Водич за мрежне латенције и 10 најбољих алата за тестирање мрежног кашњења

најбољи алати за тестирање латенције мреже

Када имате мрежу за неко предузеће, брзина испоруке је од виталне важности. Не само да морате бити сигурни да имате добра времена одзива, већ морате осигурати да је брзина мреже адекватна за сваки појединачни пут којим ће кренути комуникација ваших корисника. То је пуно посла и ручно тестирање сваке стазе одузеће вам све време. Морате набавити алат за тестирање како бисте осигурали да кашњење не умањује перформансе ваше мреже.

Можете потражити алате за тестирање кашњења који чине део ширих услужних програма или можете једноставно смањити претрагу на једноставне алате који нуде проширену Пинг услугу.

У наставку детаљно покривамо алате које смо одабрали, али у случају да вам недостаје времена, ево наше листе десет најбољих алата за тестирање латенције мреже:

  1. Монитор перформанси СоларВиндс (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Свеобухватни систем за надгледање мреже који ради на Виндовс Серверу.
  2. СоларВиндс Пинг Свееп помоћу инжењерског скупа алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Прикладан услужни програм за тестирање пинг-а који је део снопака од више од 60 алата за надгледање мреже.
  3. Паесслер мрежни сензори кашњења са ПРТГ (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) - Мрежни монитор који може да извештава о времену повратка, редоследу доласка пакета, губитку пакета и подрхтавању.
  4. Нетворк Пингер - Простор за Пинг и Трацероуте за Виндовс који приказује графиконе вашег мрежног учинка.
  5. МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол - Бесплатни услужни програм Пинг за Виндовс и Линук.
  6. ПингПлоттер - рекурзивни Пинг услужни програм са графичким излазом.
  7. НирСофт НетворкЛатенциВиев - Бесплатан алат за Виндовс који користи Пинг за тестирање мрежних перформанси.
  8. Љути ИП скенер - Бесплатан алат за преглед Пинг-а за Виндовс, Линук и Мац Ос.
  9. Пинкие - Бесплатан алат за Виндовс који врши брисање Пинг-а.
  10. НетСцан Тоолс - Ово је алат за мрежне перформансе за Виндовс који се заснива на Пингу.

Шта је латенција мреже?

Латенција је брзина саобраћаја на вашој мрежи. Као такав, не можете заиста говорити о „добром“ или „лошем“ кашњењу. Прихватљива времена преноса варирају у зависности од апликације која се користи. За репродукцију видео записа и интерактивне ВоИП позиве потребне су веће брзине од испоруке е-поште. Дакле, морате да утврдите које су вам брзине потребне за ваш мрежни саобраћај у погледу услуга које пружате својим корисницима.

Водич за мрежне латенције и 10 најбољих алата за тестирање мрежног кашњења

Мерење кашњења

Латенција се увек изражава у милисекунди (Госпођа). Међутим, постоје две метрике које изражавају кашњење. Шта год да одлучите да користите за тестове на вашој мрежи, покушајте да задржите све записе у истој категорији испитивања.

Најчешћа мера кашњења назива се „вријеме повратног путовања(РТТ). Као што име сугерира, ово је вријеме које је потребно да један пакет пређе из једне точке у другу. Алтернативно мерење се назива „време до првог бајта(ТТФБ). Ово бележи временску разлику између тренутка када је први део пакета напустио једну тачку на мрежи и времена када је стигао на одредиште. РТТ се користи чешће од ТТФБ-а, јер се може покренути с једне локације и не захтијева посебан софтвер за прикупљање података да се инсталира на удаљено одредиште.

Коришћење Пинг-а

Сваки рачунар повезан са мрежом има уграђен бесплатни алат за тестирање латенције у оперативни систем, који се зове Пинг. Овај објекат ради на протоколу Интернет Лаиер протокола Интернет Протоцол Мессаге Протоцол (ИЦМП). Сваки мрежни администратор користи Пинг и то је корисно средство за брзу проверу. Не морате да инсталирате ниједан софтвер на удаљени рачунар и враћате извештај на рачунар са кога покренете команду.

