Водич за монитор процесора – Прегледано је 10+ алата за надгледање процесора

Најбољи софтвер и алати за надгледање процесора

А ЦПУ монитор може вам рећи пуно информација о томе како уређај функционише и може да светли оним уређајима који се труде да буду у току са захтевима мреже.

Кратко време да прочитате све критике? Ево нас листа најбољих алата за надгледање процесора:

 1. Сет алата СоларВиндс Енгинеер-а (БЕСПЛАТНИ ПРОБОР Колекција више од 60 алата за надзор инфраструктуре која укључује надгледање процесора за сву прикључену опрему.
 2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Систем за надгледање мреже, сервера и апликација све у једном. Провера мрежних уређаја и сервера укључује ЦПУ мониторе.
 3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ) Платформа за даљински надзор дизајнирана за МСП-ове која укључује функције за надгледање сервера.
 4. Густоћа сервера СтацкПатх Платформа за праћење заснована на облаку која укључује надгледање процесора сервера и мрежне опреме.
 5. МанагеЕнгине ОпМанагер Мрежни монитор перформанси који проверава перформансе процесора свих мрежних уређаја. Ради на Виндовс Серверу и Линуку.
 6. Монитис Овај алат се фокусира на одржавање веб локација. Његове функције укључују надгледање процесора на серверу.
 7. СисГауге Скуп алата за надгледање који укључује надгледање процесора сервера и уређаја. Доступно у бесплатним и плаћеним верзијама.
 8. АппДинамицс Апликацијски монитор који прати статуса сервера, укључујући перформансе ЦПУ-а.
 9. Нагиос КСИ Мрежни монитор који укључује функције за надгледање сервера, као што су коришћење ЦПУ уживо и провере капацитета.
 10. Аувик Пакет за надгледање мрежне инфраструктуре који укључује провере статуса ЦПУ-а у мрежним уређајима.
 11. Повежите се Аутоматизирајте Пакет који је веома прилагодљив за надгледање инфраструктуре који укључује скрипте за аутоматизацију задатака. Алат укључује провјере ЦПУ-а за мрежне уређаје и сервере.

Одговарајуће одржавање уређаја зависи од ваше способности надгледања система и осигурајте да прекомерна употреба ЦПУ-а не успорава вашу продуктивност до пузања.

Најбољи алати за надгледање процесора

ЦПУ-ом или централним процесним јединицама се мора управљати на исти начин као и било којим физичким уређајем да би остали у функцији. У овом чланку ћемо погледати неке од најбољих софтверских алата за надгледање процесора како бисмо видели који је најбољи за надгледање процесора.

1. СоларВиндс Инжењерски сет алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс Енгинеерс сет алатаПрво на овој листи коју имамо Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а која има своје ЦПУ монитор и може да надгледа максимално оптерећење ЦПУ повезаних уређаја. Учитавање ЦПУ-а приказано је као графови тако да можете видети да ли ЦПУ с временом опада. Графикони су посебно корисни ако видите да ли постоје вируси или било који други проблеми који могу узроковати проблеме уређају.

Да вас спречим да сами морате све да пратите, Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а има своју функцију аларма. Аларми подижу упозорења кад год су достигнути дефинисани прагови. Можете поставите метричке прагове за учитавање ЦПУ-а, тако да кад терет пређе ову цифру упозорење вам се шаље путем е-поште или СМС-а. То вас одржава у контакту са свиме што се дешава и осигурава вам да ништа не пропустите.

Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а има сопствени аутодискривање функција која аутоматски открива уређаје повезане на вашу мрежу. Након што је уређај откривен, моћи ћете да пратите његове перформансе путем метрика попут Учитавање ЦПУ-а и коришћење меморије. Коришћењем аутоматског откривања минимизира се време конфигурације које вам је потребно да потрошите на конфигурисање и ажурирање софтвера.

