A legjobb 2019-es adatmentő szoftver

Mindent elkészítettünk már korábban: rákattint a törlés gombra, de nem az a célja, hogy örökre megszabaduljon attól a fotóalbumtól vagy dokumentumtól! Dühösen keres a nyomtatóban a Lomtárban, de sajnos a véletlenül kitiltott fájl örökre eltűnt a merevlemezről ... vagy?

Az adat-helyreállítási szoftver segítségével visszavonhatja a múlt hibáit, sőt ki is tárhatja a tárolóeszközök rég elfeledett részeit, amelyekről valószínűleg nem tudta, hogy létezik..

De mi is pontosan az adat-helyreállítási szoftver, és hogyan működik az egész folyamat? Hogyan hozhat vissza fájlokat a halálból, miután állítólag elfelejtették őket? És talán a legfontosabb: fizet valamit?

Olvassa el a Comparitech útmutatójában mindent, amit tudnia kell a fájl helyreállítási szoftver működéséről, valamint néhány ajánlást, amelyek szerint a vállalatok véleménye szerint a legjobb ingyenes szoftver opciókat kínálják a polcokon 2019-ben.

Hogyan működik a fájltárolás?

Az adatgyűjtő szoftver működésének nyúl lyukán keresztül induló útunk megmutatja, hogyan kezdődik egy fájl valóban a tárolóeszközön. Számos különféle típusú adathordozó van használatban az egész világon, és a leggyakoribb helyek között, amelyekben az emberek fájlokat tárolnak:

 • Merevlemezek (asztali számítógépek, laptopok, külső merevlemezek)
 • Félvezető meghajtók (asztali, laptopok, külső SSD-k)
 • Flash meghajtók (USB miniatűrök, táblagép / okostelefon memória)
  CD / DVD (lemez alapú memória)
 • SD-kártyák (okostelefon bővítőhely, kamera memória)

Noha továbbra is előfordulhat, hogy az alkalmi luditeket ott találja, akik úgy döntöttek, hogy ismét „lemezzé” teszik a lemezeket, a béren kívüli esetek kivételével a fogyasztói térben ma tárolt adatok többsége a hat memóriatípus egyikén fog élni..

Lehetne még tovább bontani a dolgokat, és belemerülhetünk az apróságok aprólékos részleteibe, hogy az egyes tárolóeszközöknek megvan-e saját fájlrendszer-alstruktúrájuk (NTFS, FAT32 stb.), De ezt a hosszú magyarázatot egy másik napra hagyjuk.

Az adatok helyreállításának törlése után csak annyit kell tudnia, hogy amikor fájlt tölt le, kattintson egy linkre, vagy akár csak kapcsolja be a számítógépet alvásból - az adatok másodpercenként több ezer alkalommal íródnak és kerülnek átírásra a tárolt adathordozóra kódolt bináris formában.

Függetlenül attól, hogy egy vicces macskavideóról vagy egy fontos PowerPoint-prezentációról szól, bármilyen típusú média, amelyet digitális eszközön tároltak, az 1s és 0s sorozatra fordul. Gondolj a merevlemezén lévő lemezre, mint egy vinil lemezre: amikor a viasz be van állítva, képes reprodukálni a kedvenc dalait; de ahhoz, hogy az eredeti felvétel csúcsait és völgyeit olyasmire fordítsák, amire a rádióerősítő hallható hangként képes, hanglejátszóra van szüksége.

A merevlemez vagy a CD-DVD meghajtó nagyjából ugyanúgy működik, és adatokat ír egy lemezen, amelynek milliárd csúcsa és völgye a felületre van vésve. A minták írása a lemezre az adathordozótól függően változik - például a klasszikus merevlemezek a mágnesességre támaszkodnak -, de a számítógép minden völgyhez ismeri a nulla hozzárendelését, és minden csúcsot megkap egy.

mágneses képalkotó HDD

A merevlemezen levő tű (vagy a CD-DVD olvasó lézere) másodpercenként több ezer olvassa az 1-es és a 0-t (más néven „biteket”), és megjeleníti nekünk ezt a digitális információt más alkatrészek, például a CPU, RAM és GPU.

