Vodič za HWMonitor – njegova ograničenja i 10 najboljih alternativa

Vodič za HWMonitor - njegova ograničenja i 10 najboljih alternativa

Operativni hardver je najmanji minimum koji vam je potreban da biste ostali produktivni tijekom radnog dana. Međutim, mnoga poduzeća ne prate dovoljno svog hardvera. Među savjesnim poduzećima alat za praćenje hardvera HWMonitor je ime domaćinstva, ali svejedno to se, u skali, nailazi na ograničenja.

Proučimo puno detalja o svakom od alata koji se nalaze u nastavku, ali u slučaju da vam nedostaje vremena, evo našeg sažetka popis 10 najboljih alternativa HWMonitor-u:

  1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE) Sustav praćenja koji pokriva sve statuse na Windows Server i Linux poslužiteljima.
  2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE) Ovaj alat prati mreže, poslužitelje i aplikacije. Na poslužiteljima pokriva sva stanja hardvera i uključuje upozorenja o uvjetima izvan okvira.
  3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE) Paket nadzora i upravljanja sustavom namijenjen upravljanim pružateljima usluga.
  4. HWiNFO Alat za nadzor infrastrukture koji pokriva statuse hardvera. Radi na Windows-u.
  5. ManageEngine OpManager Mrežni monitor koji koristi SNMP radi evidentiranja statusa mrežnih uređaja. Dostupno u verzijama Windows Server i Linux.
  6. AIDA64 Hardverski monitor za Windows dostupan je u četiri izdanja.
  7. SysGauge Lagan monitor hardverskih performansi koji radi na Windows-u. Dostupno u besplatnim i plaćenim izdanjima.
  8. PA Monitor Monitor Alat za praćenje za Windows Server i Linux operativne sustave. Cijena po nadziranom uređaju.
  9. Otvorite monitor hardvera Lagan, besplatan monitor poslužitelja koji je dostupan za Windows i Linux.
  10. Ipswitch WhatsUp Gold Mrežni monitor koji uključuje nadzor statusa uređaja. Može se proširiti tako da uključuje nadzor nad poslužiteljem.

Što je HWMonitor?

HWMonitor je besplatni program praćenja hardvera koji nadzire ubrzati, napon, temperatura, obožavatelji računala spojenih na vašu mrežu. Alat može odrediti je li neki uređaj pregrijan ili loše djeluje. HWMonitor dizajniran je za rad s ARM procesima popularnih pružatelja usluga poput AMD, Intel i VIA.

Podaci o performansama prikazani su u obliku tablice s popisom koji pokazuje zdravstvene senzore s podacima snimljenim s povezanih uređaja. Sve što trebate učiniti da biste pronašli podatke o izvedbi koje tražite ili se pomaknite prema dolje do odgovarajućeg odjeljka.

Za vizualizacije postoji Grafički generator koji automatski stvara grafikone podataka o upotrebi koji se spremaju u mapu dnevnika. Možete komunicirati s veličinom grafova klikom na Opcija. Iako nije tako sofisticiran kao neki drugi vlasnički proizvodi, on vam pomaže u perspektivi odozgo prema dolje.

Zašto koristiti HWMonitor?

Glavni razlog što koristite HWMonitor je taj što je lagan. Osnovni izgled dizajna tablice olakšava pomicanje i pronalaženje potrebnih podataka. Nećete izgubiti ili napredovati druge značajke. Relativno je jednostavno pregledavati sve potrebne podatke o hardveru na ekranu bez previše pretraživanja.

Još jedan dobar razlog za korištenje HWMonitor-a jest to što se on redovito ažurira. Iako se mnogi alati za praćenje CPU-a ne dosljedno ažuriraju, HWMonitor ima novih ažuriranja svakih nekoliko mjeseci. Redovne zakrpe pomažu da se pooštri iskustvo praćenja i eliminiraju pogreške koje korisnici pronađu.

Osim tehničkih sposobnosti HWMonitora, nizak cjenovni dodatak još je jedan razlog za razmatranje ovog alata. Standardna verzija HWMonitor-a dostupna je besplatno, stavljajući je na raspon MSP-a i većih organizacija. Međutim, postoji Pro verzija što uključuje dodatne mogućnosti zapisivanja, daljinski rad i graficiranje. Cijena HWMonitor Pro je 22,40 USD (17,69 £) za 10 daljinskih veza i 39,33 USD (31,05 £) za do 20 daljinskih veza.

