Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљање

Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљање

Предузеће би требало да буде у могућности да извлачи податке из сваког доступног извора, а они на челу такође би требали бити у могућности да из њега извуку све информације које се могу применити. Без обзира из колико извора долази или колико различити формати података могу бити, требао би постојати систем који може извлачити тачне информације у реалном времену. Један систем који вам може помоћи је ИБМ ВебСпхере Апплицатион Сервер.

Ако сте овде само због алата, ево нашег сажетка листа најбољих алата за надгледање сервера ВебСпхере Апплицатионс:

 1. Алат за надгледање перформанси СоларВиндс ВебСпхере са САМ-ом (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ) Део монитора сервера и апликација СоларВиндс, овај алат вам даје потпуну инфраструктуру да бисте могли да изолирате узрок било каквог смањења перформанси. Ради на Виндовс Серверу.
 2. АппДинамицс ИБМ ВебСпхере Надгледање послужитеља апликација Свеобухватни алат за праћење ВебСпхере произведен од стране подружнице Цисцо Системс.
 3. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер Монитор апликација који се може комбиновати са другим мониторима инфраструктуре истог произвођача ради стварања потпуног увида у систем. Овај модул укључује посебне ВебСпхере надзорне могућности и доступан је за Виндовс Сервер и Линук.

Шта је ВебСпхере Апплицатион Сервер?

Као што име имплицира, ВебСпхере Апплицатион Сервер је сервер апликација који се налази на средини - између извора података и њихових крајњих одредишта, што је обично складишна јединица или сервер - отуда и назив „мидваре.“

Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљање

Да будем прецизнији, ВебСпхере Апплицатион Сервер је ИБМ-ово рунтиме окружење за покретање и имплементацију Јава Платформ, Ентерприсе Едитион (Јава ЕЕ) апликација.

Али, осим што једноставно делује као проводник између резервних уређаја (сервера итд.) И сучеља (терминала, апликација итд.), ВебСпхере Апплицатион Сервер је у ствари софтверски оквир која такође покреће Јава виртуелну машину (ЈВМ) као и контејнере за Јава апликације засноване на Јави.

То значи да свака апликација која се покреће на ВебСпхере Апплицатион Сервер треба да буде заснована на Јави. Иако се ово може чинити већим ограничењем, то заиста није. Сервер може да интегрише апликације са скоро било којим другим системом или крајњим тачкама - чак и ако су производи треће стране.

Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљање

Дакле, како тачно користите ВебСпхере Апплицатион Сервере?

ВебСпхере Апплицатион Сервер би био идеалан избор за предузећа која имају бројне Јава-базиране апликације које требају комуницирати са онима које раде на различитим платформама.

Уз помоћ а Јава виртуелна машина (ЈВМ) седећи у средини и ако на њему раде апликације засноване на Јави, ова потребна комуникација би била олакшана и подаци који долазе и одлазе могу се трансформисати у било који формат који је био потребан пре него што се проследе.

ВебСпхере Апплицатион Сервер може се поставити на бројне платформе оперативног система - Виндовс, Линук, Соларис и ИБМ-ове и и з / ОС. Корисници који се повезују са овим средњим софтвером тада могу:

 • Обрадите своје уносе и пребаците их на уређаје за складиштење који су такође повезани на њега.
 • Извадите податке са помоћних сервера и апликација које леже изван ВебСпхере Апплицатион Сервер, увезите их у средњи софтвер, обрадите их, а затим омогућите корисницима да их конзумирају из својих претраживача..

Иако се може чинити да је то сложена и вишеслојна операција од краја до краја, цео процес би се потрошачу чинио неприметним, не разликујући се него ако директно приступају серверу.

Предности примене сервера веб апликација

Уз овај средњи софтвер, предузеће може да очекује следеће предности:

 • Беспрекорно корисничко искуство које омогућава приступ различитим форматима података.
 • Интеграција података из различитих извора и платформи.
 • Компилација информација која се затим може користити за извлачење тачних закључака о тренутном стању у пословању.
 • Способност сарадње са спољним пословним партнерима без бриге о компатибилности њихове размене података.

Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљање

На горњој слици можемо видети огледни сценарио где се различите заинтересоване стране окупљају, пролазе кроз сервер Веб апликација и на крају прелазе на базе података, мреже порука и остале пружатеље услуга.

Најбољи ВебСпхере Апплицатион Сервер алате за праћење и управљање 

Сада смо на месту где смо разјаснили шта је ВебСпхере Апплицатион Сервер и како може помоћи било којем послу; време је да видимо како можемо да га администрирамо и надгледамо помоћу различитих алата.

У ствари, у наставку ћемо имати поглед три најпопуларнија ВебСпхере Апплицатион Сервер администрација и надзорни алати.

