WhatsUp Gold Review (sa snimkama zaslona)

WhatsUp pregled zlatnog alata

Kada postavite mrežu, jedan od prvih softverskih paketa koji će vam trebati je alat za nadzor mreže. WhatsUp Gold iz Ipswicha je zvijezda u usponu u ovoj kategoriji, pa ćemo u ovom pregledu istražiti što stoji iza njegovog snažnog praćenja.

Što radi Ipswitch WhatsUp Gold?

Da biste nadzirali mrežu, a alat za upravljanje treba komunicirati sa svim uređajima povezanim na mrežu i održavati vezu s njima. To je osnovna funkcija WhatsUp Gold. Održava konstantno izvješće o stanju zdravlja čitavog hardvera koji je spojen na mrežu.

Automatizirano otkriće

Kad instalirate WhatsUp Gold softver, ne morate unositi sve pojedinosti o hardveru u konzolu. Funkcija automatskog otkrivanja sve vam to postavlja. Proces se temelji na postupcima sustava koji se zove Jednostavan protokol upravljanja mrežom.

SNMP je vrlo široko implementiran mrežni standard. Sva oprema koja se može povezati s mrežom već će imati ugrađene SNMP mogućnosti. To znači da ne morate posjetiti svaki uređaj na vašoj mreži da biste instalirali softver klijenta SNMP agent je već tamo.

Nakon što se popis sastavi, možete vidjeti svaki njegov uređaj IP adresa, svoj tip, svoj proizvođač, I je status. Procesor otkrivanja dodjeljuje ulogu svakom uređaju, što vam omogućava da na prvi pogled vidite koji su čvorovi krajnje točke, a koji mrežna oprema.

Mrežno mapiranje

Proces otkrivanja postavlja kartu vaše mreže. Možete vidjeti koji se uređaji povezuju na koji i zatim odrediti preciznije izvještavanje o statusu. Pogreška na jednom uređaju može uzrokovati da nadređeni uređaj također prijavi pogrešku. Kad razumijete ovisnosti između uređaja, možete kategorizirati upozorenja i filtrirati ponavljanja, tako da upozorenja dolaze samo s uređaja koji potiču.

WhatsUp Zlatna mrežna karta

Statusi su kodirani na mreži u boji da se pokaže koji su uređaji dobrog zdravlja, koji su upozoravali i koji su u pripravnosti.

Nadgledanje performansi mreže

WhatsUp Gold Network Monitor redovito se kontaktira s uređajima na mreži. Statusi inventara i mrežne karte gotovo su aktivni. Ne morate zapovijedati pretraživanjem sustava jer se statusi stalno ažuriraju putem SNMP postupaka. U suštini, redovno obnavlja postupak otkrivanja mreže.

WhatsUp Gold Network Monitor

Nadgledanje poslužitelja

Povratne informacije o stanju koje je prikupio WhatsUp Gold razlikuju se ovisno o komadu opreme koji se nadgleda. Poslužitelji pružaju detaljnije fizičke statuse, uključujući Kapacitet i upotreba CPU-a, memorije i skladištenja.

Upozorenja

SNMP sustav uključuje kanal za svako sredstvo uređaja da obavijesti središnji kontroler o stanju alarma, a ne da čeka da bude zatraženo za vrijeme redovnog pretraživanja sustava. Te se obavijesti nazivaju "zamke,”I WhatsUp Gold integrira ih u svoj sustav obavijesti o upozorenju.

WhatsUp Gold Alert Center

U postavkama monitora, možete odrediti način na koji sustav postupa s upozorenjima. Ove „akcijske politike“ upućuju monitor da obavijesti člana tima e ili SMS poruka.

Pravila vam to dopuštaju eskalirati ili zanemariti određene upozorenja ovisno o njihovom izvoru i vrsti upozorenja. Obavijesti o upozorenjima ne moraju se slati istoj osobi. Možete odrediti tko dobiva upozorenje prema vrsti uređaja koji je stvorio poruku o pogrešci. Ako su kupnje opreme bile uključene usluge podrške, možete slati obavijesti o pogreškama izravno timu za podršku proizvođača.

Kad se pojavi upozorenje, možete automatski pokrenuti radnje poput evidentiranja, ponovnog pokretanja ili pokretanja skripte.

Nadzor bežične mreže

Nadzor performansi WhatsUp Gold proširio se i na wifi mreže. Proces otkrivanja mreže mapira opremu vaše bežične mreže i prati krajnje točke povezane na svaku. Ako imate hibridnu ožičenu i bežičnu mrežu, svi se čvorovi oba sustava pojavljuju na objedinjenoj mrežnoj mapi.

