opslužili tvrtku, njene dioničare i kupce, kapacitet vašeg poslužitelja trebao bi imati rezervnu sobu da bi se mogli odgovoriti na porast potražnje, bez pretjerane cijene, što bi uzrokovalo nepotrebne troškove.

Teško je uzeti u obzir potrebe poslužitelja bez imalo u vidu i druge opreme, poput fizičke ili virtualne mreže, napajanja, opreme za stanovanje i dostupnosti osoblja.. Sve različite varijable koje čine vaše poslovanje jedinstvenim znače da ne postoji niti jedan paket za upravljanje i nadzor poslužitelja koji je najbolji za svaku tvrtku vani.

Dostupnost i lokacija hardvera važni su čimbenici za voditelja sustava o kojem morate paziti. Istek softverske licence, upravljanje zakrpama i sprečavanje neovlaštenog instaliranja softvera ostali su zadaci administracije poslužitelja koji spadaju u ulogu upravljanja.

Uloge poslužitelja

Dužnosti administratora sustava za upravljanje poslužiteljima spadaju u nadležnost višeg osoblja. Mnogo nadzora i nadzora održavanja poslužitelja može se dodijeliti mlađem osoblju ili ih u potpunosti automatizirati.

Dakle, ovisno o veličini vaše tvrtke i veličini vašeg administrativnog tima sustava, mogućnost definiranja korisničkih uloga i ograničavanja pristupa podacima sustava će varirati u važnosti. Ako ste mala tvrtka s vrlo malo poslužitelja i samo je jedna osoba zadužena za upravljanje njima, možda će vam trebati samo jedna korisnička uloga i jedan korisnički račun za vaš alat za praćenje poslužitelja.. Ako imate veliki tim i trebate dodijeliti stručne zadatke svakom zaposleniku, funkcije upravljanja pristupom postaju prioritet. Potpuno upravljanje vašim poslužiteljima zahtijeva niz alata za administraciju poslužitelja. Ako se želite baviti administracijom na daljinskom poslužitelju, morat ćete još više proširiti popis za kupovinu alata za upravljanje.

Odabir poslužiteljskog alata

Potražite sljedeće čimbenike pri odabiru alata za upravljanje i nadzor poslužitelja:

Interoperabilnost više dobavljača

Iako ste možda zadovoljni s trenutnim dobavljačem hardvera, vjerojatno je greška vezano za sustav praćenja koji ovisi o jednom proizvođaču. Dakle, čak i ako već imate svu opremu jedne marke, stvorite fleksibilnost za budućnost kako biste sebi dali mogućnosti.

Informacije koje odgovaraju vašim zahtjevima

Pokušajte prilagoditi alat za upravljanje poslužiteljem vašim trenutnim zahtjevima za nadgledanje poslužitelja. Iako postoje neki vrlo sveobuhvatni paketi za upravljanje poslužiteljem, ne biste trebali doći u iskušenje da kupujete uslužne programe koje nikad nećete koristiti. Ako imate samo mali sustav koji sami upravljate i kupite paket za praćenje koji je prilagođen velikim sustavima koji se upravljaju timom, možda ćete morati posjetiti toliko različitih ekrana da biste dobili tako malo informacija da vam je potrebno da na kraju odustanete od softver.

skalabilnost

Ako imate malu tvrtku, potražite smanjenu verziju paketa velikog upravitelja sustava. Ovo će vam omogućiti nadogradnju alata za nadzor poslužitelja kako se tvrtka širi. Ako kupite paket od tvrtke koja pruža usluge malim tvrtkama, morat ćete u nekom trenutku zamijeniti pružatelje usluga i naučiti kako svoj posao obavljati s potpuno novim alatom za praćenje.

Automatizacija procesa

Alat koji upravo pokazuje što vaš poslužitelj radi nije dovoljno dobar. Potreban vam je vaš sustav za nadgledanje poslužitelja koji će se automatski brinuti o rutinskim zadacima administracije poslužitelja. U ovom se slučaju ljudska intervencija ovih zadataka svodi na provjeru zapisa. Takav posao stvara odličnu priliku za obuku stažista i oslobađa vam vrijeme za važnije zadatke.

Definicija uloga

Čak i ako ste jedini administrator sustava, mogućnost stvaranja uloga za omogućavanje djelomičnog pristupa nadzornoj ploči vašeg sustava za nadzor poslužitelja može biti vrlo korisna. Stvaranje uloga znači da možete odobriti pristup izvješću upravnom osoblju i pustiti ih da odgovore na svoja pitanja. Jednog dana, možete potražiti pomoćnika i trebat će vam mlađa pomoć da biste pristupili nekom dijelu sustava, a da pritom ne dođete do kontrola svog alata za upravljanje..

Prilagodljive funkcije i izvješća

Bez obzira koliko dobro organiziran alat za upravljanje poslužiteljem, uvijek ćete ustanoviti da želite pomaknuti stupac na izvješću ili isključiti dio podataka zbog drugog podatka. Slično tome, mogućnost prilagodbe nadzorne ploče da bi vam najvažniji podaci bili na istaknutom mjestu je neophodna ušteda vremena..

opći troškovi

Prodavatelji alata za upravljanje poslužiteljima obično su vrlo otvoreni o veličini tvrtke za koju je njihov softver prikladan. Neki dobavljači pokušavaju dostaviti svima, ali, na kraju, njihov je softver napisan da najbolje funkcionira za određenu veličinu poduzeća. Ne želite da vaš nadzorni sustav uspori poslužitelj ili generira previše mrežnog prometa. Jedini način na koji ćete stvarno znati je li paket prikladan za vašu tvrtku je isprobati ga. Srećom, mnogi dobavljači nude probna razdoblja.

Najbolji alati za upravljanje i nadzor poslužitelja

S obzirom na gornje kriterije, sastavili smo popis deset najboljih alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja koji su danas na tržištu. Popis uključuje sustave koji su prikladni za mala poduzeća i druge koji su bolji za velike korporacije. Čitaćete o lokalnom softveru, ali i o oblačnim rješenjima.

