Vodič za CPU monitor – Pregledano 10+ alata za nadgledanje procesora

Najbolji softver i alati za nadgledanje procesora

CPU monitor mogu vam reći puno informacija o tome kako uređaj funkcionira i može li svijetliti onim uređajima koji se trude ići ukorak sa zahtjevima mreže.

Kratko je vrijeme za čitanje svih recenzija? Evo našeg popis najboljih alata za nadgledanje procesora:

 1. Alat za inženjere SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE) Kolekcija više od 60 alata za nadzor infrastrukture koja uključuje nadgledanje procesora za svu priključenu opremu.
 2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sustav za nadgledanje mreže, servera i aplikacija sve u jednom. Provjere mrežnih uređaja i poslužitelja uključuju CPU monitore.
 3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Platforma za daljinski nadzor dizajnirana za MSP-ove koja uključuje funkcije nadzora poslužitelja.
 4. Gustoća poslužitelja StackPath Platforma za praćenje u oblaku koja uključuje nadgledanje procesora poslužitelja i mrežne opreme.
 5. ManageEngine OpManager Mrežni monitor performansi koji provjerava performanse CPU-a svih mrežnih uređaja. Radi na Windows Serveru i Linuxu.
 6. Monitis Ovaj se alat usredotočuje na održavanje web stranica. Njegove funkcije uključuju nadgledanje procesora poslužitelja.
 7. SysGauge Skup alata za praćenje koji uključuje nadgledanje procesora poslužitelja i uređaja. Dostupno u besplatnim i plaćenim verzijama.
 8. AppDynamics Monitor aplikacija koji prati statuse poslužitelja, uključujući performanse procesora.
 9. Nagios XI Mrežni monitor koji uključuje funkcije praćenja poslužitelja, poput korištenja aktivnog CPU-a i provjere kapaciteta.
 10. Auvik Paket za nadgledanje mrežne infrastrukture koji uključuje provjere stanja CPU-a u mrežnim uređajima.
 11. Povežite se Automatizirajte Paket koji je prilagodljiv za nadzor infrastrukture koji uključuje skripte za automatizaciju zadataka. Alat uključuje provjere CPU-a za mrežne uređaje i poslužitelje.

Odgovarajuće održavanje uređaja ovisi o vašoj sposobnosti nadgledanja vaših sustava i pobrinite se da prekomjerna upotreba CPU-a ne usporava vašu produktivnost do indeksa..

Najbolji alati za nadgledanje procesora

CPU-om ili središnjim procesorskim jedinicama mora se upravljati na isti način kao i bilo kojim fizičkim uređajem da bi ostali u radu. U ovom ćemo članku pogledati neke od najboljih softverskih alata za nadgledanje procesora kako bismo vidjeli koji je najbolji za nadzor nad procesorima.

1. SolarWinds Inženjerski set alata (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Skup alata SolarWinds EngineersPrvo na ovom popisu koji imamo Skup alata SolarWinds Engineer-a koja ima svoje CPU monitor i može nadzirati maksimalno opterećenje CPU-a povezanih uređaja. Učitavanje CPU-a prikazano je kao grafikoni tako da možete vidjeti pada li CPU s vremenom. Grafikoni su posebno korisni za provjeru postoje li virusi ili bilo koji drugi problemi koji mogu uzrokovati probleme uređaju.

Da vas sprečim da sami morate sve pratiti, Skup alata SolarWinds Engineer-a ima svoju značajku alarma. Alarmi podižu upozorenja kad god su dostignuti definirani pragovi. Možeš postavite metričke pragove za CPU učitavanje, tako da kad teret pređe ovu brojku an upozorenje se šalje e-poštom ili SMS-om. To vas drži u vezi sa svime što se događa i osigurava da ništa ne propustite.

Skup alata SolarWinds Engineer-a ima svoje AutoDiscovery značajka koja automatski otkriva uređaje povezane na vašu mrežu. Nakon što je uređaj otkriven, moći ćete pratiti njegove performanse pomoću mjernih podataka Učitavanje CPU-a i iskorištenje memorije. Korištenjem automatskog otkrivanja minimizira se vrijeme konfiguracije koje vam je potrebno da potrošite na konfiguriranje i ažuriranje softvera.

