ВхатсУп Голд Ревиев (са снимцима екрана)

ВхатсУп Голд Тоол преглед

Када поставите мрежу, један од првих софтверских пакета који ће вам требати је алат за праћење мреже. ВхатсУп Голд из Ипсвицха је звезда у успону у овој категорији, тако да ћемо у овом прегледу испитати шта стоји иза његовог снажног праћења.

Шта ради Ипсвитцх ВхатсУп Голд?

Да бисте надгледали мрежу, а алат за управљање треба да комуницира са сваким уређајем повезаним на мрежу и буде у контакту са њима. Ово је суштинска функција ВхатсУп Голд-а. Одржава константан извештај о стању свих хардвера повезаних на мрежу.

Аутоматизовано откриће

Када инсталирате софтвер ВхатсУп Голд, не морате уносити све детаље о хардверу у конзолу. Функција аутоматског откривања све вам то поставља. Процес се заснива на процедурама система који се зове Једноставно управљање мрежним протоколом.

СНМП је веома широко имплементиран мрежни стандард. Свака опрема која се може повезати на мрежу већ ће имати СНМП могућности учитане у њу. То значи да вам није потребно да посећујете сваки уређај на вашој мрежи да бисте инсталирали клијентски софтвер СНМП агент је већ тамо.

Након што се инвентар састави, можете видети сваки његов уређај ИП адреса, његово тип, његово произвођач, и његове статуса. Процесор откривања додељује улогу сваком уређају, што вам омогућава да на први поглед видите који су чворови крајње тачке, а који мрежна опрема.

Мрежно мапирање

Процес откривања поставља мапу ваше мреже. Можете видети који се уређаји повезују на који и затим одредити тачније извештавање о статусу. Грешка на једном уређају може узроковати да надређени уређај пријави и грешку. Када разумете зависности између уређаја, можете категорисати упозорења и филтрирати понављања, тако да упозорења стижу само од почетних уређаја.

ВхатсУп Голд Нетворк Мап

Статуси су кодирани на мрежи у боји да покаже који су уређаји доброг здравља, који су издали упозорења и који су у стању приправности.

Мониторинг перформанси мреже

ВхатсУп Голд Нетворк Монитор редовно контактира са уређајима на мрежи. Статуси инвентара и мрежне мапе су скоро активни. Не морате да командујете прегледом система јер се статуси стално ажурирају путем СНМП процедура. У суштини, редовно обнавља поступак откривања мреже.

ВхатсУп Голд Нетворк Монитор

Надгледање сервера

Повратне информације о стању које је прикупио ВхатсУп Голд разликују се у зависности од дела опреме који се надгледа. Сервери пружају детаљније физичке статусе, укључујући Капацитет и употреба ЦПУ-а, меморије и складиштења.

Упозорења

СНМП систем укључује канал за сваки агент уређаја који ће обавестити централни контролер о стању аларма, а не да чека да буде затражено током редовне анализе система. Ова обавештења се називају „замке,“И ВхатсУп Голд их интегрише у свој систем обавештавања.

ВхатсУп Голд Алерт Центер

У подешавањима монитора, можете да одредите како систем поступа са упозорењима. Ове „акционе политике“ упућују монитор да обавести члана тима емаил или СМС порука.

Политике вам дозвољавају да ескалира или игнорише одређене упозорења зависно од извора и врсте упозорења. Обавештења о упозорењима не морају се слати истој особи. Можете одредити ко добија упозорење према врсти уређаја који је створио поруку о грешци. Ако су услуге куповине укључене у куповину опреме, можете послати обавештења о грешкама директно тиму за подршку произвођача.

Када се појави упозорење, можете аутоматски покренути радње попут евидентирања, поновног покретања или покретања скрипте.

Надгледање бежичне мреже

Надгледање перформанси ВхатсУп Голд проширује се и на вифи мреже. Процес откривања мреже мапира опрему бежичне мреже и прати крајње тачке повезане на сваку. Ако имате хибридну ожичену и бежичну мрежу, сви чворови оба система појављују се на обједињеној мрежној мапи.

