Legjobb online biztonsági mentés 2019

A megfelelő felhő biztonsági mentési megoldás - akár személyes használatra, akár vállalkozása számára - megtalálása nem könnyű döntés. Ha és amikor a legrosszabb történik - eszköz lopása, elvesztése vagy helyrehozhatatlan károsodása -, a biztonságosan tárolt felhő biztonsági mentésével járó nyugalom felbecsülhetetlen értékű lehet.

De annyi online biztonsági mentési lehetőség mellett, hogyan szűkítheti a keresést? Először azonosítsa igényeit. Tegye fel magadnak ezeket a kérdéseket:

  • Biztonsági másolatot kell készítenie a számítógépéről?
  • Hajlandó fizetni? Ha igen, mennyi?
  • Mennyi tárhely szükséges?
  • Elég jó az internet-kapcsolata?
  • Magán vagy érzékeny információkat tárol, amelyeket védeni kell?
  • Ön gyakran támaszkodik az ügyfélszolgálatra a segítségért?
  • Mennyire fontos a jól megtervezett felület?
  • Milyen extra funkciókat szeretne az alapmentésen túl?

Biztonsági másolatot kell készítenie a számítógépéről?

Nagyon ajánljuk. A mai összekapcsolt világban életünk nagy részét számítógépünkön és más eszközökön tároljuk. Elvesztése akár sérülés, lopás vagy más módon pusztító hatású lehet. A megbízható biztonsági mentés biztosítja, hogy bármilyen történjék is, az Ön adatai mindig helyrehozhatók.

A számítógépes biztonsági mentéseket általában két kategóriába sorolják: helyi biztonsági mentés, például egy külső merevlemez, és a felhőben történő biztonsági mentés, amely az interneten keresztül történik. A helyi biztonsági mentések problémája az, hogy ne felejtsen el rendszeresen csatlakoztatni a biztonsági mentési meghajtót a számítógépéhez, és manuálisan futtatni a biztonsági mentést. Ezenkívül a helyi biztonsági mentések ugyanolyan érzékenyek a sérülésekre és a lopásokra, mint a PC vagy a Mac.

A felhőben történő biztonsági mentés ezzel szemben folyamatosan jelenik meg a háttérben, amikor a számítógép csatlakozik az internethez. A legtöbb felhő biztonsági mentési szolgáltatás manapság automatizált, azaz a kezdeti beállításon túl sok mindenre van szüksége. Az Ön adatainak másolatait általában több helyen tárolják, minimalizálva ezzel az elvesztés kockázatát.

Hajlandó fizetni??

A legtöbb felhőalapú biztonsági szolgáltatás ingyenes szintű vagy próbaverziót kínál, de általában korlátozott a tárhely és / vagy a rendelkezésre álló idő. A népszerű szolgáltatások, mint például a Google Drive, a Dropbox és a Microsoft OneDrive, mind ingyenes rétegekkel rendelkeznek, de néhány gigabájtra korlátozódnak, és inkább felhő-tárolásra, mint felhő-biztonsági mentésre készültek..

Ha valódi felhőalapú biztonsági másolatot szeretne, amelyben elegendő hely van az összes fájlhoz, valószínűleg fizetnie kell az előfizetésért. Az árak nagyon eltérőek, de a jó átlagos referenciaár általában havonta 10 USD. Néhányuk sokkal olcsóbb, mások pedig meglehetősen drágábbak. Minden szolgáltatónak megvannak az előnyei és hátrányai.

Mennyi tárhely szükséges?

Miután elhatározta, hogy el kell kezdenie az adatok biztonsági mentését, az első felteendő kérdés a következő: mennyi helyre van szükségem? Durva számításhoz gondoljon arra, hogy mit szeretne készíteni. Valószínűleg el kell tárolnia az összes felhasználói fájlt, azaz a dokumentumokat, fényképeket, videókat, zenét, letöltéseket és egyéb médiumokat. Töltse fel az összes cuccot, hogy megnézze, mennyi helyet foglal el a merevlemezen, és ne feledje, hogy növekedéshez szükséged lesz valamilyen helyre. Általános szabály, hogy a dokumentumok a legkevesebb helyet foglalják el, majd a zene és a képek, majd a videók. Ha sok videót készít, akkor nagyobb felhőre lesz szüksége.

