Vodič i alati za poslužitelj WebLogic

Vodič i alati za poslužitelj WebLogicDanašnje moderno poslovno okruženje zahtijeva postavljanje tehnologije u kojoj se implementiraju više samostalnih sustava, a zatim se očekuje da će međusobno neometano razgovarati. U stvari, niti jedno poduzeće koje se ne poštuje sada se ne može nazvati konkurentnim ako se oslanja na jedinstveni sustav - ili čak skup njih s nekompatibilnim formatima izlaznih podataka; moderna demografija klijenta to neće dopustiti.

Ali postoji rješenje: jedan sustav koji može premostiti različite zahtjeve za prijenos podataka i dobro rukuje integraciji sustava je WebLogic Server.

Nedostaje vremena? Ovdje je naš sažeti popis najboljih alata WebLogic Server:

 1. Alat za upravljanje učinkom SolarWinds WebLogic (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovaj alat dio je SolarWinds poslužitelja i monitora aplikacija i uključuje nadzor i uzbunjivanje za vaše baze podataka Oracle. Radi na Windows Serveru
 2. Konzola za administraciju BEA WebLogic Oracle proizvod koji je sučelje temeljeno na pregledniku u vašim bazama podataka i implementaciji WebLogic. Uključuje nadzor poslužitelja i aplikacija te alate za rješavanje problema.
 3. WebLogic pametna nadzorna ploča i nadzor (WLSDM) Ovaj pametni alat Volthread Information Technologies skenira vašu WebLogic domenu i daje preporuke za poboljšanja nakon njenog instaliranja. Zatim nastavlja s nadziranjem i savjetovanjem.

Što je WebLogic poslužitelj?

WebLogic Server je poslužitelj aplikacija koji djeluje kao platforma za razvoj, upotrebu i pokretanje višeslojnih (n-slojevitih) distribuiranih Java aplikacija. Služi i kao most ili "konektor" između aplikacija koje se na njemu nalaze i poput udaljenih baza podataka ili poslužitelja za razmjenu poruka..

Oracle Corp. je danas postao popularan pružatelj platformi za obradu internetskih transakcija (OLTP) na tržištu, a WebLogic Server jedan je od alata koji su omogućili da ova tehnološka kompanija postane tako velika konkurencija. Kupili su ovaj Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) poslužitelj kupnjom BEA Systems 2008. godine.

3 razina arhitekture WebLogic poslužitelja

Izvor slike

WebLogic Server sjedi u srednjem sloju - uz simpatije proxyja i vatrozida. Ovo je stupanj koji je smještene između prednjih vanjskih aplikacija ("Presentation ili Client Layer" - obično sučelja s preglednikom s vanjskim svijetom) i poslužitelja baza podataka ("Backend Layer" - poslužitelja na kojima se podaci pohranjuju).

S ove pozicije softvera, WebLogic Server centralizira aplikacijske usluge poput:

 • Web usluge - različite funkcije web poslužitelja
 • Poslovne usluge - poslovne komponente procesa
 • Beckkend povezanost - omogućavanje povezivanja s rezervnim uređajima i poslužiteljima

Drugim riječima, ovaj Java aplikacijski poslužitelj omogućava optimalno i pojednostavljeno izvođenje poslovnih procesa. Štoviše, činjenica da koristi tehnologiju značajke poput caching i spajanje veze znači da WebLogic Server također pomaže u skraćivanju vremena obrade i transakcije.

Na kraju, ne treba zaboraviti da i ovaj poslužiteljski sustav pruža poduzeća na razini sigurnosti i snažne mogućnosti administracije uloga.

Vodič i alati za poslužitelj WebLogic

Dakle, kako točno koristite WebLogic Server?

Sada kada smo vidjeli općenitu definiciju WebLogic poslužitelja, neka je malo tehnička i vidi ako ne možemo razbiti njegove komponente dok je pokušavamo opisati.

Osnovna arhitektura WebLogic

Osim što služi kao J2EE poslužitelj, WebLogic Server može se koristiti za organiziranje i administriranje drugih poslužitelja, a time i usluga koje se pokreću na njima. Prije nego što razmotrimo to, definirajmo nekoliko digitalnih koncepata koji se koriste u njenom carstvu.

Domena

Ovo je zbirka aplikacija koje su grupirane radi lakše administracije. Domena se sastoji od administratora i broja upravljanih poslužitelja koji su pod njegovom kontrolom.

Osnovna domena

Ovo je nova domena koja ima samo administratorski poslužitelj i ništa drugo. Možda nije praktično, ali može postojati i sam.

Upravljani poslužitelji

Ti poslužitelji postoje unutar domene i služe u različite svrhe. Primjeri takvih poslužitelja su SOA Suite, WebCenter Suite i Business Intelligence Suites.

