Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanje

Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanje

Poduzeće bi trebalo biti u stanju izvlačiti podatke iz svakog dostupnog izvora, a oni na čelu trebali bi moći i iz svega izvući korisne informacije. Bez obzira iz kojih izvora dolaze ili koliko različiti formati podataka mogu biti, trebao bi postojati sustav koji može izvlačiti točne informacije u stvarnom vremenu. Jedan sustav koji može pomoći u tome je IBM WebSphere Application Server.

Ako ste ovdje samo zbog alata, evo našeg sažetka popis najboljih alata za nadgledanje poslužitelja WebSphere:

 1. Alat za praćenje performansi SolarWinds WebSphere s SAM-om (BESPLATNO ISPITIVANJE) Dio alata za nadzor poslužitelja i aplikacija SolarWinds, ovaj alat vam daje potpunu infrastrukturu kako biste mogli izolirati uzrok bilo kakvog smanjenja performansi. Radi na Windows Serveru.
 2. AppDynamics IBM WebSphere Nadgledanje poslužitelja aplikacija Sveobuhvatni alat za nadzor WebSphere proizveden od strane podružnice Cisco Systems.
 3. ManageEngine Applications Manager Monitor aplikacija koji se može kombinirati s drugim monitorima infrastrukture istog proizvođača za stvaranje potpunog uvida u sustav. Ovaj modul uključuje specifične mogućnosti praćenja WebSphere i dostupan je za Windows Server i Linux.

Što je WebSphere Application Server?

Kao što naziv govori, WebSphere Application Server je aplikacijski poslužitelj koji sjedi u sredini – između izvora podataka i njihovih krajnjih odredišta, što je obično jedinica za pohranu ili poslužitelj – otuda i naziv „middleware.”

Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanje

Da budem precizniji WebSphere Application Server IBM je runtime okruženje za pokretanje i implementaciju Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) aplikacija.

Ali, osim što jednostavno djeluje kao vodnik između sigurnosnih uređaja (poslužitelja itd.) I sučelja (terminala, aplikacija itd.), WebSphere Application Server je, zapravo, softverski okvir koji također pokreće Java virtualni stroj (JVM) kao i spremnike za web aplikacije utemeljene na Javi.

To znači da svaka aplikacija koja se izvodi na WebSphere Application Server treba biti utemeljena na Javi. Iako se ovo može činiti većim ograničenjem, to uistinu nije. Poslužitelj može integrirati aplikacije s gotovo bilo kojim drugim sustavom ili krajnjim točkama – čak i ako su proizvodi treće strane.

Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanje

Dakle, kako točno koristite WebSphere poslužitelje aplikacija?

WebSphere Application Server bi bio idealan izbor za tvrtke koje imaju brojne aplikacije temeljene na Javi koje trebaju komunicirati s onima koji se izvode na različitim platformama.

Uz pomoć a Java virtualni stroj (JVM) Ako sjedimo u sredini i na njima se pokreću aplikacije sa sjedištem na Javi, potrebna komunikacija bi bila olakšana i podaci koji dolaze i odlaze mogu se transformirati u god format koji je bio potreban prije nego što se proslijede.

WebSphere Application Server može se postaviti na brojne platforme operativnog sustava – Windows, Linux, Solaris i IBM-ove i i z / OS. Korisnici koji se povezuju s ovim softverom tada mogu:

 • Obradite njihove unose i premjestite na uređaje za pohranu koji su također povezani s njim.
 • Izdvojite podatke s pomoćnih poslužitelja i aplikacija koje leže izvan WebSphere Application Server, uvezite ih u srednji softver, obradite i dopustite korisnicima da ih konzumiraju iz svojih preglednika..
  Објашњен модел ОСИ

Iako se može činiti da je to složeni i višeslojni postupak od kraja do kraja, čitav se postupak potrošaču činio neprimjerenim, ne drugačijim nego ako pristupaju poslužitelju izravno.

Prednosti implementacije poslužitelja web aplikacija

Uz ovaj srednji softver, tvrtka može očekivati ​​sljedeće prednosti:

 • Besprijekorno korisničko iskustvo koje omogućava pristup različitim formatima podataka.
 • Integracija podataka iz različitih izvora i platformi.
 • Sakupljanje informacija koje se mogu upotrijebiti za izvođenje točnih zaključaka o trenutnom stanju u poslovima.
 • Sposobnost suradnje s vanjskim poslovnim partnerima bez brige o kompatibilnosti njihove razmjene podataka.

Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanje

Na gornjoj slici možemo vidjeti uzorak scenarija gdje se različiti dionici okupljaju, prolaze kroz Web aplikacijski poslužitelj u sredini i konačno nastavljaju pristup bazama podataka, mrežama za poruke i drugim davateljima usluga.

Najbolji WebSphere Application Server alati za praćenje i upravljanje 

Sada smo na mjestu gdje smo razjasnili što je WebSphere Application Server i kako može pomoći bilo kojem poslu; vrijeme je da vidimo kako to možemo upravljati i nadzirati pomoću različitih alata.

Zapravo, u nastavku ćemo imati pogled tri najpopularnija alata za administraciju i nadzor WebSphere Applications Server.

1. SolarWinds WebSphere Alat za praćenje performansi s SAM-om (BESPLATNO ISPITIVANJE)

SolarWinds je tehnološka tvrtka koja se dokazala tijekom godina i u mnogim aspektima digitalne industrije. A sada od ove tvrtke dobivamo i jednog od najboljih Alat za nadziranje performansi WebSphere kao dio server & Monitor zahtjeva (SAM), koji ne samo da radi na glavnom WebSphere poslužitelju, već i na gotovo svim potpornim IT infrastrukturama.

Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanjeOdmah nakon instalacije, čak i ako to radi novajlija, pojavit će se cjelovita slika njihove domene dok se ovaj alat za praćenje udari u zemlju; odmah iz okvira, on može odmah pregledati svu imovinu oko sebe.

Promatramo li još nekoliko pojedinosti imamo alat koji:

 • Prikazuje vam “veliku sliku” koja vam daje do znanja cjelokupno zdravlje poslužitelja. To bi bilo korisno u scenariju u kojem ćete možda morati malo jače gurnuti svoje poslužitelje dok ne završi kritično vrijeme i ne možete smanjiti pritisak za održavanje i čišćenje smeća. To bi bilo moguće samo ako znate da su vaši poslužitelji zdravi, imali ste dovoljno resursa i sve su usluge radile kako se očekivalo.
 • Uz pomoć ovog alata jednostavna je analiza uzroka uzroka, budući da ćete moći imati dubinsko praćenje i dijagnozu zdravlja sustava koji su pod vašom kontrolom.
 • Nadgledanje i analiza ne samo da će pokriti vaš WebSphere poslužitelj, već i preko 200 drugih više proizvođača i poslužitelja, a sve s jednog sučelja.
 • Opseg administratora može pokriti baze podataka kao što su Oracle, SQL Server, SAP ASE i MySQL koji se nalaze lokalno, na različitim lokacijama ili čak u oblaku.

Svatko će cijeniti sjajnost ovog alata ako uzme u obzir činjenicu da Glavni razlozi zbog kojih se poslovne Java aplikacije implementiraju na pad sustava ili slabiji učinak na poslužitelju WebSphere je taj što se susreću: 

 • Nesuđeni izuzeci
 • Propuštanje memorije
 • Problemi s timeoutom koji zahtijevaju da ih zaustave ili ukinu drugi sustavi
 • Kvarovi hardvera
 • Loše performanse potpornog hardvera
  Objašnjen model OSI

WebSphere pomaže to zaustaviti.

Možete preuzeti Alat za nadziranje performansi WebSphere kao dio SolarWinds SAM za 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

SolarWinds WebSphere Monitoring performansi s SAMDownload 30-dnevnim BESPLATNIM probnim vremenom

2. AppDynamics IBM WebSphere Nadgledanje poslužitelja aplikacija

Iz AppDynamics, koji je a Tvrtka Cisco, ništa manje, dolazi Nadgledanje IBM WebSphere Application Server alat. Ovaj proizvod nudi cjelovito rješenje koje pokriva širok opseg i može raditi s WebSphere poslužiteljima koji rade na bilo kojoj platformi.

Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanjeOsim toga, evo nekoliko dobrih funkcija za očekivati:

 • Ovaj je alat napravljen za tvrtke koje žele ostati u toku s performansama svojih procesa. AppDynamics ga je stvorio da bude konfiguriran za praćenje čitavog opsega poslovnog procesa, kako bi se dubina ukazala na sve njihove procese i tokove rada koji ih definiraju. U bilo kojem trenutku administrator će moći vidjeti koji proces radi što i koliko dobro ga izvodi.
 • U stvari, posao može preslikati svoje WebSphere aplikacije na njihove ključne pokazatelje performansi (KPI) i prilagoditi softverska i hardverska rješenja prema potrebi kako bi poboljšala njihov ukupni učinak..
 • Vrijeme provedeno na rješavanju problema, izoliranju i rješavanju problema u aplikacijama i procesima drastično se smanjuje. Uz detaljnu “kartu” svih raspoloživih resursa, potrebno je samo nekoliko minuta da se utvrdi gdje je problem, pa čak i da se identificira točno što ga uzrokuje – to će smanjiti vremena uprave. Ono što je još bolje je da se za rješavanje ovih problema mogu poduzeti automatske korektivne radnje (poput pokretanja / zaustavljanja poslužitelja) bez ljudske intervencije..
 • Ako shvatite da ste sada spremni premjestiti svoje WebSphere radno opterećenje u oblak, ovaj će vam alat omogućiti da pretvorbu postanete lagan. Obavijestit će vas koje su aplikacije spremne za premještanje u oblak i koje će možda trebati podešavanja prije nego što budu optimizirane za novo okruženje. Nakon što su premješteni, također ćete ih moći nadzirati pomoću ovog alata – čak i kada se aplikacije nalaze u više zasebnih oblačnih okruženja.

Ovim alatom tvrtka preuzima kontrolu nad svim svojim WebSphere aplikacijama i uistinu ih može koristiti za poboljšanje svoje ukupne konkurentnosti.

3. ManageEngine Applications Manager

Još jedan sjajan alat za nadgledanje WebSphere dolazi putem ManageEngine: njegov Application Manager ima mogućnost nadziranja i upravljanja različitim poslužiteljima hostinga, uključujući WebSphere Application Server.

Vodič za WebSphere Application Server i Alati za upravljanjeOvaj alat s više poslužitelja ima impresivne značajke kao što su:

 • Administratori mogu pratiti korisničko iskustvo mjerenjem vrijednosti Indeks uspješnosti aplikacije (Apdex), koji mjeri izvedbu aplikacije – uključujući one s WebSphere-om. Povratne informacije koje se mogu prikupiti iz procjene performansi baze podataka, tijekova rada i greške kodova mogu pomoći u poboljšanju zadovoljstva kupaca.
 • Administratori ne trebaju lebdjeti oko svojih mreža i poslužitelja. Alat se može konfigurirati za slanje upozorenja u stvarnom vremenu što im omogućuje da reagiraju na promjene prije nego što na njih utječu njihovi krajnji korisnici. U drugim slučajevima, skripte se mogu izvesti nakon što se ispune određeni kriteriji (obično promjene u izvedbama).
 • Detaljan nadzor upotrebe memorije i sprječavanje curenja, izbjegavanje iznimki izvan memorije i stvaranje temeljnih deponija – u osnovi, proaktivno osiguravajući da nijedan programski ili hardverski uređaj nije uzrok pada, zastoja ili zastoja. Ovo su uzbudljive značajke koje dolaze s Upraviteljem aplikacija.
 • Administratori će moći automatski otkriti čvorove i servere – što će uštedjeti vrijeme i energiju u većim mrežnim okruženjima. Alternativno, dijelovi ovih čvorova i mreža mogu se “ignorirati”, dok je fokus usmjeren na druge radi detaljnog nadzora ili testiranja.
  Водич за УДП (Усер Датаграм Протоцол)

Ono što je još zanimljivije je da ovo softversko rješenje dolazi od proizvođača Zoho paketa korporativnih rješenja. Ako to nije oznaka kvalitete, stvarno ne znamo što je.

Što recenzije kažu o WebSphere poslužiteljima?

