Vodič za Microsoft Exchange Server

Vodič za Microsoft Exchange Server

Što je Microsoft Exchange Server?

Microsoft Exchange Server jedan je od najčešće korištenih korporativnih softverskih paketa u svijetu. Budući da je jedan od ključnih proizvoda Microsofta, ovaj je sustav e-pošte vrlo dobro podržan i sazrio je tijekom svojih 25 godina rada u vrlo stabilan softverski paket..

Exchange Server je komunikacijska platforma koja uključuje uređaje za e-poštu, kalendar, kontakt, zakazivanje i suradnju za tvrtke. Paket čak uključuje telefoniju i dijeljenje dokumenata. Napisano je da se izvodi na Windows poslužitelju, koji pruža brojne osnovne usluge potrebne za softver.

Softver Exchange Server jednostavno se instalira. Međutim, tijekom godina razvilo se mnogo različitih servisnih opcija, što znači da će trebati neko vrijeme da istražite sve njegove zaslone i prilagodite se da pravilno radi na vašoj web lokaciji. U ovom ćete vodiču otkriti što točno Exchange Server radi, kako biste ga trebali postaviti i kakvu biste uslugu trebali očekivati ​​od njega.

Upravljanje Exchange Serverom

Tri najvažnija aspekta implementacije Exchange Server su:

 • Povezivanje
 • Ovjera
 • sigurnosti

Složenost praćenja ovih faktora čini upravljanje implementacijom posao sa punim radnim vremenom. Međutim, Microsoft malo olakšava ove zadatke proizvodeći usluge koje su zajedničke mnogim njenim aplikacijama. Na primjer, Active Directory (AD) kontrolirat će vaša mrežna prava dopuštenja, ali poslužit će i Exchange Server. Dakle, nakon što ste savladali skupove vještina potrebnih za AD na mreži, već imate skup vještina potreban za upravljanje autentifikacijom korisnika za Exchange Server.

Bolje je primijeniti alat za nadzor stručnjaka kako bi se održao na vrhu svih međuovisnosti ovih Microsoftovih usluga koje doprinose uspješnoj implementaciji Exchange Servera.

IZBOR UREDNIKA

Preporučujemo alate za upravljanje infrastrukturom SolarWinds za nadzor svih vaših Microsoftovih alata, uključujući Exchange Server. Potreban vam je paket alata za nadzor koji mogu komunicirati kako biste obuhvatili sve sadržaje koji podržavaju Exchange Server.

Preuzimanje datoteka: 30-dnevno BESPLATNO probno razdoblje na SolarWinds.com

Službena stranica: www.solarwinds.com

OS: Windows Server

Kasnije ćemo u ovom vodiču prikazati alate za upravljanje Exchange Serverom, ali prvo ćemo objasniti:

 • Kako funkcionira Exchange Server
 • Kako to možete postaviti tako da nemate problema sa povezivanjem
 • Kako dodati korisnike u sustav
 • Kako sačuvati svoju implementaciju.

Kako funkcionira Exchange Server?

Paket Exchange Server funkcionira kao poštanska usluga za vaše poslovanje. Svaki zaposlenik pristupit će e-porukama kroz poseban sustav koji se zove "klijent.”Korisnički softver šalje sve poruke e-pošte napisane u klijentovom okruženju na poslužitelj.

Exchange Server prosljeđuje svu e-poštu ostatku svijeta. E-poruke namijenjene drugim korisnicima unutar iste mreže ne moraju izlaziti na internet, već su dostupne kroz klijentske programe tih korisnika.

Sve dolazne e-poruke za organizaciju prima Exchange Server. Poslužni program ove e-poruke ne šalje na svoja odredišta. Odgovornost je klijenta za e-poštu da pitajte poslužitelj za prisutnost e-poruka na čekanju i donošenje kako bi ih učinili dostupnim određenim korisnicima. E-pošta može se pohraniti na poslužitelj trajno ili je izbrisati nakon što mu pristupi klijent.

Klasteriranje poslužitelja

Usluga e-pošte vaše tvrtke jedan je od glavnih kanala komunikacije s vanjskim svijetom. Ne možete si dopustiti da to propadne. To treba biti stalno dostupno, a vi morate biti sigurni da se sve e-poruke na poslužitelju ne izgube zbog kvara hardvera.

Vrlo je uobičajeno pokretati Exchange Server na više fizičkih poslužitelja. To se ne odnosi samo na pitanja kapaciteta, već i kao zaštitna zaštita od kvara i zastoja u održavanju. Za pokretanje više poslužitelja za vašu uslugu e-pošte Exchange Server naziva se "grupiranje."Svaka instanca u klasteru naziva se"čvor.”