1. SolarWinds monitor poslužitelja i aplikacija (SAM) (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija

SolarWinds je vodeći proizvođač softvera za praćenje IT infrastrukture. Monitor poslužitelja i aplikacija (SAM) mogu se povezati zajedno s mrežnim nadzornikom performansi tvrtke kako bi se stvorio zaista sveobuhvatan sustav praćenja vašeg poslovanja. Međutim, ovo je rješenje koje bolje odgovara velikim korporacijama.

Ovaj softver može komunicirati sa:

 • Dell PowerEdge poslužitelji
 • HP ProLiant poslužitelji
 • IBM eServer xSeries poslužitelji
 • Nosači Dell PowerEdge Blade
 • Kućišta HP BladeSystem
 • Microsoft Windows Server
 • VMware vSphere hipervizor

Možete centralizirati sve administratore svog poslužitelja s nekoliko web mjesta i integrirati performanse poslužitelja u oblaku. SolarWinds SAM sustav može nadzirati AWS i Azure usluge obuhvatit će pohranu, baze podataka i više od 1200 aplikacija kao i zdravlje hardvera vašeg poslužitelja.

Podaci o hardveru poslužitelja koje nadgleda sustav SolarWinds uključuju korištenje CPU-a, tvrdi disk, niz, napajanje i status ventilatora.. Pregled performansi aplikacije obojen je bojama zelenom bojom koja označava normalne uvjete i kritičnim statusima označenim crvenom bojom. Ovakav prikaz nadzor nad radom čini vrlo jednostavnim.

Softver za praćenje ima značajku automatskog otkrivanja koja će prepoznati vaš hardver i aplikacije bez ikakve intervencije. Ova je značajka ujedno i ključni atribut tvrtke nadzornog sustava mreže. Nadzorna ploča sadrži niz unaprijed napisanih predložaka zadataka koji će vam pomoći automatizirati redovite zadatke praćenja i preventivnog održavanja. Postoje i unaprijed napisana izvješća i upozorenja ugrađena u softver za praćenje.

Uslužni program Appstack pomaže vam u pronalaženju korištenja infrastrukture na osnovi aplikacije po aplikaciji. Ovo će vam pomoći utvrdite odakle dolazi do porasta potražnje i pomoći vam da bolje planirate svoj kapacitet. Ta međuovisnost između pristupa softvera i njegovog pratećeg hardvera širi se i na mrežne aktivnosti. Na primjer, ako iznenada naiđete na probleme sa SQL serverom, morate uhvatiti sve alate za administraciju svog poslužitelja da biste u potpunosti riješili uzrok tog problema..

Možete prilagoditi nadzornu ploču, stvarajući različite poglede za različite uloge, što će vam omogućiti da prepustite odgovornost mlađim članovima tima. Možete i prilagoditi izvješća i stvoriti vlastite rutine automatizacije i prilagođena upozorenja. Ove funkcije čine SolarWinds SAM stvarno važan alat za upravljanje poslužiteljem.

Osim Monitor performansi mreže, ovaj modul možete integrirati s analizatorom mrežnog prometa, upravljačem mrežne konfiguracije, monitorom za pohranu i monitorom virtualizacije. Standardni monitor poslužitelja i aplikacija uključuje funkcije upravitelja virtualizacije za nadzor Hyper-V i VMware ESX sustava.

IZBOR UREDNIKA

Jedan od najpotpunijih raspoloživih alata, možete nadzirati i fizičke servere i one na oblačnim servisima poput AWS i Azure. Automatizira što je moguće više zadataka, identificirajući hardver i aplikacije te koristeći unaprijed napisane predloške za automatizaciju redovitih zadataka. Podržavajući više od 1200 aplikacija možete prepoznati porast potražnje na osnovi aplikacije pojedinačno. S potpuno prilagodljivom nadzornom pločom za više uloga, ovo je izuzetno fleksibilan alat.

Preuzimanje datoteka: Potpuno funkcionalna BESPLATNA probna proba na SolarWinds.com

Službena stranica: www.solarwinds.com/server-application-monitor

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Paessler PRTG monitor poslužitelja

Paessler PRTG mrežni monitor je vrlo sveobuhvatan sustav nadzora infrastrukture koji dolazi čak i u besplatnoj verziji. Besplatna opcija ima ograničenje od 100 senzora, ali u protivnom sadrži sve mogućnosti koje nudi plaćeni sustav. To je ono na što male tvrtke moraju biti vrlo oprezne, jer paket uključuje toliko mnogo značajki da biste mogli provesti čitav dan igrajući se s njim, a zapravo ne možete obaviti nikakav posao. Dakle, odabir ove opcije zahtijeva puno planiranja i discipline ako ste samo malo poduzeće sa vrlo malo objekata za nadziranje.

Paket uključuje značajke nadzora mreže i lako možete pokriti cijelu infrastrukturu vašeg poduzeća s PRTG-om. Stvarno ovo je paket pogodan za vrlo velike korporacije, ali Paessler također proizvodi cjenovne cijene koje će iskušati srednje tvrtke.

Nadzorna ploča PRTG-a vrlo je atraktivna i uključuje biranja, linijske grafikone i grafikone kako bi se provjera statusa brzo obavila..

Nadzor komponenti hardvera obuhvaća kapacitet CPU-a, potrošnju memorije, status i performanse diska, status ventilatora i stanje napajanja. PRTG će postati bitna komponenta alata za administraciju vašeg poslužitelja.

PRTG surađuje sa:

 • HPE ProLiant asortiman
 • Dell PowerEdge
 • Cisco UCS
 • IBM System X

Monitor aplikacija poslužitelja ima specijalizirane postupke za web poslužitelje, poslužitelje pošte (uključujući Exchange servere), poslužitelje baza podataka i virtualne poslužitelje. PRTG sustav automatski otkriva cijelu vašu infrastrukturu, uključujući poslužitelje, mrežu, mrežnu opremu, terminalne uređaje, usluge oblaka i virtualno okruženje. Ovaj sveobuhvatan pristup omogućuje sustavu da prođe kroz posljedice statusa u jednom dijelu vaše infrastrukture i upozori na utjecaj svih promjena na performanse vašeg poslužitelja, kao i ispitivanje zdravlja servera u stvarnom vremenu.

PRTG uključuje Syslog prijemnik, koji će okupljati Syslog poruke i djelovati kao Syslog poslužitelj.