Без обзира на величину ваше организације, Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а је алат који пружа један од најбољих производа за праћење ЦПУ-а на тржишту. Скуп алата СоларВиндс Енгинеер-а је доступан на Виндовс од цене од 1,495 УСД (1,146 фунти). Такође можете да преузмете 14-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс Инжењер-ов сет алата за преузимање 14-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. Паесслер ПРТГ мрежни монитор (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Слика мрежног монитора ПРТГ

Свако ко је упознат Паесслер ПРТГ мрежни монитор знаће да овај алат нуди једно од најцеловитијих искуства са праћењем ЦПУ-а на тржишту. Са ПРТГ Нетворк Монитор можете да пратите Виндовс, Мац, и Линук уређаји за проблеме са перформансама ЦПУ-а. Можете користити овај алат за измерите кључне метрике попут коришћења процесора у процентима и Употреба процесора током времена.

ПРТГ мрежни монитор могућности праћења управљају њеним сензорима. Укључено је много различитих сензора за ЦПУ ПРТГ Нетворк Монитор. Они укључују Сензор оптерећења СНМП ЦПУ-а, Сензор оптерећења Виндовс ЦПУ-а, Виндовс процесор сензор, СНМП Линук Лоад Авераге Сенсор, и тхе ССХ оптерећење просечног сензора. Сензор оптерећења СНМП ЦПУ-а приказује оптерећење више ЦПУ-а као проценте у временском периоду по вашем избору (уживо, два дана, 30 дана и 365 дана).

Нисте ограничени ни да све пратите ручно. ПРТГ Нетворк Монитор користи упозорења да вас обавестимо е-поштом и СМС-ом након прага је прекорачена. Дакле, ако употреба ЦПУ-а пређе дефинисане прагове, биће вам послато упозорење да предузмете мере.

Цена ПРТГ Нетворк Монитор зависи од тога колико сензора треба да користите. Ово почиње са бесплатном верзијом која вам нуди до 100 сензора бесплатно. Плаћене верзије ПРТГ Нетворк Монитор стартујте од 1600 долара (1,227 фунти) за 500 сензора. Можете преузмите бесплатну пробну верзију од 30 дана ПРТГ Нетворк Монитор.

Паесслер ПРТГ Нетворк МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

3. Атера (БЕСПЛАТНО СУЂЕЊЕ)

Водич за монитор процесора - Прегледано је 10+ алата за надгледање процесора

Атера је софтверски пакет који подржава управљани провајдери услуга (МСП). Платформа је услуга у облаку, тако да МСП не мора да инсталира софтвер за праћење на своју веб локацију. Међутим, удаљени системи који се надгледају требају имати инсталиран софтвер агент.

Атера систем је РММ. То значи „даљинско надгледање и управљање.“Део за надгледање тог скупа алата укључује надзор над активностима и статусима мрежа, сервера и апликација. Функције надгледања сервера Атера укључују Надгледање процесора. Услуга може да надгледа коришћење процесора и такође води евиденцију максималне процесора снаге процесора коју сервер има.

Функције управљања Атера укључују способност да убијају напуштене процесе који жваћу време ЦПУ-а. Остали услужни програми за одржавање сервера у Атери укључују могућност да чисти дискови, уклањање привремених датотека. То такође може дефраг дискс. Услуга може да креира тачке за враћање система, прављење резервних копија сервера и враћање сачуваних датотека.

Као софтвер-ас-а-Сервице, Атера укључује сву опрему за софтвер, обраду и складиштење потребну за покретање платформе. Услуга се наплаћује претплатом по техничару месечно. Такође је могуће одлучити се за годишњу претплату, што нуди нижу цену.

Платформа Атера пласирана је у три издања: Про, Раст, и Снага. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно време било које од ових верзија да бисте га тестирали.

30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија АтераСтарт-а

4. СтацкПатх густоћа сервера

Снимак екрана сервера

Густоћа сервера СтацкПатх је СааС решење за надгледање која има могућност надгледања података попут ЦПУ-а Учитавање ЦПУ-а и Употреба процесора. Густина сервера пружа вам основне информације које су потребне да бисте знали када је употреба уређаја на ЦПУ-у унутар прихватљивих параметара. Ово је лако надгледати из перспективе командне табле због једноставности дизајна.