Természetesen ennek a folyamatnak a valódi technikai magyarázata sokkal bonyolultabb, mint bármi, ami beleférne egy szokásos cikkbe, és ez még csak nem is számolja azt, amit tapasztalunk, amikor a flash alapú memória chipek birodalmába lépünk. Mindezt szem előtt tartva, az alapötlet továbbra is ugyanaz a legalapvetőbb (nerd-pun nem célja).

Tehát most, hogy tudja, hogy az adatok hogyan jutnak el a meghajtóra, hol ér véget az, ha úgy dönt, hogy ideje kivenni a kukát?

Hogyan történik a fájl törlése?

Nos ... bonyolult.

Először azt kell megemlítenünk, hogy ha még nem tette meg, akkor folytassa a „Hogyan tudjuk biztonságosan törölni a merevlemezt, az SSD-t vagy a mobiltelefonot című cikkünkkel”, amely részletes leírást ad arról, hogy egy eszköz hogyan lehet megszabadulni a nem kívánt adatoktól és ahova valóban megy, miután elmondtad a búcsúkat.

A rövidített változat körülbelül ilyen: bár nem tud elég sokat szerezni a nagymama RE: re: RE e-mail lánc-mellékleteiről, amelyek a nyuszi füledet viselő kutya képével járnak (a hónap harmadik), végül mindenki egy pontot elér ahol elfogy a fő tárolómeghajtón lévő szabad hely, és kis könnyű takarítás céljából ki kell válogatniuk a Letöltések mappát..

De hogyan működik a fájl törlése a meghajtóról, és miután a törlés megtörtént, a fájl minden nyoma valóban jó maradt? Ha valami törlés ilyen egyszerű, miért létezik az adat helyreállítási szoftver??

Példaként a Windows 10-et fogjuk használni annak magyarázatára, hogy az operációs rendszer hogyan kezelheti a „törlés” parancsot, amikor végre elérkezik az ideje letenni a fejszét a „Nagymama e-maileivel teli„ Kutyák, amelyek különböző állati füleket viselnek ”mappába..

Lágy törlés

Az első az, amit úgynevezett „puha” törlésnek nevezünk, amely bizonyos értelemben kevésbé a törlés és inkább az újraelosztás. Ahelyett, hogy ténylegesen felülírnánk egy szektor adatait oly módon, hogy elméletileg az új adatokat el lehessen tárolni a helyén, a puha törlés egyszerűen áthelyezi a fájlokat a merevlemez eredeti mappájából a Windows Lomtárba, amely még mindig a merevlemezen él.

Ez azt jelenti, hogy a „törölt” fájlok örökké megmaradhatnak a Lomtárban, és ugyanolyan helyet foglalhatnak el, mint korábban. Ez azt is jelenti, hogy bárki, aki hozzáfér a fiókjához az adott számítógépen, láthatja, hogy mit próbált törölni, hacsak nem ürítette ki azt..

Végleges törlés

Miután kiürítette a Lomtárat (vagy a Shift + Egyetlen fájl törlése a billentyűzettel), a Windows-ban végrehajtott második törlési típus az úgynevezett „végleges törlés”, amelyet felismerhet az ilyen figyelmeztető kérésekből, mint például a az egyik lent látható:

végleges törlés

Itt kezdődnek a dolgok kissé nevetségesnek.

Lásd: ha egy fájlt „véglegesen” törölnek, akkor a szektor bináris bitjeit, ahol a fájlt tárolták, nem annyira felülírják, mint hogy törlik őket a közmondásos telefonkönyvből. A meghajtó azt mondja a Windows-nak, hogy az a szektor, amely korábban „1” volt, most „0”. Ez nem azt jelenti, hogy a korábban ott lévõ adatokat még felülírtuk, csak hogy lehet, hogy az operációs rendszernek helyet kell tennie az új fájlok számára.

Az adatok már nem láthatók azért, mert egy fájl „törlésével” a Windows segítségével csak a nyomtatványokat távolítja el a „Master File Table” néven, amely egyfajta útmutató, amely úgy működik, mint egy receptkönyv, hogy elmondja az eszközének, ahol megtalálja az összes fájl darabot és utasításokat arról, hogy miként illeszkednek egymáshoz.