Типично извршавање Пинг-а послаће 32 бајта података на одређено одредиште и бележи време повратка одговора. Латенција се изражава са вријеме повратног путовања који укључује и време преноса за тестни пакет и пакет одговора. То време је приказано у милисекундама.

Не морате знати одредишну ИП адресу ако тестирате РТТ на веб локацији јер ће Пинг прихватити име домена као адреса уместо стварне ИП адресе. Пинг ће подразумевано послати четири тестна пакета, али опција из наредбе омогућава вам да одредите другачији број тестова.

Резултати наредбе Пинг показују РТТ за сваки тест и затим сумирају резултате. Видећете број послатих пакета, број примљених одговора и број изгубљених пакета. Такође ћете видети изгубљени пакет изражен у проценту свих извршених тестова. Друга линија сажетка приказује вам минимално, максимално и просечно време за обилазак за тестну серију.

Проблеми са Пингом

Пинг је одличан за брзу истрагу кад се чини да одређени пут споро напредује. Међутим, алатка вам неће помоћи да решите проблеме са кашњењем и не дозвољава вам да проверите више пута са једном наредбом. Срећом, доступни су бројни софистициранији алати на бази Пинг-а. Обично вам то омогућавају тестирање више стаза са исте конзоле. Такође често можете да покренете Пинг тест уз помоћ неких алата. Ови константни Пинг-ови алати дају ливе приказ резултата латенцијалног теста.

Решења кашњења

Латенција је компликовано питање којим се може управљати методама обликовања саобраћаја, као што су алгоритми чекања. Неком промету можете дати приоритет помоћу распона методологија „квалитета услуге“ (КоС). То вам омогућава добити временски осетљив промет апликација преко свих мрежних уређаја испред свих осталих саобраћаја. Ово је сјајно ако на мрежи омогућавате испоруку видео садржаја ИП телефоније уживо.

Ако вам неки промет буде јасан кроз прекидаче и рутере на вашој мрежи, може доћи до застоја других врста промета. Међутим, неколико минута кашњења у преносу е-поште је цена коју треба платити ако вам штеди да морате да замените мрежни кабл како бисте обезбедили довољно пропусног опсега за сав свој промет да бисте се пробили максималном брзином.

Најбољи алати за испитивање латенције

Постоје сјајни алати за тестирање кашњења. Многи ће вам омогућити да тестирате и остале мрежне услове. На пример, подрхтавање је мера варијације стопе доласка пакета у току. Неправилан темпо у доласку пакета може проузроковати исто толико сервисних проблема са видео стримингом и ИП телефонијом као и спора испорука.

Друга корисна метрика је расположива ширина појаса на сваком делу мреже - требали бисте пратити потенцијални капацитет, средњу искоришћеност и максималну искоришћеност тих веза. Ове информације ће вам омогућити да то учините план за потребе капацитета када менаџери предузећа траже да нови софтвер покреће мрежу или да додају нове крајње тачке за повећање нивоа особља.

1. СоларВиндс Монитор перформанси мреже (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Монитор перформанси мреже СоларВиндс

СоларВиндс производи одличан спектар алата за надгледање инфраструктуре, а њен основни модул је Монитор перформанси мреже. Сви системи управљања системом СоларВинд написани су на заједничкој платформи, тако да сви могу комуницирати да створе тотални систем управљања.

Овај алат за праћење може да провери све ваше мрежне уређаје. Већина система надгледања је обавештена од стране СНМП систем за размену порука То омогућава уређајима да обавесте централни контролер о било каквим проблемима са перформансама.

Мрежни монитор перформанси укључује уређаје за тестирање кашњења у Квалитет искуства Командна табла. Ово показује време одзива мреже и кашњење мреже.

Предност куповине комплетан систем праћења а не само тест латенције је да је откривање спорих сегмената само први задатак - онда морате да решите проблем. Подаци прикупљени помоћу монитора мрежног учинка помоћи ће вам да прецизно утврдите шта узрокује споро приказивање промета. Можете уочити који мрежни уређаји имају грешке, а који преоптерећени.