Такође можете да дефинишете прилагођени параметри упозорењаГустина сервера шаље упозорења путем емаил, СМС, вебхоок, Слацк, и Пагердути. Ово осигурава да без обзира где се налазите, не пропустите ништа што би могло у потпуности да сруши уређај.

Све у свему, Густина сервера је производ који је погодан за мреже свих величина. Цена Густина сервера зависи од броја сервера који желите да пратите. Ако требате надгледати само један сервер, онда можете плаћати само 10 УСД (7,67 £) месечно. Следећа цена је два сервера за 20 УСД (£ 15.34) месечно. Највећа јавна цена је 250 долара (191,73 фунти) месечно за 25 сервера. Можете директно да се обратите компанији у вези цитата за 25 плус сервера. Можете преузети 14-дневну бесплатну пробну верзију Густине сервера.

5. МанагеЕнгине ОпМанагер

Снимка заслона инвентара МанагеЕнгине ОпМанагер

Листа „алата“ за надгледање ЦПУ-а не би била потпуна без МанагеЕнгине ОпМанагер. МанагеЕнгине ОпМанагер је мрежна платформа за надгледање која добро подноси уређаје за надгледање процесора. Овај програм можете користити за надгледање кључних метрика као што је Процесори, меморија, и употреба диска. Ако на рачунару или серверу постоји превелика употреба диска, моћи ћете то врло брзо знати.

Постоји низ ЦПУ метрика којима се може приступити са МанагеЕнгине ОпМанагер. Ови укључују Употреба процесора, ЦПУ соцкет, ЦПУ брзина, Време чекања, Отпуштање ПСУ-а, време корисника, ред чекања процесора, и привилеговано време. Ово вам омогућава детаљно искуство праћења ЦПУ-а које надилази основно искуство праћења ЦПУ-а које нуди већина других конкурената.

Да бисте били сигурни да ћете бити у току са свим проблемима у вези са перформансама ЦПУ-а, постоји функција обавештења. Можете конфигуришите прагове за кориштење ЦПУ-а метричких података тако да ћете бити обавијештени када мјерни податак премаши конфигурирани параметар. Ако желите да смањите непотребне обавештења, тада можете да одредите колико пута треба да буде прекршена метрика пре активирања обавештења..

МанагеЕнгине ОпМанагер може се купити као Битно верзију или верзију Ентерприсе верзија на Виндовс и Линук. Верзија Ессентиал кошта 715 долара (548 фунти) и може се користити на до 25 уређаја. Ентерприсе верзија доступна је за 19.975 УСД (15.317 £) и може се користити на до 500 уређаја. Постоји и 30-дневно бесплатно пробно време.

6. Монитис

Снимак слике Монитиса

Монитис пре свега је познат као платформа за праћење веб перформанси која такође може да надгледа ЦПУ. Монитис монитори Употреба процесора за процену здравља појединих уређаја унутар ваше мреже. Такође можете да надгледате и друге елементе попут меморија, погон, учитавање, и диск И / О за додатне детаље.

на Монитис можете конфигуришите сопствена упозорења на основу коришћења ЦПУ-а. То можете учинити тако што ћете отићи на Смарт Агент Цонтроллер (који се може преузети Виндовс и Линук). Овде можете додати сервер или уређај који желите да надгледате. Можеш онда унесите жељене вриједности окидача у оквире Корисник и Кернел. Након прекорачења ових граница подићи ће се упозорење.

Вреди то напоменути Монитис дизајниран је да се брзо покрене. Монитис тврди да можете имати овај програм ради и ради за мање од 3 минуте без икакве инсталације. Бити у могућности да приступите Монитис на мрежи значи да нисте ограничени на један уређај током праћења ваше мреже.

Структура цена за Монитис израђује се према вашим захтевима. Износ који ћете платити зависи од различитих фактора попут надгледање у току рада, стварно праћење корисника, фулл монитор лоад монитор, сервери, монитори апликација, подрачуни, и сигурносни монитори. Можете преузети 15-дневно бесплатно пробно време Монитис.