WhatsUp Gold Wireless Monitor

Oblak & Praćenje skladištenja

Mrežna pohrana u vašim prostorijama smatra se serverom i tako se preslikava i nadgleda zajedno sa svim ostalim vašim mrežnim poslužiteljima. Ovih dana zapošljavaju mnoge tvrtke usluge u oblaku za pohranu, kao sigurnosna kopija i dodatni kapacitet izvan web mjesta, i za dobivanje aplikacija utemeljenih u oblaku za osoblje. Standardni paket WhatsUp Gold uključuje nadzor oblaka i pohrane.

plavetnilo i AWS izvanmrežni poslužitelji prikazani su na vašoj mrežnoj mapi. Na povećanju karte možete pogledati veze u oblačne usluge. Možete vidjeti kako se usluge izvan web mjesta integriraju u vašu mrežu i usredotočiti se na performanse svakog poslužitelja, provjeravajući propusnost koju vaše poslovanje generira na svakom, što je vrlo korisne informacije ako koristite doziranu uslugu.

WhatsUp nadzor zlata u oblaku

Sve metrike praćenja koje WhatsUp Gold pruža za mreže primjenjuju se na usluge u oblaku, pa možete postavite upozorenja o kašnjenju veze ili količini prometa poboljšati vidljivost. Također možete vidjeti stanke svakog izvanmrežnog poslužitelja.

Distribuirano nadgledanje

Ako vaše poduzeće ima nekoliko web lokacija, možete integrirati njihove mreže u jedan WAN i sve pratiti sa središnje lokacije pomoću WhatsUp Gold. Centralizirano upravljanje mrežom zahtijeva distribuirano nadgledanje, što je uključeno u standardni WhatsUp Gold paket.

Morat ćete kupiti zasebnu licencu za svaku web lokaciju; međutim, ne morate pokrenuti zasebne instance monitora. Ako imate mrežno osoblje na udaljenim mjestima, možete tamo postaviti monitor performansi i prenijeti podatke o izvedbi u svoj središnji ured za upravljanje središnjom mrežom.

Središnja karta mreže objedinjuje mreže na svakoj lokaciji i predstavlja ih kao jednu mrežu.

Prilagodljiva nadzorna ploča i izvještavanje

WhatsUp Gold isporučuje se sa standardnom nadzornom pločom i unaprijed napisanim izvještajima. Izgled i dizajn ovih zaslona i izvještaja dobro su isplanirani, ali ne morate ih se držati.

Izradite vlastiti izgled prilagođenih izvješća predstaviti informacije od posebnog interesa za različite dionike. Čak možete učiniti konzolu izvješća dostupnom i raznim ljudima u vašoj organizaciji ograničavajući raspoloživa izvješća prema ulozi tog korisnika.

WhatsUp Gold prilagodljiva nadzorna ploča

slično, WhatsUp Gold omogućuje vam stvaranje različitih izgleda na nadzornoj ploči. Pomoću ove konzole utemeljene na widgetu možete generirati različite prikaze mreže i dodijeliti različita upozorenja svakom korisniku ili korisničkoj grupi. Ova fleksibilnost čak znači da možete odobriti ograničen pristup specijaliziranoj nadzornoj ploči kupcima, pružateljima usluga i drugim vanjskim stranama. Prilagođena upozorenja omogućuju vam slanje mrežnih poruka i zakazivanje najave članovima tima.

WhatsUp Gold paketi

Sve gore navedene značajke dostupne su u paketu najniže razine WhatsUp Gold. Standardni paket dostupan je u tri izdanja: Dobro, Bolje, i Najbolje. Dobivate više značajki ako preuzmete paket više cijene.

Dobro Paket uključuje gore opisane značajke. Možete kupiti niz dodataka koji su uz ove alate. Bolje paketni paketi Analiza mrežnog prometa dodatak. Najbolje paket uključuje Analiza mrežnog prometa i Konfiguracijski menadžment dodataka. Ipswitch nudi i Total Plus paket koji sadrži gotovo sve dostupne dodatke. Ovi su:

 •         Analiza mrežnog prometa
 •         Konfiguracijski menadžment
 •         Nadgledanje aplikacija i weba
 •         Monitoring virtualizacije
 •         VoIP praćenje prometa
 •         Glasovi za skalabilnost

Još jedan dodatak koji se plaća kao dodatna usluga bez obzira na paket koji kupite je Upravitelj odustajanja.

Više o tim dodacima možete pročitati u nastavku.