Virtualna okruženja koja PRTG može pratiti uključuju:

 • Hiper-V
 • Xen
 • Kontejneri za paralele Virtuozzo
 • Amazon EC2

Paesslerov model cijena znači da jednom plaćate za softver i zadržavate pravo na njegovo korištenje zauvijek, kupnjom dobivate samo održavanje i podršku u trajanju od jedne godine. Nakon toga morat ćete platiti godišnji ugovor o održavanju kako biste se i dalje kvalificirali za zakrpe i nadogradnje softvera.

Besplatna verzija PRTG-a omogućava vam praćenje 100 uvjeta, što tvrtka naziva senzorima. Najjeftiniji od plaćenih paketa košta 1.600 dolara i omogućuje vam praćenje 500 senzora. Paket vrhunskog proizvoda pogodan bi za velike tvrtke i košta 60 000 dolara.

Možete imati 30-dnevno besplatno probno razdoblje cijelog sustava s neograničenim senzorima. Kada dođe vrijeme za kupnju, birate koje uvjete želite nadzirati u cijeloj infrastrukturi, uključujući mrežu. Ako vas zanima samo upotreba PRTG sustava za nadgledanje vaših poslužitelja i aplikacija, samo biste grupirali senzorski dodatak oko faktora povezanih sa poslužiteljem..

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

Atera je sustav koji se prodaje na tržištu upravljani davatelji usluga (MSP). Sustav je dostupan na mreži, tako da MSP ne mora instalirati nikakav softver u svoje prostorije niti pokretati vlastitu potpornu infrastrukturu. Zahvaljujući kompaniji Atera, sve što MSP treba započeti služiti svojim klijentima je laptop s web preglednikom i internetskom vezom. Iz tog razloga, Atera je vrlo privlačna malim MSP i nezavisnim tehničarima za podršku.

Glavna točka Atera sustava je omogućiti daljinsko nadgledanje i upravljanje mreže, poslužitelji i aplikacije. Iako MSP ne mora instalirati bilo koji softver na njegovu web lokaciju, klijentovoj web lokaciji potrebni su agenti instalirani na njegovoj nadziranoj opremi.

Funkcije nadzora poslužitelja Atera uključuju Kapacitet CPU, diska i memorije i nadzor korištenja. Usluga također može obavljati administrativne funkcije. Može popisati sav softver instaliran na poslužitelju i omogućiti upravljanje licencama. Također može očistiti diskove, defragmentirati ih i ukloniti privremene datoteke kako bi oslobodio prostor.

Sustav Atera uključuje upravitelj zakrpa koji će ažurirati operativne sustave i ključne aplikacije. Upravitelj zakrpa može se postaviti da se automatski pokreće nakon što je obaviješten o dostupnosti novog zakrpa. Te promjene mogu implementirati na nekoliko poslužitelja za klijentsku organizaciju.

Potpuni set alata koje Atera pruža MSP-ovima naziva se a daljinski nadzor i upravljanje (RMM) sustav. RMM paket nadopunjuje druga skupina funkcija, koje su zajednički poznate kao automatizacija profesionalnih usluga alate ili "PSA". PSA sustav uključuje sve značajke koje MSP treba da bi obavljao svoj posao. Te uslužne usluge uključuju upravljanje ugovorima, upravljanje klijentima i upravljanje timom.

Kupci kompanije Atera ne plaćaju paket softvera unaprijed. umjesto, platforma se naplaćuje uz mjesečnu pretplatu po tehničaru. Na raspolaganju je i godišnji plan plaćanja. Naknada za pretplatu uključuje oblak za obradu i prostor za pohranu. Usluga se može testirati na a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

4. Nadgledanje poslužitelja Site24x7 (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

Site24x7 proizvod je proizvoda Zoho grupa, koja također posjeduje ManageEngine. Tako ćete vidjeti puno sličnosti između Site24x7 Nadgledanje poslužitelja zasloni i odjeljak za nadzor poslužitelja ManageEngine Application Manager.

Velika razlika koju ćete primijetiti kod Site24x7 je ta što se naplaćuje na osnovi mjesečne pretplate, a ne kao jednokratna naknada. Ovo je posebno povoljno za startap i rastuće tvrtke jer ne trebate plaćati nikakve vrhunske troškove softvera.

Site24x7 je usmjeren prema upravljanju poslužiteljima što u osnovi zahtijeva nadzor cjelokupne infrastrukture kako na licu mjesta, tako i van nje. Dakle, paket uključuje module za nadzor mreže, poslužitelja i aplikacija.

Standardni zadaci nadgledanja Site24x7 obuhvaćaju više od 30 statusa, uključujući Performanse CPU-a, kapacitet memorije, korištenje diska, i potencijal, stope aktivnosti mrežnog sučelja, i performanse softvera. Alat prati resurse operativnog sustava, kao što su port, NFS, prostor datoteka i stvaranje direktorija.

Site24x7 može nadzirati domaćine sa sljedećim operativnim sustavima:

 • Windows
 • Windows Server
 • Linux
 • FreeBSD
 • OS X

Također može raditi sa sljedećim virtualnim okruženjima i cloud poslužiteljima:

 • Microsoft Hyper-V
 • Virtualizacija VMware-a
 • Docker kontejneri
 • Microsoft Azure
 • Web usluge Amazon (AWS)

Konzola za monitor zasniva se na pregledniku i hostira se na daljinu. Omogućuje vam pristup važnim datotekama i izvješćima na vašem vlastitom sustavu. Oni uključuju Syslog i Dnevnik događaja poruke. Također djeluje s vašim aktivnim implementacijama direktorija. Alat će vam pomoći u upravljanju ovim važnim sistemskim zapisima koji vam pomažu u praćenju korištenja i otkrivanju provale.

Budući da se monitor nalazi izvan vaše mreže, nije potrebno da budete vezani za poslovne prostore. Vas može pristupiti konzoli s bilo kojeg mjesta - postoji čak i aplikacija za pristup s mobilnih uređaja. Možete pokrenuti ili zaustaviti poslužitelj iz aplikacije te također dobiti upozorenja o statusu koja vam se prosljeđuju kao e-poruke ili tekstne poruke. Ta su upozorenja također vidljiva na konzoli.