Az NTFS-formátumú meghajtók esetében a fájl összes bitjét és bájtját nem tökéletes egységekben tárolják, hanem inkább egy megrázkódtatott rendetlenségben, amely szétszóródik a meghajtó különféle részeiben. Amikor „véglegesen” törli a fájlt a Lomtárból, valójában csak azt a referenciapontot törli, amelyet a Mester Fájl Táblázat használ, hogy ezeket az adatokat egy koherens egészgé egyesítse. Az MFT ezután szabadon regisztrálja a korábban elfoglalt helyet, lehetővé téve az eszköz számára, hogy szükség esetén felülírja ezt a szekciót.

Ha még mindig eltévedsz, könnyebb így gondolkodni: tegyük fel, hogy az aprítóval átküld egy értékes információval ellátott dokumentumot. Ezután elveszi azt az aprított dokumentumot, és második gondolkodás nélkül dobja a kukába, mert bár az egyes szalagokon érzékeny számok vannak rajtuk, anélkül, hogy az eredeti dokumentum kontextusára való utalás az egyes szalagok egyikére sem lenne értelme, saját jog?

Mint kiderült, nem annyira. Annak ellenére, hogy túlságosan munkaigényes lenne, ha valaki átmenne a szemetetben, és megpróbálná a dokumentum minden csíkját kézzel összeragasztani, az adat-helyreállítási szoftvercsomagok pontosan erre készültek, amikor átvágják a „törölt” digitális fájlok.

Tehát ha a puha törlés nem szabadít fel helyet, és az állandó törlés nem valójában megszabadul az adatoktól, amelyekről megpróbál megszabadulni, akkor milyen egyéb lehetőségek vannak?

formázása

A fájlok utoljára törölhetők a meghajtóról, ha a meghajtót formázják, ami kétféle módon történhet: gyors formázás és teljes formátum.

A két meghajtótisztító parancs közötti különbségeket már korábban tárgyaltuk egy előző cikkben, de itt fontos az, hogy ezek miként hagyhatják még a régi adatok nyomait a meghajtón, még akkor is, ha az összes szektor állítólag nullára lett írva.

A teljes formátum a legegyszerűbb és leginkább elérhető mód az átlagos felhasználó számára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a merevlemezen lévő adatok hamarosan elmentek-e. De ha egy adat helyreállítási művelet elvégezhető ezen a merevlemezen ésszerű időn belül, akkor is fennáll annak a esélye, hogy az előző összeállításból származó fájltöredékek elég frissek lennének, hogy a Humpty Dumpty újra összeálljon..

Hogyan működik az adat helyreállítási szoftver

Most, hogy megbeszéltük az adatok „törlésének” mindazon különféle módjait, pontosan hogyan helyreállítja az adathelyreállító szoftver a sírból eltemetett fájlokat??

A teljes technikai zsargon túllépésével a legtöbb laikus adatmentő szoftver visszaállítja az elveszett, törölt és néha sérült adatokat azáltal, hogy a meghajtón mélyen átvizsgálja azokat a fájlokat, amelyeket a meghajtó fő rendszerindító rekordjában nemrégiben töröltnek jelöltek meg.

A rendszerindítási rekord az, ahol a meghajtó eldönti, hogy mely szektorok jelennek meg "0", és melyek jelennek meg "1" -ként. A szoftver gondosan szétválogatja az összes olyan eredményt, amelyhez 0 csatolva van, majd merülni fog azon fájlok maradékának vadászatára, amelyek ugyanazt a jelölőt tartalmazzák.

adat-helyreállítási törlés

Számos feltaláló módszer létezik, amelyekkel az adat-helyreállítási szoftver felhasználhatja a mély vizsgálat során talált maradék összeillesztését. Ezek a címek és a metacímkék közötti kereséstől a hasonlóan címkézett adatcsomók kereséséig terjedhetnek, a meghajtón már található fájl új verzióinak használatáig, és ezek darabjainak visszahelyezésével a törölt fájlba, hogy ismét egészsé váljanak..

Nem számít, hogy a technikákat hogyan kaphatja meg a frankensteinianus, remélhetőleg a másik oldalon megjelenő eredmény a törölt fájl teljes képe, amely helyreállítható a megsemmisített roncsokból, amelyek régen a Lomtár voltak..

Nem szokás, hogy az adat helyreállítási szoftver megőrizheti a törölt adatok pontos fájlneveit, vagy akár a fájl módosításakor az eredeti dátumot. De ami hiányzik a metaadat-helyreállításból, általában több, mint pótolni tudja, amikor állítólag halott és eltűnt a teljes fájl újra felhasználásra kész..

