Vodič i alati za praćenje Apache Tomcat

Vodič i alati za praćenje Apache Tomcat

Apache Tomcat jedan je od najčešće korištenih poslužitelja u carstvu Java aplikacija. Apache Tomcat je poslužitelj s otvorenim izvorima koji se često koristi za važne web aplikacije za poslovne korisnike. Međutim, kao i kod svih virtualnih tehnologija, korištenje Apache Tomcat snosi odgovornost da ga pravilno nadzire. U ovom vodiču za praćenje Tomcat uputit ćemo se kako pratiti Tomcat i neke alate pomoću kojih možete pratiti.

>>>Skočite izravno na dolje navedene alate za praćenje<<<

Kako mogu nadzirati Tomcat?

Vodič i alati za praćenje Apache Tomcat

Iako će mrežni administratori na manjim mrežama možda moći pristupiti skriptama naredbenog retka, ad-hoc nadzor nije najučinkovitiji način upravljanja vašim resursima. Za precizniji nadzor morat ćete koristiti vanjski alat za praćenje. Možete birati između Java Management Extensions (grafova JMX) ili upotrebe cjelovitog rješenja za nadgledanje aplikacija. Ali prije toga, pogledat ćemo što biste trebali pratiti.

Stvari koje biste trebali pratiti s Tomcatom

Tomcat je sav vlastiti poslužitelj. Postoji niz mjernih podataka koje trebate pratiti kako biste otkrili probleme sa izvedbom i održali dugoročnu izvedbu. Ovi su:

  • Memorija - Jedna od prvih stvari koje biste trebali pratiti je koliko memorije ima poslužitelj na raspolaganju. JVM s malo memorije dovest će do loših performansi.
  • Uptime - Mjerenje da li se vaš poslužitelj podiže ili spušta ključno je za osiguravanje stalnosti usluge. U slučaju da vaš alat za praćenje prijavi da je usluga isključena, možete započeti s rješavanjem problema i otkriti zašto.
  • Vrijeme odziva - Poslužitelj treba odgovoriti na zahtjeve korisnika što prije. Ako je vrijeme odgovora predugo, tada riskirate da izgubite korisnike.
  • Stope pogreške - Snimanje stope pogreške pokazuje vam postoje li problemi u vašoj bazi podataka. Nadziranje stopa pogrešaka pomaže u optimizaciji vaše usluge.
  • Zatražite propusnost - Spremnost zahtjeva za nadziranjem govori koliko je niti aktivnih. Ako je aktivno previše niti, aplikacija može biti slaba.
  • Broj sesija - Mjerenje broja sesija reći će vam koliko istodobnih sesija poslužitelj može podržati istovremeno.
  • Kolekcija smeća - Skupljanje smeća mora se izvoditi u određenoj frekvenciji s potrebnom količinom memorije, a nakon što se prikupljanje završi.

Kako upitati metrike Tomcat s MBeans

Ako za praćenje Tomcat koristite JMX grah, koristit ćete JMX proxyje za ispitivanje mjernih podataka. Međutim, da biste to učinili, morate konfigurirati Tomcat i dodijeliti korisnike i uloge. Trebat ćete konfigurirati sljedeće uloge: Voditelj-jmx i Voditelj-gui.

Prvi će omogućiti korisniku pristup JMX proxy servlet i Tomcatov status; potonji omogućuje korisniku pristup upravitelju aplikacija gdje možete nadzirati probleme s performansama.

Da biste dodijelili ulogu korisniku, morate ažurirati konfiguracijsku datoteku conf / tomcat-users.xml i unijeti sljedeće. (Naredba će stvoriti novog korisnika tomcat-jmx, dodijeliti gore navedene uloge korisniku i stvoriti lozinku za račun):

"Role =" menadžer-jmx, menadžer-gui "/>

Za upiti Tomcat metrike morat ćete pristupiti JMX proxy servletu gdje možete pretraživati ​​metrike performansi putem web preglednika. Kroz svoj web preglednik možete upitati podatke Mbeansa ili upravljanih Java objekata za pregled podataka o vašem poslužitelju. Možete pregledati popis MBeva koji su dostupni za nadzor unosom sljedećeg:

http: // localhost: 8080 / menadžer / jmxproxy

Prilikom pretraživanja MBean možete dodati parametre koji će vam pomoći u pretraživanju. Parametri koje možete dodati u naredbenu liniju uključuju domenu, vrstu, ime i atribut. U nastavku su to slijedeće:

http: // localhost: 8080 / manager / jmxproxy /? get =: type =, name = “”&att =

Ako želite vidjeti maksimalno vrijeme obrade zahtjeva za HTTP priključak, unijeli biste sljedeće:

http: // localhost: 8080 / menadžer / jmxproxy / get = Catalina? type = GlobalRequestProcessor, naziv ="http-NIO-8080"&att = maxTime

Rezultat bi bio sljedeći:

U redu - Atributi dobivaju 'Catalina: type = GlobalRequestProcessor, name ="http-NIO-8080"'- maxTime = 189

Ograničenje upotrebe Tomcat-a za ispitivanje mjernih podataka je da možete tražiti samo jednu stvar odjednom. Iz tog razloga preporučujemo korištenje alata za praćenje poslužitelja treće strane za praćenje više mjernih podataka istovremeno.

Najbolji alati za praćenje Apache Tomcat

Ako želite istovremeno pratiti niz mjernih podataka, tada je bolje s rješenjem za nadgledanje aplikacija. Jedna od prednosti prolaska ove rute je ta što imate širok spektar mogućnosti izbora između pružatelja usluga.