Bez obzira na veličinu vaše organizacije, Skup alata SolarWinds Engineer-a je alat koji pruža jedan od najboljih CPU monitora proizvoda na tržištu. Skup alata SolarWinds Engineer-a je dostupan na Windows od cijene 1,495 dolara (1,146 funti). Također možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds Engineer's ToolsetPreuzmite 14-dnevnu BESPLATNO probno razdoblje

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

PRTG slika mrežnog monitora

Svi koji su upoznati Paessler PRTG mrežni monitor znat će da ovaj alat nudi jedno od najpotpunijih iskustva s nadzorom procesora na tržištu. S PRTG mrežni monitor možete pratiti Windows, ortak, i Linux uređaji za probleme s performansama CPU-a. Ovim alatom možete koristiti izmjerite ključne metrike poput upotrebe CPU-a kao postotak i Upotreba procesora tijekom vremena.

PRTG Network Monitor njegove senzoričke mogućnosti pokreću mogućnosti praćenja. Unutar je mnogo različitih senzora za CPU PRTG mrežni monitor. To uključuje i Senzor opterećenja SNMP CPU-a, Senzor opterećenja Windows CPU-a, Windows procesor Senzor, Senzor prosječnog opterećenja za Linux SNMP, i the SSH učitavanje prosječnog senzora. Senzor opterećenja SNMP CPU-a prikazuje opterećenje više CPU-a kao postotak u vremenskom razdoblju po vašem izboru (uživo, dva dana, 30 dana i 365 dana).

Niste ograničeni ni da sve pratite ručno. PRTG mrežni monitor koristi upozorenja da će vas obavijestiti e-poštom i SMS-om nakon praga je premašen. Dakle, ako upotreba CPU-a premaši definirane pragove, bit će vam objavljeno upozorenje da poduzmete mjere.

Cijena od PRTG mrežni monitor ovisi o tome koliko senzora trebate koristiti. Ovo počinje s besplatnom verzijom koja vam nudi do 100 senzora besplatno. Plaćene verzije sustava PRTG mrežni monitor startujte od 1600 dolara (1,227 funti) za 500 senzora. Možeš preuzmite 30-dnevno besplatno probno razdoblje PRTG mrežni monitor.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Vodič za CPU monitor - Pregledano 10+ alata za nadgledanje procesora

Atera je softverski paket koji podržava upravljani davatelji usluga (MSPs). Platforma je usluga u oblaku tako da MSP ne mora instalirati softver za nadzor na svoje web mjesto. Međutim, udaljeni sustavi koji se nadziru trebaju imati instaliran softver agent.

Atera sustav je RMM. To znači "daljinsko nadgledanje i upravljanje.„Dio nadzora tog skupa alata uključuje nadzor nad aktivnostima i statusima mreža, poslužitelja i aplikacija. Funkcije nadzora poslužitelja Atera uključuju Nadgledanje procesora. Usluga može nadgledati korištenje CPU-a, a čuva i evidenciju maksimalne procesorske snage procesora koju poslužitelj posjeduje.

Funkcije upravljanja Atera uključuju sposobnost da ubiti napuštene procese koje žvaću vrijeme CPU-a. Ostali uslužni programi za održavanje poslužitelja u Atera uključuju mogućnost čisti diskovi, uklanjanje privremenih datoteka. To je i u mogućnosti defrag diska. Usluga može stvoriti točke vraćanja sustava, izraditi sigurnosnu kopiju poslužitelja i vratiti spremljene datoteke.

Kao softver-as-a-Service, Atera uključuje sav softver, obradu i pohranu potrebnu za pokretanje platforme. Usluga se naplaćuje pretplatom po tehničaru mjesečno. Moguće je odabrati i godišnju pretplatu koja nudi nižu cijenu.

Platforma Atera plasirana je u tri izdanja: profesionalac, Rast, i Vlast. Možeš dobiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje bilo koje od ove verzije da se testira.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

4. Gustoća poslužitelja StackPath

Snimak gustoće poslužitelja

Gustoća poslužitelja StackPath je Rješenje za nadzor SaaS koja ima mogućnost nadziranja mjernih podataka CPU-a Učitavanje CPU-a i korištenje CPU-a. Gustoća poslužitelja pruža vam osnovne podatke potrebne da biste znali kada je upotreba CPU-a na uređaju unutar prihvatljivih parametara. Ovo je lako nadzirati iz perspektive nadzorne ploče zbog jednostavnosti dizajna.