Sljedeći video objašnjava ove koncepte na vizualniji način:

Oracle - Razumijevanje WebLogic arhitekture

Što se događa kada instalirate WebLogic Server?

Da biste preuzeli kopiju WebLogic servera, morate posjetiti stranicu za preuzimanje softvera Oracle Technology Network. Nakon što prihvatite licenčni ugovor i preuzmete željenu verziju softvera, spremni ste za pokretanje instalacije.

Scenariji instalacije koji se mogu reproducirati uključuju:

 1. Stvaranje osnovne domene - kad god instalirate novu instancu WebLogic-a, zadano ćete stvoriti osnovnu domenu bez upravljanih poslužitelja. Dok se dodani upravljani poslužitelji, to zaista neće učiniti mnogo.
 2. Stvaranje upravljanih poslužitelja u osnovnoj domeni - zatim prelazite na stvaranje upravljanih poslužitelja koji se dodaju u osnovnu domenu. To se naziva "proširenjem osnovne domene".
 3. Stvaranje upravljanih poslužitelja u novim domenama - ako odlučite da želite da se upravljani poslužitelji prikazuju u vlastitoj domeni, WebLogic omogućava kloniranje postojećeg administrativnog poslužitelja u glavnoj domeni i korištenje njega za stvaranje nove domene za vaš novi upravljani poslužitelj. To je poznato kao "proširenje upravljanih poslužitelja."
 4. Klasteriranje upravljanih poslužitelja - u ovom scenariju, nakon što su upravljani poslužitelji instalirani u svojim različitim domenama, oni se mogu „grupirati“ zajedno da ih pokreće jedan administrator koji može boraviti u bilo kojoj domeni.

Bez obzira na izbor instalacije ili na početni izbor arhitektonskih konfiguracija, svoj dizajn uvijek možete prestrukturirati kasnije, ovisno o potrebama vaše poslovne procese..

Za koga je poslužitelj WebLogic?

U idealnom slučaju, WebLogic Server dobro bi sjedio u poslovnom tehnološkom okruženju u kojem bi bio konfiguriran za pomoć tako što će:

 • Služe kao hosting rješenje za sve Java aplikacije
 • Djeluje kao dom za high-end web stranice
 • Poboljšanje performansi kao optimalno i sigurno rješenje za probleme s sporom povezanošću između front-end aplikacija i back-end poslužitelja
 • Kako digitalni otisak i dalje raste, postaje most koji će moći riješiti probleme skalabilnosti poslovanja

Ukratko, može se reći da je WebLogic Server aplikacijski poslužitelj koji u budućnosti ima budućnost. Služi kao moderator za ostale [Java] aplikacije, poslovne pakete i hardverske uređaje koje je potrebno uključiti u tijek obrade podataka tvrtke..

Koji se alati za nadzor i upravljanje koriste s WebLogic poslužiteljima?

Sustav koji omogućuje ostale sustave treba pažljivo konfigurirati i njima upravljati. Ona bi trebala dobro raditi prije nego što može nadgledati druge sustave. Zbog toga je važno pratiti njihove alate za praćenje i upravljanje.

U nastavku ćemo pogledati tri najpopularnija WebLogic poslužitelja za upravljanje i nadzor.

SolarWinds WebLogic Alat za upravljanje performansama (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Iako je proizvod treće strane, SolarWinds Alat za praćenje performansi WebLogic je administrativni paket koji pokriva sve aspekte nadgledanja i upravljanja WebLogic poslužiteljima.

Administracija i nadzor SolarWinds WebLogic

Pogled na značajke ovog alata daju nam uvid u to koliko je zapravo moćan:

 • Nadgledanje dodjele memorije i upotrebe memorije osiguravaju se završeni procesi bez povezivanja resursa
 • Nadgledanje poslužitelja i aplikacija koje omogućuje detaljni uvid u performanse niti i bazena. To uključuje trenutačno vrijeme čekanja i vrijeme potrebno za izvršavanje zahtjeva, kao i praćenje zahtjeva na čekanju
 • Kad je integriran sa serverom & Aplikacijski monitor, analizator performansi baze podataka SolarWinds pruža detaljnu analizu i izvješća o bazama Oracle u korelaciji s WebLogic serverom radi jasnije slike

Administracija baze podataka SolarWinds WebLogic

 • Nadgledanje baza podataka poput SQL Server, MySQL, DB2, SAP ASE i drugih baza podataka omogućava gotovo 100% komunikaciju unutar računala kada je u pitanju pohrana podataka
 • Nadgledanje virtualnih okruženja i aplikacija poput VMware i Hyper-V omogućujući replikaciju i testiranje simuliranih postavki

Kao što vidite, ovaj alat se zaista može ugraditi u instalaciju WebLogic servera i sastaviti sažet sažetke koji nisu samo informativni, već su i lako razumljivi i ugodni za oči. Alat za praćenje performansi SolarWinds WebLogic dolazi s monitorom poslužitelja i aplikacija (SAM) dostupan je za preuzimanje 30-dnevnog besplatnog suđenja.

