A végső adatvezérelt vírusvédelmi összehasonlítás

Legjobb antivírus


Jelenleg tucat vírusölő eszköz érhető el a piacon. A nagy névopciók, például a Norton, a McAfee, a Bitdefender és az AVG általában a legtöbb címet és a legnagyobb figyelmet kapják. De a piacon márkanevű eszközök valóban a legjobbak?

Sajnos a különféle laboratóriumi tesztek, fogyasztói áttekintések és egyéb adatok elemzése időigényes lehet. Sőt, minden rendelkezésre álló szolgáltatás összehasonlítása a másikkal nem egyszerű feladat.

Szerencsére sok nehéz munkát vállaltunk az Ön számára! A jelenleg rendelkezésre álló adatok felhasználásával legutóbbi független tesztelő laboratóriumok, árazási adatok és fogyasztói áttekintési oldalak pontszáma, olyan egyszerű eszközöket fejlesztettünk ki, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatja az elérhető 50 vírusölő eszközöket.

Szerszámaink teljesen elfogulatlanul megközelítik a legjobb víruskereső szoftverek megtalálását az árért. Ilyen módon tudod, hogy nem adnak el olyan terméket, amely eredménytelen lehet a rosszindulatú programok megtalálásában és eltávolításában a rendszeréből.

Fogyasztóbarát víruskereső szoftver táblázat

Ha gyors és egyszerű útmutatót keres, használja ezt a táblázatot a vásárláshoz érdekelt szoftver felkutatásához, vagy a különböző szoftverek összehasonlításához bizonyos, fontos kritériumok alapján, például az ár.

Összesített antivírus pontszámok és adatok

A következő eszköz segítségével összehasonlíthatja a víruskereső eszközöket a védelem (mennyire hatékonyan azonosítják a rosszindulatú programokat), a teljesítmény (mennyire hatékonyan futnak a számítógépeden) és a hamis pozitív eredmények (milyen gyakran hibásan azonosítják a biztonságos programokat vírusokként) alapján. Szűrheti az ár alapján, és annak alapján is, hogy hány eszköztelepítést kap a lehető legalacsonyabb áron.

A végső adatvezérelt vírusvédelmi összehasonlítás var divElement = document.getElementById ('viz1544283110313'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objektum') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Hogyan kell használni ezt az eszközt?

Az eszköz többféle módon használható.

Először szűrheti összesített védelem, teljesítmény vagy hamis pozitív eredmények alapján. Egyszerűen kattintson a név mezőjére.

Az egyes eszközöket annak alapján rendezzük, hogy hány független laboratórium végezzen egy nemrégiben végzett tesztet erre a szoftverre. Például az Avast Free Antivirus 18 az egyetlen eszköz, amelyet mind az öt független tesztlabor tesztelte, amelynek adatait összegyűjtöttük.

Az adatokban rendelkezésre álló összes szoftvert az általuk kapott összesített pontszámok (0–100, 100 pontszám tökéletes pontszáma) színesítik. A diagram minden pontját az adja meg, hogy hány eszközt telepít a minimális beszerzési árért.

Használja a jobb oldalon található szűrőket név szerint, vagy szűrje az egyéves vásárlással rendelkező eszközök minimális száma, az éves előfizetési ár (ha van), az egyes programokat tesztelő független laboratóriumok száma és a a kategória átlagos pontszáma.

Például, ha olyan vírusvédelmi programot szeretne, amelynek legalább 90% -os védettségi szintje legalább 4 tesztelő laboratóriumban tesztelt, és évente nem haladja meg az 50 dollárt, akkor az Avast Free AntiVirus 18 a tökéletes eszköz.

Szükségem van-e antivírus szoftverre?

Ha személyes vagy munkahelyi számítógép vagy bármilyen más, az internethez csatlakozó eszköz tulajdonosa van, antivírusra van szüksége. 

Az online rossz szereplők rendszeresen használják és fejlesztették módszereiket a számítógépek megfertőzésére. Ez magában foglalja az adathalász e-mailek és webhelyek, a fertőzött letöltések (többek között a népszerű közösségi média-oldalak, például a Facebook) és akár az USB-eszközök, például a flash meghajtók.

Összefüggő: Általános adathalász csalások és azok elkerülésének módja

A G-Data szerint egy új malware változatot online észlelnek 4,2 másodpercenként. Közel 8 millió ismert számítógépes vírus volt 2017-ben is.