Analiza mrežnog prometa

Problemi s mrežom često uzrokuju uređaji, ali samo provjera stanja uređaja ne daje cijelu sliku zdravlja vaše mreže. Tok prometa vrlo je važan za pružanje mrežnih usluga. Dodatak WhatsUp Gold za analizu mrežnog prometa učinkovito prati te čimbenike.

WhatsUp Analiza prometa zlata

Različiti proizvođači uključuju sustave za razmjenu poruka sa mrežnom opremom. To ugrađeni jezici obavijesti dati puno informacija o prometnim tokovima na vašoj mreži. Međutim, treba ih uhvatiti i protumačiti prije nego što postanu korisni.

Analizator mrežnog prometa fokusira se na ove obavijesti i može obraditi poruke napisane u NetFlow sustav Cisco Systems, Juniper Networks J-Flow, i isto tako sFlow, NSEL i IPFIX sustavi. Omogućuje vam primjenu kvalitete usluge utemeljene na klasi označavanjem i prioritetnim prometom.

Informacije o protoku podataka mogu izolirati teške događaje u prometu poput preuzimanja i zakažite ih za sate male potražnje. Korištenjem takvih metoda možete izbjeći širenje mreže i umjesto toga poravnati potražnju.

Analizator pohranjuje podatke o prometu radi ispitivanja u njemu modul planiranja. Možete predvidjeti potencijalne gužve u prometu uzrokovane novim aplikacijama na temelju standardnih prometnih tokova iz trenutne potražnje vaše infrastrukture.

Vidi također: NetFlow vs sFlow

Konfiguracijski menadžment

Dodatak Configuration Manager pohranjuje konfiguracije svih vaših mrežnih uređaja. Jednom kada je ta osnovna linija stvorena, možete ga postaviti za nadgledanje neovlaštenih promjena postavki bilo kojeg uređaja.

WhatsUp Gold Configuration Manager

Te neovlaštene promjene može provesti administrator sustava. U ovom slučaju govorimo slučajne promjene ili pogreške nastale tijekom postupka ažuriranja konfiguracije. Zahvaljujući spremišnoj kopiji, izvorne postavke mogu se vratiti jednim pritiskom na gumb.

Upravitelj konfiguracija integrira SNMP upozorenja da vas obavijesti kada netko promijeni postavke mrežnog uređaja. Zabilježene su sve radnje povezane s konfiguracijom uređaja, dajući vam vremensku traku promjena.

Nadgledanje aplikacija i weba

Dodavanje nadgledanja aplikacija na WhatsUp Gold daje veće detalje o naporima na praćenju prometa. Ovaj modul identificira koji programi i protokoli generiraju najviše prometa na vašoj mreži.

Dodavanje nadgledanja aplikacija na WhatsUp Gold daje veće detalje o naporima na praćenju prometa. Ovaj modul identificira koji programi i protokoli generiraju najviše prometa na vašoj mreži.

WhatsUp Gold Application Monitor

Tipične aplikacije obuhvaćene ovim modulom uključuju apaš web poslužitelj, SQL Server, IIS, Aktivni direktorij, razmjena, i Sharepoint. Ako instalirate monitor aplikacija, možete pročistiti upozorenja generirana WhatsUp Gold. Kao i dobivanje prometnih upozorenja po količini, možete postaviti okidače koji se odnose na aplikaciju koji obavještavaju članove tima o događajima izvan granica. Možete postaviti prilagođena upozorenja koji prate rad svih aplikacija razvijenih u tvrtki.

Monitoring virtualizacije

Ako implementirate Hiper-V ili VMWare virtualizaciju, trebali biste razmotriti Monitor virtualizacije koji vaše virtualno okruženje pažljivo promatra od standardnog mrežnog nadzora koji može isporučiti WhatsUp Gold. karta vaše virtualizacije prikazuje domaćine, goste, odnose domaćina / gosta, grozdove i statuse uživo.

WhatsUp Monitor za virtualizaciju zlata

Podaci poslužitelja koji vam daje Monitor za virtualizaciju omogućuju vam da vidite metrike upotrebe za CPU, memoriju i pohranu. Možeš nadziranje opterećenja na sučeljima i pogledajte koji put prema poslužitelju / gostu generira najviše prometa. Monitor integrira upozorenja o performansama i možete bolje planirati raspodjelu računala na poslužitelju nakon što vidite opterećenje svakog domaćina.

VoIP praćenje prometa

WhatsUp Gold VoIP monitor prometa generira izvješća o kvaliteti poziva. Nadzorna ploča VoIP monitora pokazuje štetne probleme kao što su podrhtavanje, gubitak paketa i latencija. Ako bilo koji od ovih izađe iz kontrole, vrijeme je da poduzmete i prilagodite postavke na svojim VoIP uređajima.