Alat za praćenje performansi SolarWinds WebLogic s SAMDownload 30-dnevnim BESPLATNIM probnim vremenom

Konzola za administraciju BEA WebLogic

Ovoj rodnoj administracijskoj konzoli Oracle pristupa se putem web preglednika i pokreće se iz instancije administratorskog poslužitelja domene WebLogic Server. Koristi Java objekte poznate kao MBeans, a svaki od njih sadrži skup atributa koji definiraju parametre za različite funkcije i operacije koje se koriste za administraciju poslužitelja.

Konzola za administraciju BEA WebLogic

Poslovi koji se mogu obaviti pomoću ovog administrativnog alata uključuju:

 • Pokretanje, zaustavljanje instanci i konfiguracija klastera
 • Konfiguracija usluga poslužitelja poput povezivanja baze podataka (JDBC) i slanje poruka (JMS)

Konfiguracija baze podataka BEA WebLogic Administracije

 • Sigurnost, administracija i upravljanje korisnicima, grupama i ulogama
 • Konfiguracija i implementacija Java aplikacija
 • Praćenje performansi poslužitelja i aplikacija, pomoć u rješavanju problema putem datoteka i datoteka dnevnika poslužitelja

Jedna stvar koju ovdje treba reći je da, iako sučelje možda izgleda pomalo opušteno, nemojte se zavaravati zbog nedostatka boja i pizazza - na kraju krajeva, ovo je moćan alat koji su napravili ljudi koji stoje iza WebLogic servera sebe.

WebLogic pametna nadzorna ploča i nadzor (WLSDM)

S WebLogic Smart nadzorna ploča i nadzor (WLSDM) imamo još jedan alat za praćenje i nadzor treće strane koji je "mali motor koji bi mogao". Ovo je proširenje za konzolu - za razliku od samostalnog rješenja - koje se ponosi time što je jeftino rješenje (besplatno za programere) koje daje dobre rezultate od najboljih od njih.

Zaslon izvješća o nadzoru WLSDM

Neke sjajne karakteristike WLSDM-a su:

 • Jednostavna, brza i neintenzivna instalacija - prednost jedinstvena u proširenjima - koja omogućuje snimanje vaše WebLogic domene i daje preporuke od samog početka
 • Sposobnost stvaranja neograničenog broja prilagođenih nadzornih ploča za rješavanje upita administratora i zahtjeva za nadzor i izvještavanje

WLSDM značajke

Izvor slike

 • Alarme i obavijesti koje je lako stvoriti pomoću WLSDM metričkog preglednika
 • Pohranjivanje i dohvaćanje starih podataka - uključujući podatke mjernih podataka, pomoćne podatke, pa čak i alarme - za usporedbu i analizu
 • Dodavanje i zakazivanje skripti za jednostavno upravljanje CRON-ovim poslovima

Koliko god se činilo da je WLSDM mršav, i dalje se spušta iznad težine i pruža najbolje od njih - ako ne i bolje.

Što kritike kažu o WebLogic poslužiteljima?

Kao i svako softversko rješenje vani, alat WebLogic Server ima svoje prednosti i nedostatke; Pogledajmo:

Pros:

 • To je kvalitetan proizvod tvrtke Oracle, vodeći je proizvođač softvera za baze podataka na planeti, a nudi sigurnost podataka i integritet jamstva
 •  robusno sigurnosno rješenje - To je neophodno za računalna okruženja kritična za misiju
 • Sposobnost za crtajte cjelovitu sliku preko domene WebLogic kompaktnim izvještajima koji omogućuju lako razumijevanje i točno odlučivanje

Cons:

 • Možda se čini pomalo glomazan i naduven u usporedbi s drugim sličnim softverskim rješenjima
 • Moglo bi se i ugriz u vrijeme obrade kao što se bavi problemima u pozadini
 • Nije svako malo i srednje poduzeće priuštiti to prilično složene naknade za licenciranje

Ako nabavite WebLogic Server?

WebLogic poslužitelji su za tvrtke koje imaju računalnu snagu za prijenos rješenja i mogu si priuštiti prilično strme naknade - ili one koji to misle kao investiciju koja vrijedi održavati da se njihovo digitalno okruženje neometano odvija i radi..

Bilo kako bilo, uz dostupne alate za praćenje i upravljanje, WebLogic Server nastavit će rasti u popularnosti; posebno s Oracle obožavateljima koji su razmaženi zbog izbora kada su u pitanju srednji i periferni Oracle paketi koji su kompatibilni s.

Dugoročno gledano, WebLogic Server će stalno biti vrijedan svakog centa koji je uložen u njega - to će preuzeti nadgledanje vaše tehnologije dok se usredotočite na vaše poslovne procese.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 78

Adblock
detector