Водич за ХВМонитор – његова ограничења и 10 најбољих алтернатива

Водич за ХВМонитор - његова ограничења и 10 најбољих алтернатива

Оперативни хардвер је најмањи минимум који вам је потребан да бисте остали продуктивни током радног дана. Међутим, многа предузећа не прате довољно свог хардвера. Међу савјесним предузећима алат за надзор хардвера ХВМонитор је име домаћинства, али иако је тако, у обиму наилази на ограничења.

Добићемо много детаља о сваком од алата који су у наставку, али у случају да вам недостаје времена, ево нашег сажетка листа 10 најбољих алтернатива ХВМонитор-у:

  1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ) Систем надзора који покрива све статусе на Виндовс Сервер и Линук серверима.
  2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Овај алат прати мреже, сервере и апликације. На серверима он покрива све статусе хардвера и укључује упозорења за ванбилансне услове.
  3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Пакет за надгледање и управљање системом намењен управљаним провајдерима услуга.
  4. ХВиНФО Алат за праћење инфраструктуре који покрива статусе хардвера. Ради на Виндовс-у.
  5. МанагеЕнгине ОпМанагер Мрежни монитор који користи СНМП ради евидентирања статуса мрежних уређаја. Доступно у верзијама Виндовс Сервер и Линук.
  6. АИДА64 Хардверски монитор за Виндовс који је доступан у четири издања.
  7. СисГауге Лаган монитор хардверских перформанси који ради на оперативном систему Виндовс. Доступно у бесплатним и плаћеним издањима.
  8. Монитор сервера ПА Алат за надгледање за Виндовс Сервер и Линук оперативне системе. Цијена по надзираном уређају.
  9. Отворите монитор хардвера Лаган, бесплатан монитор сервера који је доступан за Виндовс и Линук.
  10. Ипсвитцх ВхатсУп Голд Мрежни монитор који укључује надгледање стања уређаја. Може се проширити и на надгледање сервера.

Шта је ХВМонитор?

ХВМонитор је бесплатни програм за надгледање хардвера који прати брзина, Напон, температура, фанови рачунара повезаних на вашу мрежу. Алат може открити да ли се уређај прегрева или лоше ради. ХВМонитор је дизајниран за рад са АРМ процесима популарних провајдера попут АМД, Интел и ВИА.

Подаци о перформансама су приказани у формату листе табеле, на којој су приказани здравствени сензори са подацима снимљеним са повезаних уређаја. Све што је потребно да пронађете податке о перформансама које тражите или је да се помакнете према доле до одговарајућег одељка.

За визуализације постоји Графички генератор који аутоматски ствара графиконе података о употреби који се спремају у фасциклу дневника. Можете да комуницирате са величином графова кликом на Опција. Иако ово није тако софистицирано као и неки други власнички производи, он вам помаже да пружите перспективу одозго-одоздо.

Зашто користити ХВМонитор?

Главни разлог зашто би требало да користите ХВМонитор је тај што је он лаган. Основни изглед дизајна таблице олакшава кретање и проналажење потребних података. Нећете изгубити или напредовати друге функције. Релативно је једноставно да видите све потребне податке о хардверу на екрану без превише претраживања.

Још један добар разлог за коришћење ХВМонитор-а је тај што се он редовно ажурира. Иако се многи алати за надгледање процесора неконзистентно ажурирају, ХВМонитор има нове исправке сваких неколико месеци. Редовне закрпе помажу да се пооштри искуство праћења и елиминишу грешке које корисници пронађу.

Поред техничких способности ХВМонитор-а, још један разлог за разматрање овог алата је и ниска цена. Стандардна верзија ХВМонитор-а доступна је бесплатно, стављајући је на домет малих и средњих и већих организација. Међутим, постоји Про верзија што укључује додатне могућности евидентирања, даљински рад и графиковање. Цена ХВМонитор Про је 22,40 УСД (17,69 фунти) за 10 даљинских веза и 39,33 УСД (31,05 £) за до 20 даљинских веза.

Најбоље алтернативе за ХВМонитор

Једино питање код ХВМонитор-а је то што вам он приказује само податке као што су температура, напони и фреквенције. Нема дубину функција надгледања које имају други такмичарски алати. Слично томе, нема производну вредност или карактеристике визуелизације које имају неки други популарни провајдери хардверског надзора.