Jellemzők, amelyeket meg kell keresni az adat-helyreállítási szoftverekben

Annak eldöntésekor, hogy melyik adat-helyreállítási szoftver lesz a legmegfelelőbb az Ön igényeihez, számos különböző tényezőt kell figyelembe venni, mielőtt a végső döntést meghozza..

 • Operációs rendszer kompatibilitás: Míg néhánynak nyilvánvalónak tűnik, az első szempont, amelyet meg kell keresni, az, hogy a használt adat-helyreállítási szoftver valóban támogatja-e azt az operációs rendszert, amelyről megpróbálta helyreállítani a fájlokat. Számos helyreállítási programcsomag rendelkezik PC verziókkal, néhány Mac kompatibilitással, és csak néhány olyan, amely olyan lehetőségek fedezésére szolgál, mint például a Linux.
 • Felhasználói felület: Az adat helyreállítása rendkívül kényes folyamat, és egy helytelen lépés jelentheti azt a különbséget, hogy egy fájlt visszaküldnek a szélről, és hogy örökre elveszítik a fekete lyukba. Ezért elengedhetetlen, hogy az Ön által preferált szoftver felhasználói felülete tiszta, könnyen olvasható és rengeteg kettős ellenőrzéssel rendelkezzen, amelyek megakadályozhatják, hogy több kezdő felhasználó végleges kárt szenvedjen, amikor legközelebb megpróbálnak valamit törölni..
 • Fájl típusok: Ha ismeri azt a fájlt, amelyet törlés után próbál megkeresni, győződjön meg arról, hogy az összes adat-helyreállítási szoftver először képes a fájltípus beolvasására / visszaállítására. Nem minden adat-helyreállítási szoftvert tesz egyenlővé, és bár sokuk képesek olyan alapvető fájlok, mint például a szöveg és a képek helyreállítására, mások elérhetik az elveszett e-maileket vagy akár a teljes videókat is, mindaddig, amíg nem vesztek el túl régen..
 • Támogatott fájlrendszerek: Röviden beszéltünk arról, hogy a merevlemezek hogyan tárolhatják a rájuk tárolt fájlokat, akár NTFS, FAT32, akár a tíz másik változat bármelyikén keresztül. A fájltípusokhoz hasonlóan ellenőriznie kell az adat-helyreállítási opció szolgáltatáslistáját, és ellenőriznie kell, hogy az megegyezik-e a beolvasni kívánt meghajtóval..
 • Fájl előnézete: Ez egy olyan szolgáltatás, amely csak néhány adat-helyreállítási szoftvercsomag számára jellemző (a Stellar Phoenix ezt csinálja a legjobban), de nagyon hasznos eszköz lehet, amely lehetővé teszi, hogy a visszatérés előtt megtekintse a fájlt, amelyet megpróbál helyreállítani. Ez azt jelenti, hogy ha egy adott fényképet próbál megkeresni, de az összes többi azonosító információ elveszett (fájlnév, metacímke stb.), Akkor egyszerűen csak átcsúsztathatja a megtekintett képeket, amíg föl nem ér a keresetthez..
 • File Shredder: Ez nem egy kemény követelmény a könyvemben, de ez mégis egy szép bónusz kiegészítő, amelyet megragadhat, ha megszerezheti. Az adat-helyreállítási szoftverhez mellékelt fájlrészletek gyakran a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb fájlok törlésére szolgálnak, garantálva, hogy senki sem fogja megtalálni a biztonságos törlési folyamat befejezése után..

Véletlenül töröltem egy fontos fájlt, mi lesz a következő?

Ha egy fájlt véletlenül töröl, akkor a lehető legkisebb mértékű sérüléssel történő visszaszerzés az, ha a számítógépét bármi másra használja, kivéve az alábbi listán szereplő adatmentő szoftver letöltését..

Ennek oka az, hogy bár a törölt adatok bitjei továbbra is lebegnek a meghajtó körül, minél többet használja a meghajtót, annál nagyobb a kockázata, hogy az eredeti szektor felülíródik egy újabb bináris átadással, megnehezítve a kitalálást. milyennek kellett volna kinéznie.

Ha visszatérünk az aprított papír magyarázatához, akkor az lenne, mintha a számítógépe ezer új papírcsíkot dobott volna el az új információkkal az eredeti aprított dokumentum tetején, ugyanakkor ugyanabban a kukába..