WebSphere Application Server dolazi sa svojim prednostima i nedostacima; pogledajmo nekoliko:

prozodija

 • WebSphere je jednostavan za korištenje, a njegova administrativna konzola olakšava rad s čak i nekim od najsloženijih konfiguracija.
 • Kompatibilan je i s mnogim verzijama Java, što znači da nećete biti prisiljeni odabrati jednu ili se brinuti da bi mogao odbiti neke vaše aplikacije.
 • Većina njegovih značajki omogućuje administratoru da postane proaktivan u održavanju nesmetanog rada aplikacija i poslužitelja. U stvari, planovi i konfiguracije omogućuju predviđanje porasta zahtjeva za hardverom i softverom za resurse prikupljanjem i koreliranjem trendova tijekom vremena.
 • Nema više vatrogastva – administratori postaju proaktivni sudionici u održavanju svojih poslužitelja i aplikacija optimalnim uz pomoć WebSphere što ih čini učinkovitim dijelovima radne snage.
 • Dodavanje i uklanjanje resursa vrlo je jednostavno – u stvari, najveći dio posla se obavlja kada je WebSphere inicijalno instaliran. Od tada, otkrivanje novih čvorova, poslužitelja i aplikacija dolazi s malo ili nikakvog napora.

kontra

 • Kao i gotovo svi IBM-ovi proizvodi, WebSphere je prilično skup; toliko da neko ne bi bio previše u krivu ako je mislio da je zapravo precijenjen još složenijim licencnim naknadama koje slijede – vodeće rješenje ili ne. Također nemaju besplatnu probnu verziju – tko to nema?
 • Postoje oni koji se mogu žaliti zbog povrata ulaganja (ROI) koji nisu dovoljno visoki, čak i ako se obvezaju uključiti WebSphere u svoju mrežu.
 • Iako se radi o vrlo učinkovitoj primjeni, dolazi skupo – pogonski troškovi mogli bi biti ozbiljni u usporedbi s drugim sličnim rješenjima koja se nalaze na tržištu. To troši resurse, posebno kada je riječ o korištenju CPU-a i memorije.
 • Iako je instalacija WebSphere grafička i jednostavna, konfiguracija može biti pomalo zastrašujuća jer se uglavnom vrši pomoću naredbenih linija i postavljanja s XML datotekama. Stručnjak će gotovo uvijek morati biti na raspolaganju za rješavanje ovog dijela posla.
 • Za ovako veliko korporativno softversko rješenje količina podrške u zajednici ili čak mrežna prisutnost u vezi sa WebSphere Application Serversima prilično je mala. To je gotovo kao da mnogi ljudi o tome ne znaju izvan svijeta velikog poslovnog svijeta. Možda ih IBM treba gurnuti onim ljudima koji rade vani. Treba postojati mjesto na koje ljudi mogu doći razgovarati o svojim iskustvima.

Ako nabavite WebSphere Application Server?

Naša bi preporuka bila: ako imate brojne, neovisne programe temeljene na Javi koje trebaju “razgovarati” s drugim stranim sustavima i smatrate da je to presudno za vaše poslovne procese, trebali biste se založiti za to – ako si to možete priuštiti.

Inače, male tvrtke s manjim IT proračunom ne moraju se mučiti s WebSphere Application Serverom, jer postoje druga jeftinija, manje glomazna rješenja.

About the author

Comments

 1. erenim ako poduzeće ima sustav poput IBM WebSphere Application Server koji može izvlačiti podatke iz svih dostupnih izvora i pretvarati ih u korisne informacije u stvarnom vremenu. Osim toga, alati poput SolarWinds WebSphere i AppDynamics IBM WebSphere Nadgledanje poslužitelja aplikacija mogu biti korisni za praćenje performansi i upravljanje WebSphere poslužiteljima. WebSphere Application Server je softverski okvir koji pokreće Java virtualni stroj i spremnike za web aplikacije utemeljene na Javi, što ga čini idealnim izborom za tvrtke s brojnim aplikacijama temeljenim na Javi koje trebaju komunicirati s različitim platformama. Uz pomoć WebSphere Application Servera, korisnici mogu obraditi svoje unose, izdvojiti podatke s pomoćnih poslužitelja i aplikacija te ih konzumirati iz svojih preglednika. Ukratko, WebSphere Application Server je ključni alat za izvlačenje i upravljanje podacima u stvarnom vremenu u modernim poslovnim okruženjima.

Comments are closed.