Такође ћете моћи да добијете информације које Пинг не може да објасни зашто корисници доживљавају лоше време одзива. Замислите да ли вам се јављају притужбе на споро перформансе на Хелп Деск-у, али ваш Пинг тест не показује проблем. Спора испорука софтвера није увек кривица мреже. Са потпуним монитором перформанси моћи ћете препознати уска грла на стазама, загушења на портовима и преоптерећених ЦПУ-а на серверима.

Ако се одлучите за СоларВиндс Нетворк Бандвидтх Анализер Пацк, можете побољшати своје могућности праћења саобраћаја. У овом паковању добијате СоларВиндс НетФлов анализатор саобраћаја као и мрежни менаџер перформанси. Овај алат повећава информације о мрежним активностима испитивањем количина промета између мрежних уређаја.

Сви ови производи СоларВиндс се инсталирају на Виндовс Сервер. Можете добити 30-дневно бесплатно пробно коришћење мрежног монитора перформанси, анализатора саобраћаја НетФлов и пакета мрежног пропусног опсега.

За бесплатан мрежни алат за тестирање покушајте са СоларВиндс Флов Тоол Тоол пакетом. Овај скуп алата користи НетФлов в5, који је изумио Цисцо Системс. НетФлов снима заглавља пакета док пролазе кроз рутер, а систем је такође у могућности да компајлира сажете сажетке података о саобраћају директно у рутеру. Једном сте заробљени заглавља пролазних пакета, можете поново да их покренете кроз мрежу да бисте поново репродуковали стварне догађаје и видели како су перформансе ваше опреме утицале на кашњење. Још једна карактеристика у пакету алата створиће додатни промет за вас тако да можете тестирати мрежне перформансе и кашњење додавањем услуга или крајњих тачака.

СоларВиндс Нетворк Перформанце МониторДовнлоад 30-дневна БЕСПЛАТНА пробна верзија

2. СоларВиндс Пинг Свееп помоћу инжењерског скупа алата (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс Пинг Свееп

Алтернативни СоларВиндс пакет мрежних алата је Инжењерски сет алата. Овај свежањ више од 60 комуналија укључује скоро сваки алат који ће вам требати за надгледање и управљање мрежом и СоларВиндс Пинг Свееп је део пакета.

Алат Пинг Свееп, заједно са СоларВиндс Трацероуте, је прво средство које је произвела компанија. Дакле, ово је оригинални алат за праћење мреже СоларВиндс.

Алат Пинг Свееп се продаје као услужни програм за Управљање ИП адресама на мрежама. Међутим, излаз овог алата приказује време окретања сваке адресе на које се наилази током мешања, што га чини идеалним алатом за испитивање кашњења.

Алат има ГУИ интерфејс. Унесите распон ИП адреса да бисте започели преглед. Свака адреса која се налази у датом распону тада је наведена у излазу. Можете да искључите адресе за које се утврди да се не користе. Такође можете да претражите непотребну листу адреса тако што ћете их учитати у алатку у датотеци. Осим што вам даје времена одговора, ово је сјајно средство за сређивање вашег Попис ДХЦП адреса и враћање напуштених адреса како би их поново омогућили. Резултати брисања могу се извести у КСМЛ, ЦСВ или текстуалне датотеке.

Пинг Свееп се инсталира на Виндовс Сервер. Можете добити 14-дневно бесплатно пробно коришћење читавог скупа алата за инжењере.

СоларВиндс Пинг Свееп са Енгинеер-овим Тоолсет-ом преузми 14-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију

3. Паесслерови сензори кашњења мреже са ПРТГ-ом (БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА)

Снимка заслона ПРТГ Нетворк Монитор Пинг Јиттер Сенсор

Паесслер ПРТГ је свеобухватно средство за надгледање инфраструктуре. То покрива мреже, сервери и апликације. ПРТГ систем се састоји од великог броја услужних програма, који се називају „сензори.„Сваки сензор надгледа део хардвера, стање система или услугу.

Један од сензора доступних у пакету ПРТГ је а Сензор пингова. Овај алат је укључен у циљу креирања провере доступности мрежних уређаја, али вам такође пружа време повратка пакета до тих одредишта.