Тако да смо погледали најбоље алтернативе и рангирали их према њиховим карактеристикама и предностима, лакоћи употребе и укупним перформансама.

1. СоларВиндс Сервер & Монитор апликације (БЕСПЛАТНО ПРОУЧАВАЊЕ)

СоларВиндс Сервер и монитор апликација

СоларВиндс Сервер & Монитор апликације је платформа за надгледање сервера и хардвера која пружа једно од најнапреднијих искуства са мониторингом на овој листи. Алат може надгледати стање информација о снимању хардвера Процесори, меморија, простор на диску, температура, брзина вентилатора, и напајање. Корисничко сучеље приказује ове информације у формату листе који можете детаљније или смањити по потреби.

Међутим, визуелни елементи укључени у СоларВиндс Сервер & Монитор апликације су напреднији од оних у ХВМонитор-у. На пример, тренутно зелено стање хардвера приказано је поред зелених тастера за означавање уређаја који јесу горе. Уређаји између њих су означени као упозорење и једном кад дођу критичан нивои означени су црвеном бојом. Такође имате детаљне графиконе који ће вам показати промену перформанси хардвера прековремено.

Да бисте боље сарађивали са добављачима других произвођача, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације долази са предлошци за надгледање преко 200 различитих апликација. Предлошци су доступни за Виндовс, Мицрософт ИИС, Екцханге, СКЛ Сервер, Ацтиве Дирецтори, Линук, Апацхе и још много тога. Дакле, ако тражите алат за надгледање хардвера од различитих добављача, овај је алат идеалан избор.

Цена СоларВиндс Сервер & Монитор апликације такође је конкурентан за врхунски хардверски производ за надгледање. Цена почиње од 2,995 долара (2,364 фунте). Има 30-дневна бесплатна пробна верзија.

СоларВиндс Сервер & Апликација МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

Паесслер ПРТГ мрежни монитор

Паесслер ПРТГ мрежни монитор је мрежни алат за праћење који такође може да надгледа хардвер. Са ПРТГ Нетворк Монитор можете да надгледате Процесори, РАМ, и Хард дискови мрежних уређаја. Уређаји које монитори алата укључују рачунаре, склопке, рутере и штампаче. Алат пингује уређаје у вашој мрежи ради процене Време одзива и доступност. Алат је стога добар избор ако желите да пратите перформансе широког пресека уређаја повезаних на вашу мрежу.

Систем упозорења је укључен ПРТГ Нетворк Монитор је изузетан. Сензори се могу прилагодити тако да вас обавештавају ако уређај има проблема са перформансама или потпуно не успе. Обавијести се шаљу као е-поруке, текстуалне поруке и пусх нотификације. Пусх обавештења су доступна за Андроид и иОС уређаје тако да увек будете свесни тренутног развоја.

ПРТГ „Основна услуга“ доступан је на Мицрософт Виндовс 2012 Р2, 2016, 10, 8, 2008 Р2 и 2008. За мала и средња предузећа која су везана за новац ПРТГ Нетворк Монитор је добар избор јер користи модел скалабилних цена. Производ је бесплатан за надгледање са мање од 100 сензора.

Плаћене верзије ПРТГ Нетворк Монитор стартујте од 1600 УСД (1,263) за 500 сензора и крећете се до 60 000 УСД (47,369 фунти) за неограничене сензоре са 5 инсталација сервера. Можете преузми бесплатно пробно време.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

Водич за ХВМонитор - његова ограничења и 10 најбољих алтернатива

Тхе даљинско надгледање и управљање (РММ) функције Атера покривају сав хардвер на локацији клијента, а не само крајње тачке. Алат подржава рад управљаних добављача услуга (МСП) и тако укључује функције администрације као и услужне програме за надзор.

Систем Атера је услуга заснована на облаку који укључује време и простор сервера за обраду и складиштење, тако да МСП који се пријављује за овај пакет не мора имати никакву велику инфраструктуру на сопственој веб локацији. Међутим, удаљени системи који се надзиру морају имати инсталиран агентски софтвер. МСП менаџери и техничари приступају контролној табли Атера кроз било који стандардни веб прегледач. Атера такође производи бесплатне апликације за мобилне уређаје да бисте омогућили приступ систему.