Ha teljes biztonsági másolatot szeretne készíteni a rendszerről, ehhez még több hely szükséges. A rendszer biztonsági mentése egész számítógépeket képes visszaállítani, nem csak a fájlokat. Ez magában foglalja az összes alkalmazást, beállítást és bármi mást, amely a merevlemezen található.

Több eszközöd is van, amelyekről biztonsági másolatot kell készíteni? Számos felhőalapú tárolási szolgáltatás ma lehetővé teszi, hogy annyi eszközt - számítógépeket, okostelefonokat, táblagépeket, külső merevlemez-meghajtókat - adjon hozzá, amennyi elfér a rendelkezésre álló helyiségben. Győződjön meg arról, hogy a cég alkalmazásokat kínál bármilyen platformon, amelyet használ. Például a Windows Phone felhasználók számára nehezebb idő lesz egy szolgáltatást találni egy kompatibilis alkalmazással, mint az iOS és az Android felhasználók számára.

Egyes márkák „korlátlan” tárolást hirdetnek, de ez általában csak egy eszközre korlátozódik.

Ha vállalkozása van, és több munkaállomást kell biztonsági másolatot készíteni, keressen olyan szolgáltatásokat, amelyek adminisztratív irányítópultokat kínálnak, így figyelemmel kísérheti és kezelheti alkalmazottainak biztonsági mentéseit.

Elég jó az internet-kapcsolata?

A biztonsági mentési programok azt állíthatják, hogy valamilyen képzeletbeli technológiával felgyorsíthatják a feltöltést, de végül az internetkapcsolathoz vezet. Bárki, aki rendelkezik a modern szélessávú internettel, használhatja az online tárolást, de a lassabb kapcsolatokkal rendelkezőknek egy héten át telhetnek az első biztonsági mentés készítéséhez. Ez más tevékenységeket is akadályozhat, például a zene és a videó streamingjét vagy akár csak az internetes böngészést.

Ha lassú a kapcsolata, figyeljen olyan szolgáltatásokra, amelyek növekményes biztonsági másolatot kínálnak, amelyek csak a fájl módosított részeit, az egészet készítik. Egyes alkalmazások azt is lehetővé teszik, hogy manuálisan beállítsa a mentett sávszélességet a biztonsági mentéshez.

Privát vagy érzékeny adatokat tárol?

A biztonsági szabványok felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások között nagyban különböznek. Számos tényezőt kell figyelembe venni, az Ön igényeitől függően.

Az első az átvitelvédelem. Szinte minden vállalat SSL-t fog használni az adatok titkosításához, amint azok fel vannak töltve a felhőbe. Talán a legjobb, ha elkerüljük azokat, amelyek nem.

Aztán rejtjelezi az adatokat, amint azok valóban a felhőn vannak. Ha nincs titkosítva, akkor a vállalat, a hackerek és a kormányzati hatóságok mind hozzáférhetnek az Ön adataihoz. A legtöbb ember titkosítást szeretne, hogy megvédje magát a snoopers-től, de másoknak esetleg nem érdekli a magánélet.

A titkosítást kínáló cégek általában 128 bites AES vagy 256 bites AES-t használnak, ez utóbbi az erősebb védelmi szint. Az adatokat vissza kell dekódolni egy kulccsal, amely vagy Ön, vagy a vállalat tulajdonában lehet. A legtöbb személyes felhasználó számára előnyösebb a vállalati kulcs használata. Semmit nem kell tárolnia vagy megjegyeznie. A vállalatnak azonban technikailag továbbra is hozzáférése van az Ön adataihoz, és erre a hatóságok kényszeríthetik őket.