ВхатсУп Голд Вирелесс Монитор

Облак & Праћење складиштења

Мрежна похрана у вашим просторијама сматра се сервером и тако даље се пресликава и надгледа заједно са свим осталим вашим мрежама повезаним серверима. Ових дана запошљавају многе фирме услуге у облаку за складиштење, и као резервни систем и за додатни капацитет ван места, и за добијање апликација у облаку за особље. Стандардни пакет ВхатсУп Голд укључује праћење облака и складиштења.

Азуре и АВС офф-сите сервери су приказани на вашој мрежној мапи. Мапу можете да зумирате да бисте је видели конекције на услуге у облаку. Можете видети како се услуге ван места интегришу у вашу мрежу и фокусирате се на перформансе сваког сервера, проверавајући пропусност коју ваше предузеће генерише на сваком, а то је веома корисне информације ако користите дозирану услугу.

ВхатсУп Мониторинг облака злата

Све метрике праћења које ВхатсУп Голд пружа за мреже односе се на услуге у облаку, тако да можете подесите упозорења за кашњење везе или количину саобраћаја побољшати видљивост. Такође можете видети застоје сваког сервера ван локације.

Дистрибуирано надгледање

Ако ваше предузеће има неколико веб локација, можете да интегришете њихове мреже у један ВАН и све надгледате са централне локације помоћу ВхатсУп Голд. Централизовано управљање мрежом захтева дистрибуирано надгледање, што је укључено у стандардни ВхатсУп Голд пакет.

Морат ћете купити засебну лиценцу за сваку веб локацију; међутим, не морате покретати одвојене инстанце монитора. Ако имате мрежно особље на удаљеним локацијама, можете тамо поставити монитор перформанси и пренијети податке о перформансама у централни уред за управљање централном мрежом.

Централна мапа мреже обједињује мреже на свакој локацији и представља их као једну мрежу.

Прилагодљива надзорна плоча и извештавање

ВхатсУп Голд испоручује се са стандардном контролном плочом и унапред написаним извештајима. Изглед и дизајн ових екрана и извештаја добро су испланирани, али не морате их се држати.

Направите сопствени прилагођени изглед извештаја представити информације од посебног интереса за различите заинтересоване стране. Чак можете да направите конзолу за извештај доступну различитим људима у вашој организацији, ограничавајући расположиве извештаје у складу са улогом тог корисника.

ВхатсУп Голд прилагодљива надзорна плоча

Слично томе, ВхатсУп Голд омогућава вам креирање различитих изгледа командне табле. Помоћу ове конзоле засноване на виџету можете да генеришете различите приказе мреже и доделите различита упозорења сваком кориснику или групи корисника. Ова флексибилност чак значи да можете одобрити ограничен приступ специјализованој командној табли клијентима, провајдерима услуга и другим спољним странама. Прилагођена упозорења омогућавају вам да шаљете мрежне поруке и заказујете објаве члановима тима.

ВхатсУп Голд пакети

Све горе наведене функције доступне су у пакету најнижег нивоа ВхатсУп Голд. Стандардни пакет је доступан у три издања: Добро, Боље, и Најбоље. Добивате више функција ако преузмете пакет више цене.

Тхе Добро Пакет укључује функције описане горе. Можете купити бројне додатке који су поред ових услужних програма. Тхе Боље пакет пакет Анализа мрежног промета додати на. Тхе Најбоље пакет укључује Анализа мрежног промета и Управљање конфигурацијом додаци Ипсвитцх такође нуди Тотал Плус пакет који садржи скоро све доступне додатке. Су:

 •         Анализа мрежног промета
 •         Управљање конфигурацијом
 •         Надгледање апликација и веба
 •         Мониторинг виртуализације
 •         ВоИП Мониторинг промета
 •         Пољари за скалабилност

Још један додатак који се плаћа као додатна услуга без обзира на пакет који купите је Менаџер одступања.

Више о овим додацима можете прочитати у наставку.

Анализа мрежног промета

Проблеме са мрежом често узрокују уређаји, али само провера стања уређаја не даје вам целу слику о здрављу ваше мреже. Ток саобраћаја је врло важан за пружање мрежних услуга. Додатак ВхатсУп Голд за анализу мрежног промета ефикасно прати те факторе.