Pomoću aplikacije koristite za rješavanje problema s automatiziranim zadacima, poput prikupljanja podataka, obustave sustava ili opoziva autorizacije. Site24x7 uključuje an funkcija analize, što vam pomaže da utvrdite što se dogodilo kada su stvari krenule po zlu.

Možete zakazati administrativne zadatke koji će se obavljati prema rasporedu izvan radnog vremena i također automatski dobiti izvješća o stanju i sigurnosti.

Općenito, alat za nadgledanje poslužitelja Site24x7 odličan je alat i za upravljanje alatima za upravljanje infrastrukturom ManageEngine treba odnijeti u oblak. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje sustava. Ako ne želite kupiti nakon tog razdoblja, postoji ograničena besplatna verzija, koji je ograničen na nadziranje do pet URL-ova ili poslužitelja.

Site24x7 Monitor MonitorStart BESPLATNO probno razdoblje od 30 dana

5. ManageEngine Applications Manager (BESPLATNO ISPITIVANJE)

ManageEngine Applications Manager

ManageEngine je još jedan od vodećih pružatelja usluga praćenja infrastrukture Upravitelj aplikacija vrijedi provjeriti za nadzor poslužitelja. Tvrtka također proizvodi visoko ocjenjeni monitor performansi OpManager, koji će se dobro integrirati s Upraviteljem aplikacija da bi vam pružio kompletni paket za nadgledanje objekata.

Linijski grafikoni pružaju glavni grafički medij za prikaze. Atribut vaših poslužitelja koji nadgledaju uživo ovaj sustav uključuje Upotreba procesora, performanse i kapacitet diska, upotreba memorije i I / O performanse. Hardverski faktori prikazani na monitoru uključuju očitavanje snage, ventilatora i temperature.

Upravitelj aplikacija može komunicirati sa sljedećim vrstama poslužitelja:

 • Windows
 • Windows klasteri
 • Linux
 • Solaris
 • IBM AS400
 • AIX
 • HP-Unix / Tru64 Unix

Mapiranje okruženja vašeg poslužitelja izvodi se automatski i može se proširiti na virtualno okruženje i usluge u oblaku. Virtualni sustavi s kojima Application Manager može komunicirati uključuju:

 • Microsoft Hyper-V
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • Lučki radnik

Vani u oblaku možete dobiti svoje vanjske usluge uključene u sustav praćenja ako ih pružaju sljedeći sustavi:

 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • Amazon EC2
 • Amazonski RDS
 • Operatori OpenStack

Aplikacije koje se mogu nadzirati na vašim poslužiteljima uključuju SQL Server, ERP sustav, poput SAP-a, Oracle EBS, Microsoft Dynamics AX i CRM i Siebel CRM. Mobilne aplikacije za iOS i Android, kao i mobilne web aplikacije također su obuhvaćene nadzorom aplikacija, kao i redovitim uslugama koje vaš web i aplikacijski poslužitelji koriste i isporučuju.

Modul upravljanja aplikacijama u ovom paketu sadrži nekoliko vrlo zanimljivih značajki koje će vam pomoći u planiranju kapaciteta i testiranju novih aplikacija. Možete automatizirati testiranje s tijekovima rada koji mogu komunicirati sa snimljenim događajima iz povijesti performansi vašeg poslužitelja. To znači da možete shvatiti kako će nova aplikacija utjecati na vaše resurse prije nego što je pokrenete uživo. To ManageEngine Application Manager daje status alata za upravljanje poslužiteljem.

Monitori performansi provjeravaju dostupnost usluga Active Directory uključujući one koji rade na vašem Exchange poslužitelju. Brzina pristupa Active Directory i LDAP funkcijama se također stalno nadgleda. Gtool također uključuje nadzor Syslog poruka i zapisnika događaja na Windows sustavima.

Monitor se samostalno instalira i ne zahtijeva vam pristup svakom poslužitelju pojedinačno kako biste izvršili postavljanje. S ovim sustavom dobivate unaprijed napisane predloške zadataka i izvješća, a možete izraditi i vlastite skripte za automatizaciju i prilagođena izvješća.

Konzolu za nadzor možete instalirati na Windows i Linux operativne sustave. Ulazna cijena ManageEngine’s Application Manager iznosi 945 dolara, što ga čini jednim od najjeftinijih monitora poslužitelja s plaćanjem zvižduka. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje programa Manager i preuzima se izravno s web stranice ManageEngine.

ManageEngine Applications ManagerPreuzmite 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

6. Gustoća poslužitelja

Gustoća poslužitelja

Gustoća poslužitelja specijalizirana je za nadzor oblačnog poslužitelja, ali također pokriva poslužitelji na licu mjesta. Monitor ima posebne postupke za pokrivanje aktivnosti web stranica. Alat nudi StackPath grupa, koja se specijalizirala za DDoS zaštita i vatrozidi web aplikacija, tako da ćete moći istražiti povezane proizvode kako biste zaštitili vaš web poslužitelj od napada.

Konzola za uslugu je browser-based. Ovo je internetska usluga, tako da na svoju web lokaciju ne instalirate softver za tumačenje podataka. No, morate instalirati nadzorni agent na svaki od poslužitelja koje želite pokrivati ​​ovim alatom. Ti serveri mogu biti Linux, Windows, ili AWS, ili plavetnilo-temeljeni oblačni poslužitelji.

Monitor će provjeriti rute sa vašim poslužiteljima Ping. Također će to pratiti volumena diska i raspoloživog prostora, Upotreba procesora, korištenje memorije, i performanse web poslužitelja.

Nadzorna ploča sadrži blokove naslova i grafikone živih podataka. Možete postaviti uvjete upozorenja na bilo koji od podataka koje agenti prikupljaju. Na primjer, možete postaviti prag upotrebe CPU-a tako da kad zahtjevi za obradu postanu pretjerani, dobit ćete upozorenje. Ta upozorenja su prikazana na nadzornoj ploči i možete ih dobiti kao i e-mail ili SMS poruke. Upozorenja o sustavu također se mogu preusmjeriti Zatišje, Webhook, i Pagerduty. Sustav gustoće poslužitelja uključuje API-je tako da možete integrirati komunikaciju sa središnjim poslužiteljem u vlastite programe.