Надгледају секције за хардверски надзор компаније Атера Процесор, меморија и простор на диску, примећујући потенцијални капацитет сваког и праћење коришћења. Админ функције укључене у алат се проширују и на задатке одржавања, као што су сигурносна копија и обнова система, чишћење и дефрагментација диска. Остале контроле у ​​систему омогућавају техничару да прегледа сав софтвер на уређају, инсталира нову услугу и програме те сервере за искључивање и покретање и крајње тачке.

Техничари добијају даљински приступ радној површини до крајњих тачака као део пакета за подршку Хелп Деск-а у Атери. Овај одељак Атера пакета такође укључује удаљени приступ за истраживање система, управљање закрпама и извршавање скрипти за аутоматизовану администрацију и укрцавање.

Систем Атера је наплаћује се претплатом са накнадама које се примењују по техничару. МСП може одлучити да ли ће услугу плаћати месечно или годишње - годишњи план делује јефтиније. Модел претплате Атера чини ову услугу веома скалабилном и погодном за МСП било које величине. Можете да проверите функције Атера помоћу а 30-дневно бесплатно пробно време.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

4. ХВиНФО

Снимак екрана надзорне табле хвинфо

ХВиНФО је хардверски алат за праћење са могућностима надгледања система у реалном времену. Хардверске компоненте које можете прегледати помоћу овог алата укључују ЦПУ-и, ГПУ-ови, погони, матичне плоче, и периферне јединице. У погледу података, можете да надгледате РАМ, логички ЦПУ број, температура, брзина меморије, и напуњеност батерије повезаних уређаја.

Слично другим мрежним алатима за надгледање, ХВиНФО нуди функције попут упозорења и извештаји да бисте ажурирали корисника. Упозорења су прилагодљива тако да можете надгледати параметре по вашем избору. Исто тако, можете да генеришете извештаје у КСМЛ, ЦСВ и ХТМЛ да поделите налазе са својим тимом.

Постоје додаци да се побољша основно искуство праћења ХВиНФО. Доступни су додаци за ХВиНФО укључују РиваТунер / МСИ Афтербурнер / ЕВГА Прецисион Он-СцреенДисплаи, Додатак за кишни метар, ХВиНФОМонитор, ЛЦДХост додатак и више. Сваки додатак додаје нову функцију програму. На пример, проширење ХВиНФОМонитор додаје прилагодљиву бочну траку која додаје додатне графиконе за вас да пратите.

ХВиНФО природни је наследник ХВМонитор-а и нуди јасан, али детаљан доживљај хардвера и система надгледања. Програм је доступан у Виндовс-у у 32-битном и 64-битном систему. Можете преузети ХВиНФО бесплатно.

5. МанагеЕнгине ОпМанагер

МанагеЕнгине ОпМанагер

МанагеЕнгине ОпМанагер је хардверски и мрежни монитор за Виндовс и Линук. Алат користи СНМП да пинг уређаје и повуку податке о перформансама. Ствари са којима можете пратити МанагеЕнгине ОпМанагер укључују температура, брзина вентилатора, Напон, и статус процесора. Софтвер је компатибилан са ВМваре, Делл, Цисцо ХП, и више тако да одржавате потпуну транспарентност.

Као врхунски алат за праћење мреже, МанагеЕнгине ОпМанагер такође има систем упозорења. Упозорења се шаљу путем е-поште и СМС-а да не будете пропустили ништа важно. Када се уређаји спусте или одговарају одређеним параметрима, подижу се аларми. Аларми су подељени у 4 категорије; Сервице Довн, Пажња, Троубле, и Критичан. Они су приказани као бројчаник на левој страни аларми страна.

Постоје три верзије МанагеЕнгине ОпМанагер доступно за куповину; тхе тхе Стандард Едитион, Профессионал Едитион и Ентерприсе Едитион. Стандардно издање кошта 245 долара (193,42 фунте) за 1000 уређаја. Професионално издање кошта 345 УСД (272,37 фунти) за 1000 уређаја са додатним функцијама као што су надзор ВМваре-а и хипер-в надзор. Ентерприсе Едитион кошта 11.545 долара (9.114,56 фунти) за 10.000 уређаја са додатним функцијама.

