Често задавани въпроси за VPN

Защо трябва да плащам за VPN? Там има безплатни?

Има много опции за VPN цени и също така има много безплатни услуги. Често безплатните услуги са малко по-отнети като прокси услуга.

Един от най-големите безплатни VPN приставки е Hola Unblocker, много популярен инструмент за достъп до геоблокирани сайтове. В средата на 2015 г. беше разкрито, че компанията продава безплатни честотни ленти на потребителите, непознати за тях. Това е нещо, за което трябва да се внимава, когато използвате безплатна програма.

Ще работи ли VPN в Китай?

Това е трудно да се отговори. Това ще зависи от доставчика на VPN, който сте избрали. Някои доставчици на VPN са блокирани или забранени. Ако проверите ресурса GreatFire.org, можете да намерите списък на сайтовете, които са блокирани. Сред този списък са сайтовете на няколко доставчици на VPN. Това затруднява достъпа до средствата за изтегляне на софтуера. Ако пътувате до Китай и искате да използвате VPN докато сте там, препоръчваме да го изтеглите преди да тръгнете.

По какъв начин VPN се различава от прокси услугата?

VPN е по-пълнофункционален софтуер, който ще криптира целия ви трафик. Прокси просто ще превключи вашия IP адрес наоколо.

Някой някога да е имал проблеми при използването на VPN?

Да, но това е рядкост. Има случаи, в които интернет цензорите в Китай се опитват да ограничат достъпа до VPN услуги и техните уебсайтове. ОАЕ също издадоха предупреждения за хората, които използват VPN.

Съвсем наскоро в Дания два сайта бяха свалени офлайн и техните собственици бяха арестувани за публикуване на ръководства за използване на нелегалната услуга за парно Popcorn Time. Сайтовете също съдържаха ръководства за използване на VPN.

Има ли правни последици, ако използвам VPN?

Най-общо казано използването на VPN няма да ви създаде никакви правни проблеми, освен ако не живеете в държава, която изрично е забранила технологията. Възможно е да се извършва незаконна дейност чрез използване на VPN, не повече от възможно с редовна връзка.

Някои VPN предприемат мерки, за да гарантират, че не се случва незаконна дейност или измама по тяхната услуга. Това може да включва времеви отпечатъци, когато влизате и излизате или регистрирате оригиналния си IP адрес и този, който свързвате. Рядко се случва VPN да наблюдава или регистрира сайтовете, които посещавате. Не забравяйте да проверите политиката за регистриране на всеки VPN, преди да го използвате.

Трудно ли е да настроите VPN?

Повечето доставчици на VPN сега правят възможно най-лесно да изтеглите и стартирате VPN услуга, подобно на всеки софтуер. Когато настройвате, обикновено ще откриете, че настройките по подразбиране улесняват работата. Оттам можете да променяте настройки като VPN протоколите по ваш вкус.

Ще влияе ли VPN на скоростта на моя интернет?

Да, може, но всичко това зависи от различни фактори като силата на вашата собствена интернет връзка и закъсненията на сървъра. Ако се свържете със сървър най-отдалечено, това може да създаде някои проблеми със закъсненията при прехвърляне на данни. В същото време, когато използвате всякакви инструменти за криптиране, това може потенциално да забави връзката ви, но с подобряване на софтуера разликата става незначителна.

Мога ли да използвам VPN за достъп до стрийминг сайтове като Netflix?

Да. С VPN можете да промените вашия IP адрес. Например, ако живеете в Обединеното кралство и искате да получите достъп до каталога на Netflix в САЩ, можете да изберете IP адрес, базиран в САЩ, и да преглеждате свободно от там. По същия начин можете да го направите, ако живеете в страна, в която Netflix все още не е налице. Все още ще трябва да закупите абонамент. Update:  От началото на 2016 г. Netflix US започна да блокира много VPN, някои все още работят и има други начини да получите достъп, като Smart DNS. Можете да прочетете повече тук за отблокирането на Netflix VPN и Smart DNS.

Нямам какво да крия, така че защо се нуждая от повече сигурност онлайн като VPN?

Хакове и нарушения на данните са десет стотинки. Лесно е да почувстваш, че нямаш какво да криеш, докато нещо не бъде взето или откраднато. Нещо толкова просто като паролата ви във Facebook е ценно. Бихте ли казали някога на непознат вашите пароли и да им дадете данните за вписване във вашите онлайн банкови услуги?

Ще ви гарантира ли VPN, че оставам личен и защитен?

Нищо не е 100% сигурно, всеки експерт по киберсигурност ще ви каже това. Това не означава, че не трябва да полагате усилия, за да защитите браузъра и онлайн акаунта си. VPN ще кодира вашия трафик, за да осигури допълнителна защита и да скрие вашия първоначален IP адрес, но няма да гарантира пълна и пълна безопасност онлайн.

Какво е виртуална частна мрежа?

Виртуалната частна мрежа или VPN е инструмент за сигурност и поверителност, който предоставя на потребителите допълнителен слой защита онлайн. VPN се състои от мрежа от сървъри, през които потребителят може да се свърже, за да криптира трафика си и да скрие IP адреса си.

Вместо да се свързвате с обикновен обществен сървър, можете да се свържете с един от сървърите на вашия доставчик на VPN в световен мащаб, това зависи от това, което предлага доставчикът ви.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1

Adblock
detector