Vírusvédelmi kérdések

Mi történik, ha az antivírus programom vírust talál?

A millió dolláros kérdés!

Ideális esetben azt akarja, hogy a víruskereső szoftver tisztítsa meg vagy fertőztesse meg teljesen a fertőzött fájlokat.

Hogyan történik ez, attól függ, hogy melyik programot telepítette, de általában a legtöbb biztonsági szoftver megkísérli a gyanús fájlokat áthelyezni egy karanténba, hogy gyorsan kiküszöbölje a fertőzés terjedésének kockázatát. A szoftverhez való hozzáférés után valószínűleg lehetőséget ad arra, hogy megpróbálja eltávolítani a fertőzést, vagy csak teljesen törölje azt.

A víruskereső szoftver lelassítja a számítógépet?

Bármely program futtatása a számítógépen lelassítja, és a víruskereső szoftver sem kivétel.

Amikor egy letapogatást futtat, különösen egy alapos vizsgálatot, a program CPU ciklusokat fog használni a munka elvégzéséhez. Ha véletlenül más programokat futtat egyidejűleg, amelyek köztük jelentős mennyiségű feldolgozási energiát használnak, akkor észlelhet némi lelassulást.

Összességében a hatásnak elhanyagolhatónak kell lennie, különösen, ha modern számítógépet használ, de néhány víruskereső program nagyobb erőforrás-tartalom, mint mások. Szerencsére erre kiterjed a mélyreható antivírus-áttekintések.

Mennyi karbantartást igényel a víruskereső szoftver?

Manapság a víruskereső programok rendkívül alacsony karbantartási opciót igényelnek, nagyon kevés interakciót igényelnek tőled a hatékony munka folytatása érdekében.

Feltéve, hogy helyesen állította be, az egyetlen olyan feladat, amelyet rendszeresen végeznie kell:

 • A víruskereső program állapotának napi ellenőrzése - sokan színkóddal ellátott rendszert kínálnak, hogy figyelmeztessenek minden problémára. Ha a program azt mondja, hogy minden rendben van, akkor minden jó. Ellenkező esetben mélyebben mélyebbre juthat, mi a probléma, majd orvosolja azt
 • Rendszeresen végezzen mélyreható vizsgálatot, talán hetente egyszer, vagy használja a víruskereső program funkcióit a részletes szkennelés ütemezéséhez, talán egy olyan időpontban, amikor távol van a géptől.
 • Annak ellenőrzése, hogy a program teljesen naprakész-e. Ennek automatikusan meg kell történnie, de azt tanácsolom, hogy erősítse meg, hogy minden frissítést időről időre letöltöttek és telepítettek

Érdemes azt is megjegyzést hagyni, hogy valahol jól láthatóan emlékeztesse Önt, amikor az előfizetés lejár, így soha nem találja magát abban a helyzetben, hogy nem rendelkezik érvényes licenccel.

Igaz, hogy az antivírus gyártók felelősek azoknak a vírusoknak az írásáért, amelyekkel megpróbálnak megvédeni engem?

Elvis meghalt, az ember a holdra szállt, és a víruskereskedők nem írnak vírusokat.

Ez a régi nugget egy összeesküvéselmélet, amely már jó ideje megteszi a köröket. Bár továbbra is kuncogni kell, hogy gondolkozzunk a következményekről, ha igazak lennének, az a tény, hogy bárki még mindig azt gondolja, hogy ez lehet, szintén rendkívüli frusztrációt okoz..

Szó szerint millió darab rosszindulatú kód van a vadonban, és egyetlen vállalatnak sem lenne ideje elírni mindent.

A bűnözők és más támadók felelõsek minden nap több ezer új vírus létrehozásáért, és ezt teszik azzal a céllal, hogy sokkal több pénzt szerezzenek, amelyre a víruskereskedõk valaha is számíthatnak, a gyógymód felajánlásától kezdve egy olyan probléma megoldásáig, amelyben bolondok azt hiszik, hogy saját maguk készítik.