Također možete definirati prilagođeni parametri upozorenjaGustoća poslužitelja šalje upozorenja putem e, SMS, webhook, Zatišje, i Pagerduty. To osigurava da bez obzira gdje se nalazite, ne propustite ništa što bi moglo potpuno spustiti uređaj.

Sve u svemu, Gustoća poslužitelja je proizvod koji je pogodan za mreže svih veličina. Cijena od Gustoća poslužitelja ovisi o tome koliko poslužitelja želite nadzirati. Ako trebate nadzirati samo jedan poslužitelj, možete plaćati samo 10 USD (7,67 £) mjesečno. Sljedeća cijena je dva poslužitelja za 20 USD (£ 15.34) mjesečno. Najveća javna cijena je 250 dolara (191,73 funte) mjesečno za 25 poslužitelja. Možete se izravno obratiti tvrtki u vezi citata za 25 plus poslužitelja. Možete preuzeti 14-dnevno besplatno probno razdoblje gustoće poslužitelja.

5. ManageEngine OpManager

Snimka zaslona inventara ManageEngine OpManager

Popis "alata za nadgledanje" CPU-a ne bi bio potpun bez ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager je platforma za mrežni nadzor koja dobro posuđuje uređaje za nadziranje procesora. Pomoću ovog programa možete nadzirati ključne metrike poput CPU, memorija, i korištenje diska. Ako je na računalu ili poslužitelju upotreba diska previsoka, o tome ćete moći znati vrlo brzo.

Postoji niz mjernih podataka CPU-a kojima se može pristupiti s ManageEngine OpManager. Oni uključuju Upotreba procesora, CPU utičnica, Brzina procesora, vrijeme mirovanja, Otpuštanje PSU-a, korisničko vrijeme, red procesora, i povlašteno vrijeme. To vam omogućuje iscrpno iskustvo praćenja CPU-a koje nadilazi osnovno iskustvo praćenja CPU-a koje nudi većina drugih konkurenata.

Da biste bili sigurni da imate brzi napredak u vezi svih performansi CPU-a, postoji značajka obavijesti. Možeš konfigurirajte pragove za korištenje CPU mjernih podataka tako da ćete biti obaviješteni kada mjerni podatak premaši konfigurirani parametar. Ako želite smanjiti nepotrebne obavijesti, tada možete odrediti koliko puta mora biti kršena metrika prije pokretanja upozorenja..

ManageEngine OpManager može se kupiti kao osnovni inačici ili verziji Poduzeće verzija na Windows i Linux. Verzija Essential košta 715 dolara (548 funti) i može se koristiti na do 25 uređaja. Enterprise verzija dostupna je za 19.975 USD (15.317 £) i može se koristiti na do 500 uređaja. Tu je i 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

6. Monitis

Monitis snimka zaslona

Monitis prvenstveno je poznat kao a platforma za praćenje rada web stranica koja također može nadzirati CPU. Monitis monitori Upotreba procesora za procjenu zdravlja pojedinih uređaja unutar vaše mreže. Možete pratiti i druge elemente poput memorija, voziti, opterećenje, i disk I / O za daljnje detalje.

Na Monitis možeš konfigurirajte vlastita upozorenja na temelju korištenja CPU-a. To možete učiniti tako da idete na Smart Agent Controller (koji se može preuzeti za Windows i Linux). Ovdje možete dodati poslužitelj ili uređaj koji želite nadzirati. Možete onda unesite željene vrijednosti okidača u okvire Korisnik i Kernel. Nakon prekoračenja ovih ograničenja, podići će se upozorenje.

To vrijedi napomenuti Monitis osmišljen je za brzo pokretanje. Monitis tvrdi da možete imati ovaj program radi i radi manje od 3 minute bez ikakve instalacije. Biti u mogućnosti pristupiti Monitis on-line znači da niste ograničeni na jedan uređaj prilikom praćenja vaše mreže.

Struktura cijena za Monitis izrađuje se prema vašim potrebama. Iznos koji ćete platiti ovisi o različitim čimbenicima nadgledanje u toku rada, stvarno praćenje korisnika, monitori za učitavanje cijelih stranica, poslužitelji, monitori aplikacija, podračuni, i sigurnosni monitori. Možete preuzeti a 15-dnevno besplatno probno razdoblje za Monitis.