ПРТГ пакет укључује неколико других сензора који ће вам дати велика мерења кашњења. Ово су Цисцо ИП СЛА сензори. Информације које вам овај сензор даје се односе на факторе који могу оштетити квалитет ВоИП веза. Ови фактори укључују вријеме повратног пута, редослед доласка пакета, губитак пакета, и подрхтавање. Друга опција за мерење кашњења у ПРТГ је КоС сензор. Ово су заправо два сензора. Један вам омогућава време пакета за повратно путовање, а други је застој у једном смеру, тако да је ово један од ретких алата који пружају време првобајтној метрики.

Сваки купац добија комплетан ПРТГ софтверски пакет. Модел цена за систем зависи од броја сензора који купац укључи. Ако активирате само до 100 сензора, то можете користите систем бесплатно. Паесслер нуди 30-дневно бесплатно пробно тестирање ПРТГ-а са неограниченим сензорима.

Паесслер-ови мрежни сензори кашњења са ПРТГ Преузимањем 30-дневне бесплатне пробне верзије

4. Пингер Нетворк

Нетворк Пингер

Нетворк Пингер је бесплатан алат која траје даље Виндовс. Овај једноставан услужни програм има сјајан интерфејс који је углавном заузео дисплеј плоча за резултате вашег прегледа. Тај излаз је рекурзивни Пинг. Тестираће све одредишне ИП адресе које се налазе унутар распона који унесете као параметар претраживања. Бочни панели приказују графичке приказе података прикупљених анализом. То укључује графикон дијаграма статуса контакта и линијски граф који приказује времена одзива. Такође ћете видети РТТ (повратно време) за сваки покушај контакта.

Као и Пинг функција, Нетворк Пингер укључује а Трацероуте објект који ће вам дати вријеме одзива сваког скока у вези до одређене одредишне адресе. Алат такође поседује пресликач прикључака. Можете да контактирате удаљене рачунаре преко алата помоћу уграђених алата за удаљену радну површину, ССХ, Телнет и Рлогин..

5. МанагеЕнгине Фрее Пинг Тоол

Управљајте Пинг и Трацероуте

Овај сјајни услужни програм МанагеЕнгине је заправо Пинг и Трацероуте алат. Бесплатан пакет такође укључује а ДНС Лоокуп својство и специјалну меру времена одзива за веб странице.

Одељак Пинг овог алата приказује сваког датог домаћина и податке Пинга за сваки, укључујући време повратног путовања. Екран ће се стално освежавати пружајући вам тренутна ажурирања о РТТ-овима на вашој листи ИП адреса.

Један проблем са алатком је тај што морате уносити сваку адресу појединачно, а не уносом распона адреса. Међутим, кад их унесете на екран, они ће остати тамо чак и кад морате да зауставите монитор да пређе на друге услужне програме. Резултати Пинга могу се такође приказати на графикону временске серије.

Тхе Трацероуте услужни програм вам приказује време повратног путовања на сваком скоку руте до одређеног одредишта и приказује бар поред. То РТТ чини лако разумљивим, истичући хмељеве којима је требало највише укрштања.

Тхе ДНС алат за претраживање односиће се на ДНС сервер ваше локалне мреже или најближи интернет послужитељ ако не постоје локални записи за УРЛ које сте унели. Можете да унесете ИП адресу или УРЛ као појам за претраживање овог услужног програма.

Тхе Веб одговор картица вам нуди симпатичан графикон времена одзива на веб серверу за дату адресу веб локације. Овај графикон ће се и даље ажурирати и показује вам РТТ подељен између успостављања сесије ТЦП, времена преусмеравања и времена одзива веб странице.

Ово је сјајан мали алат и из њега можете добити и извештаје одштампане ПДФ формат, које можете да сачувате или пошаљете е-поштом.

6.ПингПлоттер

ПингПлоттер

ПингПлоттер је доступан у три издања: Бесплатно, стандардно и професионално. Заправо је бесплатна верзија 14-дневно бесплатно пробно време стручног издања. Све верзије алатке Пинг и Трацероуте, давање резултата оба теста у графичком формату.

Конзола за алат има таблу са екраном на картицама, баш као и веб прегледач. За сваки циљ покрећете нову картицу, која приказује листу скокова између рачунара и одредишта. Тестови се настављају уживо и скупљени резултати кашњења на сваком скоку приказани су у три ступца података. Они показују просјечно, минимално и тренутно вријеме повратка за тај скок.

