Usenet GYIK

A Usenet szabadon használható?

Nem. A Usenet felhasználóknak előfizetniük kell egy Usenet szolgáltatóra, vagy meg kell vásárolniuk egy előre meghatározott mennyiségű blokk néven ismert adatmennyiséget. Az előfizetés általában 10 és 20 USD között havonta.

Hogyan találok fájlt a Usenet-en?

Fájl megtalálásához egy Usenet indexelőt kell használnia. Az indexelő alapvetően egy olyan keresőmotor, ahonnan letölthetők NZB fájlok. Ezek az NZB fájlok különböző fájlok, például egy videofájlt alkotó részek helyére mutatnak. A legtöbb indexelő regisztrációt igényel, néhányuk csak meghívást igényel, és néhányan Usenet szolgáltató előfizetésével vannak ellátva. A jó indexelők lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy szűrje fájltípus, nyelv, méret és egyéb kritériumok alapján.

Mit kell tennem a Usenet használatához??

A Usenet használatának megkezdéséhez szüksége van egy Usenet szolgáltatóra, indexelõre és hírolvasó alkalmazásra. Itt olvashatja a Usenet alapbeállítási útmutatóját.

Mi a hírcsoport??

A hírcsoport egy tárhely a Usenet-en. Ez hasonló a Reddit subreddit-éhez vagy egy fórum subforum-hoz. Minden, amely egy hírcsoporton belül található, egy adott témával rendelkezik. Kétféle hírcsoport létezik a felhasználók számára: szöveges és bináris. A szöveges hírcsoportok elsősorban olyan témák aktuális megvitatására szolgálnak, mint a politika, a tudomány, az egészség stb. A bináris hírcsoportok bizonyos műfajokra vagy fájltípusokra vonatkoznak, például filmek és játékok. A felhasználók feliratkozhatnak hírcsoportokra, hogy naprakészek legyenek a Usenetre feltöltött legfrissebb tartalmakkal. A Usenet csoportoknak gyakran vannak tetszőleges nevei, így a leginkább érdeklődő csoportok megtalálásához szükség lehet egy Google keresésre.

Mi az a hírolvasó??

A hírolvasó egy letöltéskezelő alkalmazás, amely NZB fájlokat kezeli. Az NZB fájlok, amelyeket megtaláltak és letöltöttek az Indexersből, a fájl minden alkatrészének helyére mutatnak, amelyet a Usenet körül elosztott szerverek tárolnak. A hírolvasó letölti ezeket a részeket, és összefűzi őket egy teljes fájlba, például videofájlba. A hírolvasók feliratkozhatnak hírcsoportokra és automatizálhatják a letöltéseket.

A Usenet biztonságos? Jogi??

A mögöttes technológia biztonságos és legális, de ne feledje, hogy a Usenet tartalma a felhasználó által létrehozott, korlátozással korlátozva a feltöltendő képeket. A Usenet-et gyakran használják szerzői joggal védett anyagok letöltésére, ami a világ legtöbb részén illegális. A gátlástalan felhasználók kihasználhatják a Usenet előnyeit vírusok vagy rosszindulatú programok elterjesztésére, ezért használja a legjobb döntését, és legyen óvatos bármilyen gyanús ügyben. Annak érdekében, hogy a Usenet-tevékenység privát maradjon, azt javasoljuk, hogy használjon olyan logless szolgáltatókat, amelyek nem követik nyomon az Ön használatát. Ezenkívül azok a szolgáltatók is ajánlottak, akik titkosított SSL-összeköttetéseken keresztül kínálnak letöltést, és VPN-n keresztüli csatlakozás révén az egész folyamatot még biztonságosabbá teheti..

Jogi nyilatkozat: A Comparitech nem támogatja és nem javasolja a szerzői jogi korlátozások megsértését, és nem támogatja, illetve nem fogja ajánlani semmilyen tartalom illegális elérését, letöltését vagy megtekintését. Kérjük, tartsa tiszteletben a szerzői jogok tulajdonosainak jogait és ne feledje, hogy a tartalom illegális letöltése nem áldozatok nélküli bűncselekmény.

Miért nem csak torrent ingyen?

Három ok: 1) A Usenet privátabb, mint a BitTorrent. A BitTorrent bármilyen számú idegennel összeköti a számítógépet, és semmilyen biztonsági intézkedés nem teheti meg a tényt, hogy személyazonossága legalább kissé veszélybe kerül annak használatakor. 2) A Usenet letöltése sokkal, sokkal gyorsabb - általában olyan gyors, mint az internetkapcsolat. A torrentinggel ellentétben, ez nem függ attól, hogy társak vetik-e a fájlokat a működéshez. Ehelyett a Usenet szolgáltatók a fájlokat egy meghatározott megőrzési időtartamra, általában több évig tárolják. 3) A Usenet felhasználóinak soha nem kell feltöltenie semmit, ami jogilag kevésbé felelősségteljes, és kevésbé erőforrás-igényes számítógépet.

A torrentingről további információkért tekintse meg útmutatónkat, amely felveszi a kérdéseket, hogy a torrenting biztonságos és törvényes-e.

Letölthetek annyit, amennyit csak akarok?

Ez attól függ, hogy melyik tervet vásárolja meg egy Usenet szolgáltatótól. Legtöbbjük korlátozott egy bizonyos gigabájtnál, míg mások korlátlanok.

Melyik Usenet szolgáltatók a legjobbak?

Nézze meg az összes Usenet-szolgáltató véleményünket a Comparitech-ról, hogy megtudja, melyik a legjobban megfelel Önnek.

Hogyan küldhetek el valamit a Usenetnek?

Szöveg feladása a Usenethez hasonló az e-mail küldéshez. Csak iratkozz fel a hírcsoportra, amelyet el szeretne küldeni, írja be a bejegyzést a hírolvasó alkalmazásban, és adjon hozzá egy tárgyat és szöveget.

A bináris fájl feladása sokkal bonyolultabb, és külön bemutatóra van szükség a részletek részletezéséhez. Legyen naprakész a bináris fájlok Usenetbe történő feladásának oktatóprogramján.

A letöltés nem működött. Mit kellene tennem?

A fájlok néha megsérülnek, mert a megőrzési időszak lejárt, a fájl megsérült, vagy a szolgáltatót arra utasították, hogy vegye le DMCA-kérelem alapján. Ez az oka annak, hogy sok Usenet-felhasználó korlátlan előfizetés mellett biztonsági mentési blokkot vásárol. Mindaddig, amíg a két szolgáltató különálló 1. szintű hálózaton működik (azaz különféle szerverekön működnek), akkor az, ami egyik szolgáltatónál nem érhető el, valószínűleg elérhető lesz egy másik szolgáltatónál is. Ha nem akar két különálló fiókot, akkor próbáljon meg keresni a keresett fájl másik verzióját.

Melyek a betegszakáll és a kanapé?

A Sickbeard és a Couchpotato speciális hírolvasó alkalmazások TV-műsorokra és filmekre. Automatikusan lekérdezik az indexelőket az ön érdeklő tartalmakról, letölti a fájlokat a Usenet szolgáltatótól, rendezi őket, és metaadatokat ad hozzá az egyes fájlokhoz. Korlátozott torrent funkcióval is rendelkeznek.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Adblock
detector