7. SysGauge

Snimak zaslona

SysGauge je program koji nudi uži pristup nadzoru procesora. S ovim proizvodom možete nadzirati CPU i upotreba memorije povezanih uređaja. Zapravo, SysGauge ima svoje GUI modul naziva se CPU monitor. CPU monitor može nadzirati korištenje CPU-a, Vrijeme prekida CPU-a, CPU prekid stopa, i Učestalost CPU-a. Ovo je znatan stupanj dubine za manji proizvod za praćenje.

U Dodatku, SysGauge također je dodao vlastiti sustav upozorenja. Korisnici mogu postaviti vlastite parametre upozorenja i primati obavijesti putem e-pošte jednom kada se pređe neki prag. Po želji korisnik može izvršavati i prilagođene naredbe kako bi reagirao na događaje u kojima se događaju. Ovo cini SysGauge pogodno za odgovor na pitanja o performansama CPU-a u mrežnom okruženju uživo.

Postoje tri verzije sustava SysGauge dostupno; Besplatno, profesionalac, i Ultimativno. Besplatna verzija sustava Windows SysGauge nudi do 10 šaltera, monitori i profile besplatno. Pro verzija nudi 50 šaltera, monitora i profila za 50 dolara (£ 38). Ultimate verzija nudi 100 šaltera, monitora i profila za 125 dolara (95 funti). Besplatna verzija ovog proizvoda izvrstan je izbor za mala i srednja poduzeća.

SysGauge je dostupan na Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, i Windows Server 2016. Možeš preuzmi SysGauge.

8. AppDynamics

Slika AppDynamics

Svatko tko je upoznat sa praćenjem rada aplikacija gotovo sigurno zna AppDynamics. AppDynamics ujedno je i nevjerojatan alat za praćenje CPU-a. Odmah od palice, AppDynamics odvaja se od gomile zbog nje AutoDiscovery svojstvo. AppDynamics limenka automatski otkrivaju uređaje i aplikacije u vašoj mreži.

Nakon konfiguriranja možete koristiti AppDynamics za nadzor nad Upotreba procesora svih otkrivenih uređaja na razini infrastrukture. Na razini aplikacije također možete pregledajte mjerne podatke na procesorima specifičnim za proces. To vam daje dubinu potrebnu za pregled performansi CPU-a svih uređaja u vašoj mreži.

Sva upotreba čuva se na karticama kroz upotrebu pragovi upozorenja. AppDynamicsSustav upozorenja koristi umjetnu inteligenciju. Umjetna inteligencija koristi se za određivanje kada je upotreba CPU-a u skladu s anomalijskim ponašanjem. Postavljanje upozorenja temeljenih na pragu u ruke AI sustava korisno je jer smanjuje nepotrebna upozorenja kojima ste često izloženi kada CPU uređaja neočekivano dođe do vrhunca.

Postoje tri verzije sustava AppDynamics koju možete kupiti; APM Pro, APM Advanced i APM vrh. Svaka od njih nudi nadgledanje procesora, ali za pregled cijena morate se obratiti prodajnom timu. Možete procijeniti Besplatno preuzimanje AppDynamics-a.

9. Nagios XI

Slika Nagios XI

Nagios XI drugi je solidan izbor ako tražite mrežni monitor s mogućnostima nadziranja CPU-a. Nagios XI je dostupno na Linuxu i Microsoftu (preko VMware Workstation Player ili Hiper-V). GUI je potpuno prilagodljiv tako da možete nadograditi svoje iskustvo praćenja u skladu s vašim potrebama.

Nagios XI ima preko 30 različitih dodataka vezan za nadzor CPU-a. Dodaci uključuju Provjerite učitavanje SNMP CPU-a, Upotreba procesora za Solaris, Linux i Windows, i Provjerite učitavanje CPU-a. Svi ti dodaci nude vlastite elemente za nadgledanje procesora koji se mogu dodati kako biste proširili vaše okruženje za nadzor.