Monitor integrira SNMP poruke i Cisco IP SLA standarde za prikupljanje izvornih podataka za sučelje. Možete generirati grafikone čimbenika performansi, poput Srednja ocjena mišljenja i the Faktor obezvređenja za planiranje kapaciteta.

Monitor performansi proširuje doseg preko interneta i može pratiti izvedbu s web-mjesta na WAN-ove.

Glasovi za skalabilnost

Ispitivači skalabilnosti dodaju dodatne mrežne agente podataka koji proširuju mogućnosti nadgledanja WhatsUp Gold sustava.

Neke operacije ne mogu nadgledati ispitivači skalabilnosti i moraju se prepustiti standardnim izvještajnim agentima ugrađenim u WhatsUp Gold paket. Vjerojatno biste se mogli izvući bez kupnje dodatnih korisnika, pa bi bilo najbolje kupiti glavni WhatsUp Gold paket i pričekati da li vam trebaju dodatni agenti prije nego što uložite u ispitivače za skalabilnost..

Upravljanje pogreškama

Modul upravljanja preklapanjem nudi i jedno i drugo automatske i ručne akcije prelaska. Ovaj sustav preusmjerava nadgledanje prometa na alternativne poslužitelje ako se pojave problemi sa poslužiteljem koji domaćin WhatsUp Gold. Uvjeti prijelaza mogu se postaviti kao pravila stvoriti automatsko zaustavljanje. ručni propust daje vam mogućnost privremenog postavljanja preusmjeravanja, kao npr. tijekom održavanja osnovne opreme

Koliko košta WhatsUp Gold?

WhatsUp Gold možete dobiti na godišnja pretplata, ili se odlučite kupiti trajna licenca. Naziva se glavno izdanje sustava Premija i dostupna je u tri okusa: Dobro, Bolje, i Najbolje.

Dobro Paket nudi sve osnovne module, kao što je gore objašnjeno. To košta 990 dolara godišnje i pokriva 50 uređaja.

Bolje omot za pakiranje 100 uređaja i uključuje dodatak Analiza mrežnog prometa. Godišnje košta 1.990 dolara.

Najbolje pack također monitori 100 uređaja i uključuje dodatke za analizu mrežnog prometa i upravljanje konfiguracijom. Godišnje košta 2990 dolara.

Da biste stalno dobili bilo koji od ovih paketa, morate se obratiti prodajnom timu Ipswitch-a. Minimalna cijena za dobar paket dolazi 2.656,50 dolara za stalnu licencu.

Total Plus paket nije dostupan kod pretplate. To uključuje sve WhatsUp Gold dodatke, osim Upravitelja pogrešaka. Licenca za ovaj paket počinje od 7 950 dolara.

Koji su zahtjevi sustava?

WhatsUp Gold radi na:

 • Windows Server 2008 R2
 • Windows Server 2012
 • Windows Server 2012 R2
 • Windows Server 2016

Demo verzija radi na:

 • Windows 7 Pro
 • Windows 8.1 Pro
 • Windows 10 Pro

Za najmanji broj praćenja od 100 uređaja, vaš poslužitelj trebao bi imati:

 • 8 GB RAM-a
 • 25 GB prostora na tvrdom disku

Za implementaciju 2.500 uređaja trebate:

 • 16 GB RAM-a
 • 415 GB rezervnog na vašem disku

Da biste nadzirali 20.000 uređaja koji vaš poslužitelj treba:

 • 64 GB RAM-a
 • 2.715 GB proširilo se na aplikacijskim, bazama podataka i poslužiteljima dnevnika

Trebate trčati SQL poslužitelj 2014 za manje mrežne implementacije WhatsUp Gold-a i trebat će vam SQL Server 2008 R2, 2012 ili 2014 za veću mrežu.

WhatsUp Procjena zlata

Oni među nama koji su tijekom godina pratili evoluciju WhatsUp Gold-a primijetili su kako sustav sada počinje izazivati ​​lidere u industriji.. Ipswitch je mnogo uložio u prezentacije i back-end funkcije, stvarajući vrlo atraktivnu nadzornu ploču s velikim brojem widgeta koje možete odabrati.

Prilagodljivost nadzorne ploče i mogućnost dodijeljenja različitih pogleda na aplikaciji različitim korisničkim skupinama to znače ovaj uslužni program za nadzor mreže bit će od velikog interesa za velike korporacije s mrežama kojima je potreban tim koji će im upravljati. WhatsUp Gold sada može udovoljiti svim veličinama poduzeća.

Ipswitch nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje zlata WhatsUp, tako da možete procijeniti alat za sebe bez rizika.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 67

Adblock
detector