Standardna postavka za Exchange Server koristi najmanje dva čvora. Jedna od njih bit će aktivna gotovo cijelo vrijeme i naziva se "kućni poslužitelj."Drugi će način biti sigurnosna kopija podataka i biti pri ruci ako kućni poslužitelj ne uspije ili se odvede van mreže radi održavanja. Ova se konfiguracija naziva "aktivno-pasivni način.”

Možda ste čuli za "aktivno-aktivni način"Za Exchange Server. Ova konfiguracija omogućuje istovremeno posluživanje dva poslužitelja. Međutim, tom je konfiguracijom vrlo teško upravljati i od tada nije dostupna Exchange Server 2007.

Možete imati do osam čvorova - cluster Exchange Server. Na usluzi Exchange Server dostupne su četiri usluge prelaska. Dostupne mogućnosti ovisit će o vašoj verziji sustava poslužitelja e-pošte. Ako imate Exchange Server 2007, također ćete imati instaliran Servisni paket 1. U ovom slučaju, imate tri opcije za odbacivanje / kopiranje. Ovi su:

 • Kontinuirana replikacija klastera (CCR)
 • Cluster s jednim kopiranjem (SCC)
 • Neprekidna replikacija u stanju pripravnosti (SCR).

Općenito, ako ste u mogućnosti pokrenuti čvorove klastera na zasebnim mjestima radi zaštite od oštećenja okoliša, onda se odlučite za SCR. Ako imate jednostavnu implementaciju na jednom mjestu, SCC će biti dovoljno dobar. Ako i dalje imate verziju staru od Exchange Server 2007, imate samo SCC.

Ako vidite opciju za Lokalna kontinuirana replikacija (LCR) nemojte ga odabrati. Ovo je samo sigurnosna kopija usluge koja kopira datoteke u priloženi prostor za pohranu; nije konfiguracija klastera i neće vam dati prelazak.

Na Exchange Server 2010, imate definiciju klastera koja se zove a Grupa dostupnosti baze podataka (DAG). Što se tiče usluga klasteriranja, DAG je najsuvremenija. Umnožit će baze podataka poštanskog sandučića i automatski upravljati failoverom.

Bez obzira na verziju Exchange Server-a koju imate, ne morate se previše brinuti oko stvaranja klastera jer će vas čarobnjak za instalaciju provesti kroz korake s informacijama i zatim izvršiti sve konfiguracijske poslove za vas..

Klijenti za Exchange Server

Elementi poslovnog softvera klijenta i poslužitelja ne prodaju se kao jedinstveni sustav. Ova konfiguracija omogućava stupanj fleksibilnosti pri odabiru softvera za sučelje koji služi korisnicima sustava e-pošte.

Tijekom godina djelovanja, Exchange Server se funkcionalno proširio kako bi omogućio interoperabilnost sa širim krugom klijenata. Izvorni protokol za komuniciranje klijenta Exchange Server zove se MAPI i još je uvijek u sustavu. To vam omogućuje upotrebu:

 • Microsoft Outlook na Windows
 • Evolucija na Linuxu GNOME
 • Hiri za Windows, Linux i Mac OS

Klijenti sa sjedištem na Mac mogu komunicirati s Exchange Serverom putem Exchange Web Services (EWS). Ova grupa mogućnosti klijenta uključuje:

 • Microsoft Entourage
 • Microsoft Outlook za Mac
 • Apple Mail

Protokol e-pošte dizajniran za mobilne korisnike, nazvan Outlook Mobile Access, omogućuje pristup i mobilnim aplikacijama i web-klijentima, uključujući:

 • Izgledi za iOS
 • Outlook za Android
 • Outlook.com

Microsoft je Microsoft Exchangeu dodao podršku za otvorene protokole e-pošte POP3 i IMAP4. To vam daje mnoge druge mogućnosti prilikom kupovine klijenata e-pošte, uključujući dodavanje otvorenih protokola e-pošte koji su proširili mogućnosti klijenta otvorene tvrtkama koje koriste Microsoft Exchange.

 • Mozilla Thunderbird
 • Lotus Notes
 • Mail.com

Interoperabilnost poslužitelja na poslužitelj

Ne trebate brinuti zbog problema sa povezivanjem i kompatibilnosti kada koristite Exchange Server s obzirom na vanjski svijet. Sustav koristi Jednostavni protokol za prijenos pošte (SMTP) za komunikaciju s ostalim poslužiteljima e-pošte u svijetu. Ovo je univerzalni sustav e-pošte i svi poslužitelji e-pošte povezani na internet mogu komunicirati putem svojih poruka o standardima.