7. СисГауге

Снимка слике система

СисГауге је програм који нуди ужи приступ праћењу ЦПУ-а. Са овим производом можете надгледати Процесори и коришћење меморије повезаних уређаја. заправо, СисГауге има сопствени ГУИ модул зове се ЦПУ монитор. ЦПУ монитор може да надгледа Употреба процесора, Време прекида ЦПУ-а, ЦПУ прекидна стопа, и Учесталост ЦПУ-а. Ово је знатан степен дубине за мањи производ за праћење.

Додатно, СисГауге такође је додао свој систем упозорења. Корисници могу да поставе своје параметре упозорења и примати обавештења путем е-поште једном када се пређе неки праг. По жељи, корисник такође може извршавати прилагођене команде како би реаговао на догађаје који се дешавају. Ово прави СисГауге погодно за одговор на проблеме са перформансама процесора у мрежном окружењу уживо.

Постоје три верзије СисГауге на располагању; бесплатно, Про, и Крајњи. Бесплатна верзија СисГауге нуди до 10 шалтера, монитори и профили бесплатни. Про верзија нуди 50 шалтера, монитора и профила за 50 долара (£ 38). Ултимате верзија нуди 100 шалтера, монитора и профила за 125 долара (95 фунти). Бесплатна верзија овог производа је одличан избор за мала и средња предузећа.

СисГауге је доступан на Виндовс хр, Виндовс Виста, виндовс 7, Виндовс 8, Виндовс 10, Виндовс Сервер 2003, Виндовс Сервер 2008, Виндовс Сервер 2012, Виндовс Сервер 2012 Р2, и Виндовс Сервер 2016. Можете преузимање СисГауге.

8. АппДинамицс

АппДинамицс слика

Свако ко је упознат са надгледањем перформанси апликација готово да сигурно зна АппДинамицс. АппДинамицс је и сам алат за надгледање процесора. Одмах од палице, АппДинамицс због тога се одваја од гомиле аутодискривање одлика. АппДинамицс моћи аутоматски откривају уређаје и апликације у вашој мрежи.

Једном конфигурисано, можете да користите АппДинамицс за надгледање Употреба процесора свих откривених уређаја на нивоу инфраструктуре. На нивоу апликације такође можете прегледајте метрике на процесорима специфичним за процес. Ово вам омогућава дубину потребну за преглед перформанси ЦПУ-а свих уређаја у вашој мрежи.

Сва употреба чува се на картицама кроз употребу прагови упозорења. АппДинамицсСистем упозорења користи вештачку интелигенцију. Вештачка интелигенција користи се за одређивање када је употреба ЦПУ-а у складу са аномалијским понашањем. Давање упозорења заснованих на прагу у руке АИ система је корисно јер смањује непотребна упозорења којима сте често изложени када ЦПУ уређаја неочекивано дође до врхунца.

Постоје три верзије АппДинамицс коју можете да купите; АПМ Про, АПМ Адванцед и АПМ Пеак. Свака од ових понуда нуди надгледање ЦПУ-а, али ћете морати да се обратите продајном тиму да бисте видели цене. Можете проценити Бесплатно преузимање АппДинамицс-а.

9. Нагиос КСИ

Нагиос КСИ имаге

Нагиос КСИ је још један солидан избор ако тражите мрежни монитор са могућностима надгледања ЦПУ-а. Нагиос КСИ је доступно на Линук-у и Мицрософт-у (виа ВМваре Воркстатион Плаиер или Хипер-В). ГУИ је потпуно прилагодљив тако да можете надоградити своје искуство праћења у складу са својим потребама.

Нагиос КСИ има готово 30 различитих додатака у вези са надгледањем ЦПУ-а. Додаци укључују Проверите СНМП ЦПУ Лоад, Употреба процесора за Соларис, Линук и Виндовс, и Проверите учитавање ЦПУ-а. Сви ови додаци нуде своје елементе за надгледање ЦПУ-а који се могу додати да бисте проширили окружење за надгледање.