Konzola se može dodijeliti mnogim korisnicima unutar vašeg odjela i možete stvoriti korisničke račune koji imaju pristup svim uslužnim programima na nadzornoj ploči ili samo ograničeni prikaz. Ovo je sjajno ako želite dati djelomični pristup mlađim članovima tima ili stvoriti korisnički račun za izvještavanje za poslovnog menadžera.

The "Softver kao usluga”Model koji se koristi za gustoću poslužitelja znači da je ovaj alat vrlo jednostavan za postavljanje. Možete dobiti 14-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste sustav prošetali tempom.

7. Nagios XI

Nagios XI monitor poslužitelja

Nagios XI je vrlo sveobuhvatan sustav nadzora infrastrukture koji pokriva mreže kao i servere. Sustav Nagios zasnovan je na projektu otvorenog koda nazvanom Nagios Core. Softver s otvorenim kodom dostupan je za preuzimanje kao kôd. Ideja ovog koncepta je da sprječava kompanije da sakrivaju kršenje sigurnosti u sastavljenim programima. To također znači da programeri širom svijeta mogu stvoriti dodatne značajke. Nagios Exchange je forum na kojem možete pokupiti dodatke za poboljšanje osnovnog Nagios sustava.

Exchange je dobro mjesto za prikupljanje savjeta i mišljenja drugih menadžera poslužitelja. Možete prikupiti mišljenje o alternativnim besplatnim sustavima, kao što je Microsoftov RSAT, dobiti savjete o alatima za daljinsko upravljanje poslužiteljima i drugim korisnim softverom - ne morate samo govoriti o Nagios.

Nagios Core sučelje je vrlo osnovno, a Nagios XI stvoren je za one koji žele više funkcionalnosti. Nadzorna ploča Nagios XI je prilagodljiva i možete stvoriti različite prikaze podataka i razine pristupa kontrolama koji će vam omogućiti da sigurno prenesete rad na mlađe osoblje i pružite izvještajni pristup menadžmentu i kupcima.

Postupak postavljanja sustava pojednostavljuje čarobnjak za konfiguraciju, koji će najveći dio posla učiniti za vas. Kada kupite Nagios softver, dobivate podršku prve godine. Iako vam kupnja daje pravo korištenja Nagios XI zauvijek, morat ćete dodatno platiti za godišnji ugovor o podršci nakon što istekne početna besplatna godina podrške. Implementi Nagios Core i korisnici besplatnog Nagios XI moraju se za pomoć osloniti na forume zajednice.

Grafika na nadzornoj ploči olakšava prepoznavanje ključnih mjernih podataka i stanja te uključuje prediktivne alate i analize podataka za planiranje kapaciteta. Statusi neuspjeha generiraju upozorenja na nadzornoj ploči. Obavijesti o promjenama uvjeta mogu se poslati ključnom osoblju u obliku SMS poruka ili e-mailova.

Postoje tri cjenovne cijene za Nagios XI i najjeftiniji od njih je besplatan. Besplatna verzija ograničena je na nadgledanje sedam mrežnih čvorova, ali možete odrediti koje točke na mreži želite nadzirati i koristiti to dopuštenje sa svojim poslužiteljima. Bilo bi povoljnije kombinirati nadzor poslužitelja s nadzorom mreže kako bi se osiguralo da cijelo okruženje bude pokriveno istim alatom za praćenje. Najniža razina plaćenih Nagios XI daje vam pravo za praćenje 100 čvorova, što je prilično korak od samo sedam.

8. Icinga

Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

Icinga je izvorno kreirana kao varijacija na otvorenom izvornom kodu Nagios Core. Projekt Icinga je također open source, što znači da možete ga koristiti besplatno. Sa Icinga su dostupna tri različita sučelja. Incinga Core može se koristiti s Icinga Classic nadzornom pločom ili Icinginim web sučeljem. Sofisticiranija verzija sustava naziva se Icinga 2 i ima svoj izgled nadzorne ploče, koji se naziva Icinga Web 2.

Osnovno preuzimanje Icinga 2 daje vam nadzorni mehanizam koji će pokriti vašu mrežu i vaše poslužitelje. Možete odabrati vizualizirati te podatke sa svojim omiljenim aplikacijama ili preuzeti internetski prednji kraj Incinga 2.

Nadzorna ploča u potpunosti je prilagodljiva, omogućujući vam da preuredite standardne widgete koji dolaze s preuzimanjem Incinga Web 2 i dodate ostale dodatke koje je razvila Incinga zajednica. Možete stvoriti različite vrste korisnika i dodijeliti im ograničene prikaze nadzorne ploče, uključujući pristup samo klijentima i upravljanju samo za izvještavanje.

Dnevnici povijesti pomažu vam da prikupite podatke za analizu i planiranje kapaciteta. Sustav dolazi s sučeljem naredbene linije, koje vam omogućuje pisanje vlastitih skripti za manipuliranje i prijenos podataka za analizu.

Upozorenja su središnja u sustavu i drže vas u toku s kritičnim uvjetima. Možete odrediti različite korisnike koji će biti obaviješteni u određenim uvjetima pogreške i te su obavijesti dostupne putem SMS-a, mobilnih poruka ili e-pošte, tako da ne morate biti na svom stolu da biste primali upozorenja o statusu sustava.

Icinga 2 je potpuno besplatna. Međutim, bolje je pristupiti tvrtkama koje imaju sistematskog programera za ruke ili malim tvrtkama koje imaju entuzijasta koji skripti pokreće mrežu i upravljaju poslužiteljima. Ovaj je sustav sjajan za one koji žele stvoriti prilagođeni sustav poslužitelja i mreže. Ako kodiranje nije vaš forte, borit ćete se da iz Icinga izvučete najbolje.

9. Instrumental

Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

Instrumentalno se koncentrira na nadgledanje aplikacija i uključuje funkcije za nadgledanje poslužitelja kako bi podržao njegov glavni fokus. Sustav prikupljanja statusa tvrtke Instrumental naziva se InstrumentalD i pratit će status i upotrebu značajki vašeg poslužitelja uključujući:

 • korištenje CPU-a
 • Status diska
 • Učitajte podatke
 • Aktivnost pamćenja
 • Mrežna interakcija
 • Događaji izmjene stranice

Možete gledati vremena odziva aplikacija, kao što su SQL poslužitelj ili WebDAV, na vašem poslužitelju u stvarnom vremenu, a zatim pomoću detaljnih mogućnosti pregledavati aktivnosti osnovnih usluga i značajki poslužitelja. To vam omogućuje planiranje kapaciteta za najveća opterećenja i ravnomjerniju raspodjelu rada na vašim aplikacijskim poslužiteljima.