Najbolje alternative HWMonitor-u

Jedini problem kod HWMonitor-a je taj što vam on prikazuje samo podatkovne točke poput temperature, napona i frekvencija. Nema dubinu značajki praćenja koje imaju drugi natjecateljski alati. Isto tako, nema proizvodnu vrijednost ili značajke vizualizacije kakve imaju neki drugi popularni pružatelji nadzora hardvera.

Stoga smo pogledali najbolje alternative i rangirali ih prema njihovoj značajci i prednostima, jednostavnosti uporabe i općenitoj izvedbi..

1. Server SolarWinds & Monitor aplikacija (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija

Server SolarWinds & Monitor aplikacija je platforma za nadgledanje poslužitelja i hardvera koja pruža jedno od najprofiniranijih nadzornih iskustava na ovom popisu. Alat može pratiti stanje podataka o hardveru za snimanje CPU, memorija, prostor na disku, temperatura, brzina ventilatora, i napajanje. Korisničko sučelje prikazuje ove podatke u formatu popisa koji prema potrebi možete dodavati ili umanjiti.

Međutim, vizualni elementi uključeni u Server SolarWinds & Monitor aplikacija napredniji su od HWMonitora. Na primjer, trenutačno zdravstveno stanje hardvera prikazano je uz zelene tipke za označavanje uređaja koji jesu gore. Uređaji između njih označeni su kao upozorenje i jednom kad dođu kritično razine označene su crvenom bojom. Također imate detaljne grafikone koji vam prikazuju promjenu u performansama hardvera prekovremeno.

Da biste bolje surađivali s vanjskim dobavljačima, Server SolarWinds & Monitor aplikacija dolazi sa predlošci za nadgledanje preko 200 različitih aplikacija. Predlošci su dostupni za Windows, Microsoft IIS, Exchange, SQL Server, Active Directory, Linux, Apache i još mnogo toga. Dakle, ako tražite alat za nadgledanje hardvera od različitih dobavljača, ovaj je alat idealan izbor.

Cijena od Server SolarWinds & Monitor aplikacija također je konkurentan za vrhunski hardverski nadzorni proizvod. Cijena počinje od 2995 dolara (2.364 funte). Tamo je 30-dnevna besplatna probna verzija.

Server SolarWinds & Aplikacija MonitorDownload 30-dnevna BESPLATNA proba

2. Paessler PRTG mrežni monitor (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Paessler PRTG mrežni monitor

Paessler PRTG mrežni monitor je mrežni alat za praćenje koji također može nadzirati hardver. S PRTG mrežni monitor možete nadzirati CPU, radna memorija, i tvrdih diskova mrežnih uređaja. Uređaji koje monitori alata uključuju računala, sklopke, usmjerivače i pisače. Alat pinguje uređaje u vašoj mreži radi procjene vrijeme odziva i dostupnost. Alat je stoga dobar izbor ako želite nadzirati performanse širokog presjeka uređaja spojenih na vašu mrežu.

Sustav upozorenja uključen PRTG mrežni monitor je izuzetan. Senzori se mogu prilagoditi kako bi vas obavijestili ako uređaj ima problema s izvedbom ili potpuno ne uspije. Obavijesti se šalju kao e-poruke, tekstualne poruke i push obavijesti. Push obavijesti dostupne su za Android i iOS uređaje tako da uvijek budete svjesni trenutnog razvoja.

PRTG "Osnovna usluga" dostupna je na Microsoft Windows 2012 R2, 2016, 10, 8, 2008 R2 i 2008. Za mala i srednja poduzeća koja nemaju novac PRTG mrežni monitor je dobar izbor jer koristi model skalabilnih cijena. Proizvod je besplatan za nadzor s manje od 100 senzora.

Plaćene verzije za PRTG mrežni monitor startajte od 1600 USD (1,263 £) za 500 senzora i dostižite 60 000 USD (47,369 £) za neograničene senzore s 5 instalacija poslužitelja. Možeš preuzmi besplatno probno razdoblje.

Paessler PRTG Network MonitorPreuzmi 30-dnevnu BESPLATNU probnu inačicu

3. Atera (BESPLATNO ISPITIVANJE)

Vodič za HWMonitor - njegova ograničenja i 10 najboljih alternativa

daljinski nadzor i upravljanje (RMM) funkcije Atera pokrivaju sav hardver na stranicama klijenta, a ne samo krajnje točke. Alat podržava rad upravljanih davatelja usluga (MSP) i na taj način uključuje administracijske funkcije kao i uslužne programe za nadzor.