6. АИДА64

Снимак екрана надзорне табле АИДА64

АИДА64 је део софтвера за надгледање хардвера који се нуди температура, Процесори, лепеза, брзина и надзор диска. Алат ради помоћу а мотор за откривање хардвера да бисте пронашли информације о софтверу који користе повезани уређаји. Могућност да се виде који софтверски уређаји користе на даљину повећава транспарентност. Као додатни бонус, АИДА64 такође пружа тестирање стреса за Вас рачунар, Хард диск, ССД, и ОпенЦЛ ГПУ.

Један од разлога зашто АИДА64 је толико широко кориштен због њега бенцхмаркинг способности. Мјерила се користе за мјерење колико брзо рачунар извршава процесе и задатке. Другим речима, референтни тестови вам омогућавају тестирање на знакове лошег рада и тачке хардверских проблема попут деградације хардвера.

АИДА64 је доступан за Виндовс 95, 98, 2000, КСП, ПЕ, 2003, Виста, 2008, 7, 2008 Р2, 8, 2012, 8.1, 2012 Р2, 10 и 2016. Постоје четири верзије АИДА64 коју можете да купите; Ектреме, Инжењер, Мрежна ревизија и Посао. Екстремна верзија намењена је кућним корисницима и креће се од 39,95 УСД (£ 31,54). Верзија Енгинеер додаје аутоматизацију командне линије и почиње од 199,90 УСД (£ 157,80).

Верзија Нетворк Аудит садржи мрежни инвентар, аутоматизацију наредбеног ретка и управљање променама за 100 УСД (78,94 £). Коначно, пословно издање укључује све горе наведено са даљинским управљањем у износу од 199,90 УСД (£ 157,83). Можете преузети бесплатну пробну верзију.

7. СисГауге

Снимка слике система

СисГауге је системско решење за надгледање са низом функција за надгледање процесора. Тхе ЦПУ Монитор модуле приказује информације као што су Употреба процесора, коришћење ЦПУ корисника, коришћење кернел ЦПУ-а, ЦПУ прекидна стопа, Учесталост ЦПУ-а, и више. Екран је подељен на графиконе и текстуалне податке. Визуелни приказ је релативно базичан, али се лако чита.

Програм је такође веома прилагодљив. На пример, можете да користите Модул за надгледање система за подешавање профила за надгледање процесора за ваше кориснике. Тада можете одабрати локалне и удаљене рачунаре за које желите да корисник може да их прати. У плаћеним верзијама СисГауге постоји такође интерфејс командне линије, где можете директно да пратите употребу ЦПУ-а.

СисГауге је доступан за Виндовс као 32-битна и 64-битна апликација Виндовс хр, Виста, 7, 8, 10, 2003, 2008, 2012, 2012 Р2, и 2016. Тхе СисГауге платформа је бесплатна за 10 монитора или мање.

Постоје три плаћене верзије СисГаугеа: СисГауге Про, СисГауге Ултимате, и СисГауге Сервер. СисГауге Про долази са 50 монитора за 50 долара (£ 39.48). СисГауге Ултимате подржава до 100 монитора за 125 долара (98,70 фунти). СисГауге Сервер такође износи $ 125 (£ 98.70) и подржава до 200 монитора са додатним могућностима даљинског управљања. Можете бесплатно преузети СисГауге.

8. ПА Монитор Монитор

Монитор сервера ПА
Монитор сервера ПА је алат за праћење хардвера и сервера који може надгледати Виндовс и Линук уређаје. Монитор сервера ПА показује вам пинг, Процесори, меморија, и диск подаци о вашем локалном окружењу. Постоји и даљински надзор за надгледање удаљених рачунара и других уређаја. Кориснички интерфејс је мало застарио, али и даље пружа висококвалитетно искуство праћења с могућношћу да надгледајте преко 1.000 сервера или уређаја.

Софтвер такође има напредније функције као што су упозорења. Упозорења се шаљу аутоматски путем е-поште или СМС једном кад се испуни одређени услов окидача. Програм се може конфигурирати на аутоматски поново покренути услугу или покрените прилагођену скрипту да одговори на питања. Аутоматизација коју нуди систем упозорења смањује време одзива приликом решавања проблема са перформансама.

