ВебЛогиц Сервер Водич и алати

ВебЛогиц Сервер Водич и алатиДанашње модерно пословно окружење захтева постављање технологије у којој се имплементира више самосталних система и очекује се да ће међусобно неприметно „разговарати“. У ствари, ниједно предузеће које се не поштује сада не може себе назвати конкурентним ако се ослања на јединствени систем - или чак скуп њих с некомпатибилним форматима излазних података; савремена демографија клијента то неће дозволити.

Али постоји решење: један систем који може да премости различите захтеве за пренос података и добро рукује интеграцији система је ВебЛогиц Сервер.

Времена? Ево наше резиме листе најбољих ВебЛогиц Сервер алата:

 1. Алат за управљање перформансама СоларВиндс ВебЛогиц (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај алат је део СоларВиндс сервера и монитора апликација и укључује надгледање и узбуњивање за ваше Орацле базе података. Ради на Виндовс Серверу
 2. БЕА ВебЛогиц административна конзола Орацле производ који је интерфејс базиран на прегледачу за ваше базе података и ВебЛогиц имплементацију. Укључује надгледање сервера и апликација плус алате за решавање проблема.
 3. ВебЛогиц Смарт Дасхбоард анд Мониторинг (ВЛСДМ) Овај паметни алат из Волтхреад информационих технологија скенира ваш ВебЛогиц домен и даје препоруке за побољшања када је инсталиран. Затим наставља да прати и саветује.

Шта је ВебЛогиц сервер?

ВебЛогиц Сервер је сервер апликација који функционише као платформа за развој, распоређивање и покретање вишеслојних (н-нивоских) дистрибуираних Јава апликација. Служи и као мост или „конектор“ између апликација које се на њему налазе и сличних удаљених база података или сервера за размену порука.

Орацле Цорп. је данас постао популаран провајдер платформе за обраду онлајн трансакција (ОЛТП) на тржишту, а ВебЛогиц Сервер је једно од алата који су омогућили да ова технолошка компанија постане тако велики конкурент. Они су купили ову Јава 2 платформу, Ентерприсе Едитион (Ј2ЕЕ) сервер са набавком БЕА система 2008. године.

3 Тиер ВебЛогиц Сервер архитектура

Извор слике

ВебЛогиц Сервер седи у средњем нивоу - заједно са проксијерима и заштитним зидовима. Ово је ниво који се налази између предњих спољних апликација („Пресентатион или Цлиент Лаиер“ - обично интерфејс који подржава претраживач са спољним светом) и послужитеља база података („Бацкенд Лаиер“ - сервери на којима се подаци чувају).

С ове позиције средњег софтвера, ВебЛогиц Сервер централизира апликацијске услуге као што су:

 • веб сервиси - разне функције веб сервера
 • Пословне услуге - пословне компоненте процеса
 • Бецккенд повезивање - омогућавање повезивања са резервним уређајима за складиштење података и серверима

Другим речима, овај Јава апликацијски сервер омогућава оптимално и поједностављено обављање пословних процеса. Штавише, чињеница да користи технологију функције попут кеширање и спајање веза значи да ВебЛогиц Сервер такође помаже у скраћивању времена обраде и трансакције.

На крају, не треба заборавити да и овај серверски систем пружа на нивоу предузећа сигурност и моћне могућности администрације улога.

ВебЛогиц Сервер Водич и алати

Дакле, како тачно користите ВебЛогиц Сервер?

Сада када смо видели општу дефиницију шта је ВебЛогиц Сервер, дозволите нам мало више техничке природе и видећемо да ли не можемо да разбијемо његове компоненте док покушавамо да га опишемо.

Основна ВебЛогиц архитектура

Поред тога што служи као Ј2ЕЕ сервер, ВебЛогиц Сервер може се користити и за организовање и администрирање других сервера и, самим тим, услуга на њима. Пре него што размотримо то, дефинисајмо неколико дигиталних концепата који се користе у њеном царству.

Домен

Ово је колекција апликација које су груписане ради лакше администрације. Домен се састоји од административног сервера и броја управљаних сервера који су под његовом контролом.

Основни домен

Ово је нови домен који има само администраторски сервер и ништа друго. То можда није практично, али може постојати и сам.

Управљани сервери

Ови сервери постоје унутар домена и служе у различите сврхе. Примери таквих сервера су СОА Суите, ВебЦентер Суите и Бусинесс Интеллигенце Суитес.