Ступац за визуализацију на крају сваког реда приказује графикон минимум, максимум, и просечан РТТ на линији. Граф вертикалне линије пролази дуж свих записа на дисплеју који исцртава тренутни РТТ за све скокове. Доњи панел на главном екрану приказује и латенцију и подрхтавање тренутне везе током времена. Картица резиме вам показује резултати кашњења за све тренутно отворене везе у испитном систему.

Ово је сјајан алат који ће се инсталирати на Виндовс, иОС, и Мац ОС. Бесплатна верзија чува историју само 10 минута, али две плаћене верзије приказују податке у неограниченом временском оквиру. Плаћене верзије такође укључују систем упозоравања и можете изабрати покретање ТЦП или УДП Пинг тестови - само ИЦМП Пинг доступан је са бесплатним издањем.

7. НирСофт НетворкЛатенциВиев

НетворкЛатенциВиев

Алат НетворкЛатенциВиев од НирСофт мало је другачији од свих осталих тестера за кашњење на овој листи. Уместо да испитује везе до одређеног одредишта, услужни програм слуша све нове ТЦП везе и мониторе док постоје. Извештаји овог алата су засновани на Пинг, тако да ћете добити исте повратне информације о заостајању као и други алати.

Ово је бесплатан алат и инсталира се на Виндовс. Прозор екрана може показати до 10 ПТ тест РТТ вредности за сваку откривену везу. Такође показује просек тих десет тестова. То чини површину екрана врло широком. Међутим, можете да промените величину ступаца, развучете прозор или се помакнете удесно да бисте видели све податке. Резултати се могу сачувати у ЦСВ, ХТМЛ, КСМЛ, картица ограничена, или текстуална датотека за анализу у другим апликацијама.

8. Љути ИП скенер

Љути ИП скенер

Љути ИП скенер је бесплатни услужни програм Пинг то ће се покренути Виндовс, Линук, и Мац ОС. Изравни изглед интерфејса ово чини корисним алатом за запослене системске администраторе. Пинг Пинг можете започети било уносом ИП адресе „фром“ и „то“ или уносом имена хоста и оффсетом ЦИДР нотације. Такође је могуће унети непрекидну листу ИП адреса тако што ћете их учитати у интерфејс из датотеке.

Алат ће пинг сваку адресу унутар датог распона и показати сваку у излазу. Због тога се на екрану може појавити пуно неискориштених адреса. Овај велики број небитних записа можете да избегнете постављањем у пољу Подешавања треба приказати одељак алата који садржи само активне ИП адресе. Овај захтев се може додатно прецизирати опцијом која ограничава излазну листу да приказује само оне хостове који имају отворене портове.

Тестови се могу извести класичним ИЦМП порука, са ТЦП, или са УДП. Иако ће услужни програм пингати много хостова у једној вожњи, покренуће сваку Пинг сонду само на захтев. Услуга се не понавља стално. Ако желите да освежите извештај, мораћете поново да притиснете дугме Старт.

Задани излаз приказује само просечни РТТ за сваку откривену ИП адресу заједно са називом хоста тог одредишта и бројем отворених портова на том уређају. Излазни екран можете прилагодити одабиром додатних категорија података. Они укључују: Губитак пакета поље.

Број изданих тестова диктира једна од поставки у Подешавања екран. Подразумевани број сонди је три по адреси. Излаз теста може се извести у ЦСВ, КСМЛ, текст или ИП-порт формат.

9. Пинкие

Пинкие

Пинкие је пакет алата за надгледање мреже који укључује а Пинг свееп опција. Алат је бесплатно коришћење и трчиће даље Виндовс.

Алат такође укључује директну Пинг опцију, која ће испитивати само једну одредишну ИП адресу, а која се такође може унети као УРЛ адреса. Ова функција ће наставите са издавањем Пинг пакета до циља, показујући РТТ, а такође и 'Време је да живимПодешавања унесена у сваки пакет сонде.