ВхатсУп Голд Траффиц Аналисис

Различити произвођачи укључују системе за размену порука са свом мрежном опремом. Ове уграђени језици обавештења дати пуно информација о прометним токовима на вашој мрежи. Међутим, треба их ухватити и протумачити пре него што постану корисни.

Анализатор мрежног промета фокусира се на ове поруке обавештења и може да обрађује поруке написане у Нето прилив систем Цисцо Системс, Јунипер Нетворкс Ј-Флов, и такође сФлов, НСЕЛ и ИПФИКС системи. Омогућава вам да имплементирате квалитет услуге базиран на класи означавањем и одређивањем приоритета одређеног саобраћаја.

Информације о протоку података могу изоловати тешке догађаје у саобраћају попут преузимања и закажите их за сате мале потражње. Користећи такве методе, можете избјећи ширење мреже и умјесто тога поравнати потражњу.

Анализатор складишти податке о саобраћају ради испитивања у њему модул за планирање. Можете предвидјети потенцијалне застоје у саобраћају узроковане новим апликацијама на основу стандардних протока саобраћаја из тренутне потражње ваше инфраструктуре.

Такође видети: НетФлов вс сФлов

Управљање конфигурацијом

Додатак Цонфигуратион Манагер чува конфигурације свих ваших мрежних уређаја. Једном када је креирана ова основна линија, можете да га подесите да надгледа неовлашћене промене у подешавању било ког уређаја.

ВхатсУп Голд Цонфигуратион Манагер

Те неовлашћене промене може да изврши системски администратор. У овом случају говоримо о томе случајне промене или грешке које су направљене током поступка ажурирања конфигурације. Захваљујући резервној продавници, оригинално подешавање може се вратити притиском на дугме.

Управитељ конфигурација интегрише СНМП упозорења да вас обавестим када неко промени поставке мрежног уређаја. Све акције повезане са конфигурацијом уређаја се бележе, дајући вам временску траку промена.

Надгледање апликација и веба

Додавање надгледања апликација на ВхатсУп Голд даје веће детаље о напорима на праћењу саобраћаја. Овај модул идентификује које апликације и протоколи генеришу највише промета на вашој мрежи.

Додавање надгледања апликација на ВхатсУп Голд даје веће детаље о напорима на праћењу саобраћаја. Овај модул идентификује које апликације и протоколи генеришу највише промета на вашој мрежи.

ВхатсУп Голд Апплицатион Монитор

Типичне апликације обухваћене овим модулом укључују Апацхе веб сервер, СКЛ Сервер, ИИС, Ацтиве Дирецтори, Размена, и Схарепоинт. Ако инсталирате монитор апликација, можете да прочистите упозорења која је генерисао ВхатсУп Голд. Као и добијање обавештења о саобраћају по количини, можете да поставите окидаче који се односе на апликацију који обавештавају чланове тима о догађајима ван граница. Можете да поставите прилагођена упозорења које прате рад свих апликација развијених у кући.

Мониторинг виртуализације

Ако имплементирате Хипер-В или ВМВаре виртуализацију, требали бисте размотрити Виртуализатион Монитор који пажљиво прати ваше виртуелно окружење од стандардног мрежног надгледања које може испоручити ВхатсУп Голд. А мапа ваше виртуализације приказује домаћине, госте, односе домаћина / госта, кластере и статусе уживо.

ВхатсУп Голд Виртуализатион Монитор

Подаци сервера које даје Виртуализатион Монитор омогућавају вам да видите метрике коришћења за ЦПУ, меморију и складиштење. Можете надгледајте оптерећење на интерфејсима и погледајте који сервер / гост пут ствара највише промета. Монитор интегрише упозорења о перформансама и можете боље планирати расподелу рачунара на сервер након што видите учитавање сваког домаћина.

ВоИП Мониторинг промета

ВхатсУп Голд ВоИП монитор за саобраћај генерише извештаје о квалитету позива. Надзорна плоча ВоИП монитора показује штетне проблеме као што су подрхтавање, губитак пакета и латенција. Ако било шта од тога изађе из контроле, време је да подузмете мере и подесите поставке на својим ВоИП уређајима.

Монитор интегрише СНМП поруке и Цисцо ИП СЛА стандарде за прикупљање изворних података за интерфејс. Можете да креирате графиконе фактора перформанси, као што су Средња оцена мишљења и тхе Фактор умањења капацитета за планирање капацитета.