Следећи видео објашњава ове концепте на визуелнији начин:

Орацле - Разумевање ВебЛогиц архитектуре

Шта се дешава када инсталирате ВебЛогиц Сервер?

Да бисте преузели копију ВебЛогиц сервера, морате да одете на страницу за преузимање софтвера Орацле Тецхнологи Нетворк. Након што прихватите лиценчни уговор и преузмете жељену верзију софтвера, сви сте спремни за почетак инсталације.

Сценарији инсталације који се могу репродуковати укључују:

 1. Стварање основног домена - кад год инсталирате нову инстанцу ВебЛогиц-а, подразумевано ћете креирати основни домен без управљаних сервера. Док се додани управљани сервери, то заиста неће учинити много.
 2. Стварање управљаних сервера у основном домену - затим прелазите на креирање сервера који се додају у основни домен. То се назива „проширењем основног домена“.
 3. Креирање управљаних сервера у новим доменима - ако одлучите да желите да се управљани сервери покрећу у њиховом сопственом домену, ВебЛогиц вам омогућава да клонирате постојећи администраторски сервер у главном домену и користите га за креирање новог домена за ваш нови управљани сервер. Ово је познато као „проширење управљаних сервера“.
 4. Кластерирање управљаних сервера - у овом сценарију, након што су управљани сервери инсталирани у различитим доменима, они се могу „групирати“ заједно да би их покренуо један администратор који може бити у било којем од домена..

Без обзира на избор инсталације или почетни избор архитектонске конфигурације, свој дизајн увек можете преструктурирати касније, у зависности од потреба ваше логике пословних процеса.

За кога је ВебЛогиц Сервер?

У идеалном случају, ВебЛогиц Сервер би добро седео у пословном технолошком окружењу где би био конфигурисан да му помаже:

 • Служе као хостинг решење за све Јава апликације
 • Делује као дом веб локација врхунског квалитета
 • Побољшање перформанси као оптимално и сигурно решење за проблеме са спором повезаношћу између фронт-енд апликација и бацк-енд сервера
 • Како постаје дигитални отисак и даље расте као мост способан за рјешавање проблема скалабилности пословања

Укратко, може се рећи да је ВебЛогиц Сервер апликативни сервер који у будућности има будућност. Служи као модератор за друге [Јава] апликације, пословне пакете и хардверске уређаје које је потребно укључити у ток обраде података предузећа..

Који се алати за надгледање и управљање користе са ВебЛогиц послужитељима?

Систем који омогућава другим системима треба пажљиво конфигурирати и њима управљати. Требало би да добро функционише пре него што може да надгледа друге системе. Зато је важно пратити њихове алате за праћење и управљање.

Испод ћемо погледати три најпопуларнија ВебЛогиц Сервер алата за администрацију и праћење.

СоларВиндс ВебЛогиц Алат за управљање перформансама (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Иако је производ треће стране, СоларВиндс Алат за надгледање перформанси ВебЛогиц је административни пакет који покрива све аспекте надгледања и управљања ВебЛогиц послужитељима.

Администрација и надзор СоларВиндс ВебЛогиц

Поглед на значајке овог алата дају нам увид у то колико је заправо моћан:

 • Надгледање додељивања и коришћења меморије процеси су завршени без давања ресурса
 • Надгледање сервера и апликација које пружа детаљни увид у перформансе нити и базена. Ово укључује тренутно време чекања и време потребно за извршење захтева, као и праћење нерешених захтева
 • Када је интегрисан са сервером & Апликацијски монитор, анализатор перформанси базе података СоларВиндс пружа детаљну анализу и извештаје о базама података Орацле у корелацији са ВебЛогиц сервером за јаснију слику

Администрација базе података СоларВиндс ВебЛогиц

 • Надгледање база података као што су СКЛ Сервер, МиСКЛ, ДБ2, САП АСЕ и друге базе података које омогућавају готово 100% комуникацију унутар плоче када је у питању складиштење података
 • Надгледање виртуалних окружења и апликација попут ВМваре-а и Хипер-В-а омогућава репликацију и тестирање симулираних поставки

Као што видите, овај алат се заиста може уградити у инсталацију ВебЛогиц сервера и саставити сажету извештаје који нису само информативни, већ су и лако разумљиви и пријатни за очи. Алат за надгледање перформанси СоларВиндс ВебЛогиц долази са монитором сервера и апликација (САМ) који је доступан за преузимање бесплатне пробне верзије од 30 дана.