Тхе Пинг Свееп опција ће тестирати опсег адреса. Међутим, тест није континуиран и поново морате покренути услужни програм притиском на а Започните Пинг Свееп дугме да бисте освежили резултате. Потврдни оквир у одељку за претрагу на екрану омогућава вам да искључите ИП адресе које нису активне. Резултати на овом екрану приказују ИП адресу, име домаћина и РТТ те сонде. Тхе Пинг Свееп излаз се може копирати у међуспремник и затим залијепити у текстуалну датотеку.

Остале услуге у Пинкие-у су порт скенер, а Трацероуте имплементација, а ДНС претраживање функцију и а скупно ДНС референца објект, који користи листу адреса из датотеке. Постоји и субнет Цалцулатор и а ТФТП сервер у снопу. Ово је веома корисно паковање алата који вам помажу да све садржаје које требате да проверите на вашој мрежи оставе у једном интерфејсу.

10. НетСцан Тоолс

НетСцан Тоолс

НетСцан Тоолс Басиц Едитион је бесплатан сет мрежних алата за тестирање која траје даље Виндовс. Алат је бесплатан јер га подржавају рекламе. Ако се желите ријешити тих огласа, можете купити НетСцан Тоолс Про. Добијате три алата заснована на Пингу у оба издања НетСцан Тоолс-а. Пакет такође укључује Трацероуте услугу, тако да имате четири начина за тестирање латенције ваше мреже.

Прво од вас Пинг оптионс је једноставно графичко тумачење стандардне команде. Унели сте име домена, име домаћина или ИП адресу и алат ће послати пет Пинг сонди до тог одредишта. Излаз ће показати РТТ и време живота сваке сонде. Можете променити број пакета послатих у свакој вожњи у Подешавања мени.

А Графички Пинг опција приказује стално извршени Пинг тест на једном одредишту. Поново се тај циљ може одредити именом хоста, именом домена или ИП адресом. Тест ће се понављати све док га не одлучите зауставити - чак и настављајући када се одмакнете од овог екрана како бисте испробали други услужни програм. Линија графикона приказује РТТ сваког покушаја.

А Пинг скенер омогућава тестирање опсега ИП адреса. Резултат ће показати резултате Пинг теста на свакој адреси унутар датог распона. Међутим, можете да одаберете да исечете неодговарајуће адресе. Резултати укључују ИП адресу, име домаћина, време повратног путовања и извештај о статусу за сваку адресу у распону. Контекстуални мени на овом екрану доступан је када кликнете десно дугме миша. Ово вам омогућава да одштампате излаз теста или га сачувате у датотеку.

Тхе Трацероуте Алат вам пружа још један поглед на латенцију ваше мреже. Ово показује сваки скок између рачунара и одређене одредишне адресе. РТТ сваког скока је приказан заједно са ИП и адресом сваког средњег усмјеривача. Ова наредба ће се покренути једном. Ако желите да ажурирате брзину сваке везе у вези, морате поново да издате наредбу.

Остали алати у паковању су: а ДНС претраживање својство и а Ко је алат за упите.

Алат за кашњење

Иако постоји много различитих метода за мерење кашњења на вашој мрежи и широм интернета, Пинг је најчешће коришћени услужни програм за тест брзине везе. Као што можете видети са наше листе опција за тестирање кашњења, све компаније које производе мрежне алате за праћење брзина тестирања обавезно укључују Пинг алат у своје апликације.

У овом водичу сте прочитали о томе десет алтернативних алата који ће вам пружити могућност тестирања латенције. Ваш први задатак, када сужавате ову листу, је да прегледате оперативне системе на којима ће се покретати свака опција и фокусирати се само на оне који раде у систему на којем желите да покренете своје могућности праћења. Срећом, сви алати на нашој листи имају или бесплатна верзија, а бесплатна реклама, или су потпуно бесплатни за употребу. Многи од алата су врло лагани и не заузимају много простора на диску, тако да можете преузети неколико њих да упоредите њихове перформансе.

Да ли често тестирате латенцију своје мреже? Који алат користите? Да ли се ослањате на стандардни Пинг? Јесте ли испробали неки од алата наведених у нашем водичу? Оставите поруку у Коментари одељак испод и поделите своје искуство са заједницом.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 61 =

Adblock
detector