Sustav Atera je usluga utemeljena na oblaku koji uključuje vrijeme i prostor poslužitelja za obradu i pohranu, tako da MSP koji se prijavljuje za ovaj paket ne mora imati nikakvu veliku infrastrukturu na vlastitoj web lokaciji. Međutim, udaljeni sustavi koji se nadziru trebaju imati instaliran agentski softver. Upravitelji i tehničari MSP-a pristupaju nadzornoj ploči Atera kroz bilo koji standardni web preglednik. Atera također proizvodi besplatne aplikacije za mobilne uređaje omogućiti pristup sustavu.

Nadzire se odjeljak za nadgledanje hardvera tvrtke Atera Procesor, memorija i prostor na disku, konstatujući potencijalni kapacitet svakog i praćenje korištenja. Admin funkcije uključene u alat proširuju se na zadatke održavanja, kao što su sigurnosna kopija i obnova sustava te čišćenje i defragmentacija diska. Ostale kontrole u sustavu omogućuju tehničaru da pregleda sav softver na uređaju, instalira novu uslugu i programe te poslužitelje za isključivanje i pokretanje i krajnje točke.

Tehničari dobivaju pristup udaljenom radnom stolu do krajnjih točaka kao dio paketa za podršku Help Desk-a u Ateri. Ovaj odjeljak Atera paketa također uključuje udaljeni pristup za istraživanje sustava, upravljanje zakrpama i izvršavanje skripti za automatizirane administracijske i brodske zadatke..

Sustav Atera je naplaćuje se pretplatom s naknadama koje se primjenjuju po tehničaru. MSP može odlučiti hoće li uslugu plaćati mjesečno ili godišnje - godišnji plan djeluje jeftinije. Model pretplate Atera ovu uslugu čini vrlo skalabilnom i pogodnom za MSP-ove bilo koje veličine. Možete provjeriti značajke Atera pomoću a 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

AteraStart BESPLATNO probno razdoblje za 30 dana

4. HWiNFO

Snimka zaslona nadzorne ploče hwinfo

HWiNFO je hardverski alat za praćenje s mogućnostima praćenja u stvarnom vremenu. Hardverske komponente koje možete pregledavati pomoću ovog alata uključuju CPU, GPU, diskovi, matične, i periferija. U pogledu podataka, možete nadgledati radna memorija, logički CPU broj, temperatura, brzina memorije, i napunjenost baterije priključenih uređaja.

Slično drugim mrežnim alatima za nadzor, HWiNFO nudi značajke poput upozorenja i izvještaji da bi korisnik bio ažuriran. Upozorenja su prilagodljiva tako da možete nadzirati parametre po svom izboru. Isto tako, možete generirati izvješća u XML, CSV i HTML da biste podijelili nalaze sa svojim timom.

Ima ih i dodatke poboljšati iskustvo praćenja jezgre HWiNFO. Dostupni su dodaci za HWiNFO uključiti RivaTuner / MSI potiskivač / EVGA precizni zaslonski prikaz, Dodatak za kišne brojeve, HWiNFOMonitor, LCDHost dodatak i više. Svaki dodatak dodaje novu značajku programu. Na primjer, proširenje HWiNFOMonitor dodaje prilagodljivu bočnu traku koja dodaje dodatne grafikone za monitor.

HWiNFO prirodni je nasljednik HWMonitor-a i nudi jasan, ali detaljan doživljaj hardvera i sustava u nadzoru. Program je dostupan u sustavu Windows u 32-bitnom i 64-bitnom sustavu. Možete preuzeti HWiNFO besplatno.

5. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager je hardverski i mrežni monitor za Windows i Linux. Alat koristi SNMP na ping uređaje i povlačenje podataka o performansama. Stvari koje možete pratiti ManageEngine OpManager uključiti temperatura, brzina ventilatora, napon, i status procesora. Softver je kompatibilan sa VMware, šumovita dolina, Cisco HP, i više tako da održavate potpunu transparentnost.

Kao vrhunski alat za praćenje mreže, ManageEngine OpManager također ima sustav upozorenja. Upozorenja se šalju putem e-pošte i SMS-a da ne propustite ništa važno. Kad se uređaji spuste ili odgovaraju određenim parametrima, podižu se alarmi. Alarmi su podijeljeni u 4 kategorije; Služba dolje, Pažnja, nevolja, i Kritično. Prikazane su kao biranje na lijevoj strani spremnika alarmi stranica.

Postoje tri verzije sustava ManageEngine OpManager dostupan za kupnju; Standardno izdanje, Profesionalno izdanje i Enterprise Edition. Standardno izdanje košta 245 USD (193,42 £) za 1000 uređaja. Profesionalno izdanje košta 345 USD (272,37 £) za 1000 uređaja s dodatnim značajkama kao što su nadzor VMware-a i hiper-v nadzor. Enterprise Edition košta 11.545 dolara (9.114,56 funti) za 10.000 uređaja s dodatnim značajkama.