Jezik upita unutar nadzorne ploče omogućuje vam kreiranje istraga u tijeku i izradu prilagođenih izvješća. Jezik instrumentalnog upita može se koristiti i za stvaranje prilagođenih uvjeta uzbune. Takva upozorenja mogu vam se poslati SMS-om.

Svaki prikaz stranice i grafika mogu se poslati URL-u dopisniku kao URL, što vam omogućuje da kupcima i menadžerima date ograničene prikaze podataka. Pristup nadzornoj ploči kontroliraju korisnički računi i svakom korisniku mogu se dodijeliti projekti što ograničava pristup podacima sustava i kontrolama za svakog člana tima.

Ovaj bi paket bio idealan za tvrtku koja je usredotočena na web aplikaciju ili komercijalnu web stranicu. Tvrtka nudi sjajnu opciju operatorima pojedinačnih stranica jer to možete koristite softver za besplatno do 500 mjernih podataka. Svaki dio prikupljenih podataka dostupan je za pregled i sakupljanje tri sata uz ovu besplatnu uslugu.

Sljedeća razina iz besplatne aplikacije je Proizvodni paket. To košta 10 centi po metrici mjesečno i dobra je opcija za mala poduzeća. Kupci tvrtke Instrumental obično koriste ovaj paket mjesečno za tu uslugu oko 5 dolara. Podaci prikupljeni ovom uslugom dostupni su 13 mjeseci. Glavni paket nudi neograničene mjerne podatke, a cijena se dogovara.

10. Zabbix

Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

Zabbix je paket besplatnog koda za upotrebu. Funkcije monitora sustava uključuju provjere statusa mreže i aplikacija, kao i nadzor poslužitelja. Monitor može raditi na IBM, Linux, Lenovo, Dell i Solaris sustavima.

Ključni elementi izvedbe poslužitelja koje Zabbixovi monitori uključuju:

 • Operacije procesora
 • Korištenje memorije
 • Stope pogreške I / O
 • Prostor na disku
 • Status ventilatora
 • Temperatura
 • Učinkovitost napajanja

Ostali relevantni statusi okoliša koje je Zabbix ispitao uključuju:

 • Korištenje propusne mreže mreže
 • Dostupnost mreže
 • Stopa gubitka paketa
 • Brzina TCP veze
 • Propusnost usmjerivača
 • Uvjeti upozorenja

Monitor također prati status softvera, operativnog sustava i upravljačkog softvera za poslužitelj i sve ostale uređaje povezane na mrežu. To uključuje kontrolu konfiguracije i provjere neovlaštenih instalacija ili promjena verzije.

Operacije se provode kroz proceduralne obrise, nazvane predloške. Možete koristiti predloške koje je unaprijed napisao Zabbixov tim, odabrati predloge koje su stvorili drugi implementatori Zabbixa u zajednici korisnika ili stvoriti vlastite prilagođene predloške..

Također možete stvorite prilagođena upozorenja te prilagodite ocjenu ozbiljnosti postojećih upozorenja kako biste uklopili prave razine kritičnih stanja za vaš poslužitelj i mrežu. Upozorenja koja generira sustav može vam biti poslana SMS-om, aplikacijom za slanje poruka ili e-poštom.

Sustav vam omogućuje postavljanje različitih korisnika na nadzornu ploču s različitim dozvolama i upozorenja se mogu usmjeriti na određene korisnike. Također je moguće da stvoriti skripte za automatizaciju te postaviti radne tijekove za dodjeljivanje zadataka i odgovora upozorenja.

Možete sigurno pratiti na svim web lokacijama s jednog središnjeg mjesta jer su sve Zabbix poruke šifrirane radi zaštite. Paket također uključuje i uređaj za udaljeni pristup koji vam omogućava kontaktiranje uređaja na drugim web lokacijama izravno iz vašeg središnjeg zapovjednog centra. Dakle, ovo je dobar alat za upravljanje udaljenim poslužiteljem.

Ovaj sustav može potrajati previše vremena da bi jedini administrator sustava nadzirao malu mrežu. Opsežni postupci slanja poruka i šifriranja mogu usporiti sustav da reagira tamo gdje je tada više od 1.000 čvorova, pa je ovaj sustav najprikladniji za nadzor mreža srednjih kompanija.

11. OP5

Top 14 alata za upravljanje i nadgledanje poslužitelja za 2020. godinu (besplatno i plaćeno)

OP5-ov sustav za nadzor poslužitelja omogućuje planiranje kapaciteta i analizu trendova, kao i regularne funkcije koje biste očekivali od paketa praćenja poslužitelja. Tvrtka također proizvodi softver za nadzor mreže, tako da možete kombinirati dva paketa kako biste dobili potpunu kontrolu infrastrukture.

Tvrtka navodi da je njen softver sposoban nadzirati sve marke hardvera za poslužitelj i bilo koji operativni sustav. Možete pratiti fizičke atribute kao što su Upotreba CPU-a, memorijske aktivnosti, prostora na disku, I / O performansi, statusa napajanja i dostupnosti ventilatora.

Virtualne mreže i oblačne usluge mogu se nadgledati ovim sustavom, a implementacije na više web-lokacija ne predstavljaju problem.

Osim prikaza podataka o performansama uživo, monitor poslužitelja uključuje i upozorenja koja upozoravaju na kritične i neočekivane uvjete kvara.

Značajke analize uključuju tipična vremena odziva za standardne korisničke aktivnosti na vašem poslužitelju. Možete ispitati performanse aplikacija i usluga i prepoznati koji resursi u vašem IT sustavu uzrokuju uska grla pod nizom scenarija upotrebe. Vrlo lijepa značajka je inteligentni balansator opterećenja koji se može prilagoditi različitim zahtjevima i rasporediti zahtjeve nedovoljno iskorištenim poslužiteljima u vašem klasteru. OP5 je alat za upravljanje poslužiteljem, kao i nadzor infrastrukture.