Míg technikailag az eredeti csíkok még mindig rejtőznek a tálcában, és elméletileg újra össze lehet őket helyezni, minél hosszabb ideig hagyja, hogy a készülék új csíkokat adjon a halomhoz, annál nehezebb lesz a szoftver számára, hogy minden csíkot megtaláljon. vissza kell állítania azt, ami elveszett.

Ennek elkerülése érdekében javasoljuk a meghajtó teljes lekapcsolását, miközben letöltötte és telepítette az adat-helyreállítási szoftvert. Úgy tűnik, hogy ellentmondásos, de ez megakadályozza, hogy számítógépe véletlenül átírja az adatokat bármely veszélyeztetett ágazatra, és a lehető legnagyobb esélyt nyújt a sikerre, miután megkezdődött az adathelyreállítási folyamat..

A legjobb adat-helyreállítási szoftver 2019-re

Adatmentés 5

adatmentés 5

Lehet, hogy az Data Rescue 5 nem rendelkezik a legszebb felhasználói felülettel vagy a leginkább intuitív konfigurációs lehetőségekkel, de ami esztétikai szempontból hiányzik, inkább a nyers, ellenőrizetlen eredményekből adódik..

Az Data Rescue 5 futtatott néhány legintenzívebb mély helyreállítási szkennelést, amelyet ebben az évben teszteltünk, és eltekintve attól, hogy minden fájlt 100% -ban pontozott, amit találtunk, a DR5 kihúzott még néhány ősi fájlt is, amelyekről azt gondoltuk, hogy már régen halottak és eltemetett.

Ehhez adjunk hozzá egy hatalmas számú támogatott fájltípust és nevetségesen finom keresési mechanizmust, amelyek időt és pénzt takaríthatnak meg a beolvasott meghajtó kopásával együtt, és nyerő kombinációt kap az adat helyreállításában, amelyet hosszú ideig nehéz lesz feltölteni. eljövetel.

EASEUS

az easus adat helyreállítása

Az EaseUS mély szkennelési képességeivel is lenyűgözött minket, és tiszteletteljes számú eredményt hozott, amelyek alig maradtak el a 100% -os jelöléstől néhány sérült fájlnézegetés miatt. A kicsi csuklástól eltekintve, az EaseUS szilárd felhasználói élményt, 30 napos próbaverziót és az üzleti életben a legtöbb ügyfélszolgálati lehetőséget kínált..

Az EaseUS emellett az egyik olcsóbb lehetőség is, csupán 69,95 dollárért egy életre szóló Pro licencért, ahol más szoftverek kétszer annyit fizethetnek, és csak az eredmények kevesebb, mint a felének térhetnek el, amelyeket az EaseUS-val időben elértünk..

Remo Helyreállítás

eltávolítja az adatok helyreállítása

Az eltávolító helyrehozása néhány rossz emléket hozhat vissza a Windows 8.1 felhasználók számára, amikor az első felületére pillant, de a motorháztető alatt található egy hatékony, felhasználóbarát adat-helyreállítási alkalmazás, amely a munka nagy részét egyetlen szkenneléssel hajtja végre..

Meglepően lenyűgöző számú funkcióval, szkennelési opcióval és villámgyors visszatéréssel számos oka van annak, hogy tetszik az, amire az Remo Recover srácai képesek. Az egyetlen hátrány, amire itt gondolhatunk (az indító Metro lapok mellett), az Remo egy kis RAM-os hibája volt, amíg a szkennelés folyamatban volt, de e két elismerten kisebb jelentőségű panasztól eltekintve az Remo Recover nagyszerű választás a Windows és a Mac felhasználók számára egyaránt..

Csillagú Windows helyreállítás

válassza ki a beolvasni kívánt helyet

A Stellar Windows Recovery megkönnyíti a felhasználók számára az első szkennelés elindítását és futtatását percek alatt, és minden olyan kezdő felhasználó számára elsődleges választásnak kell lennie, aki esetleg újabb az adatmentés világában..

A Stellar Windows Recovery magasabb helyet kapott volna, ha a mutatók kizárólag a felhasználóbarátságra épülnének, de a tesztelés során kapott vegyes eredményeket, amelyek valószínűleg nem teszik a legjobb választást a mélyebb törlési taktikák okozta komolyabb helyreállítási feladatokhoz..