За додатне детаље, можете превести податке о употреби мреже у извештаји. Извештаји долазе у облику извештаја о статусу за уређаје који су комплетирани са подацима о продуженом времену. Извештаји су доступни на ХТТП-у а може их послати емаил остатку вашег тима. Такође можете да развијете распоред одржавања да бисте деактивирали надзор изван радног времена.

Постоје четири верзије Монитор сервера ПА доступно за куповину; Лите Лиценце, Про Лиценца, Ултра лиценца, и Цорпорате Ултра. Морате да купите лиценцу за сваки надгледани сервер или уређај. Распон лицитација Лите почиње од 49 УСД (38,68 £) за уређаје 1-9 до 4 УСД (3,16) за 1000+ уређаја. За више информација о опцијама цена, мораћете да проверите табелу упоређивања на веб локацији. Можете преузети бесплатну пробну верзију.

9. Отворите Хардвер Монитор

опен_хардваре_монитор

Отворите монитор хардвера је лаган услужни програм за надгледање хардвера који је популаран међу Виндовс корисника. Програм је отворени извор и може да надгледа температура, Учитавање ЦПУ-а, брзина вентилатора, Напон, и такт. Све ове информације могу се прегледати у облику основне табеле. Иако нема много начина за фантастичне функције или презентацију, Опен Хардваре добро ради приказивање перформанси вашег рачунара у једном прозору.

Ако тражите основно искуство надгледања хардвера Отворите монитор хардвера јеси ли покривен Програм вам једноставно приказује потребне метрике и ништа више. Отворите монитор хардвера је доступан за Линук, ВиндовсКСП, Виста, 7, 8, 8.1, и 10. Погледајте бесплатно преузимање.

10. Ипсвитцх ВхатсУп Голд

Снимка екрана надзорне табле ВхатсУп Голд

ВхатсУп Голд је хардверски монитор који широко користе МСП и велике организације. ВхатсУп Голд може да надгледа температура, статус вентилатора, и напајање Ваших уређаја. Тхе Монитор перформанси АПЦ-а аутоматски користи потрошњу енергије повезаних уређаја након што су откривени. Програм је такође у могућности да надгледа било који штампач који подржава ИЕТФ Принтер, МИБ, РФЦ 3805.

Једна од најкориснијих функција која је укључена ВхатсУп Голд је способност да аутоматски откријте целу мрежу. Сви повезани уређаји налазе се и цртају на тополошкој мапи. Одавде можете видети њихов статус горе уређаји приказани зеленом бојом и није успео уређаји приказани црвеном бојом.

Систем упозорења је такође изузетно користан. Можете креирање прилагођених упозорења да вас обавештава када је одређени параметар испуњен. Упозорења шаље корисник емаил, СМС, Слацк, веб аларми и ИФТТТ постс како бисте били сигурни да ништа не пропуштате.

Постоје три верзије ВхатсУп Голд коју можете да купите: Премиум годишња претплата, Премиум лиценца, и тхе Тотал Плус лиценца. Разлика између Премиум и Тотал Плус лиценце је што последња има анализу мрежног саобраћаја, надгледање апликација, праћење виртуализације, управљање конфигурацијом, и још. Међутим, ако желите да погледате информације о ценама, мораћете да се директно обратите продавцу. Ипсвитцх нуди бесплатну пробну верзију.

Алтернатива ХВМонитор-а: СоларВиндс Сервер & Монитор апликација, ПРТГ мрежни монитор и ХВиНФО

ХВМонитор је сам по себи свестран алат, али ако тражите нешто другачије или модерније, СоларВиндс Сервер & Монитор апликације, Паесслер ПРТГ мрежни монитор и ХВиНФО стојите као сјајне алтернативе. Ако тада имате буџет СоларВИндс Сервер & Монитор апликације нуди потпуно опремљен хардверски надзор који је лако подесити.

Међутим, ако је основна цена ниске цене тада неопходна Паесслер ПРТГ Нетворк Монитор бесплатно издање је идеално. Тада нуди приказе вишег квалитета и визуелизацију ХВМонитор за исту цену. То би се рекло ако бисте волели нешто мало једноставније ХВиНФО стоји природним наследником ХВМонитор са упозорењима и додацима за те додатне могућности надгледања.

Повезано: Најбољи алати за надгледање хардвера

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + = 11

Adblock
detector