Implementacija Exchange Server

Exchange Server dostupan je samo za Microsoft Server platforma. Iako to ograničava vaš izbor operacijskog sustava poslužitelja, ovo ograničenje ima prednosti. Mnogi od alata potrebnih za podršku Exchange Serveru ugrađeni su u Windows Server, pa je instaliranje softvera Exchange Server vrlo jednostavan zadatak..

Ako kupite najnoviju verziju, koja trenutno jest Exchange Server 2019, mogućnosti vašeg operativnog sustava još su više ograničene jer će se ova verzija Exchange Server instalirati samo na Windows Server 2019.

Postavljanje Exchange Servera

Osim zadataka preuzimanja instalacijske datoteke i njenog pokretanja, morate riješiti nekoliko stvari kada kreirate implementaciju Exchange Servera. Morate izračunati koliko prostor na disku, brzina diska, Brzina procesora, i Kapacitet CPU-a trebat će vam na domaćinu.

Izračunajte zahtjeve za pohranu baze podataka poštanskih sandučića

 1. Snimite podatke korisnika za vaš trenutni sustav e-pošte ili popis činjenica o korisničkoj zajednici, očekuje se da će poslužiti svježi poslužitelj e-pošte. Kategorizirajte korisnike prema vrsti / ulozi korisnika.
 2. Za svaku vrstu korisnika, izračunajte potrebnu veličinu spremnika ispitujući koliko će poruka e-pošte svaki korisnik vjerojatno slati i primati svaki dan, koliki će postotak tih e-poruka vjerojatno biti zadržan, prosječno vrijeme zadržavanja za svaku e-poštu i prosječnu veličinu svih i zadržanih poruka e-pošte..
 3. Navedi organizacijske čimbenike: ciljevi na razini usluge, broj web mjesta, broj kopija baze podataka poštanskih sandučića i arhitektura pohrane.
 4. Primjetite faktore trenda kapaciteta, kao što su srednjoročni planovi poslovanja za povećanje ili smanjenje razine osoblja, planirani novi proizvodi, predstojeće promocije proizvoda ili korporativne udruge koje će stvoriti porast prometa putem e-pošte.
 5. Planirane promjene komunikacijskih kanala, na primjer, prelazak na softverski tim za suradnju, kao što je Slack, ili pravilo za poticanje više kontakata putem aplikacija za video konferencije.
 6. Popis svih vrsta korisnika i stvoriti ukupni zahtjev baze podataka poštanskih sandučića za svakog. Povećajte ili smanjite zahtjev za kapacitetima svake grupe korisnika u skladu s planiranim promjenama na razini osoblja. Povećajte ukupne zahtjeve otkrivenim faktorom trenda. Smanjite rezultat faktorom koji uzima u obzir alternativne komunikacijske kanale koji mogu smanjiti upotrebu e-pošte.
 7. Odlučite se za kvotu poštanskog sandučića za svaku vrstu korisnika. Na primjer, prodajnom osoblju možete dati veći poštanski sandučić nego ostalim vrstama zaposlenika. Maksimalna veličina svakog poštanskog sandučića ne utječe izravno na planiranje kapaciteta, ali je faktor u nekim proračunima kapaciteta.
 8. Postavljanje nepotvrđenog prozora. Odnosno, broj dana u kojima ćete dopustiti vraćanje izbrisanih poruka e-pošte.
 9. Dodajte veličinu mape za povratne stavke, koji se zatim treba množiti s brojem korisnika u svakoj grupi vrsta korisnika i potom proizvesti ukupni zahtjev. Izračunajte ovu brojku po korisničkoj vrsti kao broj e-poruka po danu prosječnu veličinu poruke, pomnoženo s neodloženim razdobljem u danima. Prilagodite ovu cifru za neka tehnička pitanja, povećanje povećanog zadržavanja na oko 1,2 posto ukupne veličine poštanskog sandučića, a za kalendarske postupke dodajte prostor prostora od tri posto veličine poštanskog sandučića kada se pohranjuju e-pošte za potencijalnu obnovu. Dakle, dodajte veličini kvote poštanskog sandučića puta veličine kvote poštanskog sandučića puta 0,042.
 10. Dodajte na 20 posto ukupnog kapaciteta u koji ste stigli. Ovo je potrebno za obračun indeksiranja poruka.
 11. Dodajte na rezervni kapacitet. To je uz zahtjev za trendom kapaciteta i može se promatrati kao lakat u slučaju povremenih neočekivanih porasta potražnje. To se naziva „procijenjeno razmaci baze podataka po poštanskom sandučiću.“ To bi trebalo biti jednako kapacitetu jednog dana po korisniku.