Az egyetlen összeesküvés - vagy árnyas gyakorlat - amely a rosszindulatú programok létrehozását és felhasználását veszi körül, az a mód, ahogyan egyes kormányzati ügynökségek alkalmazták azt, azaz az Egyesült Államok kormánya a Stuxnet-t használja egy iráni létesítmény nukleáris centrifugáinak célzására..

Miért fedezte fel az új víruskereső program valamit, amit a régi hiányzott?

A legtöbb víruskereső program a vírusleírások adatbázisaira támaszkodik a számítógépen található rosszindulatú kódok azonosítására.

Annak ellenére, hogy ezeket manapság inkább a felhőben tárolják, nem pedig a merevlemezen, ezek továbbra is gyártóspecifikusak.

Így lehet, hogy egy vállalat olyan veszélyt azonosított, amelyről a másik kihagyott.

Kisebb esélye annak, hogy egy jó hírű társaság nem rendelkezik aláírással egy új darab rosszindulatú programhoz, de ez rövid távon megtörténik.

Letöltöttem egy új víruskereső programot, futtatás előtt el kell távolítanom a régit?

Teljes mértékben igen.

Annak ellenére, hogy mindig vannak kivételek a szabályokhoz, két víruskereső programnak általában soha nem szabad ugyanabban a rendszerben találkoznia - ők nem játszanak szépen együtt, és akár fenyegetésként észlelhetik egymás vírusaláta-adatbázisát is.

A válasz tehát az, hogy mindig töröl egy víruskereső programot, mielőtt telepítene egy másik.

Ez csak jó gyakorlat.

Itt további információt olvashat a kiegészítő biztonsági programok futtatásáról, ha már telepítve van az antivírus.

Milyen funkciókat kell keresnie egy víruskereső programban?

Naponta több száz új malware-törzs létrehozásával, a vírusirtó szoftverek sok ember számára az elsődleges eszköz maguk és számítógépük védelmére egyre növekvő veszélyekkel szemben.

De milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy víruskereső programnak?

Egyesek, például a rosszindulatú programok észlelésének és semlegesítésének képessége nyilvánvaló. A könnyű használat magától értetődik. De milyen műszaki jellemzőket kell keresnie? Itt található néhány kulcsfontosságú funkció, és rövid ismertetés arról, hogy mit csinálnak:

 • Valós idejű szkenner - Az egyik kulcsfontosságú elem, a valós idejű szkenner várja az újonnan bevezetett rosszindulatú programokat, mivel megpróbálja ragadni a rendszert..
 • Ütemezett szkennelés - A legtöbb víruskereső program lehetőséget ad arra, hogy beállítsa a szkennelés ütemezését. Érdemes ellenőrizni, hogy mely beolvasások ütemezhetők, bár néhányuk csak a teljes szkennelési rutin tervezésének lehetőségét kínálja, nem pedig a gyors vagy a felhasználó által konfigurált rutinokat..
 • Automatikus vírusfrissítések - Ez fontos - ha a víruskereső programot nem frissítik rendszeresen, akkor az nem lesz olyan hatékony, mint amilyennek lennie kellene. Figyelembe véve, mennyire feledékenyek közülünk sokan, véleményem szerint az automatikus frissítés elengedhetetlen.
 • Automatikus programfrissítések - Hasonlóképpen, a program azon képessége is, hogy frissítse magát, szintén rendkívül hasznos. Noha a védelem nagy részét vírusfrissítések formájában érik el, néha maga a program is frissül, hogy több funkcionalitást vagy új fenyegetések észlelésének képességét biztosítsa. A jó víruskereső programok képesek lesznek automatikusan ellenőrizni a frissítéseket.
 • On-access szkenner - Ez a szkenner meglehetősen magától értetődő - bármilyen program vagy fájl gyors szkennelését elvégzi annak megnyitásakor.
 • Igény szerinti szkenner - Az igény szerinti szkenner pontosan azt teszi, amit magában foglal - ad lehetőséget arra, hogy egy fájlt vagy mappát beolvasson bármikor.
 • Heurisztikus szkenner - Az új rosszindulatú szoftverek számának növekedésével egyre fontosabb, hogy a heurisztikus szkennerek a meglévő rosszindulatú programokról és annak viselkedéséről ismert ismeretek alapján tudják felfedezni a fenyegetéseket, ahelyett, hogy konkrét aláírásokra támaszkodnának..
 • Tömörített fájlolvasó - Egy ilyen szkenner lehetővé teszi a víruskereső program számára a tömörített fájlokban, például a ZIP fájlokban található fájlok beolvasását.
 • Szkriptek blokkolása - A szkriptnyelveket gyakran használják a rosszindulatú kódok közvetlenül a webhelyekről történő végrehajtásához. A jó AV-programok képessé teszik a Java, az ActiveX, a Visual Basic és más típusú szkriptfájlok figyelését, valamint a rosszindulatú tevékenységek felismerését és blokkolását..
 • POP3 e-mail szkennelés - Ez lehetővé teszi a víruskereső szoftvereknek a bejövő és / vagy kimenő POP3 e-mail forgalom, valamint a kapcsolódó fájlmellékletek figyelését a vírusok és más rosszindulatú programok fenyegetéseinek felismerése érdekében..
 • Webmail védelem - Alapvető védelem mindenkinek, aki olyan webes e-maileket használ, mint például a Hotmail vagy a Yahoo! Mail, ugyanúgy működik, mint a POP3 e-mail szkennelés.
 • Azonnali üzenetküldés védelme - Az azonnali üzenetküldő szolgáltatások továbbra is népszerű platformok a rosszindulatú programok terjesztésére. Egy jó víruskereső program figyelni fogja az ilyen szolgáltatásokat a rosszindulatú fenyegetések felismerésére és blokkolására.

Tehát melyik a legjobb víruskereső?

Attól tartok, hogy nem tudok csak egy terméket megnevezni, és megmondhatom, hogy szerezze be - az antivírus személyes választás, és valószínűleg a legjobb az Ön számára, amely biztosítja a szükséges funkciókat, és jól működik a rendszerén, miközben bejön egy árpont, amely a költségvetés szempontjából megfelelő.

Ennek ellenére szinte biztosan meg akarja ragaszkodni az iparág legnagyobb, legismertebb vállalatainak, például a BitDefender, az ESET, az F-Secure, a Kaspersky, a McAfee, a Symantec és a Trend Micro által kínált szoftverekhez. néhány.

Annak ellenére, hogy nem tudunk elég erősen hangsúlyozni, az, hogy víruskereső program vásárlása vagy más módon történő letöltése előtt végezzük el saját kutatásukat.

Nem egyenlők, és valószínű, hogy legalább egy éven keresztül ugyanazt a programot fogod használni, ezért fontos, hogy tájékozott döntést hozzon.

Az induláshoz szűkítenie kell a keresést olyan víruskereső programok felé, amelyek kompatibilisek az operációs rendszerrel. Ha olyan Windows operációs rendszert használ, amely sokkal nagyobb készletet hagy, mint Mac vagy Linux, tehát további kritériumokat kell felvennie..

Például egy nehéz játékos, aki olyan antivírus programot akar, amely vagy erőforrásokra van szüksége, vagy amely képes a játék során felfüggeszteni a szkennelést? Ön alkalmi szörfös, aki soha nem jelentkezik be érzékeny webhelyekre, vagy nem tárolja személyes adatait a gépein, így vonzó ajánlatot kínál egy ingyenes víruskereső programra.?