Lemezfúró

lemezfúró ablakok helyreállítása

Végül eljutunk a Disk Drill-hez, amely annak ellenére, hogy a legtöbb vizsgálatban gyors vizsgálatot végzett, úgy tűnt, hogy más nyilvánvalóbb területeken küzd, mint például a felhasználói felület, a konfigurációs lehetőségek és az ügyfélszolgálat..

A panaszoktól eltekintve, a Disk Drill továbbra is remek program arra, hogy fontolja meg, ha nincs-e ideje és szeretne valamit, amely csak néhány kattintással működik. A folyamat nagy részét csak annak lényeges részeire korszerűsítették. Ez tökéletes választás mindazok számára, akik nem akarnak rengeteg időt eltölteni az új szkennelési típusok beállításának rendetlenségében, és elveszített fényképeiket vagy fájljaikat a lehető leggyorsabban (és gondtalanul) visszaszerzik..

Ha az adatok hamarosan meghalnak

a merevlemez megsérült

Annak ellenére, hogy az adat-helyreállítási szoftver kiváló lehetőség azok számára, akik nemrégiben törölték a mappákat, vagy formázták a meghajtó egy részét, emlékeztetni kell arra, hogy számos más adatvesztési forgatókönyv létezik, amelyet semmilyen szoftver nem képes megjavítani. , nem számít, mennyire jó.

Ide tartoznak a meghajtó logikai hibái (fájlrendszerek / firmware a Fritz-en), fizikai hibák (mechanikai alkatrészek hibás működése, a meghajtó tényleges károsodása), vagy olyan fájlok helyreállítása, amelyeket már régóta töröltek, és amelyek lényegében nem menthetők el múltban. egy bizonyos pont.

Ha az adatok meghajtójáról próbál helyrehozni olyan adatokat, amelyek bármilyen kattintást, dörmögést, zúgást vagy csiripelést okoznak, azonnal hagyja abba az adat-helyreállítási szkennelések futtatását, és ugorjon a Google Térképbe, hogy ellenőrizze, van-e adatgyűjtő vállalkozás az Ön olyan terület, amely személyesen átnézheti a helyzetet.

Ne feledje, idő előtt, bár a helyi adat-helyreállítási szakember látogatása néhány száz dollártól akár több ezerig is kerülhet, a meghajtó sérülésének súlyosságától és a javításhoz szükséges alkatrészeket / munkától függően.

professzionális adat helyreállítás

Csak személyes adat-helyreállítási szolgáltatást használjon, ha biztosan tudja, hogy az alábbi szoftver révén elvesztett adatokat nem lehet visszaszerezni, és hajlandó egy jó darab készpénzt lecserélni, csak a látványosság esélye miatt. újra él.

Ha az adat helyreállítása sikertelen

Említjük, hogy csak a véletlen esélye, hogy visszaszerezze a keresett adatokat, mert végső soron nincs garancia az adat helyreállításának világában. A fent említett szolgáltatások nagy része elvégzi a munkát, ha megpróbál visszaállítani az elmúlt napokban törölt fájlokat, de az idő múlásával a futó számítógéppel működésük hatékonysága csökken.

Minden alkalommal, amikor feliratkozik egy új szolgáltatásra, ügyeljen arra, hogy várakozásai ellenőrizhessék, mit nyújthatnak ezek a programok és mit nem. Ha megpróbál egy régi fényképet találni, amely három évvel ezelőtt volt a merevlemezen, és átnézett néhány formátumra, azóta nincs olyan szoftver (vagy hardver) megoldás a világon, amely képes lesz arra, hogy visszaszerezze azt. neked.

hibás hdd helyreállítás

Hasonlóképpen, ha a merevlemezen több, mint egy biztonságos törlési program által kezelt nullapont-átvitel történt, hacsak nincs ön katonai szintű helyreállítási hálózattal, akkor nem számíthat arra, hogy az adatok bármilyen felismerhető formátumban visszatérnek soha többé.

Ennek ellenére mindenkinek, aki csak nemrég törölte a fájlt, és biztos abban, hogy továbbra is lehetősége van annak visszaszolgáltatására, rengeteg nagyszerű ingyenes adat-helyreállítási szoftver lehetőséget kínál arra, hogy a megfelelő irányba gördítsen.!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

Adblock
detector