Ako na jednom disku imate više baza podataka poštanskih sandučića, trebate imati malo slobodnog prostora za obradu. Microsoft preporučuje da dodate jednu u broj baza podataka koje želite smjestiti na disk. Dakle, ako želite na disk staviti dvije baze podataka, rezervni kapacitet podijelite s tri.

Izračunajte zahtjeve za kapacitet datoteke datoteke dnevnika

Exchange Server 2010 i Exchange Server 2013 imaju isto veličina datoteke dnevnika od 1 MB. Tablica dolje iz Microsofta Techneta pomoći će vam u izračunavanju zahtjeva za kapacitetom datoteke dnevnika.

Profil poruke
(Prosječna veličina poruke od 75 KB) Broj zapisa transakcija
generira na dan
50 10
100 20
150 30
200 40
250 50
300 60
350 70
400 80
450 90
500 100

Ako prosječna e-adresa korisnika iznosi 75 KB, ne morate prilagođavati brojke u ovoj tablici. Međutim, morat ćete kreirati vlastitu tablicu ako vam zajednica korisnika u prosjeku šalje manje ili veće iznose e-pošte.

Veće poruke e-pošte zahtijevaju nešto manje od točno proporcionalne količine prostora datoteka. Na primjer, prosječna veličina od 150 KB, dvostruko veća od e-poruka u uzorku tablice, stvara zahtjev za prostor datoteke datoteka koji se povećava za faktor 1,9, a ne dvije.

Vlastite postupke oporavka datoteka zapisnika morat ćete uzeti u obzir u skladu s vašim potrebama (tj., Koliko dana želite zadržati datoteke i koliko kopija zahtijeva vaš sigurnosni postupak.)

Izračunajte brzinu obrade (IOPS)

Brzina vašeg Microsoft Exchange poslužitelja diktira faktor koji se zove Operacije ulaza / izlaza u sekundi (IOPS). Ovo je brzina kojom vaš tvrdi disk može dostavljati podatke aplikacijama koje traže zahtjev i to je usko grlo u odzivnim vremenima bilo koje aplikacije koja ovisi o pohrani, kao što je poslužitelj e-pošte..

Tablica u nastavku pomoći će vam u ovom proračunu. To dolazi iz istog članka Microsofta Technet koji uključuje gornju tablicu zahtjeva za kapacitet datoteke datoteke dnevnika. Postupci kopiranja i prebacivanja na poslužitelju Exchange Server znače da nije važno je li čvor aktivan pasivno.

Poruke poslane ili primljene
po poštanskom sandučiću dnevno Procijenjeni IOPS po poštanskom sandučiću
(Aktivno ili pasivno)
50 0,034
100 0,067
150 0,101
200 0,134
250 0.168
300 0.201
350 0,235
400 0.268
450 0.302
500 0.335

Pomnožite IOPS po poštanskom sandučiću prikazanom u gornjoj tablici s brojem korisnika u bazi podataka, a zatim i brojem baza podataka na poslužitelju da biste dobili ukupni zahtjev za brzinu IOPS za svoj disk. Postoje i drugi problemi s brzinom sučelja koji mogu utjecati na performanse Exchange Servera, ali IOPS je daleko zaostajanje u paketu. Ako vaš disk zadovoljava IOPS zahtjeve, on će imati dovoljnu širinu pojasa za pohranu.

Mogućnosti procesora

Nakon što shvatite svoje potrebe za pohranom, možete prijeći na razmišljanje o CPU-u. Veličina procesora za ulogu poštanskog sandučića vrši se u obliku megacikala.

Vaši CPU zahtjevi za Exchange Server izraženi su u Megahertz (MHz). Brzina kojom će se pokrenuti procesor diktira više čimbenika, ali uglavnom brzina takta.

Donju tablicu isporučuje isti članak Microsoftovog tehničara koji je sadržavao i druge dvije tablice u ovom vodiču.