Ha az adatvédelem valóban aggodalomra ad okot, hozzon létre saját privát kulcsot. Ez azt jelenti, hogy senki - még a felhőalapú biztonsági mentési cég sem - nem tudja visszafejteni az Ön adatait. A hátránya, hogy ha elveszíti a kulcsot, soha többé nem fogja tudni elérni az adatait. Ha elveszik vagy ellopták, a felhő biztonsági mentési szolgáltatója nem felelős.

Végül mérlegelje, hol tárolják adatait. Ha adatait olyan kiszolgálókon tárolják, amelyek olyan országban helyezkednek el, ahol a magánélet tiszteletben tartására vonatkozó törvények nem megfelelőek, akkor az adatai veszélybe kerülhetnek. Ha a vállalat nem rendelkezik saját fizikai szerverekkel, akkor valószínűleg az Ön adatait egy virtuális szerver szolgáltatónál tárolják, mint például az Amazon, a Google vagy a Rackspace, hozzáadva egy harmadik felet, és tovább bonyolítva a hozzáférést. Keresse meg a megfelelőségi szabványokat és tanúsításokat a megbízható ügynökségeknél.

Mennyire támaszkodik az ügyfélszolgálatra?

Ha nem vagy hozzáértő, akkor az ügyfélszolgálat fontos eszköz lehet a kérdések megválaszolásában és a problémák megoldásában. A legtöbb felhőalapú biztonsági szolgáltatáshoz jegyek benyújtására szolgáló rendszerek, élő csevegés, telefonszámok vagy a három kombinációja lesz. A Comparitech felhőalapú biztonsági szolgáltatásainak felülvizsgálatakor az ügyfélszolgálatot folyamatosan végigfuttatjuk annak ellenőrzéséhez, hogy a személyzet gyors, megbízható és hozzáértő.

Mennyire fontos a jól megtervezett felület?

Ennek nincs módja: néhány felhő biztonsági mentési alkalmazásának csúnya és keltezett felülete van. Néhányat nehéz lehet kitalálni. Ha ez aggodalomra ad okot, akkor mindenképpen kipróbálhatja őket ingyenes próbaverzióval. A tiszta, jól megtervezett felület hosszú utat jelent a felhasználói élmény javítása és a frusztráció elkerülése felé.

Milyen funkciókat szeretne az alapmentésen túl?

Az online biztonsági mentési társaságok sokkal többet kínálnak, mint a fájlok másolása a helyről a másikra. Néhányuk lehetővé teszi, hogy megosszon bizonyos fájlokat barátaival és kollégáival. Mások eszközöket kínálnak az elveszett vagy ellopott eszközök megkereséséhez. Fájlok szinkronizálása, e-mail küldés, hibrid biztonsági mentések - a lista folytatódik. Ismerje meg a rendelkezésre álló lehetőségeket, és válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő szolgáltatásokat.

Olvassa el véleményeinket!

Egyetlen, mindenki számára megfelelő felhő biztonsági mentési megoldás nem fog mindenkit boldoggá tenni. Nagyon sok ásás, tesztelés és kutatás szükséges ahhoz, hogy kitaláljuk, mely vállalatok kínálják a legjobb értéket. Neked szerencsére a legtöbb kemény munkát már elvégeztük, és megállapításainkat összegyűjtöttük az alapos Vélemények szakaszban.

Figyelembe vesszük a fenti kritériumokat és még többet, hogy átfogó elemzést kapjunk a piac legjobb termékeiről. Folyamatosan bővítünk további tartalmakat, tehát hamarosan ellenőrizze újra, ha nem találja meg azt, amit keres.

Nem számít, mit választ, ne feledje, hogy valami jobb, mint semmi. Számítógép birtoklása valamilyen biztonsági mentés nélkül, olyan, mint egy autó vezetése biztosítás nélkül. Rövid távon megtakaríthat magának pénzt, de végül visszatér, hogy megharapjon.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Adblock
detector