Ovaj sustav za nadgledanje poslužitelja i mreža pogodan je za tvrtke srednje veličine i velike korporacije. Korisničko sučelje monitora sadrži grafičke vizualizacije i pristup podacima može se podijeliti prema imenovanim pravima pristupa korisničkom računu. Ovo čini OP5 sustav odličnim izborom za tim administratora sustava.

Iako je platforma iza OP5 otvorenog koda, ne postoji besplatna verzija ovog sustava praćenja. Tvrtka nije otvorena u pogledu cijena. Kad se raspitate, dat će vam prilagođenu ponudu. Struktura cijena temelji se na broju uređaja koje želite nadzirati i pregovora koji se odvijaju nakon slanja ponude. Možete pristupiti softveru za 30-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste bili sigurni da radi sve što trebate od monitora poslužitelja prije nego što platite.

12. Monitis

Monitisov monitor poslužitelja

Monitis je usluga u oblaku, tako da biste imali koristi od ove opcije ako nemate stručnost na licu mjesta i ne želite instalirati bilo kakav poseban softver na vaš sustav. Ovaj paket praćenja posebno je usmjeren na web poslužitelje i uključuje nadzor aplikacija zajedno s provjerama fizičkog stanja vašeg poslužitelja. Možete pratiti sve svoje IT usluge za isporuku vašeg mrežnog poslovanja sa softvera vašeg web poslužitelja, SQL servera i vašeg e-mail sustava, premda prema fizičkim svojstvima vaših poslužitelja.

Status vašeg poslužitelja može se vidjeti na nadzornoj ploči sustava, koja se može prikazati u bilo kojem web pregledniku. Tvrtka tvrdi da je potrebno oko tri minute da sustav za nadzor funkcionira na vašem poslužitelju. Nadzorna ploča može se prilagoditi, a atributi vašeg poslužitelja koji nadzire Monitis mogu se proširiti pomoću dodataka.

Nadzorna ploča je atraktivna i lako se prati zahvaljujući vizualizacijama koje uključuju točkiće, grafikone i grafikone. Dobivate vidjeti podatke uživo o izvedbi vašeg poslužitelja plus upozorenja koja obaviještavaju o neočekivanim uvjetima pogreške ako se pojave. Podaci o provedbi pohranjuju se dvije godine, a zatim vam omogućuje izvršavanje cjelovite analize performansi poslužitelja.

Možete postaviti korisničke račune za pristup monitoru vašeg poslužitelja i stvorite uloge koje ograničavaju prikaze do kojih može doći svaka vrsta korisnika. Izvještaji se mogu dijeliti slanjem e-pošte s vezama do relevantnih podataka. Ovo je mnogo lakši način za dostavu izvještaja upravitelju i omogućuje im da dobivaju informacije predstavljene u mješavini grafičkih formata, a ne samo tablica zapisa.

Značajke vašeg poslužitelja koje je Monitis zabilježio uključuju:

 • Performanse CPU-a
 • Aktivnost pamćenja
 • Pohrana i korištenje diska
 • Korištenje propusne mreže mreže

Struktura cijena Monitisa platni je oblik s utjecajima koji uključuju broj poslužitelja i broj korisnika koje želite nadzirati svaki mjesec. Dobivate 20 posto popusta ako se prijavite za godišnji plan. Međutim, takav scenarij pretpostavlja da će vaš opseg praćenja ostati isti tijekom cijele godine. Model plati za odlazak je vrlo zanimljiv prijedlog za start-up privezane novce. Međutim, morat ćete nastaviti prilagođavati stopu plana ako nemate povijesne zapise o protoku transakcija prilikom prijave na plan..

Možete uzeti 15-dnevno besplatno probno razdoblje Monitisa da biste dobili osjećaj za sustav prije nego što ga kupite.

13. Anturis

Anturisov monitor poslužitelja

Anturis je još jedna opcija utemeljena na oblaku za vaše potrebe praćenja poslužitelja. Tvrtka ima puno cjenovnih bodova ovisno o broju čimbenika koje želite nadzirati. Neke tvrtke nazivaju ove faktore „senzorima“, ali Anturis ih naziva „monitorima“. Monitor je tema poput upotrebe CPU-a ili broja HTTP transakcija.

Sjajna vijest o ulaznoj razini ovog sustava praćenja je da je to je besplatna za upotrebu. Ova je besplatna verzija dostupna samo za pet monitora, što može biti teško držati se s obzirom na to da su tipični fizički faktori koje većina vlasnika poslužitelja treba gledati: CPU, memorija, upotreba diska, zamjene stranica, status napajanja, status ventilatora i temperatura - što ukupno ima sedam faktora. Najjeftinija usluga Anturisa daje vam 10 monitora za 10 dolara mjesečno. Bodovi cijena marširaju u jedinicama od deset, a svaki monitor košta jedan dolar više svaki mjesec do paketa koji vam nudi 60 monitora. Tada omjer monitora postaje jeftiniji i penje se sve do paketa od 1.000 monitora za 650 dolara mjesečno.

Anturis sustav može nadzirati bilo koji poslužitelj koji radi Windows ili Linux i također može pratiti vaše poslužitelje u oblaku, kao što su AWS, Azure i Rackspace. Također možete pratiti performanse usluga i procesa s monitorom poslužitelja.

Anturis također može nadzirati mreže i aplikacije. Vaša je odluka o tome gdje se monitori nalaze u vašem sustavu. Cijene ne utječu na predmet monitora, već samo na njihovu količinu.

Kao i redovito vraćanje podataka uživo na nadzornu ploču, vaši će monitori slati upozorenja ako dođe do kvara između vremena. Upozorenja vam se bez troškova mogu proslijediti e-poštom. Uz pretplatu dobivate i telefonski poziv i SMS obavijest. Međutim, ta se kvota može brzo smanjiti. Možete platiti dodatni kapacitet notifikacije putem telefona i SMS-a.

Anturis nudi a besplatno probno razdoblje 30 dana, što ne ograničava broj monitora koje koristite. Nakon završetka besplatnog probnog razdoblja, možete ukloniti sve monitore, osim pet, i nastaviti koristiti sustav besplatno, ili nastaviti sa svojim većim brojem monitora i platiti uslugu. Besplatna probna verzija pruža vam dobru priliku da utvrdite koliko monitora vam treba i na taj način možete odlučiti hoće li cijena koju ćete morati platiti čini Anturisa konkurentnim ostalim opcijama koje imate na svom popisu.