6. AIDA64

Snimka zaslona nadzorne ploče AIDA64

AIDA64 dio je softvera za nadgledanje hardvera koji nudi temperatura, CPU, ventilator, ubrzati i nadzor diska. Alat radi pomoću a motor za otkrivanje hardvera kako biste pronašli informacije o softveru koji koriste povezani uređaji. Biti u mogućnosti vidjeti koji softverski uređaji koriste na daljinu povećava transparentnost. Kao dodatni bonus, AIDA64 također pruža testiranje otpornosti na stres za tvoj Računalo, tvrdi disk, SSD, i OpenCL GPU.

Jedan od razloga zašto AIDA64 je tako široko korištena zbog svog vrednovanje sposobnosti. Mjerila se koriste za mjerenje koliko brzo računalo izvršava procese i zadatke. Drugim riječima, referentne vrijednosti omogućuju testiranje na znakove slabih performansi i problema s točkama hardvera poput degradacije hardvera.

AIDA64 dostupno je za Windows 95, 98, 2000, XP, PE, 2003, Vidik, 2008, 7, 2008. R2, 8, 2012, 8.1, 2012. R2, 10 i 2016. Postoje četiri verzije sustava AIDA64 koju možete kupiti; krajnost, Inženjer, Revizija mreže i Poslovanje. Verzija Extreme namijenjena je kućnim korisnicima i kreće se od 39,95 USD (31,54 funte). Inačica Inženjera dodaje automatizaciju naredbenog retka i počinje od 199,90 USD (£ 157,80).

Verzija Network Audit sadrži mrežni popis, automatizaciju naredbenog retka i upravljanje promjenama za 100 USD (78,94 £). Konačno, poslovno izdanje uključuje sve gore navedeno s daljinskim upravljanjem u iznosu od 199,90 USD (£ 157,83). Možete preuzeti besplatno probno razdoblje.

7. SysGauge

Snimak zaslona

SysGauge je rješenje za nadgledanje sustava s nizom funkcija za nadgledanje procesora. CPU Monitor modul prikazuje informacije kao što su korištenje CPU-a, korištenje korisničkog CPU-a, korištenje kernel CPU-a, CPU prekid stopa, Učestalost CPU-a, i više. Zaslon se raščlanjuje na grafikone i tekstualne podatke. Vizualni prikaz je relativno osnovni, ali lako ga je čitati.

Program je također vrlo prilagodljiv. Na primjer, možete koristiti Modul Monitor sustava za konfiguriranje profila za nadgledanje procesora za vaše korisnike. Tada možete odabrati lokalna i udaljena računala koja želite da korisnik može nadzirati. U plaćenim verzijama sustava SysGauge postoji i a sučelje naredbenog retka, gdje možete izravno nadzirati upotrebu procesora.

SysGauge dostupan je za Windows kao 32-bitni i 64-bitni program Windows XP, Vidik, 7, 8, 10, 2003, 2008, 2012, 2012. R2, i 2016. SysGauge platforma je besplatna za 10 monitora ili manje.

Postoje tri plaćene verzije SysGaugea: SysGauge Pro, SysGauge Ultimate, i SysGauge poslužitelj. SysGauge Pro dolazi s 50 monitora za 50 dolara (39,48 funti). SysGauge Ultimate podržava do 100 monitora za 125 dolara (98,70 funti). SysGauge Server također iznosi 125 USD (98,70 £) i podržava do 200 monitora s dodatnim mogućnostima daljinskog upravljanja. Možete besplatno preuzeti SysGauge.

8. PA Monitor Monitor

PA Monitor Monitor
PA Monitor Monitor je hardverski i poslužiteljski alat za praćenje koji može nadzirati Windows i Linux uređaje. PA Monitor Monitor pokazuje vam ping, CPU, memorija, i disk podaci o vašem lokalnom okruženju. Postoji također daljinski nadzor za nadzor udaljenih računala i drugih uređaja. Korisničko sučelje je malo zastarjelo, ali još uvijek pruža visokokvalitetno iskustvo praćenja s mogućnošću da nadgledajte preko 1.000 poslužitelja ili uređaja.

Softver također ima naprednije značajke poput upozorenja. Upozorenja se šalju automatski putem e-pošte ili SMS jednom kad je ispunjen određeni uvjet okidača. Program se može konfigurirati na automatski ponovno pokrenuti uslugu ili pokrenite prilagođenu skriptu odgovarati na pitanja. Automatizacija koju nudi sustav upozorenja smanjuje vaše vrijeme odziva pri rješavanju problema s izvedbom.