1. СоларВиндс ВебСпхере Алат за надгледање перформанси са САМ-ом (БЕСПЛАТНО ИСПИТИВАЊЕ)

СоларВиндс је технолошка компанија која се доказала током година и у многим аспектима дигиталне индустрије. А сада од ове компаније добијамо и једну од најбољих Алат за надгледање перформанси ВебСпхере као део Сервер & Монитор апликације (САМ), који не само да ради на главном ВебСпхере серверу, већ и на готово свим подржаним ИТ инфраструктурама.

Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљањеОдмах након инсталације, чак и ако то уради почетник, појавиће се комплетна слика њихове домене док овај алат за праћење удари у земљу; одмах из кутије може се одмах прегледати имовина око њега.

Проматрајући још неколико детаља имамо алат који:

 • Приказује вам "велику слику" која вам омогућава да знате целокупно здравље сервера. Ово би било корисно у сценарију у којем би можда требало да гурнете своје сервере мало јаче док се не заврши критично важно време и не олакшате притисак за одржавање и чишћење смећа. Ово би било могуће само ако знате да су вам сервери здрави, имали сте довољно ресурса и сви сервиси су радили како се очекује.
 • Уз помоћ овог алата једноставна је анализа узрока узрока јер ћете моћи да детаљно надгледате и дијагностикујете здравље система који су под вашом контролом.
 • Надгледање и анализа не само да ће покрити ваш ВебСпхере сервер, већ и преко 200 других мулти-вендор апликација и сервера све са једног интерфејса.
 • Опсег администратора може да обухвати базе података попут Орацле, СКЛ Сервер, САП АСЕ и МиСКЛ који се налазе на локалном нивоу, на различитим локацијама или чак у облаку.

Свако ће ценити сјајност овог алата ако узме у обзир то чињеницу Главни разлози због којих се пословне Јава апликације распоређују на паду или слабијој перформанси на ВебСпхере серверу су: 

 • Нераспоређени изузеци
 • Меморија цури
 • Проблеми са временским ограничењем који захтевају да их други системи зауставе или укину
 • Кварови хардвера
 • Лоше перформансе потпорног хардвера

ВебСпхере помаже да се то заустави.

Можете преузети Алат за надгледање перформанси ВебСпхере као део СоларВиндс САМ За 30-дневно бесплатно пробно време.

СоларВиндс ВебСпхере Мониторинг перформанси са САМДовнлоад 30-дневним БЕСПЛАТНИМ пробним временом

2. АппДинамицс ИБМ ВебСпхере Надгледање послужитеља апликација

Фром АппДинамицс, који је Компанија Цисцо, ништа мање, долази Надгледање ИБМ ВебСпхере Апплицатион Сервер оруђе. Овај производ нуди комплетно решење које покрива широк опсег и може радити са ВебСпхере серверима који раде на било којој платформи.

Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљањеШтавише, ево неколико сјајних карактеристика које можете очекивати:

 • Овај алат је направљен за предузећа која желе да остану у току перформанси својих процеса. АппДинамицс је креирао тако да буде конфигурисан за праћење целокупног обима пословног процеса, за дубинско сагледавање свих њихових процеса и радних процеса који их дефинишу. У било којем тренутку администратор ће моћи да види који процес ради шта и како добро га изводи.
 • У ствари, посао може пресликати своје ВебСпхере апликације на њихове кључне показатеље перформанси (КПИ) и прилагодити софтверска и хардверска решења по потреби за побољшање њихових укупних перформанси..
 • Вријеме проведено на рјешавању проблема, изолирању и рјешавању проблема у апликацијама и процесима драстично се смањује. Уз детаљну „мапу“ свих расположивих ресурса, потребно је само неколико минута да се утврди где је проблем и да се чак и идентификује баш тако шта га изазива - то ће смањити време администрације. Још је боље што се аутоматске корективне радње (попут покретања / заустављања сервера) могу предузети за решавање ових проблема без потребе за људском интервенцијом.
 • Ако схватите да сте сада спремни да преместите своје ВебСпхере радно оптерећење у облак, овај алат ће моћи да претворбу постави за вас. Рећи ће вам које су апликације спремне за премештање у облак и које ће можда требати подешавања пре него што буду оптимизоване за ново окружење. Након што су премештени, такође ћете их моћи пратити помоћу овог алата - чак и када се апликације налазе у више засебних облака.

Овим алатом предузеће преузима контролу над свим својим ВебСпхере апликацијама и уистину их може користити за побољшање своје укупне конкурентности.

3. МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер

Још један сјајан алат за надгледање ВебСпхере долази путем МанагеЕнгине: његов Апплицатион Манагер има могућност надгледања и управљања различитим серверима за хостинг апликација, укључујући ВебСпхере Апплицатионс Сервер.