Poruke poslane ili primljene
po poštanskom sandučiću po danMicikli po korisniku, aktivna kopija DB-a
ili samostalni (samo MBX) motocikli po korisniku, aktivna kopija DB-a
ili samostalni (više-ulozi) motocikli po korisniku, pasivna DB kopija
50 2.13 2.93 0.69
100 4.25 5.84 1.37
150 6.38 8.77 2.06
200 8.5 11.69 2.74
250 10.63 14.62 3.43
300 12.75 17.53 4.11
350 14.88 20.46 4.8
400 17 23.38 5.48
450 19.13 26.3 6.17
500 21.25 29.22 6.85

Pazite na upotrebu uređaja "aktivan"I"pasivno"Uvjeti u ovoj tablici. Nemojte misliti da možete pobjeći s tim cijenama za poslužitelj koji se ne vraćaju. Ti mali brojevi su za poslužitelje koji su samo za sigurnosnu kopiju podataka.

Prečaci za planiranje kapaciteta

Ako se ovi proračuni čine kompliciranim, možete upotrebljavati kalkulator zahtjeva za ulogu uloga poslužitelja Exchange 2013. Još jedan koristan alat koji isporučuje Microsoft Jetstress kako biste potvrdili da se mogu ispuniti zahtjevi za pohranu i da je sučelje vašeg diska dovoljno brzo da udovolji zahtjevima.

Rješavanje problema s povezivanjem

Međutim, ne bi trebao biti naveden, domaćin na koji instalirate softver Exchange Server trebao bi biti povezan s vašom mrežom i imati pristup internetu. Softver za Exchange Server preuzima se s interneta, tako da biste trebali biti prilično sigurni da se vaša internetska veza ispravno odvija kad dobijete paket na svoj domaćin.

Svi veliki, zastrašujući problemi s povezivanjem s kojima biste se mogli suočiti odnose se na interakciju između vaše implementacije Exchange Servera i klijenata e-pošte koje vaša tvrtka koristi. Vaš najbolji izvor smjernica u ovoj situaciji je Comparitechov članak o testiranju veze za Exchange.

Alati za nadzor Microsoft Exchange

Morate pratiti mnoge aspekte vaše mrežne infrastrukture kako biste osigurali da Exchange Server nesmetano radi. Vaša najbolja opcija je koristiti automatizirani sustav koji će pratiti stanja sustava i neće zahtijevati da primijetite kad stvari pođu po zlu.

Alati za nadgledanje razmjene SolarWinds (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds Monitor poslužitelja i aplikacija

Tablica za nadzor i upravljanje SolarWinds izgrađena je na zajedničkoj platformi, nazvanoj Orion. To znači da ćete biti u mogućnosti koristiti mnogo različitih sustava praćenja kako bi se vaša Exchange Server nesmetano odvijala. Glavni modul ovog paketa koji se brine za sve aplikacije, uključujući Exchange Server, je Monitor poslužitelja i aplikacija.

Iako SolarWinds proizvodi zaseban alat za praćenje baza podataka, to je razmjena Sustav za nadziranje baze podataka poštanskih sandučića ugrađen je u Monitor poslužitelja i aplikacija. To pomaže u planiranju kapaciteta, tako da ako vam ponestane prostora u vašoj bazi podataka pazite na druga pitanja vezana uz pohranu, poput brzine I / O. Zdravlje domaćina koji pokreće Exchange Server utjecat će na performanse vašeg sustava e-pošte, a SolarWinds nadgleda niz pokazatelja performansi poslužitelja, uključujući Kapacitet i brzina procesora, i dostupnost prostora na disku.

Monitor poštanskog sandučića u ovom alatu pomoći će vam otkloniti probleme s računima pojedinaca koji koriste sustav e-pošte. Ovaj i svi drugi monitori stanja uključuju mehanizam za uzbunu, tako da dobivate obavijest o okidačima praga i ne morate tražiti upozoravajuće znakove na ekranima nadzorne ploče.

Ovaj alat za praćenje također pokriva izravne izvore kao što su Microsoft Exchange Online, Ured 365, Microsoft Azure, i Amazon AWS postrojenja.

SolarWinds Microsoft Exchange MonitorDownload 30-dnevno BESPLATNO probno razdoblje

Ostanite na vrhu Exchange Server

Odjeljak o implementaciji ovog vodiča upravo je pokrio složenija i najvažnija pitanja planiranja pokretanja Exchange Server-a. Ako želite održavati ovaj sustav e-pošte, zaista trebate biti spremni preračunati te faktore bilo kojeg dana.

Praćenje promjena potražnje na vašem poslužitelju e-pošte i oštećenja performansi koje mogu stvoriti ostali problemi sa statusom resursa vrlo je težak zadatak. Zbog toga preporučujemo da implementirate sveobuhvatan i pouzdan alat za praćenje.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =

Adblock
detector