Монитор перформанси проширује досег преко интернета и може да прати перформансе од места до места на ВАН-овима.

Пољари за скалабилност

Испитачи скалабилности додају додатне мрежне агенсе за податке који проширују могућности надгледања ВхатсУп Голд система.

Испитивачи скалабилности не могу надгледати одређене операције и морају се препустити стандардним извештајима уграђеним у ВхатсУп Голд пакет. Вероватно бисте могли да се извучете без куповине додатних прозивача, па би било најбоље да купите главни ВхатсУп Голд пакет и сачекате да видите да ли су вам потребни додатни агенти пре него што инвестирате у испитиваче за скалабилност..

Фаиловер Манагемент

Модул управљања преклапањем нуди и једно и друго аутоматске и ручне акције преласка. Овај систем преусмерава надгледање промета на алтернативне сервере у случају да се појаве проблеми са сервером који домаћин ВхатсУп Голд. Услови преласка могу се поставити као правила да направите аутоматско пребацивање. А ручни пропуст пружа вам могућност привременог подешавања преусмјеравања, као што је одржавање одржавања основне опреме

Колико кошта ВхатсУп Голд?

Можете добити ВхатсУп Голд годишња претплата, или се одлучите за куповину трајна лиценца. Назива се главно издање система Премиум и доступан је у три укуса: Добро, Боље, и Најбоље.

Тхе Добро Пакет нуди све основне модуле, као што је горе објашњено. То кошта 990 долара годишње и покрива 50 уређаја.

Тхе Боље пацк цовер 100 уређаја и укључује додатак Анализа мрежног саобраћаја. Кошта 1.990 долара годишње.

Тхе Најбоље такође монитори 100 уређаја и укључује додатке за анализу мрежног саобраћаја и управљање конфигурацијом. То кошта 2990 долара годишње.

Да бисте стално добили било који од ових пакета, морате се обратити продајном тиму Ипсвитцх-а. Минимална цена за добар пакет долази од 2.656,50 долара за сталну лиценцу.

Тхе Тотал Плус пакет није доступан код претплате. Ово укључује све ВхатсУп Голд додатке, осим Фаиловер Манагер-а. Лиценца за овај пакет почиње од 7,950 УСД.

Који су системски захтеви?

ВхатсУп Голд ради на:

 • Виндовс Сервер 2008 Р2
 • Виндовс Сервер 2012
 • Виндовс Сервер 2012 Р2
 • Виндовс Сервер 2016

Демо верзија ради на:

 • Виндовс 7 Про
 • Виндовс 8.1 Про
 • Виндовс 10 Про

За најмањи број праћења од 100 уређаја, ваш сервер би требао имати:

 • 8 ГБ РАМ-а
 • 25 ГБ простора на тврдом диску

За имплементацију 2.500 уређаја потребно вам је:

 • 16 ГБ РАМ-а
 • 415 ГБ резервног на вашем диску

Да бисте надгледали 20.000 уређаја које ваш сервер треба:

 • 64 ГБ РАМ-а
 • 2.715 ГБ се проширило на сервере апликација, база података и дневника

Морате да трчите СКЛ сервер 2014 за мање мрежне имплементације ВхатсУп Голд-а и требаће вам СКЛ Сервер 2008 Р2, 2012 или 2014 за већу мрежу.

ВхатсУп Голд Ассессмент

Они од нас који током година прате развој ВхатсУп Голд приметили су да систем сада почиње да изазива лидере у индустрији.. Ипсвитцх је много уложио у презентације и бацк-енд функције, креирајући врло атрактивну командну таблу са великим бројем виџета које можете одабрати.

Прилагодљивост надзорне плоче и могућност додељивања различитих погледа на апликацији различитим корисничким групама то значе овај услужни програм за надгледање мреже биће од великог интереса за велике корпорације са мрежама којима је потребан тим да их управља. ВхатсУп Голд сада може задовољити све величине предузећа.

Ипсвитцх нуди 30-дневно бесплатно пробно време ВхатсУп Голд-а, тако да можете сами да процените алат без ризика.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 49

Adblock
detector