Алат за праћење перформанси СоларВиндс ВебЛогиц са САМДовнлоад 30-дневним БЕСПЛАТНИМ пробним временом

БЕА ВебЛогиц административна конзола

Овој родној администрацијској конзоли за Орацле приступа се путем веб прегледача и покреће се из инстанце администраторског сервера домена ВебЛогиц Сервер. Користи Јава објекте познате као МБеанс, а сваки од њих садржи скуп атрибута који дефинишу параметре за различите функције и операције које се користе за администрацију сервера.

БЕА ВебЛогиц административна конзола

Послови који се могу обавити помоћу овог административног алата укључују:

 • Покретање, заустављање инстанци и конфигурација кластера
 • Конфигурација сервиса сервера попут повезивања базе података (ЈДБЦ) и слања порука (ЈМС)

Конфигурација базе података БЕА ВебЛогиц Администрације

 • Сигурност, администрација и управљање корисницима, групама и улогама
 • Конфигурација и имплементација Јава апликација
 • Надгледање перформанси сервера и апликација, помоћ у решавању проблема путем датотека и датотека дневника сервера

Једна ствар коју овде треба рећи је да, иако интерфејс може изгледати помало драматично, не заваравајте га због недостатка боја и пизазза - на крају крајева, ово је моћан алат који су направили људи који стоје иза ВебЛогиц сервера себе.

ВебЛогиц Смарт Дасхбоард анд Мониторинг (ВЛСДМ)

Са ВебЛогиц Смарт Дасхбоард и надзор (ВЛСДМ) имамо још један алат за праћење и надгледање треће стране који је „мали мотор који би могао“. То је проширење за конзолу - за разлику од самосталног решења - које се поноси тиме што је јефтино решење (бесплатно за програмере) које даје добре резултате као и најбољи од њих.

Екран за извештај о надгледању ВЛСДМ-а

Неке сјајне карактеристике ВЛСДМ-а су:

 • Лака, брза и неинтензивна инсталација - предност јединствена у проширењима - која прави снимак вашег ВебЛогиц домена и даје препоруке од самог почетка
 • Способност креирања неограниченог броја прилагођених надзорних плоча за испуњавање потреба администратора о захтевима за контролом и извештавањем

ВЛСДМ функције

Извор слике

 • Аларми и обавештења које се лако креирају коришћењем ВЛСДМ метричког прегледача
 • Складиштење и преузимање старих података - укључујући метричке податке, позадинске податке, па чак и аларме - за поређење и анализу
 • Додавање и заказивање скрипти за једноставно управљање ЦРОН-овим пословима

Колико год се чинило да је ВЛСДМ мршав, и даље удара изнад своје тежине и пружа најбоље од њих - ако не и боље.

Шта кажу рецензије о ВебЛогиц послужитељима?

Као и свако софтверско решење, алат ВебЛогиц Сервер има своје предности и недостатке; Хајде да погледамо:

Прос:

 • То је квалитетан производ компаније Орацле, водећи произвођач софтвера за базу података на планети, а долази са безбедношћу података и гаранцијама интегритета
 • А робусно безбедно решење - то је неопходно за рачунарско окружење критично за мисију
 • Способност да нацртајте комплетну слику преко домене ВебЛогиц компактним извештајима који омогућавају лако разумевање и тачно доношење одлука

Против:

 • Изгледа да могу бити мало гломазан и надувани у поређењу са другим сличним софтверским решењима
 • То би такође могло угриз у вријеме обраде јер се бави проблемима у позадини
 • Није свако мало и средње предузеће приуштити то прилично сложене накнаде за лиценцирање

Ако набавите ВебЛогиц Сервер?

ВебЛогиц сервери су за предузећа која имају рачунарску моћ да носе решење и могу да приуште прилично стрме наплате - или оне који то мисле као инвестицију која вреди одржавати своје дигитално окружење и радити без проблема..

Било како било, помоћу алата за надгледање и управљање који су доступни, ВебЛогиц Сервер ће наставити да расте у популарности; посебно са Орацле обожаватељима који су размажени због избора када су у питању средњи и периферни Орацле пакети са којима је компатибилан.

Дугорочно гледано, ВебЛогиц Сервер ће увек бити вредан сваког цента уложеног у њега - преузеће надгледање ваше технологије док се фокусирате на своје пословне процесе.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 80 = 89

Adblock
detector