Miután értékelte igényeit és illesztette a programokat az operációs rendszerhez, akkor tovább kell szűkítenie a dolgokat, független laboratóriumi eredmények ellenőrzésével, elsősorban az észlelési és eltávolítási pontokra összpontosítva..

Miután meghatározta a két vagy három legfontosabb választási lehetőséget, ideje elolvasni a részletes áttekintéseket, amelyek becsületesen értékelik az egyes programok előnyeit és hátrányait, valamint ugyanazon szoftver többi tulajdonosának visszajelzéseit.

Csak ezután hozhat tájékozott döntést arról, hogy mely víruskereső program a legmegfelelőbb az Ön egyedi helyzetéhez.

Megfelelő védelmet nyújt-e egy ingyenes víruskereső program??

Van egy régi mondás, amely azt mondja, hogy megkapja azt, amit fizet, és antivírus szoftver esetén ez igaz.

Ez nem azt jelenti, hogy az ingyenes víruskereső programokat kézből el kell utasítani - néhány valójában nagyon jó, és másoknak elég lehet..

A független tesztelés szempontjából az AV-Test.org eredményei egy bizonyos időtartamon keresztül azt mutatják, hogy az ingyenes víruskereső programok összességében alacsonyabb pontszámot adnak, mint a piacon fizetett alternatívák, és tapasztalataink tapasztalataink szerint az ingyenes programok is hajlamosak a kiegészítő szolgáltatások hiánya, a csillagok támogatásától kevésbé, az eladás megszállottsága, vagy mindhárom kombinációja.

Az, hogy valamelyik kérdés foglalkozik-e az ügyfelekkel, valószínűleg attól függ, hogy mire használja a számítógépet, hogyan értékeli az adatait és a személyes pénzügyi helyzetét.

Bármelyik módszer, ha bármilyen antivírus programot telepít, akkor inkább, ha egyáltalán nincs. Annak ellenére, hogy ingyen keres, de hamis antivírus programokat kell készíteni, amelyek nem jobbak, mint a vírusok, amelyeket elsősorban el akar kerülni..

Ezért biztonságos a számítógép vagy más eszköz használata antivírus vagy más biztonsági program telepítése nélkül?

Igen!

Ez a válasz, amelyet szeretnék adni erre a kérdésre, de az az igazság, hogy az emberek túlnyomó többsége számára valóban nem jó ötlet összekapcsolt eszköz használata valamilyen biztonsági védelem nélkül.

Persze, olvastál vagy hallottál olyan biztonsági szakértőktől, akik soha nem telepítenek antivírusokat, és soha nem vesznek fel rosszindulatú programokat eszközükön, de szakértő vagy?

Ha nem, akkor óriási kockázatot vállal az adatokkal, ha nem védi őket.

És ha nem a Windows rendszert használja, akkor az sem immunitássá teszi - csak azért, mert a Microsoft operációs rendszerét a történelem során a legcélzottbbnak tartották, ez nem azt jelenti, hogy a többi operációs rendszert teljesen figyelmen kívül hagyják. Például a Mac számítógépen található rosszindulatú programok valóban dolog, és egyre inkább elterjedtek.

Tehát bármilyen rendszert használ, az antivírus segíthet drasztikusan csökkenteni a rendszer vírusokkal, trójaiokkal vagy más rosszindulatú kódokkal való fertőzés esélyét..

Ez nem azt jelenti, hogy egy víruskereső program 100% -os védelmet fog nyújtani az összes jelenlegi és jövőbeli fenyegetés ellen - nem is -, mert egyes rosszindulatú programokat kifejezetten a biztonsági szoftverek megkerülésére és / vagy a saját nehézségeik felismerésére készítették..