14. Alat za nadgledanje poslužitelja Motadata

Motadata Monitor Monitor

Motadata iz Mindarray Systems jedinstveni je alat za upravljanje i nadzor infrastrukture. Motadata Infrastructure Intelligence Platform (IIP) uključuje nadzor mreže, poslužitelja i aplikacija s specijaliziranim modulima za praćenje performansi baza podataka, cloud usluga i web platformi.

Ako poslužitelj koji želite pratiti podržava mrežno poslovanje, posebno bi bili zainteresirani za aktivnosti praćenja URL-ova i baze podataka ovog skupa. Provjerit će dostupnost vaših web stranica i također procijeniti izvedbu isporuke vaše cjelokupne infrastrukture kako bi osigurali da posjetitelji vaše web stranice imaju prihvatljivo korisničko iskustvo.

Specifične metrike poslužitelja koje promatraju moduli za nadgledanje poslužitelja Motadata pokrivaju redovne fizičke karakteristike vaših poslužitelja, uključujući volumen diska i rezervni kapacitet, CPU upotrebu i korištenje memorije. Monitor također pokriva propusni kapacitet na sučeljima vaših poslužitelja. Monitor integrira analizator dnevnika kako bi uhvatio događaje koji mogu oštetiti kapacitet vaših poslužitelja.

Mjerne vrijednosti poslužitelja u interakciji su s podacima prikupljenim iz mreže i modula performansi aplikacija kako bi se dobio skupnu pregled vaše infrastrukture, omogućujući vam da uočite uzrok problema s performansama. To mogu biti zapravo povezane s poslužiteljem ili zbog povezanih usluga i mreža. Kombinacija podataka s modula za praćenje također vam pomaže da gledate ograničenja kapaciteta i planirate proširenje prave razine vašeg hardverskog inventara kako biste spriječili da ograničenja performansi utječu na kvalitetu pružanja usluge.

Motadata je u stanju nadzirati i jedno i drugo Windows i Linux poslužitelja te je u mogućnosti integrirati udaljene poslužitelje u centralizirani WAN nadzor. Sva razina praćenja infrastrukture dostupna je i za usluge u oblaku, tako da ako ugovorite softver kao uslugu (SaaS) ili samo pohranu u oblaku, te udaljene resurse možete pokriti centraliziranim monitorom. Ako kombinirate lokalne i oblačne objekte, svim tim resursima može se upravljati pomoću ujedinjenog sustava praćenja.

Funkcije upravljanja Motadata uključuju automatsko rješavanje problema putem skriptiranja i ugrađenih radnji. Pokrivenost mreža i aplikacija kao i poslužitelja znači da je Motadata IIP idealno rješenje za nadzor virtualizacije. Monitor će pratiti sljedeća okruženja:

 • VMWare
 • Microsoft Hyper-V
 • Citrix Xen

Nadzorna ploča je atraktivna i prepuna ljudi, stisnuvši puno informacija kroz naslove blokova, grafikona i grafikona. Monitor poslužitelja ima specijalizirane odjeljke za određene vrste poslužitelja - e-poštu, baze podataka, aplikacije i VM poslužitelje podrške.

Motadata se instalira na Linux, a prednji je dio preglednika, tako da zahtijeva Gnome okruženje. Možete dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje za procjenu softvera.

Opcije praćenja poslužitelja

Nadzor poslužitelja ključan je zadatak. No, ne morate nužno trošiti mnogo novca da biste dobili stvarno dobre metrike. Kombinacija praćenja poslužitelja s nadzorom aplikacija i mreže pruža puno više kontrole nad vašom uslugom nego što samo nadgledanje poslužitelja može pružiti.

Osnove nadgledanja poslužitelja samo vam daju status raznih hardverskih komponenti, poput prostora na disku i upotrebe procesora. Iako se morate pridržavati tih faktora, ne moraju nužno osvjetljavati korisničko iskustvo koje vaši kupci dobivaju iz vašeg sustava. Ako praćenje samo usredotočite na status vašeg poslužitelja, zanemarujete komplicirane faktore poput performansi mreže, ili dostupnost usluga u oblaku koji doprinose vašoj prezentaciji.

Nadgledanje performansi vrlo je široka tema i možete steći bolju predstavu o svim zadacima koji održavaju vašu infrastrukturu u dobroj formi uvidom u cjelovite sustave koji vode brigu o vašem cjelokupnom IT sustavu..

Bez obzira na to koliko ste čitali u svom naumu da pronađete pravi monitor poslužitelja, nećete imati pravi osjećaj ni u jednom sustavu dok ga ne isprobate. Srećom, puno sustava na našem popisu nudi besplatne verzije koje možete pogledati. Oni koji nude samo plaćena rješenja pružaju vam besplatno probno razdoblje. Te probne ponude su neophodne ako ćete istinski procijeniti svakog kandidata za potrebe praćenja vašeg poslužitelja.

Iako se može činiti gubitkom vremena isprobati jedan sustav, srušiti ga i instalirati drugi monitor, bolje je proći kroz isprobavanje nekoliko opcija samo da biste bili sigurni da ste odabrali pravi.

Daljnje čitanje

Comparitech Vodiči za umrežavanje

 • Top 10 alata za praćenje LAN-a za 2018. godinu
 • Konačni vodič za DHCP
 • Konačni vodič za SNMP
 • Najbolji besplatni analizatori i sakupljači NetFlow za Windows
 • Najbolji softver i alati za praćenje propusnosti za analizu korištenja mrežnog prometa
 • 6 najboljih besplatnih skenera ranjivosti mreže i kako ih koristiti
 • 8 najboljih paketskih njuška i mrežnih analizatora za 2018. godinu
 • Kako izgraditi vlastiti poslužitelj za pohranu u oblaku uz djelić troškova

Ostale informacije o nadzoru poslužitelja

 • Technopedia: Nadgledanje poslužitelja
 • TechTarget: Iskorištavanje maksimalnog praćenja performansi poslužitelja

Slika: Server Room Pamorma Sergeja Suglova putem Flickr-a. Licencirano pod CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 60

Adblock
detector