Да бисте били у току са развојем употребе ЦПУ-а, Нагиос КСИ има функцију обавештења. Можете конфигуришите е-пошту и текстуална обавештења да вас упозоримо када употреба вашег ЦПУ-а достигне проблематичне нивое. Поставкама упозорења може се управљати на засебним корисничким рачунима, тако да само релевантни корисници примају информације о ажурирању о надгледању ЦПУ-а.

Као алатка за надгледање процесора, Нагиос КСИ нуди пролазно искуство надгледања процесора. Нагиос КСИ доступан је по цени од 1,995 долара (1,529 фунти) за Стандард Едитион. Ово укључује чаробњаке за упозоравање, извештавање и конфигурацију. Ентерприсе Едитион кошта 3,495 долара (2,679 фунти) за СЛА извештаје и заказане извештаје. Можете преузмите Нагиос КСИ на бесплатној пробној верзији.

10. Аувик

Аувик слика

Аувик је мрежни производ за праћење који компаније свих величина користе за праћење здравља повезане инфраструктуре. Аувик користи аутоматску функцију инвентара за проналазак повезаних уређаја и додавање их у софтверско окружење. Ово вам омогућава да надгледате Употреба процесора ваше мрежне инфраструктуре.

Када употреба ЦПУ-а уређаја постане превисока, можете конфигурирати Аувик да вам шаље упозорење. Аувикова упозорења су прилагодљива па да бирате шта прагови упозорења о окидачу да се шаљу. Подразумевано, Аувик је конфигурисан са преко 50 упозорења. Врсте упозорења за ЦПУ укључују Хипервисор ЦПУ модул није успео и Деградиран ЦПУ модул Хипервисор.

Аувик нуди скалабилан план цена које се мењају на основу броја уређаја којима желите да управљате. Међутим, морат ћете контактирати Аувик директно затражити понуду. Кад се каже да за укрцавање постоји 500 УСД (383 £) накнаде Аувик и обуку чланова особља. Можете преузмите Аувик на бесплатној пробној верзији.

11. ЦоннецтВисе Аутомате

Повежите аутоматски слику

Напокон имамо ЦоннецтВисе Аутомате. Са ЦоннецтВисе Аутомате можете да видите употребу ЦПУ-а за сваки процес на рачунару. Можете стећи потпуну видљивост преко метрике ЦПУ-а уређаја преко окна Процес. Активни програми се затим класификују на основу њихове активности. Програми који раде без лоших перформанси означени су као а Добар програм. Они са непожељним софтвером означени су као Греиваре а они који користе процесе који одговарају злонамерним програмима сматрају се а Вирус или Спиваре.

Процес инсталације ЦоннецтВисе Аутомате је трокраки. Прво, морате да инсталирате ЦоннецтВисе Аутомате сервер на Виндовс серверу који покреће ИИС и Орацле МиСКЛ сервер базе података. Друго, морате инсталирајте ЦоннецтВисе Аутомате Цонтрол Центер на своје радне станице. Последња ствар коју треба да урадите је инсталирање софтверског алата на Виндовс, Линук или Мац.

ЦоннецтВисе Аутомате управља прилагодљивом структуром цена. Као резултат, потребно је да се директно обратите компанији да бисте добили понуду. Међутим, ако желите да преузмете ЦоннецтВисе Аутомате за пробни рад, то можете учинити преузимањем бесплатна реклама.

Одабир софтверског производа за надгледање процесора

Иако сви горе наведени алати пружају добро искуство праћења ЦПУ-а, Приручник за инжењере СоларВиндс и Паесслер ПРТГ мрежни монитор обезбедите најједноставније пакете на тржишту. СоларВиндс Енгинеер'с Тоолкит може аутоматски открити уређаје тако да можете видети како употреба процесора временом варира. Надгледање ваше употребе током времена помоћу графикона побољшава вашу способност откривања деградације перформанси.

Исто тако, разноврсни сензори за надгледање процесора које нуде ПРТГ Нетворк Монитор чини га једним од најбољих избора за надгледање Виндовс и Линук уређаја. ПРТГ Нетворк Монитор посебно је прилагођен мањим организацијама јер нуди бесплатну верзију за оне са мањим буџетом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 87 =

Adblock
detector