Водич за ВебСпхере Апплицатион Сервер и Алати за управљањеОвај алат са више сервера поседује импресивне карактеристике као што су:

 • Администратори могу пратити корисничко искуство мерењем вредности Индекс перформанси апликације (Апдек), који мери перформансе апликације - укључују их и ВебСпхере. Повратне информације које се могу прикупити из процене перформанси базе података, токова рада и грешке кодова могу помоћи у побољшању задовољства купаца.
 • Администратори не требају да лебде око својих мрежа и сервера. Алат се може конфигурирати за слање упозорења у реалном времену што им омогућава да реагују на било какве промјене прије него што на њих утичу њихови крајњи корисници. У другим случајевима, скрипте се могу извршити након што се испуне одређени критеријуми (обично промене перформанси).
 • Детаљан надзор коришћења меморије и спречавање цурења, избегавање изузетака из меморије и стварање основних депонија - у основи, проактивно осигуравајући да ниједан програмски или хардверски уређај није узрок падова, застоја или застоја. Ово су узбудљиве функције које добијате са Управитељем апликација.
 • Администратори ће моћи да открију чворове и сервере - аутоматски - што ће уштедјети време и енергију у већим мрежним окружењима. Алтернативно, делови ових чворова и мрежа могу се „игнорисати“, док је фокус окренут другима ради детаљног праћења или тестирања.

Оно што је још занимљивије је да ово софтверско решење потиче од произвођача Зохо пакета корпоративних решења. Ако то није одлика квалитета, ми стварно не знамо шта је то.

Шта кажу рецензије о ВебСпхере послужитељима?

ВебСпхере Апплицатион Сервер долази са својим предностима и недостацима; погледајмо неколико:

Прос

 • ВебСпхере је једноставан за употребу, а његова административна конзола олакшава рад са чак и неким од најсложенијих конфигурација.
 • Такође је компатибилан са многим верзијама Јава, што значи да нећете бити присиљени да одаберете једну или ћете бринути да ће можда одбити неке од ваших апликација.
 • Већина његових функција омогућава администратору да постане проактиван у несметаном одржавању апликација и сервера. У ствари, планови и конфигурације омогућавају предвиђање пораста потреба за хардвером и софтвером за ресурсе прикупљањем и корелацијом трендова током времена.
 • Нема више ватрогаства - администратори постају проактивни учесници у одржавању својих сервера и апликација оптималним уз помоћ ВебСпхере чинећи их ефикасним деловима радне снаге.
 • Додавање и уклањање ресурса је врло лако - у ствари, највећи део посла се обавља када је ВебСпхере иницијално инсталиран. Од тада, откривање нових чворова, сервера и апликација долази са мало или нимало напора.

Цонс

 • Као и скоро сви ИБМ производи, ВебСпхере је прилично скуп; толико да неко не би био превише погрешан ако би помислио да је то заправо прецијењено још сложенијим лиценцним накнадама које слиједе - водеће рјешење или не. Такође, немају бесплатну пробну верзију - ко то не чини?
 • Постоје они који се могу жалити на поврат улагања (РОИ) који нису довољно високи, чак и ако би се обавезали на укључивање ВебСпхере у своју мрежу.
 • Иако је веома ефикасна апликација, долази и по скупоћи - њен режијски трошак могао би бити озбиљан у поређењу с другим сличним решењима која се налазе на тржишту. То троши ресурсе, посебно када је у питању ЦПУ и меморија.
 • Иако је инсталација ВебСпхере графичка и једноставна, конфигурација може бити помало застрашујућа, јер се углавном врши помоћу командних линија и подешавања с КСМЛ датотекама. Стручњаку ће готово увек бити на располагању да би се позабавили овим делом посла.
 • За овако велико корпоративно софтверско решење, количина подршке у заједници или чак присутност на мрежи у вези са ВебСпхере Апплицатион Серверсима је прилично мала. То је скоро као да многи људи о томе не знају изван света великог пословног света. Можда ИБМ треба да то притисне за обичне људе тамо. Треба постојати место на које људи могу доћи да разговарају о својим искуствима.

Ако набавите ВебСпхере Апплицатион Сервер?

Наша препорука би била: ако имате бројне, независне апликације засноване на Јави које треба да "разговарају" са другим страним системима и сматрате да је то пресудно за ваше пословне процесе, требало би да кренете за тим - ако то можете да приуштите.

Иначе, мала предузећа са мањим ИТ буџетом не морају да се муче са ВебСпхере Апплицатион Сервером, јер постоје друга јефтинија, мање обимна решења.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Adblock
detector