Za daljnje detalje možete prevesti podatke o korištenju mreže u izvještaji. Izvješća dolaze u obliku izvještaja o stanju za uređaje s podacima o produženom vremenu. Izvješća su dostupna na HTTP-u a može ih poslati e u ostatak svog tima. Također možete razraditi raspored održavanja kako biste deaktivirali nadzor izvan radnog vremena.

Postoje četiri verzije sustava PA Monitor Monitor dostupan za kupnju; Lite licenca, Pro licenca, Ultra licenca, i Korporativni Ultra. Trebate kupiti licencu za svaki nadzirani poslužitelj ili uređaj. Raspon licitacija Lite kreće se od 49 USD (38,68 £) za uređaje 1-9 do 4 USD (3,16) za 1000+ uređaja. Za više informacija o opcijama cijena morat ćete provjeriti tablicu usporedbe na web mjestu. Možete preuzeti besplatnu probnu verziju.

9. Otvorite monitor hardvera

open_hardware_monitor

Otvorite monitor hardvera je lagan alat za nadzor hardvera koji je popularan među Windows korisnici. Program je otvoreni kôd i može nadzirati temperatura, Učitavanje CPU-a, brzina ventilatora, napon, i brzina sata. Sve ove informacije mogu se pregledati u obliku osnovne tablice. Iako nema mnogo načina za zamišljene značajke ili prezentacije, Open Hardware dobro radi prikazivanje performansi vašeg računala u jednom prozoru.

Ako tražite osnovno iskustvo praćenja hardvera Otvorite monitor hardvera jesi li se pokrio. Program vam jednostavno pokazuje potrebne metrike i ništa više. Otvorite monitor hardvera dostupno je za Linux, WindowsXP, Vidik, 7, 8, 8.1, i 10. Pogledajte besplatno preuzimanje.

10. Ipswitch WhatsUp Gold

Snimka zaslona nadzorne ploče WhatsUp Gold

Što zlato je hardverski monitor koji široko koriste MSP i velike organizacije. Što zlato mogu nadzirati temperatura, status ventilatora, i napajanje Vaših uređaja. Monitor performansi APC-a automatski prati potrošnju energije povezanih uređaja nakon što su otkriveni. Program je također u mogućnosti nadzirati bilo koji pisač koji podržava IETF pisač, MIB, RFC 3805.

Jedna od najkorisnijih značajki koja sadrži Što zlato je sposobnost da automatski otkrivaju cijelu vašu mrežu. Svi povezani uređaji nalaze se i crtaju na topološkoj karti. Odavde možete vidjeti njihov status gore uređaji prikazani zelenom bojom i neuspjeh uređaji prikazani crvenom bojom.

Sustav upozorenja je također izuzetno koristan. Možeš stvorite prilagođena upozorenja kako bi vas obavijestio kada je neki parametar ispunjen. Upozorenja je poslana e, SMS, Zatišje, web alarmi i Postovi IFTTT da ne budete propustili ništa.

Postoje tri verzije sustava Što zlato koju možete kupiti: Premium godišnja pretplata, Premium licenca, i the Total Plus licenca. Razlika između Premium i Total Plus licence je što potonja ima analizu mrežnog prometa, nadgledanje aplikacija, praćenje virtualizacije, konfiguracijski menadžment, i više. Međutim, morat ćete izravno kontaktirati prodavatelja ako želite pregledati informacije o cijenama. Ipswitch nudi besplatno probno razdoblje.

Alternative HWMonitor: SolarWinds Server & Monitor aplikacija, PRTG mrežni monitor i HWiNFO

HWMonitor višenamjeran je alat sam po sebi, ali ako tražite nešto drugačije ili modernije, Server SolarWinds & Monitor aplikacija, Paessler PRTG mrežni monitor i HWiNFO stajati kao sjajne alternative. Ako tada imate proračun Poslužitelj SolarWInds & Monitor aplikacija nudi potpuno opremljen hardverski nadzor koji se lako konfigurira.

Međutim, ako je tada neophodna niska cijena Mrežni monitor tvrtke Paessler PRTG besplatno izdanje je idealno. Nudi tada kvalitetnije zaslone i vizualizaciju HWMonitor za istu cijenu. To se kaže ako biste željeli nešto malo jednostavnije HWiNFO stoji prirodnim nasljednikom HWMonitor s upozorenjima i dodacima za one dodatne mogućnosti praćenja.

Povezano: Najbolji alati za nadzor hardvera

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 17

Adblock
detector