Javíthatja a vírusok és más fenyegetések elkerülésének esélyét. Íme néhány gyors tipp:

 • Válasszon egy antivírus programot, amelyet a független tesztelő laboratóriumok, például az AV-TEST és az AV Comparatives nagyra becsülnek, és olvassa el véleményeinket, amelyek magyarázatot adnak a vezető antivírus programok előnyeire és hátrányaira.
 • Győződjön meg arról, hogy víruskereső programja rendszeresen frissül - legalább napi egyszer ajánlott. Ugyanez vonatkozik az operációs rendszerre - ha rendelkezésre állnak biztonsági frissítések, azonnal telepítse azokat
 • Rendszeresen végezzen teljes szkennelést. A legtöbb víruskereső program ellenőrzi az újonnan telepített programokat, de a teljes vizsgálat segítséget nyújthat minden olyan észlelésében, amely a védekezésén túl előfordult
 • Vigyázzon a számítógépére - ha furcsa módon viselkedik, lassan működik, vagy ha nagyszámú internetes hirdetést lát, akkor valószínű, hogy valamit nem kívánt felvette, tehát azonnal végezzen vizsgálatot

Ez a rosszindulatú program félelmetesnek hangzik - hogyan fertőzi meg először az eszközemet?

Amikor a számítógépek először megjelentek a háztartásokban, luxuscikkek voltak, gyakran kis vagyont fizetve. Mint ilyenek, korlátozott számuk és az internet előtti napok során megcélzásuk nehézsége miatt nem jelentettek lédús célpontot a bűnözők számára..

Ahogy az árak csökkentek és egyre több ember vásárolt PC-ket, kissé érdekesebbé váltak a rossz szereplők számára, de a számítógép megfertőzésének egyetlen módja a nehézkes cserélhető lemezek volt. Ennek eredményeként a korai rosszindulatú programok nem terjedtek messzire, és inkább súlyosító, mint pusztító kódra korlátozódtak. Elsősorban az egyszemélyes hálószobás kódolók által írt korai vírusírók sokat tettek a jövőbeni sztereotípia kialakításában egy „hackerek” számára, amelyek ma is fennállnak.

Csak a közelmúltban fordult elő a rosszindulatú program a jelenlegi jelentős veszélyré, és ezért mi köszönhetjük az internetet.

Ahogy a számítógépek általánosá váltak, és a háztartások drove-ban csatlakoztak az internethez, a rosszindulatú programok megragadták a lehetőséget a mainstream-re. A lemeztől lekapcsolva és potenciális áldozatok millióit megfertőzve, hirtelen életképes eszközzé vált tömegpusztítás vagy bűncselekmény elkövetése céljából, amely hatalmas pénzösszegeket vonhat maga után..

Tehát hogyan kerül ez a rosszindulatú program a rendszerére?

Sajnos nagyon sokféle módon történhet ez. Az összes felsorolása jóval meghaladná a cikk alkalmazási körét, de ötlet megteremtése érdekében az alábbiakban bemutatjuk néhány gyakoribb módszert, ahogyan az a rendszerre csapódik:

 • Azáltal, hogy nem használ víruskereső szoftvert - Mivel manapság az interneten a rosszindulatú szoftverek száma meghaladja az esélyét, hogy mindezt elkerülje. Míg a biztonsági szakemberek és más, hozzáértő felhasználók előfordulhatnak, hogy megszabadulnak a víruskereső szoftverek nem használatától, az emberek többsége nem. Tehát, ha még nincs telepítve AV-program, csinálj magadnak egy szívességet, és töltsd le most.
 • Azáltal, hogy nem telepített tűzfalat - Ha bármilyen hálózathoz csatlakoztatja a számítógépet, de nincs tűzfala a helyén, akkor ténylegesen minden ajtót és ablakot nyitva hagy. A tűzfalat könnyű megtalálni - internetbiztonsági csomagokkal együtt szállítják őket, alkalmanként mellékelik a víruskereső programokat, és a Windows sok verziója ingyenesen csomagolódnak.
 • Nem csomagolt operációs rendszereken keresztül - A Windows 10-rel a Microsoft automatikusan elindította az operációs rendszer frissítéseit, de a Windows korábbi verziói továbbra is bizonyos szintű felhasználói bevonást igényelnek annak biztosítása érdekében, hogy a legújabb biztonsági fenyegetések a lehető leggyorsabban kiküszöbölésre kerüljenek. Ha nem telepíti a frissítéseket gyorsan, miután elérhetővé váltak, lehetőséget ad a rosszindulatú programoknak a rendszerbe való belépésre.
 • Más nem kiadott programokon keresztül - A rosszindulatú programok nem csak a nem csomagolt operációs rendszerek előnyeit élvezik, hanem más programok hibáit is kihasználhatják. Ha a számítógépén található fájlok vagy alkalmazások frissítésre szorulnak, figyeljen erre. Ez különösen igaz az Adobe és a Java kedvelő programjaira, amelyek továbbra is a hackerek és más számítógépes bűnözők fő célpontjai.
 • Az e-mail mellékletek megnyitásával - Ha e-mailt kapott egy ismeretlen forrásból, akkor hihetetlenül óvatosnak kell lennie az üzenet mellékleteinek megnyitásakor. A vírusok és más fenyegetések elrejtése a csatolt fájlokban régi, de még mindig nagyon sikeres taktika a rosszindulatú programok szerzőinek.
 • Kattintson a pop-upokra, amelyek állítása szerint a számítógép fertőzött - Ez egy újabb régi átverés, amely továbbra is sikeres azok számára, akik mögötte vannak. Azzal a kijelentéssel, hogy számítógépe megfertõzõdött, a ruse mögött álló személy megkísérli bántalmazni egy nem hatékony megoldás megvásárlásával, vagy ami még rosszabb, olyan víruskeresõ szkennert kínál Önnek, amely maga is malware.
 • Az e-mailekben található hivatkozásokra kattintva - Ha e-mailt kap egy webhelyre mutató hivatkozással, győződjön meg róla, hogy tudja, hogy mit fog kattintani - néhány webhelyet úgy tervezték, hogy megfertőzze számítógépét, amint meglátogatja őket. Nem csak, hogy néhány „bankokhoz” és más szolgáltatásokhoz mutató hivatkozás, ahol be kell jelentkeznie, célja a bejelentkezési adatok ellopása, így vigyázzon erre a fenyegetésre is.

Tehát mi is antivírus szoftver?

Az antivírus program (AV) egy olyan szoftver, amely az asztali számítógépet, laptopot, netbookot, Mac-et vagy mobil eszközt megóvja a rosszindulatú szoftverekkel szemben (közismerten „malware”)..

A rosszindulatú programok - még később - egy olyan kódnak adják a nevét, amely valamilyen módon megzavarja a rendszerét, például bánat, pénz ellopása vagy bármilyen más típusú rosszindulatú vagy bűncselekmény céljából..

A víruskereső szoftvereket arra tervezték, hogy megakadályozzák ezt a fenyegetést, általában aláírás-alapú észlelési módszerekkel. A vírusleírások a rosszindulatú szoftverekben található egyedi kódrészeken alapulnak, és általában ellenőrző összegzésre / kivonásra és szétosztásra kerülnek a víruskereső aláírás rendszeres frissítései formájában. Más szavakkal, az antivírus cégek kutatói új számítógépes vírusokat vagy egyéb rosszindulatú szoftvereket merítenek be, elemezik azokat, majd megmondják biztonsági szoftvereiknek, hogy mit kell figyelni annak észlelésére..

Mivel az antivírus ipar az 1980-as években született, a technológia ugrásszerűen jött létre, elsősorban a növekvő veszélyek miatt.

Amikor az internet még gyerekcipőben volt, a vírusok és más típusú rosszindulatú programok száma csekély volt a mai naphoz képest. Ennek eredményeként az AV gyártók biztonságban tudták tartani ügyfeleiket, ha hajlékonylemezekről havonta frissítéseket küldenek. Manapság a fenyegetések száma hatalmas, és új malware jelenik meg a nap minden percében. A ritka frissítések már nem elegendők, ezért a mai biztonsági programok folyamatos frissítéseket kínálnak, gyakran felhőn keresztül.