Minél hosszabb ideig van számítógépe, és minél több webhelyhez fér hozzá, és e-maileket kap, annál nagyobb az esélye, hogy vírusfertőzést kapjon. Mivel a vírusok milliói lebegnek az interneten, végül az a kérdés, hogy nem kap-e számítógépes vírust, hanem mikor.

A számítógépes fertőzések nemcsak megrontják a munkádat és költségesek az eltávolításuk, hanem értékes adatokat is ellophatnak. És sok vírust úgy tervezték, hogy elrejtse a számítógépét, és csendesen rögzítse a billentyűleütéseket, a jelszavakat és így tovább. Alternatív megoldásként a ransomware, amelyet arra terveztek, hogy kizárja Önt a számítógépéből és megkövetelje a fizetés eltávolítását, az egyik leggyorsabban növekvő malware program.

Minden operációs rendszer érzékeny a vírusfertőzésekre

Minden számítógép-felhasználónak fontolóra kell vennie legalább egy ingyenes, vírusvédelmi eszköz telepítését. Jelenleg a legtöbb operációs rendszer előre telepített ingyenes szerszámmal rendelkezik, de meg kell fontolnia egy külön alkalmazás vásárlását vagy letöltését is. Adataink azt sugallják, hogy a legtöbb operációs rendszerben szereplő programok nem csak annyira hatékonyak.

A rosszindulatú programok fertőzésének megállítására az egyetlen legjobb megoldás egy víruskereső program használata. Ezek az eszközök folyamatosan ellenőrzik a számítógépet vagy a mobil eszközt és a böngészőt, keresve az ismert vírusokat, és bármit, ami vírusnak tűnik és viselkedik. A gyanús vírus észlelésekor az eszköz automatikusan karanténba helyezi azt, megakadályozva az eszköz megfertőzését. Ezután kap egy üzenetet, amely lehetőséget ad arra, hogy törölje a fájlt, ha vírus, vagy engedje fel, ha hamis pozitív volt..

Ha egy víruskereső eszközt telepít egy már megfertőzött eszközre, akkor az eszköz segítségével átvizsgálhatja az eszközt, és eltávolíthatja a korábban létező rosszindulatú programokat vagy egyéb fertőzéseket.

Windows víruskereső

Bár a Mac felhasználóknak fontolóra kell venniük egy víruskereső eszköz beszerzését is, különösen a Windows felhasználóknak van a legnagyobb szükségük. A létező malware több mint 99 százalékot kifejezetten a Windows számítógépek megfertőzésére tervezték.

Ez nem azt jelenti, hogy a Windows számítógépek természetüknél fogva sebezhetőbbek, mint a Mac számítógépek. A Windows számítógépeket sújtó vírusok gyakorisága azonban azt jelenti, hogy Windows felhasználóként valószínűleg nagyobb valószínűséggel fordul elő vírus egy bizonyos ponton az internet böngészése vagy az e-mail használata közben..

Mac víruskereső

A Mac felhasználók számára az egyik legnagyobb fenyegetés az önelégültség. Noha a legtöbb létező vírust Windows számítógépekre tervezték, a Mac számítógépek továbbra is hajlamosak vírusfertőzésekre.

Nevezetesen, hogy sokkal kevesebb antivírus program létezik a Mac számítógépek számára, elsősorban azért, mert a Mac számítógépek száma sokkal kevesebb, és a Mac számítógépekre kevesebb vírus tartozik. Ennek eredményeként kutatásunk csak a Windows számítógépekre összpontosít. Ennek ellenére itt található a Mac legnépszerűbb víruskereső programjainak áttekintése.

Linux víruskereső

Folyamatban van a vita a Linux közösségben arról, hogy szükséges-e antivírus ehhez az operációs rendszerhez. Az érv lényegében megegyezik a Mac felhasználókkal. Mivel kevesebb Linux-felhasználó van, sokkal kevesebb vírus is támadja meg a Linux operációs rendszereket.

Megállapítottuk azonban, hogy a Linux számítógépek vírusokat is képesek vagyunk megszerezni. További információ itt található a Linux vírusokról szóló tanulmányunkban.

Android és iOS víruskereső

A vírusok a mobil eszközökön sokkal ritkábbak, de léteznek. A mobil eszközök világában a helyzet hasonló a Windowshoz és a Mac-hez. Ha Android-eszköze van, rendkívül hajlamos a vírusfertőzésre, különösen a rosszindulatú alkalmazások letöltése miatt.

A mobil kiberbiztonsági társaság Lookout szerint az adathalászat a legnagyobb veszély a mobil felhasználók számára. Fontos szempont, hogy sok mobil felhasználó nem hajlandó megállítani az adathalász kísérleteket, amelyek egyre inkább spam szöveges üzenetek formájában érkeznek.