U tijeku s razvojem upotrebe CPU-a, Nagios XI ima značajku obavijesti. Možeš konfigurirajte e-poštu i tekstualne obavijesti da bismo vas upozorili kada upotreba CPU-a dosegne problematičnu razinu. Postavkama upozorenja može se upravljati na zasebnim korisničkim računima, tako da samo relevantni korisnici dobivaju informacije o ažuriranju o nadzoru procesora.

Kao alat za nadgledanje procesora, Nagios XI nudi prolazno iskustvo praćenja CPU-a. Nagios XI dostupan je od cijene od 1.995 dolara (1.529 funti) za Standard Edition. To uključuje čarobnjake za upozoravanje, izvještavanje i konfiguraciju. Enterprise Edition košta 3.495 USD (2.679 £) za SLA izvješća i zakazana izvješća. Možeš preuzmite Nagios XI na besplatnoj probnoj verziji.

10. Auvik

Auvikova slika

Auvik je mrežni proizvod za praćenje koji tvrtke svih veličina koriste za praćenje zdravlja povezane infrastrukture. Auvik koristi automatiziranu značajku inventara za pronalazak povezanih uređaja i njihovo dodavanje u softversko okruženje. Ovo vam omogućuje nadzor nad Upotreba procesora vaše mrežne infrastrukture.

Kad upotreba CPU-a uređaja postane previsoka, možete konfigurirati Auvik da vam šalje upozorenje. Upozorenja Auvika su prilagodljiva tako da možete odabrati što pragovi upozorenja o okidaču za slanje. Prema zadanim postavkama, Auvik je konfiguriran s preko 50 upozorenja. Vrste upozorenja za CPU uključuju CPU modul Hypervisor nije uspio i Degradiran CPU modul Hypervisora ​​degradiran.

Auvik nudi a skalabilan plan cijena koje se mijenjaju ovisno o broju uređaja kojima želite upravljati. Međutim, morat ćete kontaktirati Auvik izravno zatražiti ponudu. Kad se kaže, na brodu postoji naknada od 500 USD (383 £) Auvik i osposobljavanje članova osoblja. Možeš preuzmite Auvik na besplatnoj probnoj verziji.

11. ConnectWise Automate

Povežite automatski sliku

Napokon imamo ConnectWise Automate. S ConnectWise Automate možete vidjeti korištenje CPU-a za svaki postupak na računalu. Možeš steći potpunu vidljivost preko mjernih podataka procesora uređaja putem okna Proces. Aktivni programi se zatim klasificiraju na temelju njihove aktivnosti. Programi koji se izvode bez slabih performansi označeni su kao Dobar program. Oni s nepoželjnim softverom označeni su kao Grayware a oni koji koriste procese koji odgovaraju zlonamjernim programima smatraju se a Virus ili Špijunski.

Postupak instalacije Windows ConnectWise Automate je trokraki. Prvo morate instalirati ConnectWise Automate server na Windows poslužitelju koji pokreće IIS i Oracle MySQL poslužitelj baze podataka. Drugo, trebate instalirajte ConnectWise Automate Control Center na svoje radne stanice. Posljednja stvar koju trebate učiniti je instalirati softverski alat na Windows, Linux ili Mac.

ConnectWise Automate upravlja prilagodljivom strukturom cijena. Zbog toga je potrebno izravno kontaktirati tvrtku kako biste primili ponudu. Međutim, ako želite uzeti ConnectWise Automate za probni rad, to možete učiniti preuzimanjem besplatno probno razdoblje.

Odabir softverskog proizvoda za nadgledanje procesora

Iako svi gore navedeni alati pružaju dobro iskustvo praćenja CPU-a, Priručnik za alat inženjera SolarWinds i Paessler PRTG mrežni monitor pružiti najjednostavnije pakete na tržištu. Alat SolarWinds Engineer's Toolkit može automatski otkriti uređaje tako da možete vidjeti kako upotreba procesora vremenom varira. Nadgledanje vaše upotrebe tijekom vremena pomoću grafikona poboljšava vašu sposobnost otkrivanja degradacije performansi.

Isto tako, raznolikost CPU senzora za praćenje koji nude PRTG mrežni monitor čini ga jednim od najboljih izbora za nadgledanje Windows i Linux uređaja. PRTG mrežni monitor posebno je prilagođen manjim organizacijama jer nudi besplatnu verziju za one s manjim proračunom.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

Adblock
detector