Megváltozott a vírusok felismerésének módja is. Az aláírások egyszerű összeegyeztetése nem elegendő a változó fenyegetés kezeléséhez - a modern antivírusprogramok ma inkább olyan kiegészítő eszközöket építenek be, mint a viselkedésen alapuló észlelés és a behatolás-megelőző technológia..

Tűzfal GYIK

A kiszámítás kezdeti napjaiban a szerény PC-t nem másnak, mint egy számcsökkentõ eszközt - egy dicsõített számológépet, ha akarsz -, és őszintén szólva, ez volt a legkorábbi gépek és képességeik tisztességes értékelése..

Csak a társadalom legszegényebb pontjaitól vásárolva, a legkorábbi számítógépeket gyakran láttak receptek tárolására és háztartási költségvetés-készítésre..

Néhányan munkára is használtak, bár valóban kötelező volt mindazokat az 5,25 ″ -es hajlékonylemezeket (igen, akkor akkor valóban hajlékonylemezek voltak) viszonozni az otthon és az iroda között..

Ráadásul a számítógépek lassú elfogadási aránya és a csatlakoztathatóság hiánya (volt idő, amikor az internet nem volt valami) azt jelentette, hogy a biztonsági fenyegetések szinte nem léteztek..

Ahogyan Graham Cluley a közelmúltban egy Tripwire interjúban kifejtette:

Amikor először indultam, körülbelül 200 új számítógépes vírust fedeztek fel havonta (akkoriban azt gondoltuk, hogy nagyon sokat).

Vevőink többsége háromhavonta 5 ¼ hüvelykes hajlékonylemezeken postai úton frissítéseket kapott.

Azok számára, akik igazán paranoidok, csatlakoztathatták modemüket egy víruskereső cég hirdetőtáblájához, és havonta egyszer kb..

A dolgok azonban megváltoztak, és a modern számítógépek sokkal hatékonyabbak, mint valaha.

Hé, még a legújabb telefonok is milliárdszor erősebbek, mint az elmúlt évezred PC-jei.

A számítógépek, a táblagépek, a telefonok, sőt a TV-k és hűtőszekrények életük során is új jelentést találtak, eltávolítottuk az egyedüli ház bilincséből, és lehetővé tették, hogy körüljárhassák a világhálón ismert globális autópályát..

És ez mindent megváltoztat.
Ahogy Cluley úr mondja:

Most naponta 400 000 új malware mintát fedeznek fel, ami másodpercenként körülbelül 3-4 rosszindulatú programnak felel meg.

Nemcsak ezt, hanem az elmúlt év sztereotip tipikus, alagsori lakóinak hackereit is felváltották - szervezett bűnözők, akik minél több pénzt keresnek.

Nagyszerű kapcsolat esetén nagy a kockázat

Az elmúlt évek otthoni számítógépét felváltotta egy gyorsabb, karcsúbb eszköz, amely szó szerint új világot nyitott azok számára, akik használják.

Kérdezze meg bárki ma, különösen a gyerekeket, és elmondják, hogy a számítógép az internet.

A régi túl drága számológépet felváltotta az új technológia, amely belefér a zsebébe, vagy a csuklójára rögzíthető, és ugyanabba az elektronikus térbe csatlakozik, lehetővé téve szinte azonnali kommunikációt más emberekkel és más eszközökkel, bárhol a világon..

Egy ilyen átjáró a külvilághoz azonban nem jár problémáinak nélkül.

Míg a számítógép, az okostelefon vagy az intelligens óra lehetővé teszi a kommunikációt másokkal, így megpróbálják kommunikálni a készülékkel ... és nem mindannyian akarnak szépen játszani.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Adblock
detector