U ovom ćemo dijelu pogledati neke od najboljih alata za praćenje Apache Tomcat, uključujući:

  • Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)
  • ManageEngine Applications Manager
  • AppDynamics

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Vodič i alati za praćenje Apache Tomcat

Server SolarWinds & Monitor aplikacija idealan je za nadgledanje Tomcat-a, jer dolazi s setom izvanbračnih predložaka monitora izgrađenih posebno za poslužitelj. Alat može nadzirati Slobodna memorija, Ukupna memorija, Maksimalna memorija, Ukupno vrijeme obrade, Broj zahtjeva, Bajtovi poslani, Primljeni bajtovi, i Broj pogrešaka.

Da biste postigli uvjerljivi vizualni doživljaj, Server SolarWinds & Monitor aplikacija ima nadzorne ploče bez okvira također. Alati za nadzor JBoss-a značajka prikazuje podatke o izvedbi i upotrebi sustava Apache Tomcat i Geronimo.

Ima ih i izvješća o izvedbi izgrađen posebno za Mačak i Geronimo. No mogu se prilagoditi i ako želite nadzirati različite podatke. Nakon što odaberete način strukturiranja izvješća, možete automatizirati program putem e-maila određenim korisnicima.

Server SolarWinds & Monitor aplikacija preporučuje se onima koji žele nadzirati Apache Tomcat s alatom koji je jednostavan za upotrebu. Softver je po konkurentnim cijenama od 2.995 USD (2.389 £) s dovoljno unaprijed konfiguracije da se brzo pokrenete i pokrenete. Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Server SolarWinds & Aplikacija MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

2. ManageEngine Applications Manager

Vodič i alati za praćenje Apache Tomcat

ManageEngine Applications Manager je monitor aplikacija koji može nadzirati Tomcat poslužitelje. Platforma ima mogućnost da nadgledajte CPU, memorija, Upotreba JVM-a, vrijeme odziva, i memorija propušta. Pored toga, možete nadzirati sesije uživo web aplikacija, bazene JDBC veze i baze podataka niti. Svi se ti podaci mogu pretvoriti u grafikone tako da lako možete ukazivati ​​na trendove korištenja.

Tomcat monitor bazena navoja posebno je korisna jer vam omogućuje praćenje korištenja bazena. Program prikazuje statistiku upotrebe niti na grafikonu s popisom pokazatelja ispod. Postoji mogućnost da konfigurirati alarme kako bi vas upozorio ako su ispunjeni određeni parametri. Također možete zakazati odbacivanja niti kako biste bili sigurni da se vaš poslužitelj ne pretrpa.

Alat također nudi izvješća o izvedbi. Izvješća ne samo da stvaraju povijesni zapis o podacima o vašoj izvedbi ali nude i predviđanje performansi strojno učenje. Predviđanje vam može reći jesu li vam zaista potrebni resursi za poslužitelj koji plaćate. Jednom kada je izvješće generirano, on se može poslati vašem timu.

ManageEngine Applications Manager je alat dizajniran za poduzeća koja traže alat za praćenje aplikacija koji je prilagođen korisnicima. Ima sva zvona i zviždaljka potrebna za učinkovito nadziranje Tomcata uz konkurentnu cijenu. Cijena se kreće od 945 USD (753 £) za 25 monitora do 7.195 USD (5.740 £) za 250 monitora. Program je dostupan na Windows i Linuxu. Možete preuzeti 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

3. AppDynamics

Vodič i alati za praćenje Apache Tomcat

AppDynamics je rješenje za nadziranje performansi aplikacija koja može nadzirati Apache Tomcat. AppDynamics limenka automatski otkrijte kod aplikacije na Tomcatu i prikazuje perspektivu odozgo prema dolje na izvedbu čitave usluge. Ovim alatom možete nadzirati izvođenje, dostupnost, i zdravlje vašeg poslužitelja.

Možete pratiti i konkretnije probleme. Korištenje hrpe, kolekcija smeća, i memorija propušta samo su neki od složenih problema s poslužiteljem koji AppDynamics može podnijeti. Propuštanja se prate automatski i korisniku se može poslati upozorenje ako postoji problem.

Za slanje upozorenja, AppDynamics namjene SLA podloga otkriti probleme izvedbe u trenutku kad se pojave. Odaziv sustava upozorenja pomaže u rješavanju problema problemi s aplikacijom prije nego što utječu na krajnjeg korisnika. Postoji i analiza uzroka uzroka kojim se dolazi do izvora problema s izvedbom.

AppDynamics vrijedi razmotriti za organizacije koje žele sveobuhvatan alat za nadzor Tomcat koji pruža transparentnost u središtu procesa prijave. Ako želite znati cijenu AppDynamics tada možete zatražiti ponudu od prodajnog tima. Na raspolaganju je i besplatno probno razdoblje.

Savjet za praćenje Tomcat: odaberite metodu kojoj vam je ugodno

Monitoring Apache Tomcat oslanja se na praćenje nekoliko vrlo specifičnih mjernih podataka nad kojima možete izgubiti vid bez kompletne platforme za nadgledanje poslužitelja, bilo da se odlučite za korištenje JMX graha ili alate za nadzor aplikacija. Od alata za praćenje aplikacija na ovom popisu, preporučujemo Server SolarWinds & Monitor aplikacija ili AppDynamics zbog njihove upotrebljivosti.

Ključ je da osigurate da nadzirate Tomcat na način koji vam je ugodan. Ako više volite nadzor vanjskog monitora aplikacija, upotrijebite monitor performansi. Ako želite ručno upitati MBeans, slobodno radite i ove stvari!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 21

Adblock
detector