Az antivírus eszközök közül sok, amelyeket adatainkban fedezünk fel, mobil eszközöket kínálnak. Számos eszköz áll rendelkezésre azonban kifejezetten Android és iOS eszközökre.

Antivírus program kiválasztása

Független antivírus laboratóriumi tesztekkel gyűjtöttünk adatokat több mint 30 AV-eszközről, amelyek jelenleg a fogyasztók és az üzleti vállalkozások számára elérhetők. Ezután létrehoztunk egy eszközt, amely összehasonlítja az egyes eszközöket az átlagos laboratóriumi teszteredmények alapján a három fő vizsgált kategóriában:

 • Védelem: Az egyes eszközök milyen hatékonyan azonosítják és leállítják a rosszindulatú programokat
 • Hamis pozitív elemek: Milyen gyakran minden eszköz rosszul jelöli a biztonságos programokat rosszindulatú programokként
 • Teljesítmény: Az egyes eszközök általános hatása a rendszer erőforrásaira (például a memória és a CPU használatára)

Az elemzésünk során öt vizsgáló laboratóriumi adatot használtunk:

 1. AV-Test
 2. AV-Comparatives
 3. SE Labs
 4. Hírlevél
 5. MRG Effitas

Minden laboratórium eltérő minősítési szabványokat és módszereket tart fenn. Például, az AV-Test minden kategóriához 6 pontot hoz létre. Időközben az AV-Comparatives a 100-ból pontozást jelöl ki a Protection számára, de a pontszám létrehozása helyett a Hamis Pozitívok nyers számát használja.

Ezenkívül nem minden laboratórium tesztelte ugyanazon AV eszközöket, és egyesek, mint például az MRG Effitas, nem tesztelték mindhárom kategóriát (az MRG Effitas csak védelmi eredményeket kínál).

Ezeknek a különbségeknek a figyelembevétele érdekében átlagot vettünk és kiigazításokat végeztünk a besorolásuk kiegyenlítése érdekében. Kialakítottuk a diagramjainkat annak érdekében is, hogy megkülönböztessük az egyes AV-szoftverek hány laboratóriumi vizsgálatát.

Ezenkívül további szűrőket is hozzáadottunk, hogy segítsük a fogyasztókat annak meghatározásában, hogy mely eszközök lehetnek a legmegfelelőbbek. Ehhez beépítettük a minimális beszerzési árat, a vásárláshoz engedélyezett eszközök számát, valamint egy átlagos pontszámot más fogyasztói áttekintési webhelyek alapján, ha rendelkezésre állnak.

Az eredmények áttekintése

Van néhány érdekes elfoglalás az adatokból, amelyek érdeklődhetnek a fogyasztók számára.

Először is meg kell jegyezni, hogy a piacon szinte minden AV eszköz, amelyet az 5 tesztelő laboratórium tesztelt, hasonlóan működött a Protection szempontjából. Ez azt jelenti, hogy szinte minden megvásárolt eszköz valószínűleg nagy sikerrel azonosítja, karanténba helyezi és tisztítja a rendszerből származó rosszindulatú programokat. A laboratóriumok által tesztelt eszközök közül csak 4 kapott alsó par-pontszámot:

 1. ViriT eXplorer PRO: 40.83 / 100
 2. Webroot Antivirus: 72,75 / 100
 3. Rising Security Cloud kliens: 77,86 / 100
 4. Gyors gyógyítás Teljes biztonság: 79,40

Az összes többi összesített pontszáma 90/100 vagy annál jobb volt. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztók számára a legjobb választás az, ha alaposabban megvizsgálják az érték más területeit: teljesítmény, hamis pozitív elemek, ár és a vásárlásonként engedélyezett eszközök száma.

Teljesítmény

Csak két tesztelő laboratórium (AV-Test, AV-Comparatives) mérte meg az AV eszközöket, amelyeket tesztelték a rendszer behatása szempontjából. A tesztelt anyagok közül az első 3 eszköz a következő volt:

 • eScan Internet Security Suite
 • Ahnlab V3 Internet Security
 • Panda Free Antivirus

Az Ahnlab azonban nem érhető el a fogyasztók számára, és bár a Panda Free Antivirus jól teljesített, a hamis pozitív pontszáma rendkívül alacsony. Ez teszi az eScan Internet Security Suite kategóriájának legjobbját.

Hamis pozitív elemek

Négy vizsgálati laboratórium hamis pozitív értékeket használt a méréshez. Nem minden eszköz jelenik meg minden laboratóriumi tesztben, és néhány módosítást kellett végrehajtanunk, különös tekintettel az AV-Comparatives készülékekre, amelyek nem adtak átlagértéket ehhez a kategóriához, hanem inkább a nyers számot adták meg (pl. hamis pozitív eredmény minden eszköz visszaadva).

Az e kategóriába tartozó 25 eszköz tökéletes 100-at ért el, azaz nem küldtek vissza hamis pozitív eredményeket. Ha azonban figyelembe vesszük a teljesítmény és a védelem pontszámait, akkor a kategória 3 legfontosabb eszköze a következő:

 • eScan Internet Security
 • Vipre Advanced Security
 • AVG Internet Security

Az eScan ebben a kategóriában is kiemelkedő jelentőségű, bár a Vipre és az AVG is észrevehetően jobban teljesítettek a Védelem kategóriában, míg az eScan tökéletes 100 teljesítményt és hamis pozitívot adott. Meg kell azonban jegyezni, hogy az egyetlen másik eszköz a tökéletes 100 eléréséhez két kategóriában az AVG Internet Security volt, amely 100s-ot ért el mind a védelemben, mind a hamis pozitívban.

Ár (ingyenes)

Nyilvánvaló, hogy a legtöbb fogyasztó inkább egy ingyenes, inkább a fizetett eszközt részesíti előnyben. És valóban, a piacon található sok ingyenes eszköz kiváló minőségű lehetőség, amelyet érdemes megfontolni.

A piac legjobb ingyenes víruskereső eszközei, mind a három kategória pontszámának átlaga alapján:

 • Tencent PC Manager
 • AVG Free Antivirus
 • Avast Free Antivirus
 • Avira ingyenes biztonsági csomag

A fogyasztók fontolóra vehetik a Microsoft Windows Defender használatát is, amely a Windows új telepítésével jár, vagy a Panda Antivirus Free. Ez a két eszköz jól szerepel a Védelem és a Teljesítmény kategóriában, de rosszul a hamis pozitív eredményeknél.

Ár (fizetett)

Ami az olcsó opciókat illeti, van néhány olyan kiemelkedő AV eszköz, amely nagy értéket és minőséget kínálhat, míg vannak olyan figyelemre méltó kivételek, amelyek túl drágák ahhoz, amit nyújtanak.

A fizetett eszközök közül a legjobb a következők:

 • NANO Antivirus: 12,03 USD 500 napra (nem érhető el az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság fogyasztói)
 • Arcabit Antivirus: 23,64 USD / év
 • Avira Antivirus Pro: 35,99 USD / év
 • G-Data Internet Security: 39,95 USD / év
 • Comodo Internet Security: 39,99 USD / év
 • eScan Internet Security: 49,95 USD / év

Ezen túlmenően a legtöbb szolgáltatás évente legalább 50 dollárba kerül, sőt, a legjobb teszteredményekkel járó szolgáltatások végül a legdrágábbok közé tartoznak. Az eScan az egyetlen kivétel, amely pozitív teszteredményei alapján az egyik legjobban fizetett opcióvá teszi.

Néhány eszköz egyszerűen nem éri meg az árát, mivel egyszerre drágák és rossz teljesítményű. Ezek tartalmazzák:

 • Gyors gyógyítás Teljes biztonság: $ 74 / év
 • PC Pitstop: $ 50 / év

A rendelkezésre álló egyéb eszközök továbbra is érdemesek lehetnek az áron, ha a fogyasztók más funkciókat is figyelembe vesznek. Ezen tulajdonságok egyedi vizsgálata körültekintő lehet az ár alapján történő végső döntés meghozatala előtt.

Minimális eszköz vásárlásonként

A legtöbb AV-társaság havonta több pénzt számít fel a további eszközök telepítéséért. Mindegyik azonban bizonyos számú eszköz-telepítést kínál alapáron. A legtöbb esetben a szoftvert több eszközre is telepítheti egy költségért. Ha pénzt megtakarítással kell fedeznie több eszközt, néhány AV eszköz kiemelkedő lehetőségek:

 • AVG Internet Security: Korlátlan számú eszköztelepítés, 79,99 USD / év
 • McAfee Internet Security: 10 eszköz, 89,99 USD / év
 • Teljes védelmi prémium: 5 eszköz, 79,99 USD / év

Azokat, akik több eszközt szeretnének lefedni, jobban kiszolgálhatják ezeknek a lehetőségeknek az egyikével, amelyek mindegyike jó teszteredményekkel is rendelkezik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2